OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

New Krieghoff Trumph. Menossa Ulmiin? Kuvia 2009-2017
Siirry sivulle 1, 2, 3 ... 15, 16, 17  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Yhdistelmäaseet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
VeturiVille66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Tam 2005
Viestejä: 4774
Paikkakunta: Nääsmaa

LähetäLähetetty: 06.11.2009 21:43    Viestin aihe: New Krieghoff Trumph. Menossa Ulmiin? Kuvia 2009-2017 Vastaa lainaamalla viestiä

http://www.krieghoff.de/fileadmin/downloads/Trumpf-E-2009.pdf

Mitä mieltä uudesta Trumphista? Verrattuna vaikka Optimaan ja vanhaan Trumphiin.
Hinnan pitäisi olla jossain Optiman ja vanhan Trumphin välimaastossa.
Ja luultavasti vielä tänävuonna tai jopa tässä kuussa Finnenterprisellä hyllyssä.

Finnenterprisehän järjestää hienon matkan Krieghoffin tehtaalle Ulmiin tässä kohta.Onkos jo aiempina vuosina, kun matkoja on järjestetty Krieghoffin tehtaalle, niin jo joku palstalainen käynyt mutkan Ulmissa tai on nyt lähdössä?
Tehdasmatka kiinnostaa.Jos et halua kommentoida julkisesti matkaasi, niin laita vaikka yyveetä.

Edit;
Linkkiä korjattu.Nyt aukeaa oikea sivu.


Edit;
Niin.Tulipa siinä jo kesällä varattua matka.Oman matkan tietysti pää-mielenkiinnon kohde oli Drillinki.Eipä oikein tiennyt, että mitä odottaa reissulta.Reissun mielenkiintoa jo alunperin lisäsi se. että matkan hinta palautettaisiin kokonaisuudessaan+500e extraa, jos kaupat tulee.Eli matkan jälkeen Drillingistä oli jo maksettu toista tonnia.Lentoliput maksoi muistaakseni 488 euroa ja junaliput 144 euroa.

Siis ilmainen matka+500 euroa.Hyvä.
Mitä muuta extraa? No sulle tuotiin kasa tukkeja 1-4 laatuluokista, joista sait täysin vapaasti valita mieleisen.Tietysti huomioonottaen, että esim. hankkimasi 500 euron lisäetu menee tässäkohtaa helposti.Laatuluokat nousee noin 200 euron välein, jotenka sillä n.500 euron hyvityksellä menee n.2-luokan puut kaupan päälle.
Yksi merkillepantava asia oli, etten nähnyt missään tukkipuita, joita olen nähnyt myytävän paljonkin, tai itse asiassa pääsääntöisesti Ruotsissa.Ne ovat luokituksen alapäästä tai jopa alle sen.Sellaisia tavallisia tukkeja, jotka eivät näytä juuripuu-tukeilta ollenkaan.Useimmiten ne ovat niitä Optima Trophy-Drillinkejä.

Matka oli myös pukeutumisen/etiketin suhteen täysi arvoitus.Hetken mietin asiaa ja tulin siihen tulokseen, että eihän se seeprakkaan raidoilleen mitään voi.Eli oli meikäläisen turha teeskennellä mitään.Farkut ja bootsit jalkaan ja joku kaljamahan peittävä puuvilla-villapaita päälle.No menin sentään käymään parturissa ed.päivänä.Siisti mies.

Kuvistakin näkee että meni nappiin, siis pukeutuminen.
Tavallinen Hitsari ja eine ollu kummosempia, ne Krieghoffin pojatkaan.Heti alkumetreiltä asti oli olo ja meno varsin rento.Ainoastaan Vili pukeutui varsin saksalaisesti.Lainatakseni erästä matkalaista, niin Vili "näyttää enemmän Saksalaiselta kuin Saksalaiset ite"... Cool
En ole koskaan käynyt Vilin liikkeessä, mutta olen joskus kuullut, että Viliin suhtautudaan hieman ennakkoluuloisesti tai että hieman pelätään jopa häntä.Ehkä ne ratkaisevat ensisekunnit on menneet pieleen liikkeessä asioidessa ja on syntynyt murtumaton kuilu myyjän ja asiakkaan välille.
Nyt melkein vuorokauden läpeensä Vilin kanssa asioineena voi sanoa rehelliseti, että ompa ihan huippu tyyppi.Vilin suhtautuminen meikäläiseen pysyi alusta loppuun samalla erittäin ammattitaitoisella ja hauskalla tasolla, vaikka vedin kyllä oikein kunnoilla Tampereex...

