Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Juha Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Maa 2004 Viestejä: 1001 Paikkakunta: Rovaniemi
|
Lähetetty: 17.02.2008 00:44 Viestin aihe: |
|
|
Tuo oikean kypsyysasteen löytyminen käsikopelolta on aina enemmän ja vähemmän tuuripeliä. Parin asteen muutos lihan sisälämpötilassa on melko hankala nähdä päällepäin, mutta palasesta riippuen ero voi olla hyvinkin dramaattinen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 17.02.2008 01:00 Viestin aihe: |
|
|
Kunhan harjoittelet senkin verran kuin meikäläinen, niin homma luonnaa kyllä eri aisteja yhdistäen vähintäänkin 99 rosenttisesti. Sitkeysaste on sitten jo enemmänkin lihasta kiinni ja sen taas näkee lihasta kohtuullisen helposti jos on joskus sattunut olemaan lihakaupassa töissä, niinkuin minä nuoruudessani. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Juha Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Maa 2004 Viestejä: 1001 Paikkakunta: Rovaniemi
|
Lähetetty: 17.02.2008 01:10 Viestin aihe: |
|
|
Jos lopputulokseksi riittää "sinnepäin" niin sitten kyllä.
Vilperi kirjoitti: | Kunhan harjoittelet senkin verran kuin meikäläinen.
|
Viikottaisista tuntimääristä voitaisiin lyödä vaikka pieni veto. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 17.02.2008 01:22 Viestin aihe: |
|
|
Se "sinnepäin" olisi melkein uuden topicin arvoinen kysymys: Mikä on sinun käsityksesi siitä? Mun ruokaani syöneet eivät vielä tähänpäivään mennessä ole sitä sanoneet, kotiväki kylläkin joskus, kun on tullut mokattua jossain vaiheessa. Aina ei onnistu ja syytä on hakea siinä vaiheessa peilin kautta ja miettiä että missä oli vika? Tekstistäsi päätellen voit olla mahdollisesti jossain keittiössä töissä ja silloin taas sinunkin on pakko tunnustaa, että kun tuntee välineensä ja hellansa niin suurin osa hommasta on näppituntumalla tehtyä ja siihen sen kokemuksen tuoma lisä takaa hyvän lopputuloksen. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Juha Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Maa 2004 Viestejä: 1001 Paikkakunta: Rovaniemi
|
Lähetetty: 17.02.2008 01:36 Viestin aihe: |
|
|
Vilperi kirjoitti: | Se "sinnepäin" olisi melkein uuden topicin arvoinen kysymys: Mikä on sinun käsityksesi siitä? |
Kotiruoka voi olla sinnepäin. Silti se ei poista sitä tosiseikkaa, että mittarilla onnistuu aina samalla tavalla.
Lainaus: | Tekstistäsi päätellen voit olla mahdollisesti jossain keittiössä töissä ja silloin taas sinunkin on pakko tunnustaa, että kun tuntee välineensä ja hellansa niin suurin osa hommasta on näppituntumalla tehtyä ja siihen sen kokemuksen tuoma lisä takaa hyvän lopputuloksen. |
Oikea kypsyysaste varmistetaan monessakin ravintolassa mittaamalla jokaisen ulos lähtevän lihan sisälämpötila. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 17.02.2008 01:54 Viestin aihe: |
|
|
Se sinun mittarisi ei tunne lihaa jota valmistat jolloin tulemme siihen lihan sitkeysasteeseen jolloin se sinun tekemäsi pihvi voi olla sitä kengänpohjaa vaikka mittarisi kuinka kertoo sen olevan hyvää ja jota ilman nestettä ei saisi alas vaan se on purukumia. Hyväksyn kyllä mittarin käytön, mutta se ei tee ruuasta sen tasalaatuisempaa tai parempaa kuin hyvän käytännön omaavan tekijän tuotokset.
