OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Jotain hyvää heinäsorsasta

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Fishåhunt
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2004
Viestejä: 134
Paikkakunta: Uusimaa

LähetäLähetetty: 15.05.2006 10:10    Viestin aihe: Jotain hyvää heinäsorsasta Vastaa lainaamalla viestiä

Tuli tuossa Äitienpäiväksi kaiveltua pakastimen pohjalta viimeisiä hirvenlihoja ja käteen osui myös 3 heinuria vuosimallia 2005. Ajattelin laittaa vknloppuna tuleville vieraille riistaa ja nyt kaipaisin mm. uusia sorsareseptejä. Niitä kaikkein "rakkaimpianne" ja maukkaimpianne olisi kiva vertailla ja kokeilla jotain niistä. Eli reseptejä vaan eetteriin kiitos.

Fishåhunt
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
wingmaster
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Tam 2005
Viestejä: 811
Paikkakunta: perämeren rannikko

LähetäLähetetty: 15.05.2006 14:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No ylesesti mitä ollaan ruukattu laittaa nii kokonaine lintu ruskistettu pannulla ja mausteena hivenen mustapippuria ja suolaa sitte kattilaan hautumaan. ku on tarpeeksi kypsää nii irrottellee lihat erilleen ja pottumuussit vielä pyöräyttellee lisukkeeksi ja kattilasta liemen kaatelee siihen päälle.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Niätämies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Jou 2004
Viestejä: 711
Paikkakunta: etelä-suomi

LähetäLähetetty: 15.05.2006 18:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Seuraavaa reseptiä on tullut kokeiltua: jänikselle/rusakolla, heinäsorsalle, haapanalle, teerelle ja pyylle. Jokaisessa oma makunsa, mutta maistuu hyvälle.

Elikkäs varusteluettelo nyt vaikka sitten 3 heinäankalle.

- 3 heinäankkaa
- 3-5 puolennyrkin kokoista perunaa
- 3-5 porkkanaa
- 1-2 sipulia
- 2-3 kpl 2desin ruokakermaa

mausteet.. yleensä oman maun mukaan

- suola
- pippuri
- rakuunaa vähän
- aromisuola
- 100-150 grammaa voita

Valmistus

Paloittele lihat suuhun sopiviksi kuutioiksi, samoiten perunat ja porkkanat, sipuli paloitellaan pieneksi silpuksi tai renkaiksi pääasia että makua tulee.
Laita uuni 175 asteeseen. Ota uunivuoka johon laitat: lihat, perunat, porkkanat ja sipulit, jonka jälkeen maustat ne ja sekoitat keskenään, niin että mausteet on tasaisesti joka puolella. "Sörsselin" voi antaa vähän aikaa olla jääkaapissa, jotta mausteet imeytyisivät hiukan, ei kumminkaan pakko. Ennen uuniin laittoa kaada kermat joukkoon, niin että kerma on sotkun tasassa. Lopuksi vielä voinokareet ruuan päälle, kansi päälle ja tavara uuniin keskituhdille. 2 tunnin päästä valmis nautittavaksi.
_________________
God dammed. What a fuck is that, is that a squirrel.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
vihtori
***


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 433

LähetäLähetetty: 15.05.2006 23:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuon reseptin kun Niätämies näyttäisit jollekkin painonvartijahörhölle niin saisi laakin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Niätämies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Jou 2004
Viestejä: 711
Paikkakunta: etelä-suomi

LähetäLähetetty: 16.05.2006 11:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meinaatko, että ilman tätä ruokaa syömättä, pelkkää reseptiä katsoessa kuolee jo ylirasvoitukseen Laughing Eipähän tarvitsis hänen enää painoja vahtia...

No joo, tuo ruokakerma mitä tulee käytettyä on valion tai floran 15% rasvoituksella varustettua tököttiä ja voikin on oivariinin vähä suolaista/rasvaista. Tuon kerman voi tietysti korvata vedellä, mutta omaan suuhun kermaliemi maistuu maukkaamalle.
_________________
God dammed. What a fuck is that, is that a squirrel.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Retonkimies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 1407
Paikkakunta: Riekkomailla

LähetäLähetetty: 16.05.2006 12:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niätämies kirjoitti:
Tuon "kerman" voi tietysti korvata vedellä, mutta omaan suuhun kermaliemi maistuu maukkaamalle.


