OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Haulikkoammunnasta kiinnostunut - tietoa vailla

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
rookie101



Liittynyt: 01 Syy 2006
Viestejä: 2

LähetäLähetetty: 01.09.2006 17:23    Viestin aihe: Haulikkoammunnasta kiinnostunut - tietoa vailla Vastaa lainaamalla viestiä

Moikka

Vähitellen on herännyt kiinnostus metsästykseen ja nimenomaan haulikko tuntuisi alkuun sopivalta ensiaseelta. Rynkyllä ammuin reilut 10 vuotta sitten valtion järjestämällä 8kk ajalla mutta sen jälkeen kiinnostus aseisiin kuoli pitkäksi aikaa. Nyt on ilmeisesti heräämisen aika.

Haulikko tuntuu itselleni sopivalta lähtökohdalta ainakin tuntuman perusteella. Skeet-ammunta oli ihan mukavaa kokeiltuna ja aseen kanssa pitäisi tulla tutuksi ennen metsästystoimintaa. Tarkoituksena olisi ensin hankkia ase ja opetella ampumaan ja siinä samalla lueskella metsästäjän tutkinto ja myöhemmin hankkiutua sitten metsästykseen.

Lainsäädätö-palstalla kun ollaan niin tänne liittyviä kysymyksiä on mielessä.
Lupakäytännöt? Ilmeisesti hankinta/osto-lupa heltiää helpoiten kun liittyy ampumaseuraan (skeet)? Haulikoksi etsin jotain sopivaa joka käy sekä skeettiin että metsästykseen.
Entä tuon jälkeen kun ostolupa on ja myyjän kanssa sovitaan kaupoista? Tarvitseeko ase käydä näyttämässä virkavallalle ja tarvitseeko sen jälkeen lisää lupia että sillä pääsee a) ampumaradalla ja b) myöhemmin metsälle? Metsästyskortti ja luvat yms selvinnevät siinä vaiheessa kun aloitan metsästäjäntutkintoon lukemisen.

Turvallisuuteen liittyvä asia on säilytys. Oliko asekaappi pakollinen vai oliko saatavissa lukkoja liipasinkaareen/liipasimeen? Minkä hintaisia nämä ovat? Entä panosten säilytys? vai voiko asetta + panoksia säilyttää missä vain lukitussa laatikossa/arkussa?

Kun halikko sitten on ostettu niin saiko sillä luvalla ostaa kaikkia paukkuja mitkä ko aseeseen käyvät? Eli vaikka tarkoituksena olisi alkuun ampua skeettiä saisi samantien ostaa kovempiakin panoksia?

Mielelläni lueskelen asiasta lisää ja itseasiassa olisi ehkä syytäkin että lueskelen näitä asioita. Eli hyviä linkkivinkkejä ja kirjavinkkejäkin otetaan vastaan.

Kiitoksia.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hessu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Huh 2004
Viestejä: 213
Paikkakunta: Murheen laakso

LähetäLähetetty: 01.09.2006 23:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Helpoimmin saat suunnitelmiesi mukaisen luvan kun hakeudut jonkin ampumaseuran jäseneksi ja haet sen jälkeen hankkimisluvan haulikolle. Varaudu hankkimaan ampumaseuraltasi harrastustodistus (itse jouduin ensimmäistä lupaani hakiessa).

Kun hankkimislupa on saatu ja ase ostettu pitää ase käydä näyttämässä poliisille 30 päivän kuluessa. Poliisilaitos antaa sinulle kyllä ohjeet miten toimia aseen oston jälkeen.

Asekaappi ei ole pakollinen jos säilytät asetta jokin toiminnan kannalta tärkeä osa erillään (esim. 2-piippuisen haulikon etutukki). Kun sinulla on haulikolle hallussapitolupa saat ostaa sekä kiekko- että metsästyspatruunoita käyttötarkoituksesta riippumatta.
_________________
Welcome to the worst nightmare of all: reality
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com