Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 23.02.2009 20:17 Viestin aihe: |
|
|
Tärppi kirjoitti: | Ei tuota nyt voi kerrassaan verrata "Karjalan Paistiin"
Mulla tuo edesmennyt Iita-mummo (Muolaan-pitäjästä) neuvoi mulle jo pienenä poikana, miten kunnon Karjalanpaisti tehdään...
Olutta, eikä valkosipulia ollut sota-aikaan saatavana, joten oli tyydyttävä kaskinauriiden ja porkkanoiden makuun.
Sipulia tietenkin löytyi, mutta muuten sikapossua ja jopa hieman naudanlihaakin tuohon laitettiin.
Kaikella kunnioituksella herra Vilperi teitä kohtaan, mutta et sinä karjalaisista ruoista tiedä mittään |
Jos tuosta olis jättänyt perunat keitettäviksi erikseen, niin se olisi ollut vain hiukan sovellettu "vanhanajan karjalanpaistista". Nykyään kun eri rehuja on helposti tarjolla niin on helppoa ottaa valintatiskistä se pieni pala lanttua nauriin korvikkeeksi ja kyllä tuo olutkin osittaisena nesteenä puoltaa paikkaansa. Possu ja nautahan se sinällään kuuluu tuohon, mutta kyllä sen naudan voi aivan vapaasti korvata riistallakin; niistä kun kuitenkin jää niitä vähemmän "hyviä" osia teurastuksen yhteydessä, niin tuohon voi niitä laittaa sen ainaisen jauhelihan tekemisen asemasta. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
eero Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 4379 Paikkakunta: päijät-häme
|
Lähetetty: 23.02.2009 22:13 Viestin aihe: |
|
|
Tais mennä jonkimoiseksi muhenokseksi koko touhu,ei pitäisi silloin nimittää enään karjalanpaistiksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16740
|
Lähetetty: 23.02.2009 22:37 Viestin aihe: Re: Vilperin sovellus karjalanpaistista! |
|
|
Vilperi kirjoitti: | Eräänlainen sovellus karjalanpaistista laiskan immeisen tapaan. |
Eikö samalla vaivalla olisi tullut ihan oikea karjalanpaisti, kuin tuo laiskurinpata, minkä teit. _________________ Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 23.02.2009 22:42 Viestin aihe: |
|
|
En viittiny erikseen ruveta pottuja yhelle immeiselle ja koiruudelle keittämään. Ja tuolleen potut imi sekä nesteet että mautkin itteensä, joten ihan kokeilemisen arvoinen lopputulos.
Vai pitääks mun ny mennä vaihtaa toi otsikko padaksi!!?? _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16740
|
Lähetetty: 23.02.2009 22:45 Viestin aihe: |
|
|
Vilperi kirjoitti: | Vai pitääks mun ny mennä vaihtaa toi otsikko padaksi!!?? |
Laiskurinpataruoka. _________________ Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Punajalaka Kanta-asiakas
Liittynyt: 04 Tam 2006 Viestejä: 3187 Paikkakunta: :)
|
Lähetetty: 23.02.2009 23:09 Viestin aihe: |
|
|
Voi , mutta kyllä tuo varmasti ainaki semmosen vesi karjalanpaistin voittaa, mitä mulle on syötetty. _________________ No ehä minä, mutta muut. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
veetee Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Maa 2004 Viestejä: 5987
|
Lähetetty: 23.02.2009 23:17 Viestin aihe: |
|
|
Liika neste pilaa karjalanpaistin. Ei sen kuulu keittoa olla.
Mutta karjalanpaisti se laiskurin tekemä ruoka on. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tursas ***
Liittynyt: 06 Syy 2004 Viestejä: 2643
|
Lähetetty: 24.02.2009 00:18 Viestin aihe: Re: Vilperin laiskurin pata! |
|
|
Vilperi kirjoitti: | Kun olis älynnyt ostaa kermatetran, niin sen lisäys n. 1/2 tuntia ennen uunista poisottoa olis voinut antaa sen lopullisen silauksen. |
Ainakin jutun teko olisi helpottunut.
Tuloksena olisi todennäköisesti ollut lähes kaikkien edellisten keitosten kaltaista kullanruskeaa mössöä, joten entiset kuvat olisivat kelvanneet vallan hyvin. _________________ Totuus löytyy Elovenasta. Ongelmana on vain se, ettei kukaan tiedä, mistä paketista. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 24.02.2009 00:58 Viestin aihe: Re: Vilperin laiskurin pata! |
|
|
Tursas kirjoitti: | Vilperi kirjoitti: | Kun olis älynnyt ostaa kermatetran, niin sen lisäys n. 1/2 tuntia ennen uunista poisottoa olis voinut antaa sen lopullisen silauksen. |
Ainakin jutun teko olisi helpottunut.
Tuloksena olisi todennäköisesti ollut lähes kaikkien edellisten keitosten kaltaista kullanruskeaa mössöä, joten entiset kuvat olisivat kelvanneet vallan hyvin. |
Kokeilepa joskus tehdä itsekin jotain uuniruokaa ja jollei väri ole kullanruskea niin se on joko raakaa tai sitten se ollut liian kauan uunissa.
Vaikka uuniruoka on väriasteeltaan melkein sama, niin yksikään noista mun sapuskoista ei maistu samalta ja se käy ilmi jo raaka-aineistakin!
Jäänkin innolla odottamaan Tursaan tekemää uuniruuan valmistusohjetta jossa värisävy olisi vaalea ja kuitenkin täysin kypsä ja maittava lopputulos! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tärppi Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Mar 2004 Viestejä: 1699 Paikkakunta: Pallas
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 26.02.2009 15:46 Viestin aihe: |
|
|
Oma versio "laiskurista":
Possu lihatiskiltä ja oluet siitä vierestä. Sipulejakaan ei tarvi pilkkoa, jos ei jaksa.
Potti uuniin. Kerma loppuvaiheessa, jos jaksaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16740
|
Lähetetty: 26.02.2009 16:24 Viestin aihe: |
|
|
Lahtinen se vasta laiska onkin. _________________ Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 26.02.2009 19:04 Viestin aihe: |
|
|
Noinkin lyhýessä viestissä pystyy näköjään kertomaan kaiken olennaisen!
Vielä kun Lahtinen opettelee sen valurautaesineen hyväksikäyttöä, niin tulos on täysin vertailukelpoinen nk. huippukokkien esityksistä. Itse en kyllä lukeudu siihen joukkoon. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
veetee Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Maa 2004 Viestejä: 5987
|
Lähetetty: 26.02.2009 19:25 Viestin aihe: |
|
|
Eipä tuohon Lahtisen versioon tarvii lisäksi kuin pippuria ja suolaa.
Ja tuo Kokki-pata toimii uunissa kyllä valurautapadan veroisesti. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 26.02.2009 19:39 Viestin aihe: |
|
|
Tuo Lahtisen keraaminen pata on kyllä pelkkään uunitukseen aivan loistava vehje. Valurautapata tulee oikeuksiinsa sitten kun tarvitsee padalta paistinpannumaisuutta - siis kykyä toimia sähkölevyllä. Kumpaakin käytän. Hidas uunitus on laiskanpulskean kokin konsti nro. 1. Ruokaan tulee laatua ikäänkuin vahingossa. Jonkinlaista ansiotonta arvonnousua siis. Lauantaina aamulla lihat uuniin ja harrastuksiin. Vielä kun lakkaisi köyhtymästä että saisi hankittua leivinuunin. Eihän se uuni tietysti montaakaan tonnia maksaisi mutta kun pitäisi saada siihen katto ja seinätkin ympärille... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|