OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Vilperin laiskurin pata!
Siirry sivulle 1, 2, 3  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 20.02.2009 22:26    Viestin aihe: Vilperin laiskurin pata! Vastaa lainaamalla viestiä

Eräänlainen sovellus karjalanpaistista laiskan immeisen tapaan. Wink
Alku on ihan tavallinen, mutta loppupäästä homma voi muuttua muhennokseksi. Laughing Huomaa kuitenkin se valurautapata koko prosessin ajan!

Lähtökohtana possua ja hirviötä (peura/kauriskin käy) ja vähän erilaista luonnontuotantoa sekaan:


Pata kuumaksi ja rasvaa sekaan:


Karkeasti paloitellut lihat väriä/makua saamaan:


Alkuvaiheessa vähän sekoitettuna:


Tuossa vaiheessa on aikaa putsata rehut patavalmiiksi:


Ja pilkkoa työjärjestyksen mukaan. (osa rehuista kaipaa enemmän kypsymisaikaa):


Kun on sopivasti lihoille annettu lämpöä, niin porkkanat ja lanttukuutiot sekaan ja sekoitetaan sopivasti:


Kansi päälle ja muhimaan miedolle lämmölle:


Tässä vaiheessa on hyvää aikaa pilkkoa lyökit myöhempää vaihetta varten:


Samoin pestä potut:


Sipulit sekaan:


Sekoitus ja muut tarvittavat mausteet tässä vaiheessa joukkoon; pippureita, suolaa yms. mitä kukakin haluaa:


Taas vähän aikaa muhimista kannen alla! :


Kohtuullisen ajan päästä tilanne on tämännäköinen:


Reilusti olutta joukkoon:


Ja vettä:


Kunnes nestetasapaino on saavutettu:


200 asteiseen uuniin kansi päällä muhimaan:


Sopiva aika pilkkoa potut. (sen verran ohutkuorisia ettei kannattanut poistaa ravintoaineita)


N. tunnin uunissa olon jälkeen tilanne on tämän näköinen; nesteet imeytyneet joten pottuja lisätessä pitää tarkistaa nestetasapaino:


Potut joukkoon:


Sekoitus:


Ja nestettä lisää:


N. tunti uunissa 150 astetta ja lopputulos tän näköinen:


Hyvältä maistuu ja muistakaa tuo soveltamisen mahdollisuus eri aineiden kanssa; maku voi parantua tai huonontua eri raaka-aineita käytettäessä!! Laughing Kun olis älynnyt ostaa kermatetran, niin sen lisäys n. 1/2 tuntia ennen uunista poisottoa olis voinut antaa sen lopullisen silauksen. Twisted Evil
_________________


Viimeinen muokkaaja, Vilperi pvm 23.02.2009 22:52, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
petra
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Lok 2006
Viestejä: 2802

LähetäLähetetty: 20.02.2009 22:51    Viestin aihe: Re: Vilperin sovellus karjalanpaistista! Vastaa lainaamalla viestiä

Vilperi kirjoitti:
Eräänlainen sovellus karjalanpaistista
siis karjalanpaisti? Laughing Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 20.02.2009 23:00    Viestin aihe: Re: Vilperin sovellus karjalanpaistista! Vastaa lainaamalla viestiä

petra kirjoitti:
Vilperi kirjoitti:
Eräänlainen sovellus karjalanpaistista
siis karjalanpaisti? Laughing Laughing


Kun kerran Petralla ei ole koskaan mitään asiallista sanottavaa, niin toivoisin että hän viimeinkin järkiintyisi sen verran että ei viitsisi esittää nk. "kommenttejaan" mun tuotoksilleni!! Evil or Very Mad Ja kyse ei ole pelkästään tästä palstasta, mutta pieni sisälukutaito olisi taas kerran ollut paikallaan! Laughing
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Eraser
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Hel 2005
Viestejä: 392

LähetäLähetetty: 20.02.2009 23:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Muuten hyvä mutta tuo koffin olut... Sehän on niin pirun lähellä vettä, että tuskin ainakaan maussa huomaa, jos pelkkää h2o:ta laittaa .. Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 20.02.2009 23:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eraser kirjoitti:
Muuten hyvä mutta tuo koffin olut... Sehän on niin pirun lähellä vettä, että tuskin ainakaan maussa huomaa, jos pelkkää h2o:ta laittaa .. Very Happy