Lisää tarinna ehkä huamena.Ny alkaa saunan lämmittämine...Edit:
Kuvia matkalta;


Tässäkohtaa meikäläisen tehdaskiertue päättyi ja kutsu kävi yläkertaan;
(kaikki kutsuttiin vuoronperään aakkosjärjestykseessä)Itseäni kiinnostavat Trumphit oli tuotu esille ja keskimmäisessä kuvassa näkyy pahvilaatikoita pinoissa(osittain), joissa oli vissiinkin kuusi per-laatuluokka(1-4) tukkeja, joista valita mieleinen.Tilaisuus oli siis yksityinen ja muut jatkoivat tehdaskiertuetta.Kun asiat saatiin kuntoon Krieghoffin ja "Vilin" kanssa, niin sitten ampumaan;

Kyseessä oli veret seisauttava ja mukavan adreanaliinipiikin aiheuttama kokemus.Kaliberina .470 Nitro ExpressT:V-V
_________________
Pumppaaminen on kivaa.
Asuuhan ne ihmiset iglussakin.
Muija on ihan peräänkatottava...


Viimeinen muokkaaja, VeturiVille66 pvm 06.05.2017 15:25, muokattu 28 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
dr.yland
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 04 Syy 2009
Viestejä: 18

LähetäLähetetty: 11.11.2009 00:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Käytössäni on pari vuotta vanha Optima. En ole tuota uutta Trumphia luonnollisestikaan käpistellyt, mutta kuvien perusteella en löydä juurikaan mitään eroja Optimaan. Lukkorunko, hallintalaitteet ja puiden linjat ovat 1:1 Optimaa. Korjatkoon joku jos olen väärässä.

Tietty puiden ja kaiverrusten minimitasossa voi olla eroa - Trumphia ei ole tietääkseni ihan "karvalakkina" saanut ennenkään.

Alumiinirungot ja ThermoStabiilit piiputkin tuntuisi olevan aivan kuten Optimassa. Näin myös kaliberivaihtoehtojen kanssa. Paino myös jotakuinkin samoissa huitteissa = painava = jykevä lukkorunko, joka kestää isot kiväärikaliberit = voidaan myydä myös jenkeille ilman miljardikorvauksien pelkoa (?).

Krieghoffin (ja muun Saksalaisen roippeen - mm. kiikarit) hinnat ovat tuntuneet nousseen varsin paljon viime vuosina. Mistä lie johtuu?

...näin siis minun maallikkosilmin katsottuna.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
perisofeus
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Lok 2006
Viestejä: 6147
Paikkakunta: Rovaniemi

LähetäLähetetty: 11.11.2009 09:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Poimintoja Trumpf-E-2009 esitteestä. Paljon nähdäkseni samaa kuin Optimassa.

12/76 Drillinki tulee ainoastaan teräsrungolla - tällöin mahdollisuus myös tuplakivääriksi, maksimi 9.3x74R.

Dural rungolla ei saa ampua teräshauleja.

Painot vaihtelevat välillä 3,1 - 3,7 kg riippuen piipun pituudesta, kalibereista ja rungosta. Optiman vastaavat: 3,6 – 4,0 kg.

Etuliipaisimessa herkistin - laukaisuvastukset muuten 1,5 Kg.

Lukee, että: Soldered barrels with the option of thermo-stable barrels (ThermoTSStabil®) free of charge.

Krieghoff kertoo asian myös näin: The barrels of the Optima 12 and the Optima 20 are thermo stable and will not change the point of impact when shot warm. Thermo stable = lämpölaajenematon = vapaasti värähtelevä = ei juotettu kiinni haulipiippuihin.