Meillä on vähän turhan pitkät nämä etäisyydet toisistamme, niin emme voi verrata tietojamme puolueettoman raadin seurassa, mutta jos se joskus on mahdollista, niin mun puolesta sopii!! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Juha Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Maa 2004 Viestejä: 1001 Paikkakunta: Rovaniemi
|
Lähetetty: 17.02.2008 02:09 Viestin aihe: |
|
|
Vilperi kirjoitti: | Se sinun mittarisi ei tunne lihaa jota valmistat jolloin tulemme siihen lihan sitkeysasteeseen jolloin se sinun tekemäsi pihvi voi olla sitä kengänpohjaa vaikka mittarisi kuinka kertoo sen olevan hyvää ja jota ilman nestettä ei saisi alas vaan se on purukumia. Hyväksyn kyllä mittarin käytön, mutta se ei tee ruuasta sen tasalaatuisempaa tai parempaa kuin hyvän käytännön omaavan tekijän tuotokset.
Meillä on vähän turhan pitkät nämä etäisyydet toisistamme, niin emme voi verrata tietojamme puolueettoman raadin seurassa, mutta jos se joskus on mahdollista, niin mun puolesta sopii!! |
Tuo sitkeysaste (minulle ihan uusi termi ?) riippuu tietysti myös käytetystä ruhonosasta. Käytettävä liha vaikuttaa tavoiteltavaan kypsyysasteeseen ja valmistustapaan. Kun väität että lihan saa aina tismalleen samaan kypsyysasteeseen ja lopputulos on aina parempi fiiliksellä kuin mittarin kanssa niin olet pahasti väärässä. Ihan niinkuin jo aiemmin sanoin, niin jossain tilanteessa parikin astetta voi ratkaista onnistumisen.
Tasapeli: minä en ala neuvomaan sinua vesieristyksissä, niin sinun ei tarvitse selittää minulle miten keittiössä työskennellään...
Edit: pihvejä kun paistetaan vain fileistä, niin niissä tuo lihan sitkeys ei ole kovinkaan suuri ongelma. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Repesorsa ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 9356 Paikkakunta: Sieltä
|
Lähetetty: 17.02.2008 02:21 Viestin aihe: |
|
|
Mulla on yksi hyvä kaveri, joka on kokkikoulut ja muut sellaiset käynyt ihan oikea keittiömestari. Häntä en tosin ole nähnyt pariin vuoteen, koska tänä on ollut tuolla Euroopassa töissä viime vuodet. Mutta kun viimeksi parisen vuotta sitten tuli näitä tämän kaverin kokkauksia syötyä ja niistä myös juteltua, niin hän myös kertoi lihan kypsennyksessä olevan hyvin tärkeää olevan sen paistin loppulämpötilan. Se on oikeille kokeille erilaisissa uuneisssa paistettaessa se kaiken AA ja OO.
Tämäkään kaveri ei ole ollut ihan vähäpätöisissä hommissa, koska viimeisin työpaikka hänellä on ollut Brysselissä Suomen EU-lähettilään kokkina.
Ja jos nyt joku epäilee asiaa, niin lähetä yksityisviestinä kyselyä, niin voin kertoa enemmän asiasta. Tässä kuitenkin paljastin jo kaverini. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
220 Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Syy 2006 Viestejä: 523
|
Lähetetty: 17.02.2008 10:09 Viestin aihe: |
|
|
No nyt se Repe vitsin murjas.
Suomen EU-lähettiläälle riittää kun joku vääntää pyttipannun eilisisä tähteistä.Jopa vilperi on siihen liian hyvä vaikka ajateltais nyt valkosipulin kanssa tai ilman _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Loikka ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 948 Paikkakunta: Kotimaa
|
Lähetetty: 17.02.2008 13:25 Viestin aihe: |
|
|
Menee pahasti kyllä jo tässä vaiheessa ohi aiheen, mutta menköön.
Kyllähän kokemus tuo varmuutta monessakin asiassa, mutta mutta... Eipä sekään nyt aivan kaikessa auta.
