Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20789 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 15.02.2025 16:53 Viestin aihe: Nuijjia ja Lihanuijjia…? |
|
|
Nuijjia ja Lihanuijjia…?
Itellä on aina kuulunut pihvihommien kokkausrepertuaariin steikkien nuijjiminen jonkunmoisella lihanuijalla. Enempi tuo on kyllä ollut semmoista ”kuuluu prosessiin toimintaa” ja pikemminkin läpsyttelyä.
Joskus kun ravintelissa kuuntelee, niin keittiössä sitä pihviä lyödään ”kuin vierasta sikaa”. Tehdäänko sitten lehtipihviä vai kakkospaikan pihvistä huonohampaisellekin sopivaa.
Jahtihommissahan tulee jonkun verrankin leikattua ”arkipihvilihaa” muistakin kuin mureimmista paikoista.
Löin nyt vähän semmoisella ”halkoholistin Fiskars-asenteella”.
Semmoista pohdin, että onko nuijjimisessa joku taika, vai onko kyse rituaalista ja voisko tässä olla jotain saantoa, elikkäs niitä matalalla roikkuvia hedelmiä… Meinaan toisenkin kerran törmännyt pihvilihoihin, joita on lyöty jonkinmoisella rasterilla, jolloin kengänpohjastakin saatu itse asiassa suutuntumaltaan melkoisen asiallista kamaa + että maustaminen tunkeutuu rakenteeseen läpi.
Onhan se selvä, ettei mitään sisäfilettä kannata pieksää voimalla. Mutta tähän nuijjailuunkin on varmasti joku oikea ja puhdasoppinen tapa toimia? |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
late2 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Elo 2004 Viestejä: 16075
|
Lähetetty: 15.02.2025 17:58 Viestin aihe: |
|
|
En ole nuijinut pihvejä, joskus painellut sormin, ei tietysti toimi ihan kaikkiin paloihin. Mutta ehkä tuota tehdään. Siskon mies puhui joskus että naapurista kuuluu usein kovaa pauketta (asuu rivarissa), ensin kuulemma ajatteli että siellä syödään pihviä lähes joka päivä. Sattuivat sitten naapurin kanssa pihalle samaan aikaan, totuus paljastui, nuijivat tinteille maapähkinöitä pienemmiksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20789 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 15.02.2025 18:01 Viestin aihe: |
|
|
Nuorempana se jokailtainen pauke johtui siitä, että sängyn pääty oli liian lähellä seinää. No, lihanuijjahommia tavallaan nekin. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
late2 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Elo 2004 Viestejä: 16075
|
Lähetetty: 15.02.2025 19:17 Viestin aihe: |
|
|
Ymmärsin että naapurit oli eläkeläispariskunta, tuo näkökulma ei ainakaan tullut keskustelussa esille. Lapset oli kyllä nuorempia, saattoi olla häveliäisyyttäkin sananvaihdossa mukana. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
longi Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Mar 2007 Viestejä: 350 Paikkakunta: NURMIJÄRVI
|
Lähetetty: 21.02.2025 21:17 Viestin aihe: |
|
|
Jos nyt haluaa tehdä peuran/hirven ulkofilusta jonkin schnitzelin, niin kyllähän sen voi nuijia, että saa sitä pinta-alaa. En ite kyllä nuiji sillä vasaran reikäpäällä. Kaikki perus schnitzelit kuuluis tehdä vasikasta, mutta riistasta saa todella hyvää. Cordon bleu hirvestä on taivaallisen hyvää pottumuusin kanssa ja voi tehdä myös paistista. Siihen ehkä reikäpää. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
|
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|