OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Yhteenveto Airtexistä?
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Perdiz
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Maa 2004
Viestejä: 884
Paikkakunta: Mehtän puolella

LähetäLähetetty: 18.07.2006 15:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

selvennettäköön sitten omaa kommenttiani ja yleensäkin kommentointiani textexistä: vedenpitäviä TAI hengittäviä airtex kalvolliset puvuista ilmestyneet mallit ovat olleet, mutta yksikään ei vielä sekä vedenpitävä että hengittävä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ekkko
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 20 Tam 2005
Viestejä: 68

LähetäLähetetty: 19.07.2006 23:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tera-tex, äly-tex, gore-tex, air-tex, menee jo vähemmästä sekaisin noiden kanssa, kun kohta jokaisella valmistajalla oma nimi noille kalvoille.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
hq
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Hei 2004
Viestejä: 3688

LähetäLähetetty: 20.07.2006 00:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
ekkko: Tera-tex, äly-tex, gore-tex, air-tex, menee jo vähemmästä sekaisin noiden kanssa, kun kohta jokaisella valmistajalla oma nimi noille kalvoille.


Kalvojen valmistajiahan ei ole koko maailmassa monta ja kaikenkarvaiset huppa-puppa-texit ovat harvojen merkkivalmistajien hylsyeristä, l. Aidon Asian normit täyttämättömistä valmistusvirheellisistä et.al. valmistettuja. Omakohtaisesti vältän nykyään näitä helppoheikkien kelmupukuja kuin ruttoa; tsägällä voi saada ihan käypäisenkin mutta laatuvaihtelut ovat järkyttäviä enkä aio pilata metsästyspäiviäni jätesäkki- tai sihtipuvuilla. Jos tekee mieli ostaa arpa, niitä saa R-kiskalta.

Niinkuin gore-tex.com asian sanoo, If it doesn`t say GORE-TEX®, it`s not.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 20.07.2006 00:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olen sekaantunut mainoksen uhrina tohon airtex pukuun ja mulla on ne negatiiviset kokemukset siitä,että pukua ei voi käyttää lämpimillä ilmoilla.Kun kelit ovat lähellä 0:aa niin puku toimii!! Rolling Eyes
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
GWP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Tam 2006
Viestejä: 1442
Paikkakunta: tosi lähellä ruåttia

LähetäLähetetty: 20.07.2006 20:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Tornihuhun mukaan rajamiehille ei erätukun kalvopuku kuulemma kelepaa. Mene ja tiedä. Miksiköhän?

Ainakin yhden airtexiä käyttävän rajamiehen kanssa olen ollut jahdissa. Tais se tornihuhu lähtä bördlifen tornista.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tipitii
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 29 Hei 2004
Viestejä: 72
Paikkakunta: rovaniemi

LähetäLähetetty: 21.07.2006 21:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse käyttänyt gore-tex pukuja työkäytössä viimeiset 10 vuotta. pukuja kulunut 3 kappaletta, ollut fjalraveniä ja sastaa.

Totta on että peseminen ei ainakaan paranna puvun ominaisuuksia, mutta suurempi syy vedenpitävyyden vähenemiseen on ollut käytön tuoma kulutus. Joka puvussa takki on pitänyt vettä siinä vaiheessa kun housut ovat alkaneet muistuttaan froteepyyhettä.

Talvisin gore-puvut ovat toimineet kelkkahaalarina, koska kelkkailessa suurin vaadittava ominaisuus on tuulen pitävyys, eli kerrospukeutuminen on kaiken a ja o. Kylmimmät kelit jossa olen kelkkaillut ovat olleet n.-30-35 ja hyvin tarkeni kun oli hellyt välissä, kelkka taisi olla loppujen lopuksi tiukemmalla kuin mies.

