Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Ippetti Kanta-asiakas
Liittynyt: 21 Elo 2007 Viestejä: 3598
|
Lähetetty: 10.12.2007 17:45 Viestin aihe: OHO! Tais mennä liikaa? |
|
|
Jokaiselle ruokaa tehneelle on joskus käynyt niin että maustepurkista lorahtaa liikaa potkua eväille tai pikku dementiassa laittaa saman maustemäärän kahteen kertaan. Loistava konsti välttää liika maustamista on siirtää mausteet pöytää jolloin kukin saa maustaa itse annoksensa. Usein kuitenkin hyvän ruoan edellytys on keitto/paisto vaiheessa ruoan maustaminen eli juuri silloin kun riski koko ruoka annoksen pilaamiselle liialla maustemäärällä on suurin.
Tänään uunipyyn pilanneena kysynkin arvon foorumilaisilta keinoja ja neuvoja liikamaustetun ruoka-annoksen pelastamiseksi syömäkelpoiseen kuntoon.... _________________ Rapakunnossa oleva etenee hyvin mudassa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vortex Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Hei 2004 Viestejä: 6885 Paikkakunta: Helsinki
|
Lähetetty: 10.12.2007 18:04 Viestin aihe: |
|
|
Jos on mennyt liikaa suolaa, niin ripottele tasoitukseksi sokeria. Toimii myös toisinpäin. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Paatti Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Lok 2004 Viestejä: 3041
|
Lähetetty: 10.12.2007 18:18 Viestin aihe: |
|
|
Liikasuolaisuutta saa tasoitettua jollain hapolla esim sitruuna. Kastikkeita ja liemiä voi tietysti jatkaa. Lisäkkeiden maustemäärää voi pienentää yms.
Tekovaiheessa kun mausteen annostelee ensin esim pienelle lautaselle ja vasta siintä ruokaan, niin ei käy niin helposti noita äkillisiä yliannostuksia. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
t3R0 Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Maa 2006 Viestejä: 1610 Paikkakunta: K-S
|
Lähetetty: 10.12.2007 18:35 Viestin aihe: |
|
|
Ippetti kirjoitti: | Loistava konsti välttää liika maustamista on siirtää mausteet pöytää jolloin kukin saa maustaa itse annoksensa. |
Tässähän todellakin on se, että kaikki mausteet ei anna oikeaa makuaan pöytämausteena, vaan vaativat kypsennyksen, esim. curry. Mutta vaikkapa valkosibaliöljy käy hyvin pöytään, kaikki kun ei ylenpalttisesta sibalisuudesta pidä.
Tollasen ylimaustetun uunilihajutskan voi pelastaa tekemällä siitä vaikka kastikkeen. Maustaa sen soosin sitten varovammin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
-Demo- Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Syy 2007 Viestejä: 248
|
Lähetetty: 10.12.2007 19:24 Viestin aihe: |
|
|
.. nii on olemassa kolmetapaa maustaa: Oho, Hups ja VOI himputti |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Rastinsahi Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2005 Viestejä: 7252 Paikkakunta: Lapin lääni
|
Lähetetty: 10.12.2007 20:02 Viestin aihe: |
|
|
Juurekset, varsinkin porkkana imevät tehokkaasti suolaa itseensä. Jos teet siis pataruokaa tai keittoa, niin saat imeytettyä suolaa niihin. _________________ Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 10.12.2007 20:56 Viestin aihe: |
|
|
Kerma myös tasoittaa makuja aikasta hyvin! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lynxor Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 03 Tam 2007 Viestejä: 41 Paikkakunta: Tuulos
|
Lähetetty: 10.12.2007 21:00 Viestin aihe: |
|
|
Edellyttäen että se ei ole sitä hemmetin sydänystävällistä laihaa litkua jota ruokakerman nimellä myydään |
|
Takaisin alkuun |
|
|
petra Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Lok 2006 Viestejä: 2802
|
Lähetetty: 11.12.2007 01:49 Viestin aihe: |
|
|
Niin,ja koetappa kokata joskus selvin päin Minä kokeilin ja yllätyin |
|
Takaisin alkuun |
|
|
duster Kanta-asiakas
Liittynyt: 21 Hel 2005 Viestejä: 641
|
Lähetetty: 11.12.2007 17:54 Viestin aihe: |
|
|
Peruna imee kanssa suolaa itseensä. Eli pottua vaan heität sekaan. En oo ite kokeillut, mutta joku huippukokki telkkarissa sano niin... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tonko Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Hel 2005 Viestejä: 228 Paikkakunta: Koillismaalta
|
Lähetetty: 12.12.2007 21:43 Viestin aihe: |
|
|
duster kirjoitti: | Peruna imee kanssa suolaa itseensä. Eli pottua vaan heität sekaan. En oo ite kokeillut, mutta joku huippukokki telkkarissa sano niin... |
Minäkin näin tv:stä saman ohjeen jossain kokkiohjelmassa. Sitten vaan toinen huippu kokki kerran neuvoi laittamaan paljon suolaa perunan keittoveteen, ettei perunat halkea. Jopa ruokalusikallinen litraan vettä, kun peruna ei ime suolaa itseensä.
Muuten laittaako kukaan muu suolaa kananmunien keittoveteen? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|