OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Tänään klo 21.05 A-talk, Käsiaseet kiellettävä?
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
sikke
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Tou 2006
Viestejä: 112

LähetäLähetetty: 25.09.2008 22:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tämä nyt ei tietysti kiihkeimpiä aseiden vastustajia hetkauta mutta eniten askarruttaa miten äkkinäiset lainsäädännölliset muutokset vaikuttaa esim aseiden markkina-arvoon. Jossakin paperissahan oli viitteitä että aselupien määrää haluttiin tiputtaa vuosittain 0,x%.

1,6 miljoonan ampuma-aseen vähentäminen esim. nyt vaikka nykyisestä puoleen ilman että osto ja myynti markkinat muuttuu kohtuuttomasti ei voi kuitenkaan tapahtua ihan hetkessä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
karju
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Lok 2006
Viestejä: 711
Paikkakunta: rovaniemi

LähetäLähetetty: 25.09.2008 22:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niinpä:Juontaja ei hallinnut keskustelua,Rehtori Väyrynen oli aidosti
huolissaan koulujen ja oppilaiden turvallisuudesta,Väyrynen yritti
tuoda asiaan laajemman näkökulman,juontaja keskeytti puheen.
Keskusteluun olisi kaivannut asiantuntijaa Metsästyksestä ja
ampumaurheilusta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tapmar
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Hei 2006
Viestejä: 2712
Paikkakunta: polulla

LähetäLähetetty: 25.09.2008 22:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos jäi väliin, niin katsottavissa myös täältä: http://areena.yle.fi/toista?id=1539692
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
TTJ
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Hel 2005
Viestejä: 203
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 25.09.2008 23:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ihan ok ohjelma. Juontaja oli turhan hyökkäävä Holmlundia kohtaan eikä muutenkaan oikein ollut aina hommiensa tasalla. Peltola piti puolensa hyvin. Rehtori lähinnä nolasi itseään. Häiritsevintä oli tämä poliisiviranomainen joka ei selvästikään tunne aselakia ja lisäksi tuo heidän keksimänsä "säädös" vaikuttaa selkeästi laittomalta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 14781

LähetäLähetetty: 25.09.2008 23:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Rehtorilla on kyllä tiukka paikka mennä työmaalleen kun hänen loppupuheenvuoronsa oli niin vahvasti poliittisesti latautunut. Siinä oli sellaista paatosta, että saattoi kyllä kääntyä häntä itseään vastaan. Ainakin joillain vanhemmilla saattaa olla sanansa sanottavana jos koulun opetuslinja heijastelee tätä globalisaation vastustamista tms.

Eniten minua huolestutti koko jutussa tämä komisario, jonka mielipiteet olivat aivan mitä sattuu. Mielestäni kannattaa huomioida, että hän oli koko ajan puristamassa harrastajia eikä hän tehnyt niinkään eroa harrastusta aloittavien ja jo harrastavien kanssa. Hän myös nosti esille aseiden määrän per henkilö ja näki siinä jotain pahaa tai rikollista. Hän myös teki eri asetyypeistä johtopäätöksiä ja esitti ajatuksen, että esimerkiksi IPSC ammuntaa harrastetaan korkeintaan 10-15 vuotta jonka jälkeen harrastus lopetetaan ja sitten aseet pitäisi kerätä pois. Hän moitti käytäntöä jossa aselupa annetaan toistaiseksi ja ehdotti että aseluvat pitäisi aina olla määräaikaisia. Hän vei keskustelun aina siihen suuntaan, että puheeksi tuli aselain "lepsuus". Tämän jälkeen hän esitti kiristyksiä joilla vaikutetaan vain jo harrastavien elämään. Hän oli koko ajan huolissaan välineistä, ei hakijoista.

