OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Erätulissa hirvijuttua!!!!
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Vieras






LähetäLähetetty: 02.10.2004 10:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Siinä ohjelmassa on kyllä huijauksen makua... parin viikon takasessa ohjelmassa ne oli ampunu jo suolistetun hanhen.. Very Happy Ja miten ihmeessä ne ei saanu kuvaan tippuvaa lintua.. kun saalista niille kerty useempi lintu... Evil or Very Mad
Takaisin alkuun
Mosse
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 103

LähetäLähetetty: 04.10.2004 15:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Voi voi. Uskallatteko te katsoa mitään luonto-ohjelmaa. Luuletteko että joku kansainvälinen luontofilmi on tehty leijonien joukossa jossakin savannin keskellä. Kyllä ne on tehty tuottajafirman omassa eläinpuistossa tarkoin rajatussa ympäristössä. Teatteri, elokuva, televisio ovat kaikki enemmän tai vähemmän huijauksen välineitä mutta erityisesti televisio. On niin helppoa leikata ja liimata nauhan pätkiä yhteen ja tehdä ’dokumentteja’. Eikä niitä ole todeksi tarkoitettukaan vaan saada suuria katsojamääriä. Siitä ne kisailevat keinoja kaihtamatta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
vieras 2
Vieras





LähetäLähetetty: 04.10.2004 15:45    Viestin aihe: Erätulilla Vastaa lainaamalla viestiä

Enpä nähny kyseistä ohjelmaa,mutta kuulostaa kovasti samalta jutulta,jonka imuroin lapuan sivuilta.Siinä juuri testattiin Naturalista gelatiiniin ja seassa oli isoja luita..Hyvin tuo naturalis pelasi!!Kattokaapa sieltä Lapuan sivuilta onko sama mainosvideo.
Takaisin alkuun
Vieras






LähetäLähetetty: 04.10.2004 19:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No siinä meillä varsinainen älynväläys... vai että eläintarhoissa.. no huh hu..
Takaisin alkuun
viilausta
Vieras





LähetäLähetetty: 08.10.2004 08:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pilkun nus...nen on kai seksuaalirikos mutta pakko mainita että eilen Erätulilla-ohjelmassa oltiin reteesti peura/kauriskytiksellä ilman punaista liiviä..
Takaisin alkuun
Vieras






LähetäLähetetty: 08.10.2004 23:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

viilausta kirjoitti:
Pilkun nus...nen on kai seksuaalirikos mutta pakko mainita että eilen Erätulilla-ohjelmassa oltiin reteesti peura/kauriskytiksellä ilman punaista liiviä..


Niin meilläkin ellei ole kyseessä porukka metsästys.
Takaisin alkuun
Larry
Vieras





LähetäLähetetty: 09.10.2004 22:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niin siinä ojelmassa ensin testattiin lyijy- ja naturalis-luoteja gelatiini/luumassaan ja sitten todettin, että hyvin naturalis toimii ja lyijyluoti hajoaa kappaleiksi, mutta metsämieshän ei usko ellei itse näe.

Sitten lähdettiin jonkun metsästysporukan kanssa jahtiin. Kameramies oli tämän Marlin-miehen kanssa passissa. Ensimmäinen, n. 8 piikkinen sonni, juoksi takaa tien yli ja vilisti mäntyjen takana 70-80 m päässä täyttä laukkaa poispäin.

Toinen hirvi tuli vastaan etuviistosta ja marlin-mies hölkötteli hirveä tietä pitkin vastaan. Matkaa oli 50-60 m ja kerran ampui. Hirvi teki U-käännöksen ja juoksi jotain 50 m ennen kaatumista eli siten ettei kuvassa enään hirveä nähnyt, mutta ampuja sanoi, että sinne jäi.

Lopuksi tuli still-kuvia kaadolta ja hirven siirrosta. Tämä toinen näytti olevan 4-piikkinen. Eli siinä ei enää naturaliksesta puhuttu mitään ja seuraavaksi oltiin jo taimenjoella.
Takaisin alkuun
Viilausta
Vieras





LähetäLähetetty: 10.10.2004 21:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

"Niin meilläkin ellei ole kyseessä porukka metsästys"

Joo..niin meilläkin ollaan mutta ei se tee siitä laillista..laki sanoo aika selkeästi että hirvieläinjahti..jne..ja punainen tai oranssinpunainen..
Takaisin alkuun
Kala-Harri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Lok 2004
Viestejä: 243
Paikkakunta: Utsjoki

