Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Lapinleuku Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Tam 2006 Viestejä: 917 Paikkakunta: Inari
|
Lähetetty: 20.10.2007 22:46 Viestin aihe: Riekkovatruskat melkein reaaliajassa |
|
|
Yksinäisen miehen eräkeittiö esittää: Riekkovatruskat á la Lapinleuku
Tarvitset seuraavia aineksia:
Riekon tai pari (ne jotka ammuit liian läheltä samana päivänä ja joita käytit nuoren koiran noutoharjoituksissa)
Riisiä
sipulia
kananmunia
suolaa
pippuria
katajanmarjoja
kermaa
ruokaöljyä
lehtitaikinalevyjä (tai ruistaikinaa)
voita tai korviketta
ja lisukkeeksi vaikkapa haluamasi salaattiainekset.
Ja sitten hommiin! Aloit nylkemällä ja paloittelemalla riekot. Täkkälihat, jalat ja selkäpalat erikseen. Selkä kannattaa leikellä pariin kolmeen osaan, jalat kahteen. Sydämestä saat lisää lihaa ja maksaa sekä kivipiiraa voi käyttää antamaan lisää makua liemeen.
Laita riekot kattilaan ja vettä päälle niin että kunnolla peittyvät. Lisää mausteeksi pippureita, suolaa ja katajanmarjaa. Riekot kiehumaan. Huomaa kananmunat, jotka jo kypsyvät taustalla (3 kpl), ne keitetään täysin koviksi.
Riekkojen kypsymistä odotellessa voit kuullottaa hienoksi hakkaamasi sipulin voissa paistinpannulla.
Riekkojen ollessa kypsiä siivilöi liemi ja ota lihat erilleen.
Laita riisit kiehumaan siivilöimääsi riekkoliemeen.
Riisien kypsymistä odotellessa paloittele riekonlihat todella hienoksi hakkeeksi.
Kun riisit ovat kypsyneet, sekoita riekonlihat, sipuli, hienoksi hakatut kananmunat ja "riekkoriisi" keskenään massaksi astiassa. Lisää noin desi kermaa. Anna seoksen tekeytyä hetken jääkaapissa.
Leikkaa lehtitaikinasta sopivia paloja. Aseta hetken jääkaapissa tekeytynyttä massaa palojen päälle ja muotoile niistä siistejä, umpinaisia palleroita.
Lämmitä ruokaöljyä riittävän kuumaksi kattilassa ja paista vatruskat upporasvassa.
Siellä pihisee!
Ja valmis annos vatruskoja voi näytti tällä kertaa lisukesalaatin kanssa tältä:
Oli muuten taas todella, todella hyvää! Olen tehnyt näitä vatruskoja myös muista linnuista, esimerkiksi metsojen ja teerien jalkalihat ovat hyvä vaihtoehto näihin. Lisukkeeksi sopivat myös perunat, joille voit tehdä maukkaan kastikkeen riisi-riekkoliemestä.
Hyvää ruokahalua! _________________ www.tajukankaan.com
Viimeinen muokkaaja, Lapinleuku pvm 20.10.2007 23:09, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
petra Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Lok 2006 Viestejä: 2802
|
Lähetetty: 20.10.2007 22:58 Viestin aihe: |
|
|
On sonnin hommoo jos ne pittää tuosta kattilasta syyvä,suattaa emätti palloo,lisukesalaatti on hieman kuminen jos tarkotat tuota johon piätä :lol:Meilläpäin ne otetaan kuitennii tuosta öljystä pois,miellyttävämpi ruokailla |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lapinleuku Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Tam 2006 Viestejä: 917 Paikkakunta: Inari
|
Lähetetty: 20.10.2007 23:11 Viestin aihe: |
|
|
No joo! Kiitokset huomiosta, oikea kuva laitettu mihin se kuuluu. _________________ www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Repesorsa ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 9356 Paikkakunta: Sieltä
|
Lähetetty: 20.10.2007 23:21 Viestin aihe: |
|
|
Hyvännäköistä pöperöä mutta ensi kerralla saat kyllä hieman pienentää kuvien kokoa ja myös niiden tiedostokokoa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Rastinsahi Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2005 Viestejä: 7252 Paikkakunta: Lapin lääni
|
Lähetetty: 26.10.2007 20:38 Viestin aihe: |
|
|
Ei ole liian suuria kuvia, on vain liian pieniä näyttöresoluutioita ja ruutuja. _________________ Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
eupa Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Tam 2005 Viestejä: 261 Paikkakunta: Satakunta
|
Lähetetty: 26.10.2007 21:38 Viestin aihe: |
|
|
Rastinsahi kirjoitti: | Ei ole liian suuria kuvia, on vain liian pieniä näyttöresoluutioita ja ruutuja. |
nimeenomaan!
