OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

HS: Aseluvat tiukemmassa ensi syksystä lähtien
Siirry sivulle 1, 2, 3  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Vieras 1*
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Jou 2004
Viestejä: 3275

LähetäLähetetty: 08.07.2007 05:10    Viestin aihe: HS: Aseluvat tiukemmassa ensi syksystä lähtien Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Aseluvat tiukemmassa ensi syksystä lähtien


Aselupien myöntäminen tiukentuu. Poliisi saa syksyllä uudet ohjeet, jotka määrittelevät entistä tarkemmin sen, millainen ihminen voi saada aseluvan.

Eri rikoksista seuraavia esteaikoja harkitaan kuitenkin vielä. Esimerkiksi rattijuopumus voisi estää uuden aseen hankinta- ja hallussapitoluvan enimmillään kahdeksi vuodeksi, ohjeen luonnoksessa sanotaan.

Väkivaltaista käyttäytymistä osoittavien rikosten perusteella hakijalle voitaisiin olla myöntämättä uutta lupaa viidestä kymmeneen vuoteen, törkeissä tapauksissa huomattavasti pidempään.

Lievä pahoinpitely olisi ohjeen luonnoksen mukaan este uudelle luvalle noin vuoden. Törkeä pahoinpitely ja ryöstö estäisivät uuden luvan saamisen vähintään kahdeksaksi vuodeksi, seksuaalirikokset vähintään viideksi vuodeksi. Näiden rikosten perusteella voitaisiin myös peruuttaa jo myönnetyt aseen hallussapitoluvat.

Myös jatkuva huumausaineen väärinkäyttö aiheuttaisi uusien ohjeiden luonnoksen mukaan aina aseen hallussapitoluvan peruuttamisen tai kielteisen päätöksen lupahakemukseen. Ohjeistajien mukaan huumausaineiden käyttäjällä on usein samalla tavalla käyttäytyvä kaveripiiri, ja se yhdistettynä huumausaineiden käyttöön voi aiheuttaa tilanteen, jossa ase joutuu vääriin käsiin.

Myös yksittäisestä miedonkin huumausaineen kuten marihuanan tuoreesta käyttörikoksesta annetusta tuomiosta on ohjeen mukaan seurattava aselupien peruuttaminen tai kielteinen päätös lupahakemukseen.

Aselupien myöntäminen halutaan niin ikään yhtenäistää. Käytännöt ovat vaihdelleet varsin paljon eri poliisilaitosten välillä. Sisäministeriön arpajais- ja asehallintoyksikkö haluaa nyt yhtenäistää myöntämiskäytäntöjä.

Uudet ohjeet määrittelevät lisäksi, millaiset aseet sopivat metsästyksen ja ampumaurheilun eri lajeihin.

Suomessa on noin 1,6 miljoonaa laillista asetta. Laittomia aseita maassa on arviolta muutamia kymmeniätuhansia. Uusia hallussapitolupia myönnettiin viime vuonna noin 61 500.

Hanna Eriksson

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Aseluvat+tiukemmassa+ensi+syksyst%C3%A4+l%C3%A4htien/1135228563503
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
löppöpetra
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Maa 2004
Viestejä: 4935

LähetäLähetetty: 08.07.2007 07:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No tuopa ei muuta juuri mitään.Hyvä että kaikki sekopäät ei lupia saa.
_________________
Koittakaa PETRATA vähän!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
.625
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Hei 2005
Viestejä: 841

LähetäLähetetty: 08.07.2007 09:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Erittäin hyvä, ja paljon odotettu tuo uudistus +12points
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
EiSeOsu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Syy 2004
Viestejä: 444

LähetäLähetetty: 08.07.2007 09:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onpas hyvä ohje kun väkivaltaisille alkoholisteille ei enää tarvitse antaa lupia! Ai niin, eihän niitä tarvinnut antaa kyllä ennenkään. Mitäs muuta "hyvää" tuo ohje tuo?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
tapmar
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Hei 2006
Viestejä: 2712
Paikkakunta: polulla

LähetäLähetetty: 08.07.2007 09:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hesari kirjoitti:

Uudet ohjeet määrittelevät lisäksi, millaiset aseet sopivat metsästyksen ja ampumaurheilun eri lajeihin.


