OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Jahtipäällikön oikeudet

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Epätietoinen
Vieras





LähetäLähetetty: 14.07.2004 10:52    Viestin aihe: Jahtipäällikön oikeudet Vastaa lainaamalla viestiä

Hirviporukan sääntöuudistus on työn alla ja mieltäni askarruttaa muuan asia, eli rikkomuksen tehneen hirvestäjän rankaiseminen. Entisten sääntöjen perusteella rokotettiin osa jäsenen maksamasta lihaosuudesta mutta onko menettely laillinen? Joissain tapauksissa on käytetty myöskin määräaikaista metsästyskieltoa. Olisiko rahallisen sakon määrääminen mahdollista? Ottakaapa kantaa aiheeseen ja kertokaa kokemuksistanne!
Takaisin alkuun
Vieras






LähetäLähetetty: 14.07.2004 12:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jahtipäälliköllä ei ole tälläisiä oikeuksia. Hän vastaa lähinnä jahdin turvallisuudesta ja laillisuudesta. Hänen rajuin keinonsa on metsästyspäivän aikainen metsästyskielto.
Takaisin alkuun
ar
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Maa 2004
Viestejä: 1220

LähetäLähetetty: 15.07.2004 13:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

jujkffj

Viimeinen muokkaaja, ar pvm 08.10.2005 15:35, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
bscontti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 925

LähetäLähetetty: 16.07.2004 10:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos kyseessä on seuran nimiin metsästävä hirviporukka,tulee kaikki hirviporukan säännöt hyväksyttää yleisessä kokouksessa.Eli hirviporukka
joka ei ole hyväksyttänyt sääntöjään ei voi asettaa jäsenilleen mitään sanktioita laillisesti.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Epätietoinen
Vieras





LähetäLähetetty: 20.07.2004 06:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyseessä on metsästysseuran nimiin toimiva hirviporukka, jonka säännöt on hyväksytty yleiskokouksessa seuran sääntöjen perusteella. Voiko siis em. käytänöllä hyväksyttää esim. tietystä rikkeestä vaikka 2 viikon metsästyskiellon? Metsästyslakihan puhuu vain kohtuudesta.....
Takaisin alkuun
Elain
Vieras





LähetäLähetetty: 20.07.2004 14:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä 2 viikon jahtikielto vaikuttaa aika kovalta rangaistukselta jostain sellaisesta kurinpidollisesta asiasta, johon ei vielä poliisi puuttuisi. Ja niitä asioita ei tarvitse jahtisääntöihin kirjata Very Happy.

Epätietoisen kannataisi listata joitakin esimerkkejä, niin olisi helpompi ottaa kantaa. Kaikkien sääntöihin kirjattavien rangaistusten pitäisi olla erittäin selkeitä ja ilman tulkinnanvaraa. Mitään ympäripyöreyksiä ei kannata kirjata, niistä tulee vain ongelmia.

Mielestäni metsästyskielto on rangaistuksena typerimmästä päästä. Siinä rangaistaan itse asiassa koko porukkaa, jos pienestä porukasta on kyse. Ja jos rike johtuu kokemattomuudesta, niin miten siitä jotain oppii? ylimääräiset työt, lihaosuuden menetys yms. ovat jo paljon järkevämpiä.

Meillä on käytössä 'postiivinen' rangaistusmenettely, jossa rikkeen tekijä joutuu yleensä järjestämään saunaillan makkara- ja juomatarjoiluineen. Toistaiseksi on saunaillat näin aina järjestyneet, joskus useammankin kerran kaudessa Wink . Sääntöihin sitä ei ole kirjattu, mutta asiasta on sovittu hirvikokouksen yhteydessä.
Takaisin alkuun
Epätietoinen
Vieras





LähetäLähetetty: 21.07.2004 06:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Laitetaan esimerkki: Porukka sopii metsälle lähdettäessä, että ammutaan tänään vain vasoja (vaikka olisi aikuisenkin lupia). Sitten ajosta tulee passilinjaan yksinäinen naaras, 5 miestä päästää elukan ohi ja 6:s lähettää lyijyä kylkeen ja hirvi nurin. Vanhoissa säännöissä ampuja menetti kaikki oikeutensa kaatamaansa eläimeen eli nahan, pään ja sisäelinten lisäksi osuutensa ko. hirven lihoista. Kysymys: Onko seurueen sääntö maksetun lihaosuuden supistamisesta laillinen em. kuvaksen pohjalta??
Takaisin alkuun
bscontti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 925

LähetäLähetetty: 21.07.2004 07:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei varmaankaan oikeudessa menisi läpi.Hänhän on ampunut ihan lailisen eläimen ja osuutensa maksanut.Tälläisissä tapauksissa luulisi porukan nurina saavan ampujan hiljaiseksi.Eipä silti mekin sovimme ampuvamme vain urosta niin eikös itse porukan johtaja ampunut hirvilehmän.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com