Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16855
|
Lähetetty: 11.04.2025 10:38 Viestin aihe: |
|
|
Nimrod kirjoitti: | Kolmatta päivää samaa hirven palapaistia |
Minä tein ennen kolmeksi päiväksi ruuan, mutta alkoi kolmantena päivänä tökkimään saman sapuskan syöminen. Tuli sitä hukkaruokaakin, kun kolmantena päivänä ei enää maistunut sama eväs. Nykyään teen kahden päivän eväät. Ei töki ja ei tule hukkaruokaa. _________________ Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Sigamees Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Mar 2008 Viestejä: 11447
|
Lähetetty: 11.04.2025 11:53 Viestin aihe: |
|
|
Kyllä siinä säästää selvää aikaa kun tekee useamman päivän ruuat kerralla. Ja kun tekee hyvää niin maistuu useammankin päivän.
Nyt söin tuoretta majavaa. Keitin lihat irti ja sitten pannulla pippurikermassa. Tuli hyvää ja voimakas maku peittyi hyvin. _________________ Running target! |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Hautaterva Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Maa 2012 Viestejä: 722
|
Lähetetty: 11.04.2025 15:54 Viestin aihe: |
|
|
Ruuhkavuosia eläessä ei todellakaan tee mieli tehdä ruokaa edes joka toinen päivä. Helposti menee 3-5pv samaa muhennosta. Toki välissä tulee syötyä muutakin mutta pääruoka voi hyvin olla samaa monta päivää. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
heiluri Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Mar 2006 Viestejä: 36161
|
Lähetetty: 11.04.2025 16:00 Viestin aihe: |
|
|
Hirvipaistia kera pottumuussin. _________________ Kertalaakiyhdistys |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16855
|
Lähetetty: 21.04.2025 06:38 Viestin aihe: |
|
|
Hirven ulkofilettä, uunijuureksia ja salaattisätös. _________________ Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Ramiwolf Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Jou 2017 Viestejä: 2971 Paikkakunta: Etelä-Suomi
|
Lähetetty: 29.04.2025 06:00 Viestin aihe: |
|
|
Tein pieniä pihvejä hirven jauhelihasta.
Sitten edellispäivän keitettyjä pottuja veitsellä ohuehkoiksi siivuiksi pannulla ja paistettiin niihin sopivat väriset pinnat ja yksi sipuli samoin noin 5 mm siivuiksi pannulle kuullotumaan. Mausteina vain hieman suolaa ja sipuliin vielä hieman sokeria.
Noita nälän mukainen annos kitusiin tumman leivän ja maidon kanssa.
Nälkä siirtyi, äijäruokaa, ihan jees silloin tällöin, etenkin tulilla tehtynä, jolloin nakin pätkiä ja kanamunaa vielä lisänä.
Noita välillä pakko tehdä, helppoa ja toimii aina. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Voitt0 Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Kes 2013 Viestejä: 1219 Paikkakunta: Keski-Suomi
|
Lähetetty: 29.04.2025 07:39 Viestin aihe: |
|
|
Eilen merkkipäivän kohotukseksi paistettuja Rusakon fileitä ja kirsikkahilloa sekä broccolinejä ja valkosipuliperunaa. Pistepussiin ropisi mukavasti  |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1890 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 05.05.2025 02:45 Viestin aihe: |
|
|
Pottumuusia ja hirvenjauhelihasoosia.
 _________________
 |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1890 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 18.05.2025 17:21 Viestin aihe: |
|
|
Hirviburgeri
 _________________
 |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Ramiwolf Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Jou 2017 Viestejä: 2971 Paikkakunta: Etelä-Suomi
|
Lähetetty: 30.05.2025 02:51 Viestin aihe: |
|
|
Makaronilaatikkoa hirvenjauhelihalla ja maidon sijaan lihalientä nesteeksi.
Ihan ok perusmättöä. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Lyrurus Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Jou 2004 Viestejä: 2038 Paikkakunta: Muurame
|
Lähetetty: 30.05.2025 12:04 Viestin aihe: |
|
|
Ylikypsiksi haudutettuja kyyhkyjä. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1890 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 02.06.2025 03:46 Viestin aihe: |
|
|
Juniorit kävi kotosalla niin tekaisin heidän mukaan vähän evästä näistä aineksista, 1,6 kg hirven jauhelihaa:
Ja niistä syntyi nämä, kyllähän kelpasi ja kaikki hävisi:
 _________________
 |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Ramiwolf Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Jou 2017 Viestejä: 2971 Paikkakunta: Etelä-Suomi
|
Lähetetty: 02.06.2025 16:53 Viestin aihe: |
|
|
Eikös tuosta löytynyt myös tekemäsi ohjekin aiemmin ? |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1890 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 03.06.2025 09:01 Viestin aihe: |
|
|
Joo on ollut aiemmin täällä esillä, ohje löytyy täältä:
https://www.kettunet.com/riistapyorykat/
Joku päivä sitten tuli tehtyä ihan perushyvää hirvisoppaa. Nyt tuunasin annoksen aivan uuteen ulottuvuuteen:
Perunaa sisältävän kerta-annoksen lämmitän aina kattilassa, en mikrossa. Mielestäni mikrossa perunan maku muuttuu aavistuksen, eikä ainakaan parempaan suuntaan.
Chiliä olisi voinut lisätä soppaan jo tekovaiheessa, mutta kun silloin unohdin niin korjasin asian lisäämällä teelusikallisen Salakuljettajan habanero salsaa. Se on lautaselliseen määrä, joka antaa juuri sopivan pienen lämmön. Muutenkin suosittelen noita Salakuljettajan tuotteita, ovat hitoksen hyviä ja käsityönä valmistettuja ilman lisäaineita.
Aina kun ostan varsiselleriä, katson sellaisen nipun missä on mahdollisimman paljon lehtiosaa mukana. Silputuilla sellerin lehdillä saa soppa-annokseen mukavasti makua. Yleensä vakumoin ja pakastan varsisellerinipun sopiviin annoksiin, mistä yhdestä saa sopivasti varsiosaa soppaan ja lehtiosaa annokseen. Kvenelli creme fraichea täydentää makua hienoisella happamuudella ja raikastaa makua. Persiljalla saa annokseen vehreyttä ja ulkonäköä.
Kun perunat ja jauhelihan jättää rouheammiksi, niin sillä saa annokseen ulkonäköä. Tällöin ainekset nousevat liemestä paremmin esiin. Minulla ne ovat tässä sopassa turhan pieninä palasina.
Laitoin kaverille soppakuvan ja kohta hän olikin oven takana palauttamassa lainassa olleita työkaluja. Kysyin että ottaako kahvia, niin vastaus oli että ei kun hirvisoppaa Tein hänelle samanlaisen tuunatun annoksen ja hänestä oikein paistoi hämmästys kun maistoi keittoa. Kommentti oli ettei ole koskaan maistanut näin hyvää jauhelihakeittoa. Jatkoi että tää menisi heittämällä Finnjävelin listalle... Aika hyvää palautetta  _________________
 |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Jalluri Kanta-asiakas
Liittynyt: 21 Kes 2009 Viestejä: 1377
|
Lähetetty: 10.06.2025 05:28 Viestin aihe: |
|
|
Haapanaa syötiin tässä muuan päivä. Seassa yhet sotkan fileet kanssa.
Jestas,.että oli passkan makusta lihaa kummatkin taas vaihteeksi.
Siinä ja siinä, että kammattaako nuita edes ampua ihmisruuaksi.
Hyh. Helevettisentään. Koirillle syöttää loput. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
|