Saapa nähdä, mitä nämä täsmennetyt määritelmät tuovat tullessaan. Loukkupyynnin lopetusaselupia on tietääkseni saanut ainakin vähän vaihtelevasti.

Sinänsä kyllä on erinomainen asia jo sinällään se, että käytäntöjä yhtenäistetään - räntäpääsiivilöinnistä puhumattakaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Jorge
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Maa 2004
Viestejä: 1628
Paikkakunta: Rehuvaara

LähetäLähetetty: 08.07.2007 09:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Periaatteessa meillä mennään samanlaiseen systeemiin kuin Jenkeissä. Rikoksiin syyllistyneet eivät saa lupia aseisiin. Tämä on pelkästään hyvä asia.

Toivottavasti saadaan asialliset määritelmät siitä minkälainen ase sopii metsästykseen ja erilaisten harrastuslajien käyttöön. Tässä pitäisi myös huomioida asetekniikan kehitys jne. Voisin myös kuvitella että kun aseet saadaan pois ns. "riskiryhmiltä", voisi "yhteiskuntakelpoiset" ammunnan harrastajat saada vapaammin lupia aseisiinsa.

Tulevaisuus näyttää miten uusi käytäntö toimii. Toivottavasti eri ammunnan etujärjestöt osaavat selvittää minkälaisia aseita missäkin toiminnassa tarvitaan. Toisaalta ei liene tarkoituksenmukaista että joka paikkaan tulisi pakolliseksi oma erikoisase. Esimerkikiksi kohtuullisen huvin reserviläiskäyttöön sopivalla itselataavalla aseella voisi varsin hyvin myös metsästää jne.

Jos uudistus painottuu enemmän henkilön sopivuuden varmistamiseen, kuin näpertelyyn siitä minkälainen ase luvalliselle harrastajalle sopii, pidän uudistusta ihan asiallisena.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Konu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Jou 2004
Viestejä: 117

LähetäLähetetty: 08.07.2007 09:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Suukopua tässä eniten aiheuttaa tuo "Uudet ohjeet määrittelevät lisäksi, millaiset aseet sopivat metsästyksen ja ampumaurheilun eri lajeihin". Se taulukko mitä nähtiin jätti edelleen kaiken alttiiksi luvan antajan mielivallalle ja taulukossa oli suoranaisia virheitä. Ei sellaista taulukkoa voi tehdäkkään etteikö sitä kuitenkin voi tulkita ihan mielensä mukaan. Kun lisäksi yhtenäistämistä on otsakoitu jatkuvasti "kiristämis" menttaliteetilla niin sitä taulukkoahan aletaan helposti tulkitsemaan kovimman mukaan.

Lisäksi retoriikka aahyn puolelta on ollut koko ajan vähemmän luottamusta herättävää mm. tuo juttu keskisuomalaisessa jossa arveltiin että aseita halutaan koska "niitä näpelöidään makuuhuoneissa" Aikamoista mustamaalaamista jos halutaan esittää aseita omistavat henkilöt tälläisiksi.

Yhtenäistämisen alussa pyydetyt lausunnot asianosaisilta mm. ResUl, Asehistorianliitto jne. Nyt ei ole ainakaan julkisuuteen tullut yhtään tietoa että näiden lausuntojen mukana tulleet korjaus esitykset olisi vaikuttaneet mitenkään alkuperäiseen..!? Jos näin niin mitä vitsiä oli edes pyytää lausuntoja..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sasu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Lok 2006
Viestejä: 3487

LähetäLähetetty: 08.07.2007 09:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kommenttinne ovat todella sinisilmäisiä. Lukekaapa tuolta forumin Lainsäädäntö-osiosta keskustelu kyseisestä yhtenäistämisohjeesta. Ohje nimenomaan menee näpertelyksi aseiden kanssa.

Tarkkaan aseeseen ei saa lupaa koska se on vaarallinen, mutta epätarkkaankaan ei saa lupaa koska se taas ei sovellu mihinkään lailliseen ammuntaa.

