Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17544 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 29.10.2023 08:34 Viestin aihe: |
|
|
Sattuipa vasa tulemaan peltoon sopivasti niin nyt metwurstintekoon.
Leikkoa vasasta tuli 8kg plus pari isoa paistia ja fileet pois eli juuri passelisti. Sikapintaa 2kg lisäksi toki.
Merisuolaa, valkosipulia, Maustesekoitus tokikin myös ja hapate.
Kertaalleen läpi myllystä.
Sitten vain 45 naloferniin, aika rutiinilla jo rupeaa sujumaan...
Siinäpä pötköt noin 3h aherruksen päälle.
Pötköt kylmäsavuun noin viideksi päiväksi. _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17544 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 31.10.2023 04:45 Viestin aihe: |
|
|
Hyvälle vaikuttaa, piti pistää pakkasvahti ettei jäädy....
Juuri pistin tilaukseen lisää makkarankuorta ja oheistarvikkeita, kun varmaan tulee tehtyä taas lisää sopivan lihan tullessa vastaan. Lämminsavua pitää taas kokeilla ja muuttaa pikkuse reseptiä, vielä en ole ihan tyytyväinen vaikka syötyä on kaikki tullut. _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17544 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 31.10.2023 05:48 Viestin aihe: |
|
|
valmet 412s kirjoitti: |
Taidan teettää kauriista kokeeksi purkkia, ei liene ihan kamalinta sorttia sekään??
|
Niin tämä tuli toteutettua ja ei kyllä purkki tuosta parane.
 _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17544 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 02.12.2023 12:47 Viestin aihe: |
|
|
Aika teki tehtävänsä ja tänään metwurstit vakuumiin.
Makukin on tapissa, kyllä taas kelpaa eväsleipiä veistellä.
 _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
MikaS Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Maa 2004 Viestejä: 3995
|
Lähetetty: 02.12.2023 16:57 Viestin aihe: |
|
|
Nyt tuli kyllä nälkä, joskus vastaavaa saanut kaverilta. Nyt valuu kuola. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17544 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 08.05.2025 10:28 Viestin aihe: |
|
|
Se alkaa vointi olla jo paree että puuhailla vähän jaksaa..
Pistin siis tulille savustettua peura-juusto grillimakkaraa...
Värkkinä 5kg peuraleikkoa, 1.2kg silavaa ja 1.2kg kassleria ynnä 500g edam.
Myllyn läpi ensin lihat
Lihat sekaisin ja juusto sekaan 5x5mm kuutiona.... Ei myllyn läpi ettei sula liikaa.
Sekaan suola, mausteet ja noin 2.5l jäävettä ja jäätä
Sitten armoton veivaus koneella ja massa valmis. Puristin ja siansuoli iskussa, jäi täyttökuva ottamatta...
Ja siinä pötkyleitä, en pyöritellyt kuin osan grillikokoon, epäilen että helpompi on tehdä lenkkiä ja pätkiä siitä.
Huomenna nämä lähtee palvisaunan savuun joksikin tunniksi, jatkellaan siitä..... _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17544 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 09.05.2025 09:05 Viestin aihe: |
|
|
Aamulla aikaisin tulet palvaamoon ja makkarat orrelle....
Jokunen muukin liha toki joukossa....
Vajaa 4h ja valmista tuli.... Voi pojat mikä tuoksu!
Aika keko grillattavaa, eikä ole kuivaa....
Juusto on jäänyt juuri kuten pitikin eli ei liuennut massaan. Makua nyt ei passaa jauhomakkaraan verrata ikipäivänä...
 _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
dxman ***
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 7658
|
Lähetetty: 09.05.2025 09:35 Viestin aihe: |
|
|
Jos postimyyntiä harkitset,niin tänne heti muutama lenkki ja 20 litraa sahtia  |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
jkvi Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Kes 2006 Viestejä: 5720 Paikkakunta: Suomussalmi
|
Lähetetty: 09.05.2025 11:26 Viestin aihe: |
|
|
dxman kirjoitti: | Jos postimyyntiä harkitset,niin tänne heti muutama lenkki ja 20 litraa sahtia  |
Samoin. Paitsi ensimmäiseen pakettiin riittää sahtia 5l. Tilinumeron voi laittaa vaikka YV:llä niin maksan oitis pois postikuluineen. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 21766 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 13.05.2025 14:32 Viestin aihe: |
|
|
Nyt rillataan, sanos Juti.
Täytyy kyllä arvostaa niitä, jotka osaavat itse tehdä riistasta ”jalosteita”. Tavallaan kokkauksen next level.
Itellä ehkä hampaat ”kesäterässä”, mutta kuori oli omaan makuun melkoisen napakka, niin kuin nimim. Valmet ennalta ilmineerasikin. Juustomakkara ei ole oikein omaa suokkaria, mutta tässä meni ihan huomaamatta. Saattaa johtua toki siitäkin, että juuston määrä, laatu ja sen integroituminen makkaramassaan on onnistunut sopevasti.
Rakenne on hieman rakeinen, johtuen osittain varmasti liki 100% "eläinperäisestä kontentista". Makkaramestari tosin ilmineerasi, että joku ässä olisi vielä jäänyt hihasta käyttämättä homman tiimellyksessä.
Harmi että tavara loppui kesken, ennnenkuin pääsi koittamaan miten pelaa nuotiolla . |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17544 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 13.05.2025 15:00 Viestin aihe: |
|
|
Tästä on hyvä kehitellä seuraavaa satsia, tuo kuori tosiaan on aika napakka, tähän nyt voi olla montakin syytä suolen laadusta kypsennystapaan ja kaikki muut... Jos vakuumissa on pitempään niin voi muuttua kuorikin ehkä.... Ja massaa olisi saattanyt myös vaivata pitkempään.
Suola oli passeli, juuston tarpeellisuus kyseenalainen ja rakenne voisi olla massassa vähän sitkeämpi, no kokki tosiaan unohti yhden jutun mitä piti vähän laittaa massaa sitkostamaan....
Ensikertaa kun tekee tän tyylin makkaraa niin siihennähden onnistui yli odotusten ja voi jopa maukkaaksi sanoa kun tuossa grillasin.
Ja tämmöstä täyslihamakkaraa harvoin tulee syötyä niin vertailua paha sanoa, pitää pyrkiä tekemään hyvä makkara vain. _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 21766 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 13.05.2025 15:13 Viestin aihe: |
|
|
Ekan tosiaan kypsensin kokeeksi viikonloppuna "ilmankuivaimella", kun tuo ei juuri muuta makua suuntaan tai toiseen. Se tuossa on, että tietyllä tavalla tekee erimoisen rakenteen ruokaan.
Varmasti näissä tämäntyyppisissä(kin) makkaroissa vaikuttaa myös sen valmistusprosessin lisäksi, miten näitä pöytään kokataan.
Mutta onhan nämä semmoisia, ettei montaa tarvi syödä, että "jaksaa sahaa taas heiluttaa" . |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
|