Se väitte ettei kalvopuvut hengitä kastuneena on aivan totta, mutta näyttäkää minulle puku joka hengittää hien pois kun ulkoapäin pukkaa suhteessa 100 kertainen määrä sadevettä!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Metsäarska
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2004
Viestejä: 1066

LähetäLähetetty: 03.08.2006 12:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olen todennut omassa käytössä vertaamalla, että airtex pärjää goretexille hengittävyydessä, ts hiostuminen airtexpuvussa selvästi vähäisempää kuin goretexpuvussa. Kumpikin pitää veden hyvin ulkopuolella. Airtex siis käytössä parempi paremman hengittävyyden ansiosta ja edullisemman hinnan takia hinta/laatusuhteeltaan parempi valinta. Ainut muita, kalliimpia puoltava järkiperuste on puvun ulkonäkö, jos se ei miellytä niin sitten voi päätyä muuhun.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
hq
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Hei 2004
Viestejä: 3688

LähetäLähetetty: 03.08.2006 13:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Metsäarska kirjoitti:
Olen todennut omassa käytössä vertaamalla, että airtex pärjää goretexille hengittävyydessä, ts hiostuminen airtexpuvussa selvästi vähäisempää kuin goretexpuvussa.


Kolmesta omasta airtexista kaksi on ollut tiiviitä kuin kortsu, osapuilleen yhtä miellyttäviä päällä (puristaa parhaasta paikasta? Razz) ja lentäneet käyttökelvottomina kierrätykseen, kolmas venailee kaapissa syksyn empiiristä testiä. Halpojahan ne ovat kuin saippua mutta en tunne saaneeni edes niille vähille rahoille vastinetta; hinta/laatu -suhteesta puhuminen menee jo enemmänkin nollalla jakamisen puolelle.

Toimivia kalvopukuja on markkinoilla runsaasti, noiden halpamyyntikorvikkeiden ostaminen on IMO vähän sama kuin ostaisi valmiiksi rikkinäisen fikkarin vain siksi että se oli halpa. Poissuljettu vaihtoehto ei ole sekään että juuri sinä olet arvonnassa saanut juuri sellaisen pukuyksilön jonka kalvo on sattumalta ollut parempilaatuisesta erästä saksittua ja minua taas on uunotettu jo vähintään kahdesti, ehkä jopa kolmesti.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lapinleuku
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Tam 2006
Viestejä: 917
Paikkakunta: Inari

LähetäLähetetty: 03.08.2006 13:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Omistan muutaman kalvopuvun ja kun vanha Haltin extreme alkoi käydä resuisaksi viime vuonna niin tilasin piruuttani Erätukulta JahtiPro:n. Odotukset eivät olleet korkealla, mutta olen kyllä yllättynyt positiivisesti. Viime syksyn-kevään aikana minulle kertyi noin 100 metsästyspäivää ja puku oli ainakin osittain päälle niillä jokaisella. Alkusyksystä sen takin kanssa ei kyllä liiku pirukaan kun se on niin helvetin kuuma, mutta loppusyksyn kirpeässä säässä oikein mukava kampe.

Vesi ei ole tullut puvusta läpi kertaakaan, mutta epäilen pahoin että vielä muutaman pesun koettuaan on vedenpitävyys historiaa... Noh, hällä väliä kun tuolla hinnalla sen sai ostettua ja tavaraa tuli "kaupan päälle" perseestä perämoottoriin. Kylkiäisistä ainakin kerrastot ovat aivan käypäiset ja myös se fleece. Villapaidan ym. oheistuotteet saa tunkea kyllä hanuriin.

Kun tämän puvun pito lakkaa aion ehdottomasti tilata uuden samalta valmistajalta ja perusteluna on juuri hinta. Tuolla rahalla ostettu puku on kyllä hintansa väärtti jos se toimii 100 päivää kunnolla eikä tuon kanssa tarvitse varoa että missä rytistelee menemään. Toista se on sastan tonnin takin ja tonnin housujen kanssa.

