Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
mantima Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 16 Syy 2004 Viestejä: 23 Paikkakunta: Toivakka
|
Lähetetty: 28.09.2008 21:25 Viestin aihe: Kauris reseptit. |
|
|
Morjens kauriin pyytäjät/kokkaajat. Lihaa olis, mutta reseptejä ei. Tarvitsisin ensi viikonlopuksi jonkun pata tyyppisen helpohkon ja toimivan kauriin kokkaus ohjeen? Minkälaisia mausteita ja lisukkeita padoissa olette yleensä kauriille käyttäneet? Kiitoksia vinkeistä jo etukäteen.
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 28.09.2008 21:53 Viestin aihe: |
|
|
Selaas vähän näitä ruokaohjeita sillä silmällä, niin aika monta ohjetta löydät ja soveltamalla löydät kymmeniä lisää. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
mantima Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 16 Syy 2004 Viestejä: 23 Paikkakunta: Toivakka
|
Lähetetty: 29.09.2008 17:25 Viestin aihe: |
|
|
Kiitos vinkistä Vilperi, mutta en oikein löytäny ainakaan noittein kauris aiheiden alta semmosta pata ohjetta vai oliko niitä joidenkin muiden aiheiden alla? Noista pataruuista kiinostais lähinnä, että mitä mausteita/lisukkeita kauriille yleensä käytetään (käykö esim samat kuin hirvelle). Lihan maussa on ainakin eroja... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 29.09.2008 19:40 Viestin aihe: |
|
|
Sovella vaikka tuota mun hirvipaistiohjetta, niin tuskinpa pilalle menee!
Ne paremman lammaspaistinkin ohjeet ovat ihan käypäsiä. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16741
|
Lähetetty: 30.09.2008 10:41 Viestin aihe: |
|
|
Jätä ne valkkarit pois tuosta Vilperin sovelluksesta. Suosittelen Eränkävijän keittokirjaa. On ihan hyviä ohjeita ja aika helppoja. Kirjan tekijä on maarit Cederberg. _________________ Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 30.09.2008 10:45 Viestin aihe: |
|
|
Älä usko tota ysikolmosta; se on tunnettu valkosipulivihastaan! Sekaan vaan niitäkin. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Janme Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Elo 2004 Viestejä: 756 Paikkakunta: \o/
|
Lähetetty: 30.09.2008 11:16 Viestin aihe: |
|
|
Ite teen aika paljon ihan näppituntumalla pataruoat. Hyviksi havaittuja juttuja on:
Esim. lapa on parhaillaan padassa. Oli se sitten minkä lapaa vain. Fileellä saa padan pilattua.
Suht isot palaset, n. 2*2cm.
Leivitä vehnäjauhoissa ja ruskista kunnolla ennen pataan laittoa.
Kuullota myös muut mieleises ainekset (sipuli ja valkosipuli nyt ainakin. Porkkana ja sienet on padoissa myös tosi hyviä, koska alkavat maistumaan lihalle ja punkulle. Pekoni tai savukylki pieneksi paloteltuna antaa kans mukavasti makua, jos sitä viittii riistan sekaan laittaa...) ennen pataan heittämistä.
Punkku sopii pataruokiin, vaikkei siitä juomana pitäiskään (semmosiaki hulluja on?). Kiloon lihaa esim. 4dl punkkua ja loput lihalientä niin, että lihat ja muut härpäkkeet peittyy reilusti. Nyt vain pataan kansi päälle ja 150 asteeseen pariksi tunniksi.
Leivityksen ansiosta pata on suurustunut mukavasti.
Kaveriksi passaa riisi tai perunet eri muodoissa.