Peltolalle pisteet. Hänen otsasuonten pullistelun hallinta oli ensiluokkaista. Wink Holmlund osoitti jälleen olevansa rauhallinen ja järkevä. Laihon edesottamukset ovat myös vakuuttaneet, vaikka niitä ei tässä keskustelussa nähtykään.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jantteri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tou 2004
Viestejä: 1202
Paikkakunta: Kotomaa

LähetäLähetetty: 26.09.2008 00:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

-Holmlund, eritäin maltillinen ja ammattitaitoinen keskustelija. Kanta oli kaikin puolin järkevää, tosin hieman mietitytti puheet puoliautomaattien kiellosta. Olisiko ollut vain rauhoitteluksi näille kahdelle kuumakallelle (konsta ja Reksi)

-Peltola osasi pitää pintansa hyvin, vaikka näki kuin häntä ärsytti reksin tyhjänpäiväset/asiantuntemattomat mutuilukiihkoilut. Onneksi hän ei kovin koittanut puhua pääle se tosiaan oltaisiin voitu tulkita jonkinmoisena asekiihkoiluna.

-TV-toimittaja. Huoh mistä lobotomiajonosta tällaiset löydetään tämänkaltaisiin asia-ohjelmiin joissa nimenomaan tulisi pystyä pitämään puheenvuorot tasan ja tasapuolisesti kaikille. Nyt reksi jyräs puhevuorojen yli ja toimittaja rassulta karkas mopo käsistä Holmlundin keinotekoisessa hiillostamisessa, lieko opposition puolelta hänen poliittinenkantansa. Ammatitaidotonta toimintaa.

-Poliisilla oli ideoita, kaikki melko käsittämätöntä asinatuntemattomuutta, etenkin IPSC harrastuksesta. Lupien määräaikaisuus ei haittaisi, mutta käsittämäöntä, että virkamies luulee ongelmien korjaantuvan kietlmällä välineet. Ei osaa keskittyä ongelmaan, joka on käyttäjän mahdollisten ongelmien näkeminen. Veti juttunsa aina samaan"aselaki on liian lepsua". Myös rikokseenyllyttäminen julkisella TV kanavalla on jotain täysin ymmärtämätönta Poliisivalan vannoneelta virkamieheltä.

-Reksi, miksikähän tämä oli edes pyydetty ohjelmaan? Shocked Ukkorassu oli vielä ihan kakki housussa tapahtuneesta. Hänen pelkoon mennä takaisin Tikkurilan lukioon työhönsä auttaisi vain "käsiase"kielto. Mitä sitten liene tarkoittaakin (Haulikot, kiväärit pislat ja reukut ovat käsiaseita), no anyway, taisi reksi olla vielä turhan järkyttynyt tapahtuneeseen, toimiakseen ja puhuakseen järkevästi. Täysin shokissa. Laughing

Ihan jees ohjelma, jäin vain miettiin, että miksi sinne oli pitänyt kutsua kuuntelemaan Holmlund ja Peltola, eiköhän liene molemmat ole saanut kuulla viimepäivinä näiden shokissa olevien aseenkieltäjien läyhäystä ihan tarpeeksi muutekin. Laughing
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
TTJ
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Hel 2005
Viestejä: 203
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 26.09.2008 01:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mikä sen rehtorihemmon USA-vertaus oikein oli, en oikein hiffannut sitä. Hän oli jotenkin laskenut että suhteutettuna Suomen kahteen kouluammuntaan USAssa tulisi tuhat kuolonuhria vuodessa, tai jotain tällaista?

USAssa kuitenkin käsittääkseni sattuu noin 8000-9000 ampuma-aseilla tehtyä murhaa joka vuosi, joten oliko rehtorilla referenssit hukassa?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jukka66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Maa 2004
Viestejä: 1796

LähetäLähetetty: 26.09.2008 02:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kannattaa käydä myös kommentoimassa täällä.

http://atuubi.yle.fi/keskustelu/id-200858?page=1
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Trilisser
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Mar 2007
Viestejä: 842

LähetäLähetetty: 26.09.2008 03:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Huhhuh mitä kommentteja edellisessä linkissä. Miten joku voi olla niin yksinkertainen, että voi kehua komisariuksen ja sekopäärehtorin kommentteja.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Anska
Banned


