OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

ampuma kielto KAIKKIIN keräilyperust. hankittaviin aseisiin
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
EAA
Vieras





LähetäLähetetty: 20.03.2006 22:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Solifer kirjoitti:

- Suomessa on kaikki asiat maailman parhaiten. Joka muuta väittää on epäisänmaallinen hylkiö ja vallankumouksellinen jolta pitää ottaa aseluvat pois pysyvästi.


Minäpä asetun tuota vastaan. Korkeat verot ei kannusta tavoittelemaan korkeita tuloja, korkea rikollisuuaste ja murha-aste, työttömyyttä, epäkohteliasta ja syrjäytynyttä kansaa, outo kulttuuri, kamalalta kuulostava kieli, puolet vuodesta synkkää, melkoinen osa laeista vieläkin kylmän sodan ja kommunismin ajoilta jolloin kaikkea piti rajoittaa eikä junttiintumisesta olla päästy eroon, ja jos mielipiteitäni käytetään asehankintoja vastaan, ei minua sen jälkeen kiinnosta aseiden laillisuus, kyllä niitä asekaupan "takaakin" saa.
Takaisin alkuun
Quousque tandem
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 17 Maa 2006
Viestejä: 44

LähetäLähetetty: 20.03.2006 23:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Peltolan jutussa on oikein hyvääkin tietoa, paljon enemmän pitäisi kuitenkin saada aikaan.

Aseiden perusteettomat mielivaltaiset ampumakiellot tulee saada poistettua.

On todella vaikea ymmärtää miksi esimerkiksi Anska saa ampua yhdellä omistamallaan sarjatuliaseella mutta ei toisella samanlaisella mikäli ei maksa joka kerrasta pariakymppiä.

Voi tietysti olla niinkin että se ensimmäinen sarjatuliase ei aiheuta ihmisissä pelkotiloja mutta tämä toinen aiheuttaa niitä noin parinkympin arvosta.

Anska siis saa kuitenkin ampua maksamalla sen parikymppiä, huomioikaa että monella muulla paikkakunnalla vastaavassa tilanteessa oleva keräilijä ei saa ampua omalla aseellaan ollenkaan.

Mikäli viranomainen ei kykene perustelemaan konkreettisesti miksi kielto on asetettu on kielto poistettava, muutenhan on kyseessä selvä kiusanteko.

Kiellon perustelu tulisi esittää jo mahdollista kieltoa asetettaessa.

Me olemme näiden kieltäjäviranomaistenkin työnantajia!

Tämä surullinen totuus kielloista pitää jotenkin viedä eduskuntaan. Olisikin mukavaa nähdä sisäministerin ilme kun Soliferin kommentit asehallintokeskuksen taidoista purkaa ampumisen aiheuttamat pelkotilat 20 eurolla ja nämä muutkin mielestäni viranomaisten aiheuttamat turhat ongelmat tulisivat esille kyselytunnilla.

Minä uskon että Tiilikaisella olisi tässä erinomainen mahdollisuus osoittaa ymmärtävänsä perusteettomat kiellot mielivallaksi ja tehdä voitavansa tällaisen aiheettoman kiusanteon poistamiseksi.

Alkuun voisi esimerkiksi täällä ilmoittaa mitkä ovat nämä ampumakieltojen todelliset syyt.
_________________
Bardegz Vodegur!
Singularis Porcus!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Quousque tandem
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 17 Maa 2006
Viestejä: 44

LähetäLähetetty: 20.03.2006 23:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vielä jäi vaivaamaan pieni epäselvyys missä oikein mennään ja mikä pitää paikkaansa johtuen siitä Wicked Willie:n kopioimasta kirjeestä:

Lainaus:
Poliisilta saatu kirje kirjoitti:
Ase- ja arpajaishallintoyksikkö on valmistelemassa koko valtakuntaa koskevaa yhtenäistä ohjeistusta koskien ampuma-aselupia. Ohjeen mukaan mm. asekeräilijöiden hallussapitolupiin tulee Ampuma-aselain 53 §:n 2 momentin mukaisesti merkintä siitä, että keräilykokoelmiin kuuluvalla aseella ei saa ampua.

Valtakunnallisen ohjeen on tarkoitus valmistua vielä kevään aikana ja käyttöön se tulisi syksyllä. Ohjeen käyttöönotosta Riihimäen kihlakunnassa tullaan tiedottamaan vielä erikseen.


kun verrataan Tiilikaiselta tulleeseen tekstiin:

Lainaus:

AAHY:ssä ei ole tehty mitään ohjeistusta keräilyaseiden ampumakieltoihin, joten
käytäntö jatkuu ennallaan.

Keskustelu ampumakielloista on ilmeisesti lähtenyt liikkeelle AAHY:n ja
lääninhallitusten yhteisestä hankkeesta, jonka tarkoituksena on ampuma-aseisiin liittyvän lupakäytännön yhtenäistäminen. Asekeräilijöiden aseille
poliisilaitoksissa asetettavien ampumakieltojen on todettu vaihtelevan
kihlakunnittain. Asiaa on käsitelty vasta työryhmässä, joten ampumakielloista ei ole mahdollista vielä antaa mitään ohjetta.

Lupahallinnon yhtenäistämistyöstä on tarkoitus kevään ja alkukesän aikana pyytää lausunnot mm. eri järjestöiltä. Ojeistuksen käyttöönottoon päästään aikaisintaan syksyllä.

AAHY on tiedottanut yhtenäistämistyön edistymisestä ampuma-aselautakunnassa, jossa jäseninä ovat eri järjestöjen edustajat.


Mistäköhän poliisi on saanut päähänsä ihan itse kirjoittaa tällaisen AAHY:n toiminnasta ja suunnitelmista kertovan paperin jonka sisällössä ei siis AAHY:n Tiilikaisen mukaan ole mitään pohjaa?

Minä vaan kysyn?
_________________
Bardegz Vodegur!
Singularis Porcus!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3
Sivu 3 Yht. 3

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com