500 S&W -revolveriin ei saa lupaa, koska se ei sovellu kompensaattorinsa takia siluetin revolveriluokkaan. Mistä lähtien luvan edellytyksenä on ollut kilpaileminen?

Tässä linkki yhtenäistämisohjeen luonnokseen, lukekaa se itse läpi.

[url]
http://www.intermin.fi/intermin/hankkeet/asearpa/home.nsf/files/Lupak%C3%A4yt%C3%A4nt%C3%B6jen%20yhten%C3%A4ist%C3%A4misohjeen%20luonnos/$file/Lupak%C3%A4yt%C3%A4nt%C3%B6jen%20yhten%C3%A4ist%C3%A4misohjeen%20luonnos.pdf[/url]
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sasu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Lok 2006
Viestejä: 3487

LähetäLähetetty: 08.07.2007 09:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Anteeksi, linkki meni väärin, tässä uusi.

http://www.intermin.fi/intermin/hankkeet/asearpa/home.nsf/files/Lupak%C3%A4yt%C3%A4nt%C3%B6jen%20yhten%C3%A4ist%C3%A4misohjeen%20luonnos/$file/Lupak%C3%A4yt%C3%A4nt%C3%B6jen%20yhten%C3%A4ist%C3%A4misohjeen%20luonnos.pdf
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 15020

LähetäLähetetty: 08.07.2007 10:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tosiaankin ongelmia aiheuttaa eniten tuo soveltuvuussääntö.

Tämä täytyisi toimiakseen tehdä siten, että jokainen asemalli listattaisiin aivan kuten IPSC:n produluokassa, eli täyttääkö asemalli kyseisen luokan vaatimukset. Muuten tulkinnanvaraisuuksia jää liikaa.

Tuohon tarkkuuskohtaan en usko mitenkään. Sitä ei voi määritellä asetarkastuksen yhteydessä, ja taas toisaalta jokainen tajuaa, että lintukiväärin täytyy olla tarkka. Veikkaan, että käytäntö muotoutuu sellaiseksi, että selkeästi sotilaallisen näköiset aseet saavat lähtöpassit metsästäjiltä ja ne soveltuvat enää ainoastaan reserviläiskäyttöön...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Korruptio
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 09 Mar 2004
Viestejä: 105
Paikkakunta: Etelä

LähetäLähetetty: 08.07.2007 10:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jaaha... Vai että kyseinen nimettömänä levitelty tuotos / jätös saa kohta muka Wirallisen Statuksen. Saapa nähdä, toivottavasti edes NRA toimii kun muut liitot ei saa aikaiseksi kuin käsien ja naaman vääntelyä perinteiseen tyyliinsä.

Aseet pois rikollisilta --> hyvä asia mutta tämähän on mahdollista jo nykyisenkin lainsäädännön ja käytännön mukaan.

Näpertely aseiden soveltuvuuksilla -> asioista mitään tietämättömien virkamiesten joutavaa pelleilyä; "Jos se näyttää räyhäkkäältä siihen ei voi myöntää lupia."
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 15020

LähetäLähetetty: 08.07.2007 11:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kaikkein paras asia olisi, jos aselupien myöntämisprosessi hajautettaisiin niin, että reserviläisperusteiset hakemukset käsittelisi lääninhallitus ja metsästysperusteisissa poliisi. Ampumaurheilulajit jaettaisiin sitten näiden välillä siten, että vastaavuudet em. pääluokkiin olisivat kunnossa.

Nyt viranomaisten toimia hämärtää tämä valtava sekasotku, jonka aiheuttaa aseharrastajien lupahakemusten suhteellisen suuri määrä aselupien hakijoiden kokonaismäärään nähden. Hyvä esimerkki vaikeasta asetyypistä on lehmäpyssyt, jotka ärsyttävät tällä hetkellä viranomaiskoneistoa aivan valtavasti ja joiden vuoksi tulevaisuudessa on odotettavissa hankaluuksia myös muihin aselupiin.

