Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
veetee Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Maa 2004 Viestejä: 5938
|
Lähetetty: 17.02.2008 19:33 Viestin aihe: |
|
|
Päinvastoin, jos erehdyt painamaan paistomittarin kärjen luuhun kiinni, niin muu osa lihaköntsästä jää kylmemmäksi eli raaemmaksi... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vortex Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Hei 2004 Viestejä: 6885 Paikkakunta: Helsinki
|
Lähetetty: 17.02.2008 21:05 Viestin aihe: |
|
|
Amatööri tarvitsee paistomittarin!!?
Eiköhän se ole niin päin, että amatööri ei tajua sitä käyttää.
Minä en ainakaan millään pysty näkemään lihan sisälämpötilaa, vaikka kuinka yritän tuijottaa! Mittarista vain pitää opiskella se oikea asteluku, koska yleensä ei kannata luottaa niissä oleviin merkintöihin erilaisten lihojen sopivasta lämpötilasta. Omassa mittarissani lähes kaikki liha pitää jättää 4 astetta kylmemmäksi kuin mittarissa suositellaan, jotta liha ei olisi "ylikypsää". Ainoa liha, mihin en mittaria työnnä, on sisäfile. Sillä ei ole niin väliä, kunhan on pinnasta ruskistettu. Maistuu hyvältä raakanakin. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 17.02.2008 21:29 Viestin aihe: |
|
|
Jollei nokka ja mututuntema riitä, niin siitä vaan mittarin käyttöä opiskelemaan! Mä en ole sitä mittaria kaivannut mun tekeleiden perusteella, joten jätän tämän asian käsittelyn viisaamiile tyypeille! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Repesorsa ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 9356 Paikkakunta: Sieltä
|
Lähetetty: 17.02.2008 21:30 Viestin aihe: |
|
|
220 kirjoitti: | No nyt se Repe vitsin murjas.
Suomen EU-lähettiläälle riittää kun joku vääntää pyttipannun eilisisä tähteistä.Jopa vilperi on siihen liian hyvä vaikka ajateltais nyt valkosipulin kanssa tai ilman |
Saathan sinä tuota epäillä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 17.02.2008 21:56 Viestin aihe: |
|
|
Ee helevetti että tästäkin saivat väittelyn aikaiseksi. Te ette pkleet harrasta tarpeeksi äs ee äksää akkojenne kanssa.
Tyypillisen perheelleni laittamani suuremman elukan paistin keskikohdan lämpötila nousee pinnan ruskistuksen jälkeen uuniritilällä uunin keskitasolla noin 1 celsiuksen minuutissa kun uunin lämpötila on 160 astetta. Tässä lämmössä lihasta tippuu uunin pohjalle asetetulle foliolle arviolta teelusikallinen nestettä. Ei enempää. Osa tietysti haihtuu suoraan pinnasta. Kuivaa liha ei ole koskaan. Tästä tiedosta huolimatta käytän mittaria aina. Omassakin uunissani. Otan paistin uunista kun mittari näyttää kuutisenkymmentä astetta. Jos isäni on syömässä, annan lämmön nousta hieman korkeammaksi, jotta hän saa paistin päistä lautaselleen läpikypsää osaa. Hän kun ei sitä "raakaa" lihaa suostu syömään. Annan paistin vetäytyä foliossa kevyesti pyyhkeellä peitettynä 15–25 min pöydällä sillä aikaa kun teen alkuruuan tai valmistan lisukkeen tms. Tuona aikana lihan sisälämpötila tyypillisesti laskee asteen pari.
Väitän, että harvassa on ne kokit jotka osaavat mutulla päsäyttää paistin sanotaan nyt vaikka neljän asteen tarkkuudella haluttuun lämpötilaan.
Kokonaan toinen asia taas on se haluavatko kaikki paistinsa näin tarkasti laittaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
petra Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Lok 2006 Viestejä: 2802
|
Lähetetty: 18.02.2008 22:49 Viestin aihe: |
|
|
Noniin,nyt tuli laitettua valkosipulia hirven kera....ärkele toimi tuo ukin agfa........... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
220 Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Syy 2006 Viestejä: 523
|
Lähetetty: 19.02.2008 13:01 Viestin aihe: |
|
|
No nythän se selkis ihan vahingossa.
Jos koulutus on kokki miksi sitä pitää paikata levyseppä hitsaaja koulutuksella.
Ei joudu piffinkanssa aivan anhittomiin jos ei oo paisimittaria. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
susihiisi Kanta-asiakas
Liittynyt: 31 Lok 2006 Viestejä: 1396 Paikkakunta: Työvoimapula
|
Lähetetty: 19.02.2008 13:26 Viestin aihe: |
|
|
220 kirjoitti: | No nythän se selkis ihan vahingossa.
Jos koulutus on kokki miksi sitä pitää paikata levyseppä hitsaaja koulutuksella.
|
Ot. Tuttavapiirissä parturi-muurari. _________________ Joka sialle joulu koittaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
esteri Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 3918
|
Lähetetty: 19.02.2008 13:51 Viestin aihe: |
|
|
220 kirjoitti: |
Jos koulutus on kokki miksi sitä pitää paikata levyseppä hitsaaja koulutuksella.
Ei joudu piffinkanssa aivan anhittomiin jos ei oo paisimittaria. |
Onko se sitte niiku levyseppäkeittäjä !?! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Repesorsa ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 9356 Paikkakunta: Sieltä
|
Lähetetty: 19.02.2008 14:01 Viestin aihe: |
|
|
Otitko vilpertti kuvan tuosta paistista leikattuna? Oliko ylikypsää vai roseeta?
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 19.02.2008 19:31 Viestin aihe: |
|
|
Minunpa kaveri on merkonominretkukokkivartija! Tai voi tuon retku-sanan laittaa muuannekin tuohon lauseeseen... ehkä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tetri Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2005 Viestejä: 7344
|
Lähetetty: 19.02.2008 19:38 Viestin aihe: |
|
|
Vilperi on (oman totistuksensa mukaan) puualalla oleva lihamestari. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Repesorsa ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 9356 Paikkakunta: Sieltä
|
Lähetetty: 19.02.2008 19:52 Viestin aihe: |
|
|
Onkos kukaan oikeasti päivät liha-alalla. Ja yöt ala....
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
tetri Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2005 Viestejä: 7344
|
Lähetetty: 19.02.2008 19:56 Viestin aihe: |
|
|
Illat ja aamut sitten väli.......? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 19.02.2008 20:54 Viestin aihe: |
|
|
No jos tuota jatkaa kauan niin lopuksi on veres..... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|