LähetäLähetetty: 12.10.2004 16:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olin viikonloppuna Lapualla kutsuvierasjahdissa ja paikalla oli eräalan toimittajia mm. Ranskasta, Saksasta, Ruotsista ja Norjasta. Saimme nähdä omin silmin tuon gelatiinitestin luiden kanssa ja ilman luita.
Ei siinä mitään petosta ole. Nyt on vaan niin että toiset patruunavalmistajat eivät edes uskalla lähteä tekemään vastaavaa testiä.
Ohessa on lainaus tehtaalta tulleesta selvityksestä.
"Ballistinen gelatiini on tavanomainen materiaali, jolla testataan luotien maaliballistista suorituskykyä. Gelatiinia käytetään tieteellisissä testeissä ja viranomaisyhteyksissä. Menetelmän etuna muihin menetelmiin nähden on se,että materiaali vastaa oikealla seossuhteella mahdollisimman hyvin lihaskudosta ja gelatiiniharkosta on selvästi nähtävissä sekä pysyvän että väliaikaisen haavakanavan muoto ja koko"
Tässä gelatiinissa oli sitten oikea luu, jonka läpi ammuttiin lyijyluodilla ja Naturalis patruunalla. Ero oli huikea, sen näki jokainen toimittaja paikan päällä.
Itse jahdissa käytin Naturalis luotia aseessani ja sain nätin kaadon hirvestä. Juha Hirvi ampui myös Naturaliksella hirven ja eläin löytyi läheltä ampumapaikkaa. Lihahävikkiä ei tullut ja reiät olivat siistit.
Näin siis kokemuksia tuli jälleen kerran lisää radalla ja metsässä.
Nyt Lapualta on tullut pitkän matkan Naturalis, jota testattiin 300 metriltä märkiin puhelinluetteloihin. Luoti avautui nätisti ja tunkeuma oli erinomainen. Myös lyhyeltä matkalta ammuttuna tämä Long Range luoti avautui hyvin.
_________________
Pääasia että mies viihtyy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vieras






LähetäLähetetty: 12.10.2004 17:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joopasejoooo. Lyijyluotiloilla kaatuu meikäläisen hirvet jatkossakin vaikka Juha Hirvi ja Kala-Harri ampuu naturaliksilla hirviä. Laughing
Takaisin alkuun
Kala-Harri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Lok 2004
Viestejä: 243
Paikkakunta: Utsjoki

LähetäLähetetty: 13.10.2004 17:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pyssymies. Eihän sitä kaatumista kukaan liene epäillytkään. Hirvi on vaan sellainen eläin että siitä otetaan lihaa ravinnoksi. Mitä enemmän tuhoaa lyijyluodilla luuosumassa lihhoo, sen vähemmän sitä on sinun ja muiden saalispussissa.
Jokainen saa ampua millä tahtoo, kunhan vain on laillinen lataus. Ammu ihmeessä lyijyllä, niin pitkään se on Suomessa vielä sallittu. Jossain vaiheessa joku valopää saa idean että mennäänpä Ruottin malliin ja kielletään lyijyluodit. Meillähän sen tekivät jo sorsastukseen lyijyhaulikiellon, nämä valopäät.
_________________
Pääasia että mies viihtyy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vieras






LähetäLähetetty: 14.10.2004 06:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Näinhän se on.
Takaisin alkuun
Heska
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 1578

LähetäLähetetty: 14.10.2004 14:25    Viestin aihe: Re: Erätulilla Vastaa lainaamalla viestiä

vieras 2 kirjoitti:
Enpä nähny kyseistä ohjelmaa,mutta kuulostaa kovasti samalta jutulta,jonka imuroin lapuan sivuilta.Siinä juuri testattiin Naturalista gelatiiniin ja seassa oli isoja luita..Hyvin tuo naturalis pelasi!!Kattokaapa sieltä Lapuan sivuilta onko sama mainosvideo.


Video löytyy osoitteesta http://www.lapua.com/

Valittavissa kolme eri kokoista videota käytettävissä oleva nettiyhteyden nopeuden mukaan. Ohessa suorat linkit videoihin.

2,9MB -> http://www.lapua.com/su/suomi_nammo56.wmv
15,9MB -> http://www.lapua.com/su/suomi_nammo256.wmv
118,1MB -> http://www.lapua.com/su/suomi_nammo.mpg

edit: Ja nyt kun tuli itsekkin tuo mainosvideo katsottua, niin kiinnitin huomiota sanoihin jolla videon kertoja tarinan aloittaa: "Nammo Lapuan patruunatehtaalla on kehitetetty...".

Siis puhutaanko tässä nyt samasta asiasta, kun kuvittelisin juuri lehdestä lukeneeni ko. patruunan historiikkia, ja sen mukaan kehittelijä ei ollut minkään patruunatehtaan palkkalistoilla? Kyseessä oli perinteisten metsästysluoteihin tyytymätön metsästäjä, joka alkoi kehittelemmän uuden tyyppistä luotia, perisuomalaiseen 'no kai sekin on itse tehtävä' tyyliin. Confused

Asian paremmin tuntevat korjatkoon, saatanhan olla väärässäkin. Niikuin yleensä. Mr. Green
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Vieras 2
Vieras





LähetäLähetetty: 14.10.2004 17:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niin,kyseisen luodin esi-isähän oli Raaka-Arska,josta myöhemmin syntyi sitten tämä lopullinen Naturalis.Raaka-Arskan on kehitellyt Antti Hietanen,joka tekee nyt kehitystyötä Lapuan piikkiin.
Takaisin alkuun
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
Sivu 2 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com