Viime vuoden heinäkuussa ylittyi tuhannen sra harrastajan (turvallinen ampuja tai jotain) rajapyykki. Suomessa on noin 300 000 metsästäjää. Mikä johtaa tällä hetkellä keskustelua ja minkä ryhmän etuuksista vaahdotaan eniten. En tahdo tällä sanoa, että asiassa olisi jotain väärin, mutta mielestäni nämä hakemukset eivät saisi rasittaa samoja viranomaisia. Toimisi reserviläisiäkin ajatellen paremmin sellainen menettelytapa, että heidän tarpeidensa mukaiset aseluvat käsittelisi ja myöntäisi paremmin asioihin perehtynyt viranomainen. Samalla luvanhakijoille saattaisi hahmottua se raja, että mitä aseita mihinkin käyttöön kannattaa ajatella. Sitten toisaalta poliisillekin saattaisi valjeta, että esim. Browning BAR on metsästysversiona itselataavasta toimintatavastaan huolimatta aivan oikea metsästysase. Samaten kuin Merkel, Sauer, Remington jne. Jos edes nämä muutamat asemallit olisivat poliisin tuttuja niin itselataavat saattaisivat olla edelleenkin käytettävien aseiden listalla. Tällä hetkellä poliisi mieltää itselataavan kiväärin rynkkynä...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kettu
***


Liittynyt: 13 Huh 2004
Viestejä: 6328
Paikkakunta: Avohakkuu

LähetäLähetetty: 08.07.2007 11:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Katkokaa noita linkkejä hyvät ihmiset.

Teiltä on muuten jäänyt lukematta paperiversion sivujuttu, jossa Jouko Lönnqvist ehdottaa mm. että aseita ei saisi enää säilyttää kotona. Miksi mikään instanssin ei anneta antaa ns. toista näkemystä? Nyt tässä näkyy vain viranomaisen ja asevastustajien linjaukset. Onko hesarilla siis mielipide?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Yahoo Messenger
Korruptio
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 09 Mar 2004
Viestejä: 105
Paikkakunta: Etelä

LähetäLähetetty: 08.07.2007 12:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kettu kirjoitti:
Katkokaa noita linkkejä hyvät ihmiset.

Onko hesarilla siis mielipide?


Niinpä, linkkien katkomiseen: http://lyhytlinkki.net/

Hesarilla (Vaiko Pravdalla?) on mielipide, itse asiassa montakin. Wink Niitähän ovat mm. rikollisten etnistä taustaa ei saa mainita uutisoinnissa, aseet on automaattisesti pahoja ja aseharrastajat sekoamista odottavia samanaikaisesti aseita ja piliään makuuhuoneessa hipelöiviä skitsoja heteromiehiä, kehitysapu ratkaisee kaikki maailman ongelmat, islam on rauhan uskonto, venäjä on ystävä, jenkit pahoja ja suomalaiset ovat henkilökohtaisesti vastuussa kaikesta pahasta mitä maailmassa tapahtuu mutta sen voi aina korjata jos ruoskitaan tarpeeksi itseämme ja uhrataan maa ja kansa monikulttuuriautuuden alttarille. Ei siis ole mikään ihme että tämmöiset uutisoinnit saa aina sopivan "asiantuntijan" antamaan poliittisesti korrektin lausunnon viereensä.

Kannattaa muuten harkita sen läpyskän tilaamisen tarpeellisuutta, ne täysin samat uutiset saa nykyään muualtakin ilmaiseksi ja mikä parasta, ilman punavihreää suodatinta. Itse olen päätökseni jo vuosia sitten tehnyt.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
GWP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Tam 2006
Viestejä: 1442
Paikkakunta: tosi lähellä ruåttia

LähetäLähetetty: 08.07.2007 13:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No jos jätetään sen yhden maakuntalehden mielipiteen ruotiminen ja keskitytään tuohon yhtenäistämiseen.

Aseen soveltuvuudesta kait ne ongelmat ovat tähänkin asti johtuneet, eikä minusta tuo luonnos anna tarkaisuja siihen; luvan myöntäjän ratkaistavaksi siinäkin tuo jätetään.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2, 3  Seuraava
Sivu 1 Yht. 3

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com