Ei vaan sen voi korvata oikealla kermalla, eli 38% kuohulla Wink

....

Itse valmistin viime syksynä heinurista gourmet-aterian alkuruoan.

Savustin täkät miedolla lämmöllä kevyesti niin, että lihat olivat rintalastassa kiinni. Jäivät reilusti roseeksi. Reilun puolen tunnin vetäytymisen jälkeen täkät irti lastasta ja ohueksi siivuksi(säilytä täkkä muodossaan!). Lautaselle vihreä salaattipeti, sopiva salaatinkastike(esim. puolukkavinegretti: oliiviöljyä, viinietikkaa, puolukkaa, sokeria ja mustapippuria) ja päälle nätisti savustetut täkkäsiivut. Lisuiksi sivuun vielä vaikkapa mustaherukkahyytelöä, suolakurkkua ja vaikkapa vuohenjuustoa.

Hyvä ruoka myös näyttää hyvältä Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kuhna
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Lok 2004
Viestejä: 2871

LähetäLähetetty: 16.05.2006 12:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Keitä lintu, ruskista lintu, hauduta miedolla lämmöllä pekoniviipaleiden alla uunissa. Merisuolaa rosepippuria.
Kerran pakastimen penkojaisissa meni hirven soppalihojen kanssa pari sorsaa keitinveteen. Tulipahan hirvisoppaa sorsalla höystettynä. Hyviä olivat molemmat, kun syöjille ei kertonut.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Teitsi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Huh 2006
Viestejä: 302
Paikkakunta: Etelä-Suomi

LähetäLähetetty: 16.05.2006 22:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Irroita sorsista lihat, paloittele ja ruskista palaset. Laita kattilaan. Ruskista porkkanat ja sipulit(sopiva määrä) isoina lohkoina ja laita myös kattilaan. Kaada kattilaan sen verran vettä että ainekset peittyy ja kaada sekaan purkki tomaatti murskaa. Pippuria ja suolaa maun mukaan. Valkosipulit meinas unohtua(2-3 kynttä). Pienennä ne sekaan. Lihaliemikuution tai fondia voit myös lisätä. Nosta kattila hellalle, pistä kansi päälle ja keitä noin kaksi tuntia. Tarkkaile ettei kuivu. Lisää vettä tarpeen mukaan. Vartti ennen poisottamista lisää sekaan purkillinen smetanaa. Keitä perunoita ja eikun ääntä kohti.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 14.06.2006 20:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vähän Retonkimiestä mukaillen,mutta tehty myös:Tuli joskus ennenmuinoin oltua saaristossa töissä ja ei ollut uunia käytettävissä:tuli saatua pari heinuria ja miettimään miten ne tekis:Suolaus,sipulia ja muita yrttejä pikkasen sisälle,possunsivua vähän jokapuolelle ympäri ja folion sisään,ettei mehut karkaa.(molempiin päihin yläosaan sopivat reiät ja ei muuta,kuin paketit pariks tunniks savupönttöön miedolle lämmölle.Pottuvoihan on tälle aterialle aivan riittävä lisäke.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
HopeaLoimu



Liittynyt: 09 Syy 2006
Viestejä: 1

LähetäLähetetty: 09.09.2006 12:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Miehen kotiin kantamista sorsista teen yleensä tämmöistä ruokaa (viimeksi toissapäivänä):

kolmen sorsan rintalihat
iso sipuli
lohko Aurajuustoa
2,5 dl ruokakermaa
loraus vettä


Pilkon lihat paloiksi ja silppuan sipulin. Ruskistan lihat pannulla sipulin kanssa. Sekaan murennan Aurajuuston ja annan sen sulaa kokonaan ennen kerman sekaan laittamista. Tarvittaessa sekaan loraus vettä ja annan hautua vielä muutaman minuutin kannen alla (sammutan lieden).

Ja tulee hyvää! Very Happy
Suolaakaan ei erikseen tarvitse lisätä, juusto antaa sen verran makua.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ruoste
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 22 Syy 2004
Viestejä: 38
Paikkakunta: Liminganlahti

LähetäLähetetty: 05.10.2006 08:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tässä yksinkertainen tapa puuhata sorsasta soosia:

Lihat Kuutioiksi ja voita pannuun ...



