OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Ase&Esittely: Naiselleni
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4 ... 19, 20, 21  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
220
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Syy 2006
Viestejä: 523

LähetäLähetetty: 15.02.2008 17:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ja ooteetä täällä kaikki kellokkaat Vilperi etu nenässä.Yhtäkään esittelyä ei ole näkynyt. Shocked

Niin tässä otsikko: Ase&Esittely: Naiselleni Cool
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
petra
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Lok 2006
Viestejä: 2802

LähetäLähetetty: 16.02.2008 00:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

220 kirjoitti:
Ja ooteetä täällä kaikki kellokkaat Vilperi etu nenässä.Yhtäkään esittelyä ei ole näkynyt. Shocked

Niin tässä otsikko: Ase&Esittely: Naiselleni Cool
Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 16.02.2008 00:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Käypäs 220 katsomassa tältä samalta palstalta esittely: Hirvipaisti Vilperin tapaan ja keskustele sitten sen jälkeen! Wink
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Berkele
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Hei 2006
Viestejä: 2206
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 19.02.2008 01:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juha kirjoitti:
Berkele kirjoitti:
Uunissapaahdon aikana irronnut nestekin kielii siitä. Kunnon kuumalla valurautapannulla kärväyttää pikapikaa pinta kunnolla kiinni ja sitten uuniin 250 asteeseen sopivaksi ajaksi (riippuu fileen/paahtopaistin koosta ja halutusta kypsyysasteesta).


Kun liha on väritetty pannulla/parilalla, niin uuniin matala lämpö. 100 - 150 astetta on soppeli jos haluaa että lihasnesteet pysyvät omalla paikallaan.


On tullu kokeiltua lämpöjä matalista korkeisiin ja itellä on onnistunut parhaiten tuolla korkealla lämmöllä. Ei tule grammaakaan nesteitä pihalle eikä paistu lihat pilalle. Tieten isommilla paisteilla täytyy olla matalammat lämmöt ettei pala pinnasta, mutta tommoset fileet vedän nykyään aina siellä 250 asteessa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Barbi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Mar 2007
Viestejä: 1037

LähetäLähetetty: 10.03.2008 16:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Voi kun olisi tuollainen kokki mullakin kotona kun tuo Lahtinen.... Very Happy
_________________
Paljon parempi unohtaa ja hymyillä kuin muistaa ja olla surullinen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
220
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Syy 2006
Viestejä: 523

LähetäLähetetty: 10.03.2008 16:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Barbi kirjoitti:
Voi kun olisi tuollainen kokki mullakin kotona kun tuo Lahtinen.... Very Happy



Oletettavasti teflon ja valutauta pannu roikkuu sulassa sovussa mustassa vyössä
Ja humppatatamillaaikoinaan pyödähdetty sen verran ettei lapsentekoakaan ole tarvinnut ulkoistaa. Shocked Laughing
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Barbi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Mar 2007
Viestejä: 1037

LähetäLähetetty: 10.03.2008 20:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nih...aivan oikein..ei humppa vaan tangotatamilla... Laughing Wink

.....voisin mä silti Lahtisen kokkauksia maistaa... Very Happy
_________________
Paljon parempi unohtaa ja hymyillä kuin muistaa ja olla surullinen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 11.03.2008 02:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei Lahtisen eväissä sinällään mitään vikaa ole; mutta kun se paistaa sapuskansa aivan väärällä pannulla!! Rolling Eyes
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 19892
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 20.03.2008 09:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tämäkin topikki kuuluu A&E:n ”kaatovarmuus-aihepiiriin”. Osaa lukijoista on saattanut hämmentää ”kaatovarmuus-topikkien” saama hyvinkin ristiriitainen vastaanotto.

Saalistaminen on nykyeränkäynnissä tavallaan murrostilassa. Aikoinaan suurellakaan saaliilla ei juuri retrosteltu ja osaavat pyyntimiehet siirsivät kaatovarmuus-osaamistaan omalle jälkikasvulleen tai lähitorpan innokkaalle nuorelle metsästäjänalulle 1 to 1-tyylillä. Nykypäivänä taas retostellaan kaadoilla ”takki auki” ihan lehtien sivuilla asti (Kymppisarvikerhot, suurin kala-kisat, Matti ja Ike iltapäivälehdissä jne.) Sen sijaan kaatovarmuuteen auttavista seikoista ollaan visusti hiljaa.