Mulla noi kuvat on ainakin just passelin kokoisia |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jersu Kanta-asiakas
Liittynyt: 18 Hei 2006 Viestejä: 1519 Paikkakunta: seinäjoki
|
Lähetetty: 26.10.2007 23:56 Viestin aihe: |
|
|
Minkälaasta riisiä käytit puuro vai jotain muuta... Tätä on pakko kokeella _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Rastinsahi Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2005 Viestejä: 7252 Paikkakunta: Lapin lääni
|
Lähetetty: 26.10.2007 23:58 Viestin aihe: |
|
|
Ai se oli riisiä! Minä katoin, että ne oli hyvin raakakypsyneen riekon tunnusmerkkejä - kärpäsentoukkia. _________________ Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lapinleuku Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Tam 2006 Viestejä: 917 Paikkakunta: Inari
|
Lähetetty: 27.10.2007 00:14 Viestin aihe: |
|
|
Käytin tuota Uncle Bensin "pussiriisiä". Yleensä oon keitellyt ihan tavallisesta riisistä. _________________ www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jersu Kanta-asiakas
Liittynyt: 18 Hei 2006 Viestejä: 1519 Paikkakunta: seinäjoki
|
Lähetetty: 27.10.2007 12:13 Viestin aihe: |
|
|
Saas ny nährä jotta mitä tuloo. 2 riekkoa pyy ja fasaani kiehumas. Teen riekoista oman mössön ja fasaanista ja pyystä oman... Tuntuus ainaki hyvältä "sopalta" tämä _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lapinleuku Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Tam 2006 Viestejä: 917 Paikkakunta: Inari
|
Lähetetty: 27.10.2007 17:50 Viestin aihe: |
|
|
No maistuiko Jersulle? _________________ www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jersu Kanta-asiakas
Liittynyt: 18 Hei 2006 Viestejä: 1519 Paikkakunta: seinäjoki
|
Lähetetty: 27.10.2007 17:55 Viestin aihe: |
|
|
justiin sain viimeset pois keittimestä... Kyllähän nuota syöö ennen ku selekähänsä ottaa. Ei mitää parasta mun mielestä mutta ei mitää pahakaa..
Jos numero pitääs antaa 4-10 niin se olis joku 7+... _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lapinleuku Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Tam 2006 Viestejä: 917 Paikkakunta: Inari
|
Lähetetty: 27.10.2007 17:58 Viestin aihe: |
|
|
No ei se sitte kovin onnistunut resepti ollu jos vain 7+ tulee arvosanaksi. No, kuka tykkää mistäkin. _________________ www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jersu Kanta-asiakas
Liittynyt: 18 Hei 2006 Viestejä: 1519 Paikkakunta: seinäjoki
|
Lähetetty: 28.10.2007 12:54 Viestin aihe: |
|
|
Olis riisiä pitäny varmaan laittaa vähemmän niin olis saanu enempi linnun makua. Suurin piirtein laitoon riisiä yhtä palijo ku lintua.
Kyllä näitä täs vieläki syörään Nyt nää kyllä on parempia ku eilen _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jersu Kanta-asiakas
Liittynyt: 18 Hei 2006 Viestejä: 1519 Paikkakunta: seinäjoki
|
Lähetetty: 30.10.2007 20:36 Viestin aihe: |
|
|
Täytyy vissiin suositella muillekki tätä ohjesta. Tänään tuli syötyä viimeeset ja lisää pitääs tehrä ku loppu viimeen olivat niin hyviä.. Kaveriki kehuu joka ei mettästä jotta ovat hyviä... _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
|