Osaatteko valaista Krieghoffin käyttäjät onko luotipiipussa mitään säätöä (etutukin alla) vai onko haulipiiput ja luotipiippu asennettu jo valmistusvaiheessa ampumaan about samaan pisteeseen about 50m? Onko luotipiippu koko matkalta irti haulipiipuissa? Mihin etutukki kiinnittyy? Jos ottaa tuen etutukille, painaako se luotipiippua?

Mitähän supistajia (kierteitä) Krieghoff käyttää?

Krieghoff drillinki on varmasti erinomainen yhdistelmäase, parhaimmistoa. Hyvä balanssi perinteitä ja nykytekniikkaa. Käyttöliittymä erittäin havainnollinen.
Kokeilkaa ammuskella 5x5 laukauksen kasa luotipiipulla niin nähdään onko tästä tarkan kiväärin korvaajaksi.
_________________
Villilä, ei-kesitetyllä meänkielelä joka päivä, ympäri vuen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
dr.yland
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 04 Syy 2009
Viestejä: 18

LähetäLähetetty: 11.11.2009 22:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Osaatteko valaista Krieghoffin käyttäjät onko luotipiipussa mitään säätöä (etutukin alla) vai onko haulipiiput ja luotipiippu asennettu jo valmistusvaiheessa ampumaan about samaan pisteeseen about 50m? Onko luotipiippu koko matkalta irti haulipiipuissa? Mihin etutukki kiinnittyy? Jos ottaa tuen etutukille, painaako se luotipiippua?


Optiman (Kelluva Thermostabil) luotipiippu on tuettu etukädensijan alta piipun ympärillä olevaan rinkulaan, joka kiinnittyy haulipiippujen väliseen kiskoon. Rinkulan läpi piippua vasten on 3 kuusiokoloruuvia, joita säätämällä kivääripiipun käyntiä voi säätää suhteessa haulipiipuihin. Ei ole ollut tarvetta säädellä. Täyteiset, kivääri ja sisäpiippu oli tehtaalta tullessaan niin hyvin keskenään kohdillaan että en ole nähnyt tarpeelliseksi lähteä "kokeilemaan onneani" viimeisten kulmaminuuttien kanssa. Se kivääripiippu kun on kiikarin kanssa kohdillaan niin sillä pääsee mielestäni aika pitkälle.

Etutukki nojaa juurikin tuohon rinkulaan, ei suoraan piippuun. En tiedä miten vaikuttaa osumapisteeseen. Kyllä se rinkula niiden ruuvien välityksellä piippuun on yhteydessä, joten vaikutus lienee mahdollinen (?).

Mitä noihin kasa-ammuntakisoihin tulee, niin eiköhän hoideta ne pulttilukkoisilla kivääreillä ihan suosiolla jatkossakin Smile

Semmoseen kisaan voin drillingillä lähteä pulttilukkoa vastaan, jossa ammutaan yhdellä aseella:
- 1 lentävä kiekko
- 1 paikallaan oleva kiekko 100m päästä
Kolme sarjaa. Se jolla on vähemmän ohilaukauksia voittaa.

... vetoja otetaan vastaan Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
perisofeus
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Lok 2006
Viestejä: 6147
Paikkakunta: Rovaniemi

LähetäLähetetty: 11.11.2009 22:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kiitos, Krieghoff on tehnyt hyvää työtä. Ja olet oikeassa - yhdistelmäase pitää nähdä suhteessa pulttilukkoon hieman eri tavalla (aion silti ampua kasojakin).

Yhdistelmäase on varmasti myös kompromissi, mutta se ei tarkoita sitä etteikö se voi olla täydellinen kiväärinkorvaaja mm. linnustuksessa oli matka mikä tahansa. Pulttilukkomiehethän kantavat yleensä haulikkoa käsissä ja kivääri otetaan käyttöön sitten tilanteen vaatiessa. Yhteispainossa häviävät hieman, mutta etujakin on. Esim. haulikko voidaan valita sopivammaksi vaikkapa vesilinnustus/maalinnustus yhteisharrastusta ajatellen, mutta kuten sanottu, tullaan ksymykseen pitääkö kaikessa mennä maksimin mukaan. Itsellä on nyt kokonaista 2 metsästysasetta ja niillä pärjää tällä pallonpuoliskolla kaikessa.