Olen kyllä kuullut että laatu vaihtelee näissä Erätukun tuotteissa huomattavasti. Ilmeisesti itsellä on käynyt sitten tuuri jos näin on, mutta tyytyväinen olen kyllä (tähän saakka) ollut.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20461
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 03.08.2006 13:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse väittäisin, että Airtexin ja erätukun tuotteiden suosio perustuu osittain pariinkin hommaan:

- Kovaan mainostukseen.

- Esimerkiksi tällä foorumilla asioista keskustellaan paljon. Taitaa olla sama, onko keskustelu positiivista tai negatiivista, valtaosa maan jahtimiehistä ainakin tietää mikä Erätukku on ja loppuviimeksi se on varmaan aika monella mukana mahdolisena ostopaikkana kilkkeitä hankittaessa. Eli julkisuuskuvassa ei ole pyrittykään ”tyylikkyyteen” vaan laajaan tietoisuuteen. Täällä Erälle-netissäkin tuntuu välillä, että mukana on keskustelijoita, joiden tarkoituksena on loppuviimeksi vain generoida lisää ET-tietoisuutta.

- Suuri suomalaisiin vetoava ominaisuus on Erätukun tuotteiden LOTTO-efekti. Eli hyvällä tuurilla saatat saada loppuviimeksi hintalaatu-suhteeltaan jopa ~hyvän tuotteen, koska laatutaso ja mahdollisesti jopa materiaalit varioivat paljon saman tuotemallin sisällä. Normaalituurilla taas saat ”jotain aivan muuta”.


En esimerkiksi pidä itseäni keskimääräistä yksinkertaisempana jahtimiehenä. Kuitenkin Airtexini muutaman vuoden takaa on pelittänyt ihan OK ja on käytössä vieläkin. Toisaalta, monella muullakin on samanlaisia kokemuksia, mutta monella muulla myös aivan täysin päinvastaisia. Koska metsästysolosuhteissa on hyvinkin paljon yhtäläisyyksiä, ainoa selitys on tuotelaadun erittäin raju vaihtelu.


Viimeinen muokkaaja, Lahtinen pvm 03.08.2006 17:16, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peltsu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 6702

LähetäLähetetty: 03.08.2006 15:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Miten se pesu vaikuttaa vedenpitävyyteen ?? 11. syksy alkamassa puvulla jota on pestykin, enkä vielä hoksaa muutosta vedenpitävyydessä.

Muttakun noita kahta tarvii vertailla niin vertaillaan sitten.

Tuossa kesällä kävimme polttopuumettässä. Ja hikihän siinä tuli kaikille. Iltapäivän puolella tuli jumalaton kaatosade ja oltiin taatusti märkiä yltä ja alta, ei epäilystäkään.

Kämpällä sitten kamppeet kuivamaan. Oman gorepuvun sain vetää takaisin päälle joskus tunnin kuluttua, henkselit tais olla märät vielä.
Kaveri kirosi seuraavana aamuna osin märkää airtex prootansa ja veti varavaatetuksen päälle.

Olen kavereita seuraillut ja tullut siihen tulokseen että vaikka tuo puku maksaisi yhden vaivaisen euron postikuluineen niin mettälle sen kanssa ei voi lähteä ilman varavaatetusta jos meinaa viihtyä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kalastaja
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Jou 2004
Viestejä: 511
Paikkakunta: Läntinen rannikkoalue

LähetäLähetetty: 03.08.2006 15:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Erätukun suosio perustuu yhteen ainoaan faktaan = Jymäytetään tyhmää!

Annetaan mielikuva esimerkiksi tuotteesta joka on MAAILMAN PARAS ja HINTA NORMAALISTI 1.000€

Nyt saat sen hintaan 199€

Luetellaan kaikki ylivertaiset ominaisuudet, ammattilaiset ylistämässä, testivoitot jne!

TÄTÄ ENNEN KUTSUTTIIN KUSETUKSEKSI Wink

Nyt taitavat markkinoijat kiertävät pykälät taitavasti ja firma vuolee kultaa "tyhmien" kustannuksella.