Sattui olemaan tarjouksessa, joten joutui siihen tällä kertaa tyytymään; joku Guinnesin tumma olisi varmaan antanut paremman säväyksen, mutta niinkuin teksteissä sanoin soveltaminen on sallittua!! Wink
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JarTo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Tam 2009
Viestejä: 153
Paikkakunta: Koillis-Lappi

LähetäLähetetty: 20.02.2009 23:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

näinhän se on."Ruuanlaitossa saa ja pitää soveltaa" Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
olsa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Mar 2006
Viestejä: 3024

LähetäLähetetty: 20.02.2009 23:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyvä on vilperin ohje, eikä väliä vaikka unohtais uuniin pitempäänkin.
Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 21.02.2009 00:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

olsa kirjoitti:
Hyvä on vilperin ohje, eikä väliä vaikka unohtais uuniin pitempäänkin.
Laughing


Tuo nestemäärä kyllä rajoittaa sitä uunissaoloaikaa; lisäämällä nestettä voi jättää sen pitemmäksi aikaa, mutta silloin todellakin on kyseessä muhennos! Wink Tosin mitäpä tuo haittaa vaikka ei hampaita tarvitakaan sen syömiseen??!! Mr. Green
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
veetee
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Maa 2004
Viestejä: 5909

LähetäLähetetty: 21.02.2009 09:26    Viestin aihe: Re: Vilperin sovellus karjalanpaistista! Vastaa lainaamalla viestiä

Vilperi kirjoitti:
Eräänlainen sovellus karjalanpaistista laiskan immeisen tapaan. Wink


Eikös tuo mene pataruuan puolelle.

Ja varsinkin, että ei tuo kyllä laiskan puuhastelua ole!
Toisin kuin se perinteinen karjalanpaisti... Mr. Green
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Panostaja
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Syy 2007
Viestejä: 1911

LähetäLähetetty: 21.02.2009 13:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyvännäköinen on kyllä "paisti". Pakkoa sanoa että ei se taida Vilperin akka pärjätä kokkihommissa, sen verran kyllä mies osaa. Itseä on laiskottanut tuo kuvanotto vaikka monenlaista sörsseliä on tullut tehtyä. Pitää yrittää jatkossa jaksaa kuvata niitä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 21.02.2009 13:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Emännyksellä on taas omat bravuurinsa joihin en puutu. Wink Ja on tuota sapuskantekoa siirretty vähän noille jälkeläisillekin joten heidänkin tulevat elinkumppaninsa ei ainakaan nälkään kuole! Laughing
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
pihkat
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Syy 2007
Viestejä: 4611

LähetäLähetetty: 21.02.2009 18:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joopa hyvältä näyttää ja varmaan maistuukin,, mitenkähän jokin punaviini kävisi tuon oluen sijaan..
_________________
Voi pihkat
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sahkuifk
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Mar 2007
Viestejä: 928

LähetäLähetetty: 22.02.2009 16:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Laakerinlehti tai pari vielä mukaan niin vot, jo maistuu.
_________________
jos ei voi, niin se on voi voi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tärppi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Mar 2004
Viestejä: 1699
Paikkakunta: Pallas

LähetäLähetetty: 23.02.2009 17:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei tuota nyt voi kerrassaan verrata "Karjalan Paistiin" Wink
Mulla tuo edesmennyt Iita-mummo (Muolaan-pitäjästä) neuvoi mulle jo pienenä poikana, miten kunnon Karjalanpaisti tehdään...
Olutta, eikä valkosipulia ollut sota-aikaan saatavana, joten oli tyydyttävä kaskinauriiden ja porkkanoiden makuun.
Sipulia tietenkin löytyi, mutta muuten sikapossua ja jopa hieman naudanlihaakin tuohon laitettiin.

Kaikella kunnioituksella herra Vilperi teitä kohtaan, mutta et sinä karjalaisista ruoista tiedä mittään Laughing
_________________
Tärpin ja Roopen sympioosi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti MSN Messenger
Punajalaka
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Tam 2006
Viestejä: 3187
Paikkakunta: :)

LähetäLähetetty: 23.02.2009 18:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ehkäpä ite on sen verran rasisti, vai mistä johtuu, mutta eipä oo karjalanpaisti laihoine velleineen mitään lempiruokaani. Mutta tuo vois jo maistuakki, tulee ihan näläkä ja jääkaappi ihan tyhyjä. Taitaa joutua saarioisen roiskeläppiä hakee salesta:)
_________________
No ehä minä, mutta muut.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2, 3  Seuraava
Sivu 1 Yht. 3

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com