Epäilemättä Krieghoff on laadukas ase millä tahansa mittarilla ja noin toteutettu luotipiippu ampuu tarkasti. Kokeilin muuten oman Blaser BBF95 rihlakon käynnin laserpatruunoilla ja suuntaus on täsmälleen samaan pisteeseen noin 80m matkalta. En päässyt vielä tarkemmin tutkimaan esim. pidemmälta matkalta. Mutta tähän oikeastaan liittyy seuraava mietelmäni. Pitääköhän yhdistelmäaseen kohdistettava luotipiippu tarkistaa piipun suuhun asetettavalla laserilla? Koska patruunapesät ovat lienevät aina samaan suuntaan. Hienosäätöhän tehdään piippua taivuttamalla.
_________________
Villilä, ei-kesitetyllä meänkielelä joka päivä, ympäri vuen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Tapiok
***


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 6875

LähetäLähetetty: 12.11.2009 09:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

[quote="dr.yland"]
Lainaus:


Semmoseen kisaan voin drillingillä lähteä pulttilukkoa vastaan, jossa ammutaan yhdellä aseella:
- 1 lentävä kiekko
- 1 paikallaan oleva kiekko 100m päästä
Kolme sarjaa. Se jolla on vähemmän ohilaukauksia voittaa.Voisiko tuo kiekko olla kasipaikalta matalasta (B-tornista?) ja paikallaan olevaa kiekkoa sataseen vapaalta kädeltä ilman mitään tukea?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
dr.yland
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 04 Syy 2009
Viestejä: 18

LähetäLähetetty: 12.11.2009 22:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Voisiko tuo kiekko olla kasipaikalta matalasta (B-tornista?) ja paikallaan olevaa kiekkoa sataseen vapaalta kädeltä ilman mitään tukea?


1) Tottakai. Saat käyttää kokovaippaa tai puolivaippaa luotina - olen reilulla tuulella. Kuitenkin sillä ehdolla, että sinulla pitää olla lupa ampua luodikolla kyseiseen sektoriin Jyväskylän eteläpuolella sijaitsevalla ampumaradalla niin, että kaikki muutkin saavat jatkossa niin tehdä. Muuten ammutaan Trap kiekko keskipaikalta Smile

2) Vähintään tukikeppi pitää sallia. Aseitahan tässä testataan eikä miehiä.

Voin joustaa jommasta kummasta ehdosta jos sovitaan että asetta ei saa ladata laukauksien välillä. 1. lentävää pitää ampua.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pohjola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Kes 2009
Viestejä: 22704

LähetäLähetetty: 12.11.2009 23:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

aloit epäreiluksi, mikset salli haulilatinkia pulttilukkoon?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
dr.yland
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 04 Syy 2009
Viestejä: 18

LähetäLähetetty: 13.11.2009 00:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onhan noita pulttilukkoisia haulikoita nähty, mutta olen tästäkin valmis joustamaan jos viimeinen lautausehto on voimassa. Jos joku tuo paikalle tuplapiipuisen pulttilukon (niitäkin on tietääkseni olemassa - olisiko Heymin tekosia) niin olen valmis koittamaan Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tapiok
***


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 6875

LähetäLähetetty: 13.11.2009 12:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pohjola kirjoitti:
aloit epäreiluksi, mikset salli haulilatinkia pulttilukkoon?


Wink

Tottahan pitää itseladatut patruunat sallia.

Joskus nuorena huimana ammuttiin seiskapaikalta kohtitulevaa kiekkoa piekkarilla normipanoksilla, ei se ollut hirveän vaikea saada sattumaan pienen treenin jälkeen. Taisi paras viiden sarja antaa loppukesästä 4 tiputusta.

45-70:seen haulilatinki, niin kyllä sillä keskipaikalta kiekkoa tiputtelisi ihan kivasti jos pyssy käy yhtään naamaan.

Mukavan tällaisia pikku kisoja olisi kokeilla.