Jos joku oikeasti uskoo että 1€:lla saa 10€:n tuotteen niin syytäkin on kärsiä nahoissaan Twisted Evil

Lopuksi totean että nostan hattua Erätukun markkinakoneistolle onnistuneesta ... Rolling Eyes
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Spede
***


Liittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 2664

LähetäLähetetty: 03.08.2006 15:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kalastaja kirjoitti:
Erätukun suosio perustuu yhteen ainoaan faktaan = Jymäytetään tyhmää!

Annetaan mielikuva esimerkiksi tuotteesta joka on MAAILMAN PARAS


Sehän on mainonnan tarkoituskin, että kuluttajalle luodaan mielikuva hyvästä tuotteesta.

Ei kukaan kauppias mainosta omia tuotteita maailman huonoimmiksi!
_________________
Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa.


Viimeinen muokkaaja, Spede pvm 03.08.2006 21:14, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20461
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 03.08.2006 17:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kalastaja kirjoitti:
Erätukun suosio perustuu yhteen ainoaan faktaan = Jymäytetään tyhmää!



Eli siis mielestäsi kaikki Erätukun tuotteisiin tyytyväiset jahtimiehet ovat tyhmiä?

Itse uskon kuitenkin enemmän tuohon, että tuotelaatu varioi todella paljon ja sopivan varusteyksilön saaminen tilauksessa ja omien jahtimetoodien soveltuminen ko. varusteen ominaisuuksiin pitää yllä kohtuullistakin tyytyväisyyttä pukuihin. Itse en usko, että nuo kaikki noin toimivat ja "lotossa" onnistuneet ovat tyhmiä.

Uskoisin, että moni noista on käsittänyt markalla saavansa markan tavaran. Sen sijaan vaikuttaa siltä, että laadun vaihdellessa paljon, sillä markalla ei välttämättä saakaan markan tavaraa ilman kovaa vaihtorumbaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
hq
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Hei 2004
Viestejä: 3688

LähetäLähetetty: 04.08.2006 14:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Peltsu kirjoitti:
Miten se pesu vaikuttaa vedenpitävyyteen ?? 11. syksy alkamassa puvulla jota on pestykin, enkä vielä hoksaa muutosta vedenpitävyydessä.
[...]
Olen kavereita seuraillut ja tullut siihen tulokseen että vaikka tuo puku maksaisi yhden vaivaisen euron postikuluineen niin mettälle sen kanssa ei voi lähteä ilman varavaatetusta jos meinaa viihtyä.


Pesun ei pitäisikään vaikuttaa, eikä se käypäiseen kamaan edes vaikuta. Jopa päinvastaisia kokemuksia löytyy omasta takaa, mistä aiemmin toisaalla kertoilin, eli yksi kohtalaisen pesurumban läpikäynyt huokea puku säilytti vedenpitävyytensä ja alkoi odotustenvastaisesti hengittää ihan hyvin. Samaa metodia meinaan kokeilla syksyn mittaan viimeisimmälle junttijunt-puvulle.

Pidän metsällä vietettyjä päiviä sen verran korkeassa arvossa "laatuaikana" etten nyt ainakaan ehdoin tahdoin halua kerätä niihin v-kerrointa yks-risti-kaks -varustuksella. Kaikkeahan voi kokeilla ja sihtisihdin varuiksi autossa odottaa koko ajan Midland Pro, MT050, Wolf tmv. sekä vaihtokerrastot jos aamupäivä on hengittämättömän tai vettäpitämättömän !&%¤# takia mennyt reisille eikä iltapäivää halua palella märissä varusteissa. On tullut jo pari kertaa tarpeeseen ja uskoa ei enää löydy sen vertaa että uskaltaisi noissa kuteissa ilman täyttä vaihtovaatetusta lähteä metsälle.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Seuraava
Sivu 2 Yht. 7

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com