Ruskistetaan reilusti joka puolelta ...



Ripaus suolaa päälle ...



Purkki ruokakermaa ...



Mausteeksi yksinkertaisesti suolaa, mustapippuria, aivan pikkuriikkinen ripaus sinappia ja hieman SOKERIA ...



Toimii muusin tai keitettyjen pottujen kanssa.

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Perdiz
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Maa 2004
Viestejä: 884
Paikkakunta: Mehtän puolella

LähetäLähetetty: 05.10.2006 09:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

-rintalihat irti ja halki ohuiksi
-folion päälle ensin kerros pekonia
-kerros sorsaa, pippurilla ja suolalla
-kerros pekonia
-vuorotellen niin kauan kuin riittää
-päälle vielä aimo nokare voita
-folio kiinne ja uuniin pariksi tunniksi

Kelpaa näin tehtynä riistanmakua vierastavallekin vieraalle. Mikään missä on rutkasti pekonia ei voi olla pahaa!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Berkele
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Hei 2006
Viestejä: 2236
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 05.10.2006 16:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ylivoimaisesti mehukkainta lihaa olen onnistunut tekemään suolan sisässä paistamalla.

Eli yksinkertaisesti uuninkestävään pataan pari kolme senttiä karkeaa suolaa pohjalle. Pirskottele vähän vettä sormilla päälle, että suola tiivistyy uunissa. Laita sorsan täkkälihat tai kokonainen sorsa päälle (lihojen täytyy olla padassa samankokoisia, eli jos laitat täkkiä ei taveja ja heinäreitä sekaisin). Mausteita päälle oman maun mukaan (esim. valkopippuri, valkosipuli, ripaus cayannea ja rakuunaa sekä paprikaa). Peitä lihat jokusen sentin suolakerroksella ja ripottele päälle vettä. Sitten pata parisataa-asteiseen uuniin. Kokonaiselle heinärille riittää vajaa tunti ja täkkälihoille vähemmän. Pata uunista ulos ja kovettunut suolakerros rikotaan jämerällä veitsellä. Lisäkkeeksi käy lähes mikä vain. Ja eikun nauttimaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
syksyaamu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Syy 2006
Viestejä: 720

LähetäLähetetty: 05.10.2006 17:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niätämies kirjoitti:
Seuraavaa reseptiä on tullut kokeiltua: jänikselle/rusakolla, heinäsorsalle, haapanalle, teerelle ja pyylle. Jokaisessa oma makunsa, mutta maistuu hyvälle.

Elikkäs varusteluettelo nyt vaikka sitten 3 heinäankalle.

- 3 heinäankkaa
- 3-5 puolennyrkin kokoista perunaa
- 3-5 porkkanaa
- 1-2 sipulia
- 2-3 kpl 2desin ruokakermaa

mausteet.. yleensä oman maun mukaan

- suola
- pippuri
- rakuunaa vähän
- aromisuola
- 100-150 grammaa voita

Valmistus

Paloittele lihat suuhun sopiviksi kuutioiksi, samoiten perunat ja porkkanat, sipuli paloitellaan pieneksi silpuksi tai renkaiksi pääasia että makua tulee.
Laita uuni 175 asteeseen. Ota uunivuoka johon laitat: lihat, perunat, porkkanat ja sipulit, jonka jälkeen maustat ne ja sekoitat keskenään, niin että mausteet on tasaisesti joka puolella. "Sörsselin" voi antaa vähän aikaa olla jääkaapissa, jotta mausteet imeytyisivät hiukan, ei kumminkaan pakko. Ennen uuniin laittoa kaada kermat joukkoon, niin että kerma on sotkun tasassa. Lopuksi vielä voinokareet ruuan päälle, kansi päälle ja tavara uuniin keskituhdille. 2 tunnin päästä valmis nautittavaksi.


Lisään vesilinnuille ja jänikselle pätevän lisän ,jolla saan lihasta väkevän maun pois.Liota 10t lihoja rasvattomassa maidossa lihat peitossa maidon alla vaikka kattilassa jääkaapissa.Lihasta tulee erittäin makoisaa ja pehmeää,nuorempikin väki syö tällä lisäyksellä esim. sorsapaistia.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com