OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

maan vuokraamisesta
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Seuratoiminta
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Jorge
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Maa 2004
Viestejä: 1628
Paikkakunta: Rehuvaara

LähetäLähetetty: 25.10.2006 10:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sopimus on asiallinen vasta kun molemmat osapuolet tuntevat siitä hyötyvänsä. Tämä pätee myös metsästysoikeuden vuokraukseen.

Itse näkisin lähtökohtana sen että isännälle jää aina oikeus metsästää omilla maillaan, vaikka vuokrauksen kautta metsästysoikeus laajenee myös ko. metsästysseuran jäsenille. Samalla tavoin isännällä pitää olla mahdollisuus päästä seuran jäseneksi maita vuokratessaan.

Näissä asioissa kannattaa noudattaa tasapuolisuutta kaikkien maanomistajien kanssa. Silti syntyy joskus tilanteita, joissa pitää harkita tarkkaan. Esimerkiksi meillä kävi joskus niin että emme ottaneet vuokralle naapuriseuraan rajoittuva maapalaa (siis sen metsästysoikeutta), koska ko. maiden omistaja on tunnettu riitapukari. Hän olisi luonnollisesti tullut meidän jäseneksi maitaan vastaan. Voitte uskoa että naapuriseura olisi varsin mielellään vapautunut ko. maista ja ennen kaikkea jäsenestä.

Mutta kuten edellä todettiin isäntiä pitää kuunnella tarkkaan kun sopimuksia laaditaan. Minustakin maanomistaja on aina OMISTAJA ja vuokralainen vain vuokralainen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sarma
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Tam 2005
Viestejä: 517
Paikkakunta: Etelä-Suomi

LähetäLähetetty: 26.10.2006 12:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
jussi72:
Siis tässä tuntuu että jotenkin nyt asiat ovat kääntymässä ihan väärinpäin. Kyllähän se on maanOMISTAJA joka päättää miten sopimus muotoillaan, ei sitä todellakaan tarvitse seuralle mitenkään perustella. Seuranhan ei ole mikään pakko sopimusta tehdä, kuten ei maanomistajankaan. Yleensäkin noissa sopimusasioissa kannattaa olla ennemmin sovitteleva kuin ehdoton, vaikka tietäisikin olevansa oikeassa.


En ole väittänytkään muuta mutta ajoittaisesti särmikkäistäkin kommenteistani huolimatta yritän yleensä olla reaalielämässä sovitteleva, olipa vastapuoli sitä tai ei. Selostin tuossa vain viestissäni lyhyesti millaisen sopimuksen voi tehdä ja mistä on luultavasti kysymys jos tuota ehtoa kummastellaan.

Juridisessa mielessä tilanne on selvä, ilman tuota "metsästysoikeuden pidätyspykälää" metsästysvuokrasopimuksen tehnyt maanomistaja on luopunut tilapäisesti metsästysoikeudestaan, tosin tällöinkin hänellä on oikeus rauhoittamattomien eläinten tappamiseen omilla maillaan (Metsästyslain 48 §, "Alueen omistajalla tai haltijalla on oikeus pyydystää tai tappaa alueellaan oleva rauhoittamaton eläin. Tämä oikeus hänellä on silloinkin, kun metsästysoikeus alueella on metsästysvuokrasopimuksella luovutettu toiselle").

Kokonaan eri asia on missä määrin kannattaa aina mennä viimeistä piirtoa myöten "minulla on oikeus ja sinulla ei" linjalle edes silloinkaan kun ehkä olisi lakimielessä tähän oikeutettu. Antamalla joskus hieman periksi elämä on pitkässä juoksussa helpompaa ja kaikille osapuolille mukavampaa. Jos vaikkapa metsästysoikeuden vuokrannut maanomistaja tavataan metsästelemästä omilla maillaan niin sitten voisi vaikkapa kysäistä haluaisiko hän liittyä seuraan. Tämä on takuulla fiksumpi aloitus kuin suunsoitto ja poliisilla uhkailu.

Yllätys yllätys, olen itsekin maanomistaja ja tehnyt "oman metsästysoikeuden säilyttävän" metsästysvuokrasopimuksen sen seuran kanssa jonka alueella maamme sijaitsevat . Olen varsinaisesti seurajäsenenä aivan muualla joten tähän maidemme alueella toimivaan seuraan ei ole tullut laitettua jäsenhakemusta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Mika82
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2004
Viestejä: 275
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 16.11.2006 21:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

B448 kirjoitti:
Aika huono vertaus, yhtä huono vertaus olisi esim. pellonvuokrasopimus. metsästysvuokrasopimus on luonteeltaan erilainen, siinähän ei yleensä vuokrata muuta kuin oikeus metsästää.


Väärin. Metsästysoikeus ja oikeus metsästää on kaksi täysin eri asiaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Seuratoiminta Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
Sivu 2 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com