Sellainenkin olisi mukava kokeilla että ammutaan tuon luotipuolella tuon savikiekon sijasta parilaukaukset 75 m juoksevaan hirveen.

Wink

Saadaanhan näitä kisoja vängättyä omalle lempipyssylle mukavaksi jos vain halutaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
perisofeus
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Lok 2006
Viestejä: 6147
Paikkakunta: Rovaniemi

LähetäLähetetty: 13.11.2009 19:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Koko vertailu on vitsi. On selvempää valita laadukas kivääri ja laadukas haulikko jos haluaa ampumis-suoritukseen maksimin.
Mutta, jos haluaa yhdeltä aseelta monipuolisuutta, keveyttä, valinnan vapautta ampumatilanteessa jne. niin valinta on yhdistelmäase.
_________________
Villilä, ei-kesitetyllä meänkielelä joka päivä, ympäri vuen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
VeturiVille66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Tam 2005
Viestejä: 4774
Paikkakunta: Nääsmaa

LähetäLähetetty: 17.11.2009 22:59    Viestin aihe: tulee kohta... Vastaa lainaamalla viestiä

Siellä jo janotaan kuvia ja stooria...
Kuvia on paljon ja epäonneksi myös paljon epäonnistuneita.Menee Panasonikin Lumixi taas huoltoon.No on siellä myöskin paljon onnistuneitakin onneksi.Koko reissun analysointi+kuvat(lataaminenkin) ottaa aikaa mutta tässä muutama maistiainen;
Edelläolevista kuvista ja muista tulevista kuvista tulee asianmukaiset selitykset/kuvatekstit aikanaan ensimmäisen viestin jatkeeksi.

T:V-V
_________________
Pumppaaminen on kivaa.
Asuuhan ne ihmiset iglussakin.
Muija on ihan peräänkatottava...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtis
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Hei 2007
Viestejä: 2480
Paikkakunta: Hamina

LähetäLähetetty: 17.11.2009 23:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ai ai, kuola valuu solkenaan. Razz Jännä tuo stutzen kolmipiippu, mahtaisiko löytyä lisäkuvia kyseisestä yksilöstä? Surprised

/Antti
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
VeturiVille66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Tam 2005
Viestejä: 4774
Paikkakunta: Nääsmaa

LähetäLähetetty: 21.11.2009 20:07    Viestin aihe: time Vastaa lainaamalla viestiä

VeturiVille66 kirjoitti:
Lahtis kirjoitti:
Ai ai, kuola valuu solkenaan. Razz Jännä tuo stutzen kolmipiippu, mahtaisiko löytyä lisäkuvia kyseisestä yksilöstä? Surprised

/Antti


Kyllä löytyy.
En kuitenkaan osaa sutata kuvia/naamoja(vielä), niin laitan sulle yyveenä kuvan.
Ei siinä meikäläisen naamassa nyt niin mitään ihmeellistä, mutta meillä oli nimilaput rinnassa kaikilla ja en oikein välittäisi sitä levitellä, kun nämä Yhdistelmäaseet-osio ei vaadi kirjautumista, eli kukavain pääsee näitä tarkastelemaan.

Sain myös tänään luvan Finnenterpriseltä und Krieghoffilta kaikkien kuvien tänne laittamisesta.
Että rupeen niitä tonne photophukettiin tässä lataileen ja lähipäivinä sieltä tänne.

T:V-VTässä kaikenaikka laittelen kuvia näytille.Kuvatekstit ja juttua muutenkin tulee tänään ja lähipäivinä.

T:V-V

Taitaa per-kele mennä viikko noitten tekstien skriivamisessa.Nyt meen kyllä saunaa lämmittään.

T:V-V
_________________
Pumppaaminen on kivaa.
Asuuhan ne ihmiset iglussakin.
Muija on ihan peräänkatottava...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
dr.yland
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 04 Syy 2009
Viestejä: 18

LähetäLähetetty: 21.11.2009 23:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mielettömän hieno kuvasarja. Kiitos.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Yhdistelmäaseet Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2, 3 ... 15, 16, 17  Seuraava
Sivu 1 Yht. 17

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com