Kaatojen määrähän on jahtihommissa laajemmin ajateltuna ”vakio”. Kaadon jälkeen ”peli on päättynyt” ja populaatio pykälää pienempi. Tätä taustaa vasten jokainen voi miettiä, mitä tapahtuu jos jonkun ryhmän kaatovarmuus selvästi paranee. Tämähän johtaa väistämättä siihen, että tuon porukan ulkopuolelle jäävän ryhmän kaatomäärä pienenee!

Tämä johtaa helposti siihen, että ”kaadoilla retostelua” pidetään hyväksyttävänä toimintana, mutta ”kaatovarmuuden paranemiseen” tähtäävät keskustelut haluttaisiin mielellään vaimentaa. Kaatovarmuuden lisääntyminen naapurilla kun on helposti ”omasta kaatomäärästä pois”.


Ja sitten Kaatovarmuus-filosofiasta takaisin kokkausrintamalle.


Lainaus:
Voi kun olisi tuollainen kokki mullakin kotona kun tuo Lahtinen.... Very Happy


Tästäpä päästään hyvällä aasinsillalla eteenpäin. Laaja-alaisesti eri jahtimuotoja harrastavan erämiehen vuosi on hyvinkin jahtitäyteinen ja käytössä oleva aika on monesti ”kotihommia” rajoittava tekijä. Yllä olevan lainauksen olettaisin tarkoittavan sitä, että aktiiviselle eränkävijälle ei ilman erikoisjärjestelyjä välttämättä jää liiemmälti aikaa hellan ääressä esiintymiselle, sillä aktiivinen ihminen joutuu toimintaansa priorisoimaan aikamäärää runsaamman tarjonnan viidakossa.

Erämieshän, ja tietysti samoin eränainenkin, on monasti ”menossa” ja monesti ajanpuutteen vuoksi ”kokonaiselämyksellinen” kokkaus jää korkeintaan satunnaiseen kynttiläillalliseen, jonka tenhovoiman rajoittuneisuus nykypäivänä on hyvä ymmärtää, jos haluaa kulkea kehityksen eturintamassa ja ylläpitää kaatovarmuuttaan pidemmälläkin tähtäimellä.

Kokkausprosessi voidaan ottaa myös kokonaisvaltaisempana manööverina, jossa perustuksia rakennetaan ”pidempään ja kokonaiselämyksellisempään suoritukseen”.


Itse aloittelin viimeisimmän liehittelykokkaus-kokeilun viemällä koko perheen tarvehankinnoille paikalliseen kauppahalliin. Tuollahan on aivan oma tunnelmansa ja marketteihin tottuneelle olo on vähän kuin olisi aikakoneessa tai ulkomailla. Samoin tykötarpeet ovat mukavasti esillä ja tavaraa voi ostaa haluamansa määrän.

Aamulla ei ollut ”jahtipaineita”, tämänlaiset suvantokauden hetket kannattaa silloin tällöin myös hyödyntää. Köpöttelin rauhakseen keittiöön.


Keittiössä löin kuitenkin heti aamutuimaan levyt punaisiksi ja lähdin liikkeelle ravintoympyrän keskeisistä rakennusaineista.


Aamupala on päivän törkein ateria. Tähän vielä vähän paahtoleipää ja tuoremehua, niin aamiaisella jaksaa melkein puoleenpäivään Smile. Näitä ei kyllä kannata ihan joka päivä tehdä, jos ei emännästään välttämättä halua tonnikeijua.


Ja sitten iltatoimiin:


Kauppahallista hommatut rosamundat lohkoiksi.


Öljyä pintaan.


Manoliitonjäkälää pintaan.


Voin ja öljyn liitto.


Liehittelykokkaiksen hallitsemisessa on sekin etu, että lampaan voi laittaa huoletta pannulle, eikä sitä tarvitse säästää ”muihin tarkoituksiin”.


Kokeilumielessä investoin myös viiniin selkeästi enemmän, mitä tulee yleensä ostettua. Se oli paha virhe, emäntä ehdotti heti maistettuaan, että:”Pitäisikö sinun käydä hakemassa varmuuden vuoksi tätä heti pari pulloa lisää, ennekuin Alkossa on taas pelkkä tyhjä hyllypaikka.” Täytyy kyllä sanoa, että viinin maku oli kyllä omaan suuhun paikallaan, mutta 14e hinta ei tee tästä kyllä mitään arkiviiniä. Maku oli kaikinpuolin pehmeä ja tasapainoinen, varsinkin kuin joskus tämän kolkan viineissä on tottunut melkoisen esiintuleviinkin piirteisiin. Jos haluaa pääsiaisaterialle investoida, niin ihan OK ainetta.

