OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

CO2 ilmakivääreistä kokemuksia?

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Ilmakiväärit
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Micco
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Hei 2004
Viestejä: 284

LähetäLähetetty: 03.07.2009 17:57    Viestin aihe: CO2 ilmakivääreistä kokemuksia? Vastaa lainaamalla viestiä

Lähinnä kiikarissa olisi Feinwerkbaun C60 ilmakivääri. Vähän tuo CO2 mietityttää joten kertokaapas omia kokemuksia ja mielipiteitä meneekö rahat hukkaan vai miten on?


Tuli vielä mieleen, että mites on tuon oman täyttöpullon hankinta? Onko pullolle jotain vaatimuksia vai käykö mikä tahansa hiilidioksidille sopiva pullo täyttämistä varten?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tunajussi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Elo 2006
Viestejä: 1638
Paikkakunta: Ikaalinen

LähetäLähetetty: 03.07.2009 18:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei juuri ole Co2 kivääreistä kokemusta, mutta Co2 pistooleista (kunnollisista) kylläkin.

Raht tuskin menevät hukkaan, koska ostohinnalla saa melko takuuvarmasti tuotetta "ihan koko rahalla". Käyttolosuhteet, täyttö, huolettomuus, jne. määräävät oikean tyyppisen pelin hankinnan.

Ellei itsellä ole isoa Co2 pulloa, mistä pyssyä tankata, niin voi tulla vuokrapullon kanssa hintoihinsa. Pari kertaa voi kaverin migistä onnistua isolla stobella tankkaus, mutta jos paljon ampuu, niin voipi kaveri hermostua ravaamiseen.

Pyssyhän on sinällään laatupeli, tarkkuus on varmasti riittävä, eikä varsinaisen ampumisen kanssa pitäisi olla ongelmia. Siitä voi paremmin asetyypin tuntevat kertoa tarkemmin. Ainahan noiden kanssa on jotain kommervenkkejä, esim. kuinka ylös piipun voi nostaa, ettei neste pääse ventiiliin sotkemaan lähtönopeuksia.

Lämpötilojen vaihteluiden kanssa tulee isoimmat ongelmat, Co2:n hyötysuhde kun on suoraan sidoksissa ympäröivään lämpötilaan. Itse olen sitä mieltä, että Co2 pelit ovat tarkoitettu vain lämpimiin sisätiloihin tai sitten kesäkelillä suoritettaviin ampumisiin. Kylmällä kelillä alkaa suupielet valahtaan osumapisteen ja tehojen myötä.
Jos ampujan taso on kunnolla päälle ysin luokkaa, niin suosittelen puristeilmatoimista tai pcp:tä, siten ei pääse syyttämään pyssyä kärpäsistä. Muutoin vaan treenaavalle ei juuri halvemmalla kympintappamiseen tarkoitettua kilpakalustoa löydy.

Halvallahan näitä vanhoja kisaratsuja saa, mutta niin kuin pcp:ssä, tarvittavat lisälaitteet nostavat hintaa reilusti. Tosin tuollaisen vierelle kun hommaa vaikka kuuden kilon Co2 pänikän, niin sillä ampuu pian vuoden jos toisenkin.

Kannattaa miettiä, että hankkiiko tuon sijaan huolettomamman puristeilmatoimisen 600 sarjalaisen, hintaerolla on aika tasan kunnollisen Co2 säiliön hinnan verran. Jos on isompi täyttöpänikkä kotosalla tai muuten vain saatavilla, niin saahan tuolla hintaerolla ammuksia muutaman kauden tarpeisiin.
Taitavat olla suosittuja pelejä Noptel-käyttöön, entisiä kilpa-aseita kun ovat.

Junioritoimintaan C60 on parempi, silloin vähemmänkin perunasäkkejä kannellut junnu pystyy lataamaan aseen itse, puristeilmatoiminen on aikas raskas ladattava junnulle. Ilman räikkävarmistinta olevat 600:set ovat vielä astetta turvattomampia kuin räikällä varustetut 601/602/603:set.
------------------
Täyttöpullolla on muistaakseni katsastus 10 vuoden välein. Pulloksi kelpaa mikä tahansa Co2 säiliö, kunhan se on isompi kuin aseen oma, että sinne säiliöön jotain menisikin. Pitää olla katsastus voimassa, muutoin et saa sitä täytettyä virallisissa täyttöpisteissä.
Säiliössä pitää olla joko nousuputki, tai sitten sen verran pieni säiliö, että sen pystyy nostamaan ylösalaisin olkapäälle. Täyttöputkellinen on ehkä parempi, silloin ei säiliön sisällä oleva ruoste tunkeudu heti täyttöliittimen kautta aseeseen. Ylösalaisin käännetyssä pullossa ruoste on ensimmäisenä jonossa.

Lisäksi tarvitset pakastimen täytettävän säiliön jäähdytystä varten ja kunnollisen vaa'an millä tarkastaa täytön määrä. Vain extremeurheilijat ja muut vastuuntunnottomat täyttää ilman vaakaa.
Säiliön kyljestä löytyy painolukemat tyhjänä ja täytenä, jota ei kannata ylittää. Co2 kun laajenee voimakkaasti lämmetessää, pienimmillään se voi rikkoa asetta ja pahimmillaan käydä rikkoutuessaan terveyden päälle.
_________________
http://s246.photobucket.com/home/Tunajussi/allalbums
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Ilmakiväärit Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com