Jos puhutaan nimenomaan siitä mikä on "amatöörikokille" helpoin tapa koittaa onnistua, niin kyllä tuo mittari auttaa todella paljon. Virheitä voi toki tehdä senkin kanssa, sitä en kiellä.
Kuten jo mainitsin aikaisemmin niin toistettavuus on huomattavasti helpompaa tuon mittarin kanssa. Vähän sama juttu kuin jälleenlatauksessa. Kyllähän siinäkin "noin" ladatuilla panoksilla tauluun osuu, mutta eipä niillä kasakisoja voiteta...
Jokainen taplatkoon tyylillään, itse käytän ja suosittelen käyttämään mittaria. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 17.02.2008 13:33 Viestin aihe: |
|
|
"Amatöörille suotakoon tuon mittarin käyttö", mutta kokemuspohjan omaava kokki heittää sen hitoille sen vuoksi, että se osaa käyttää kalustoaan asian vaatimalla tavalla! Mielipiteitä näyttää löytyvän, joten pitäisikö avata ruokaosiolle palsta mittarista ja sen käytöstä jokaisen henkilökohtaisen kokemuksen perusteella??!! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Hylsysoppa Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Huh 2006 Viestejä: 2927 Paikkakunta: suomi
|
Lähetetty: 17.02.2008 16:11 Viestin aihe: |
|
|
Kyllä tuo mittari on keksitty uusavuttomille joilla puurokin palaa pohjaan, aloittelijoille joilla on vähän lihaa pakkasessa se suotakoon ettei viimeiset lihat pala poroksi sinne kattilaan.
Ja jos paistin paistamisessa oikein aletaan hifistelemään niin pitää ottaa huomioon paistin kypsymisen jatkuminen uunista ottamisen jälkeen, paistin oikeaoppinen leikkaus ja tarjoiluajankohta yms.
Niin ja paistin maustaminen! Runsaasti runsassuolaistavoita, runsaasti sipulia ja valkosipulia ja joskus ehkä sinihomejuustoakin!
PS. Rosmariinia ei tarvitse lisätä jos keittelee niitä pötsille ammutun hirven "mahanahkoja" mitkä sai itselleen lihojen arvonnassa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 17.02.2008 17:51 Viestin aihe: |
|
|
Mää olin vaan yhden reseptin heittävänä osapuolena tässä mukana ja onko toi hirvee sit se mikä kielen kannakkeet aukoi mutta tarvii varmaan avata osio; "kokemuksia paistomittareista" seuraavaksi! Hyvä että porukka seuraa näitäkin palstoja ja mielipiteitä sopivasti suodattaen saa nämä vähemmän evästä laittaneet hyviä ohjeita tuleville kokkauksilleen! Tuo Hylsysopan maininta jälkikypsymisestä kannattaa todella ottaa huomioon valurautapadan omistaville, koska se säilyttää lämpönsä kauan vielä uunista/hellalta poistamisen jälkeen!!! Samoin tuo HS:n esittämä tarjoilu on aivan oma lukunsa, mutta kun mä oon vaan ton koiruuden kanssa täällä mökillä, niin me voidaan syödä lopputulosta vaikka suoraan padasta. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
palokatko Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Hel 2007 Viestejä: 161
|
Lähetetty: 17.02.2008 18:05 Viestin aihe: |
|
|
Aloitteleva kokki tarvitsee paistomittarin.
Miten se vilperikin vielä joulukinkun paistoon tarvitsee mittarin
Kauan on jo tiedetty se että alkuun kaksituntia ja sitten tunti per/ kilo
Miten kummassa sitä ennen paistomittareita osattiin lihaa valmistaa _________________ Ihmisen tyhmyys on mittaamaton määre |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 17.02.2008 18:45 Viestin aihe: |
|
|
PK! Mäkin jossain vaiheessa erehdyin ostamaan sellaisen ja sen ainoa käyttötarkoitus on siinä, että liha ei jää raaaksi sieltä luun vierestä. Joskus tarvii ittekin ihmetellä näitten nykyimmeisten avuttomuutta ruokien teossa! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
|