Tästä perusohjeesta on helppo soveltaa. Esim. punkun voi korvata oluella tms. Sekaan voi heittää kaikkea omaan makuun sopivaa, esim. hillosipulit antaa makua ja pehmenevät padassa. Eiku kokeilemaan, padan kanssa tosi vaikia mennä ihan mettään, jos perusasiat on likikään kohdallaan. Tosin huonolla punkulla saa ruoanlaitossa pilattua heti kerralla paljon. Oma suositus ruoan sekaan on se punatekstinen Cono Sur. Loppupullo menee ruokaa laittaessa ja ei maksa paljon. Hyvän ruoan kaveriksi voi ostaa sitte laadukkaamman pullon punkkua tai jotain tymäkämpää olusta. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
mantima Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 16 Syy 2004 Viestejä: 23 Paikkakunta: Toivakka
|
Lähetetty: 30.09.2008 17:50 Viestin aihe: |
|
|
Kiitos vinkeistä. Eiköhän noilla pata ala syntymään. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
pikityttö Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Hel 2008 Viestejä: 547 Paikkakunta: espoo
|
Lähetetty: 31.01.2009 23:40 Viestin aihe: |
|
|
kaurista kastikkeena sisä-ja ulkofileistä
pilko isoiksi paloiksi
lämmitä pannu erittäin kuumaksi, laita VOI ja oliiviöljy pannulle ja anna voin ruskistua hieman. lisää kuutiot pannulle ja ota ruskea väri pintaan(sulkee syyt ja pitää mehut sisällä. älä paista kypsäksi.)
lisää vettä määrän mukaan niin että lihat peittyy. kuutioi sipuli, porkkana ja lanttu.
lisää merisuolaa maun mukaan, yksi lihaliemikuutio, rouhittua mustapippuria ja yrttisuolaseosta(herbamare).
anna hautua miedolla lämmöllä tunti. hauduttamisen jälkeen lisää loraus kermaa ja suurusta maizenalla. suosittelen kastikkeen kaveriksi keitettyjä perunoita, ruisleipää ja maitua
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Loikka ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 948 Paikkakunta: Kotimaa
|
Lähetetty: 01.02.2009 16:13 Viestin aihe: |
|
|
pikityttö kirjoitti: | kaurista kastikkeena sisä-ja ulkofileistä |
Eikös kastikelihaksi kelpaisi (ja kävisi paremmin) ns. vähempiarvoiset osat kauriista? Varsinkin jos niitä tunti haudutellaan....
Tosin tämähän on jokaisen oma valinta. Omasta mielestäni tuossa menee liian hyvät palat "hukkaan" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
pikityttö Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Hel 2008 Viestejä: 547 Paikkakunta: espoo
|
Lähetetty: 01.02.2009 18:48 Viestin aihe: |
|
|
loikka miten ne menee "hukkaan". alappa ihan tosissaan tekee ruokaa niin ei tommosia kommentteja tule laitettua. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16741
|
Lähetetty: 01.02.2009 19:14 Viestin aihe: |
|
|
Kyllä minäkin peesaan Loikkaa. _________________ Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jänkäkurppa Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Syy 2008 Viestejä: 2139 Paikkakunta: Takajänkhä
|
Lähetetty: 01.02.2009 19:19 Viestin aihe: |
|
|
Katso keittokirjoista lampaanlihan laitosta. Sopii kauriille.Kuin 9.3 hirvelle
jo vain |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Loikka ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 948 Paikkakunta: Kotimaa
|
Lähetetty: 01.02.2009 20:09 Viestin aihe: |
|
|
pikityttö kirjoitti: | loikka miten ne menee "hukkaan". alappa ihan tosissaan tekee ruokaa niin ei tommosia kommentteja tule laitettua. |
Kuten mainittua niin tuohon kastikelihaksi on olemassa parempiakin paloja kuin fileet. Varsinkin jos sitä haudutellaan tunti.
Fileiden lihan rakenne ei yksinkertaisesti ole pata/haudutus tarkoitusta varten joten fileet menee mielestäni "hukkaan" kastikeruuissa. Fileet ovat kuitenkin eläimen arvokkaimmat ruhon osat ja ne ei kaipaa mitään "tunnin" kypsennystä.
Mitä tulee tuohon sinun viimeiseen lauseeseen niin jätämpä sen ihan omaan arvoonsa...
Suattaispa seuraava linkki olla ihan tutustumisen arvoinen...
Lihatietoutta |
|
Takaisin alkuun |
|
|
pikityttö Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Hel 2008 Viestejä: 547 Paikkakunta: espoo
|
Lähetetty: 01.02.2009 20:15 Viestin aihe: |
|
|
voi loikka raukka osta kaupasta sitä sikanautaa niin sulla onnistuu paremmin, jätä riistaruoat ihan muille suosiolla. edelleen painotan : tutustu ruoanlaittoon käytännössä. saatat yllättyä |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|