Ja poiketessani lähimarketin Alkoon, oli hyllypaikka tyhjänä. Piti oikein koukata kirkolle hakemaan pari pulloa varastoon.


Kokonaisuudesta tuli hyvää palautetta… Itse kuitenkin olen sitä mieltä, että aavistuksen jauhoinen rosamunda-peruna kaipaisi kylkeensä jonkun sopivan maustevoin.



Joku voi mielessään kysyä, mitä h..tiä joku liehittelykokkaus liittyy metsästykseen!

Tässä ollaan kuitenkin ”ajan hermolla”. Nykypäivänähän termi ”hyvä parisuhde” vilisee tällä foorumilla huomattavasti useammin, mitä vaikkapa termit ”jatkomakasiini”, ”magnumpatruuna” tai ”osumamerkit”.

Ja ei siinä ”hyvässä parisuhteessa” mitään vikaa ole. Itse tosin olen sitä mieltä, että eränkävijän kannattaa harrastuksen luonteesta johtuen tähdätä ennemmin ”erinomaiseen parisuhteeseen”. Se onnistuu monen kohdalla varmasti hyvinkin pienellä lisäpanostuksella, yhtenä esimerkkinä vaikka tämän topikin liehittelykokkaus.

Omalla kohdalla olen huomannut jahtireissut huomattavasti mukavammiksi, kun tietää että ”kotona odotetaan paluuta, muttei naama väärinpäin”…

Ja ettei homma menisi ihan hehkutteluksi, niin tunnustettakoon että unohdin juuri hääpäivän Smile.

Ei muuta kun hyvää pääsiäistä ja muistakaa syödä kotimaista lampaanlihaa!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Barbi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Mar 2007
Viestejä: 1037

LähetäLähetetty: 21.03.2008 22:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Shocked Taivas....tuollaisen aamupalan jälkeen mut saisi trukilla hiijata liikkeelle...ei hemmetissä... Shocked
_________________
Paljon parempi unohtaa ja hymyillä kuin muistaa ja olla surullinen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kuhna
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Lok 2004
Viestejä: 2871

LähetäLähetetty: 22.03.2008 11:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Barbi kirjoitti:
Shocked Taivas....tuollaisen aamupalan jälkeen mut saisi trukilla hiijata liikkeelle...ei hemmetissä... Shocked


Very Happy
_________________
Ammuin ohi !
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Barbi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Mar 2007
Viestejä: 1037

LähetäLähetetty: 22.03.2008 17:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Äläkä virnota, oikeesti....mä en pääsis liikenteeseen...tää nukahtas siihen paikkaan..ja miten rasvaistakin, tosin varmaan hyvääkin.... Laughing
_________________
Paljon parempi unohtaa ja hymyillä kuin muistaa ja olla surullinen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
petra
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Lok 2006
Viestejä: 2802

LähetäLähetetty: 22.03.2008 17:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minne se kuhnan talakkuna viesti hävis Shocked Shocked
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kuhna
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Lok 2004
Viestejä: 2871

LähetäLähetetty: 22.03.2008 17:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Barbi kirjoitti:
Äläkä virnota, oikeesti....mä en pääsis liikenteeseen...tää nukahtas siihen paikkaan..ja miten rasvaistakin, tosin varmaan hyvääkin.... Laughing


Isä Lahtinenhan ne rasvaset perunat paisto. Päätalon kirjoissa miespuoliselle avioliiton edustajalle tarjottiin rasvasia ruokia. Sitä "yösydän kynttilää". Uskottiin rasvan parantavan mieskuntoa. Toisin kuin tänä päivänä.
Ite olen huomannu, et on parhaimmillaan vähä nälissään, ku ajokoira. Wink
_________________
Ammuin ohi !
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
petra
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Lok 2006
Viestejä: 2802

LähetäLähetetty: 22.03.2008 17:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kuhna kirjoitti:
Barbi kirjoitti:
Äläkä virnota, oikeesti....mä en pääsis liikenteeseen...tää nukahtas siihen paikkaan..ja miten rasvaistakin, tosin varmaan hyvääkin.... Laughing


Isä Lahtinenhan ne rasvaset perunat paisto. Päätalon kirjoissa miespuoliselle avioliiton edustajalle tarjottiin rasvasia ruokia. Sitä "yösydän kynttilää". Uskottiin rasvan parantavan mieskuntoa. Toisin kuin tänä päivänä.
Ite olen huomannu, et on parhaimmillaan vähä nälissään, ku ajokoira. Wink
Täh,Missä ne potut on uamusessa??????????
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4 ... 19, 20, 21  Seuraava
Sivu 3 Yht. 21

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com