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 1038

LähetäLähetetty: 26.09.2008 07:21    Viestin aihe: Käsisiaseille ei lupaa P-Savossa SS 26.9-08 Vastaa lainaamalla viestiä

Savon Sanomat 26.09.2008:

[img]
[/img]
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
löppöpetra
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Maa 2004
Viestejä: 4935

LähetäLähetetty: 26.09.2008 08:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joo rehtori oli ihan selvästi kurat housussa.Konstaapeli taas oli niin kuuma verisen oloinen että vois harkita vaikka aseluvan perumista.Ja kaikkia tolloja ne toimittajiksi päästää.Eipä tässä muuta.
_________________
Koittakaa PETRATA vähän!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6245
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 26.09.2008 08:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ehdin harvoin katsomaan TV:tä ja kyseisen ohjelman näin sattumalta, tosin kymmenkunta minuuttia missasin alusta. En ole ennen nähnyt Jussi Peltolaa televisiossa, mutta olin vakuuttunut, paras aseasiain kommentaattori mitä olen koskaan tv:ssä nähnyt. Erittäin hyvin mietittyjä kommentteja suoraan asian ytimeen. Etenkin Haapalaalle, joka käytti tilannetta hyväkseen ja puhui umpimähkään aselaista eikä tuntunut millään pysyvän siinä asiassa mitkä ovat näihin koulusurmiin liittyneet. Hän ei oikein pystynyt tekemään eroa sille, että koulusurmaajat ovat surmia varten hankkineet aseet ja vakavamielisellä harrastajalla voi olla lukuisia isoreikäisiä aseita eikä ne tervettä ihmistä silti houkuttele tekemään surmia. Yllättäen poliisi ei poliisin silmää noki, eli hän näki ongelman aselaissa, ei poliiseissa joitten pitää kyseisen lain mukaan toimia. Jo nyt on täysin selvää aselain puitteissa, että poliisi EI SAA myöntää aselupaa sekopäälle ja silti Haapala jankkasi practical-ampujista ja magnum 44:ista. Ongelmahan siis on se, että ensimmäistä asetta hankkiva sekopää menee poliisin seulasta läpi ja saa aseluvan tai nupissa alkaa myöhemmin surttaamaan eikä se tule poliisin tietoon. Ja kun tähän ongelmaan kun tartutaan, niin asiat menee paremmalle tolalle. En tiedä estääkö ne koulusurmia, koska nyt nämä surmaajat saavat valtavasti julkisuutta ja yksityiskohtia vatvotaan mediassa kuukausia, joka on kuin bensaa mielenvikaisten liekkeihin.

Myös ministeri pysyi hyvin kiihkottomalla linjalla ja aikoi tutkia ennen kuin hutkii. En käsitä kyllä miksi toimittaja tivasi ministerisnaiselta henkilökohtaista kantaa johonkin aselain muuttamisesta.

Peltolasta olisi ulosannin puolesta vaikka Arkadianmäelle ja kehoittaisin Peltolaa asiaa harkitsemaan.
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
hq
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Hei 2004
Viestejä: 3688

LähetäLähetetty: 26.09.2008 09:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Transkriptiä suolattuna täällä: http://nra.fi/arkisto/080925-atalk.html

Viihdepohjalta, vaikkakin ohjelman katsomalla ei saa aivan samanlaista kuvaa kuin siirtämällä keskustelu paloina tekstiksi ja lukemalla se.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Anska
Banned


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 1038

LähetäLähetetty: 26.09.2008 09:23    Viestin aihe: Re: Käsisiaseille ei lupaa P-Savossa SS 26.9-08 Vastaa lainaamalla viestiä

Anska kirjoitti:
Savon Sanomat 26.09.2008:

[img]
[/img]
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
JyriH
Kanta-asiakas


Liittynyt: 03 Huh 2004
Viestejä: 712

LähetäLähetetty: 26.09.2008 09:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

^Eikö tuo nyt savonsanomien juttu nyt kerralla tullut ymmärretyksi.. Rolling Eyes
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6  Seuraava
Sivu 2 Yht. 6

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com