Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
noniin Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Hel 2005 Viestejä: 975
|
Lähetetty: 28.01.2010 10:50 Viestin aihe: |
|
|
ohrarieskat paistuu hiilloksella, keitot tulee leivinuunissa tai hilloksen vieressä. Foliossa tulee kasvikset, perunat, juurekset. Kalat paistuu halsterissa tai vaikka lahna suolattuna leivinpaperiin ja sanomalehtiin käärittynä hiilloksella. Melkein kaikkihan tuolla onnistuu, opetteluttaa vaan jonkin verran. Mikroateriat tahtoo sulaa muoveineen.. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Snaipperi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Kes 2007 Viestejä: 163 Paikkakunta: Oulu
|
Lähetetty: 28.01.2010 12:29 Viestin aihe: |
|
|
taivaankaari kirjoitti: | Halsteriin makkaran sijasta ruisleipää. Päälle voita, pari sipulirengasta ja ruodoton kalafile. Suolat, pippurit ja muut oman maun mukaan. Kalapuolen kypsennyksen jälkeen leipäpuoli rapeaksi ja saunan päälle maistuu ilman kaljaakin, vaikka tietenkin se parempaa aina on sen kans. |
Suolan ja pippurin voi myös korvata pohjois ruotsalaisella hiekalla
Sori Taivaankaari ei voinut vastustaa kiusausta. Hyvää se oli sillainki. _________________ Turha on peiliä syyttää, jos naama on vino. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Snaipperi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Kes 2007 Viestejä: 163 Paikkakunta: Oulu
|
Lähetetty: 28.01.2010 12:29 Viestin aihe: |
|
|
tupla _________________ Turha on peiliä syyttää, jos naama on vino. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20203 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 28.01.2010 16:09 Viestin aihe: |
|
|
Itsellä on haasteita tuossa mökin tulisijassa ruuanlaittomielessä. Kyseessä on tuollanen ”peltitakka”, josta hormi lähtee takan päältä.
Tuossahan ei siis mitään keittolevymahdollisuutta ole ja jos erehdyt paistamaan makkaraa ”luukku auki”, tulee pirttiin ”hieman” savua.
En ole oikein mitään järkevää ruuanlaitto/keitto-hommaa tuolla keksinyt, mutta käsiin osui tuollainen ”kolmijalka”:
Tuommoinen peltipömpeli-takkahan ei mitenkään ihmeellisesti lämpöä varaa ja luovuta. Olisi silti mielenkiintoista kokeilla, jos lämmityksen jälkeen pesä menee hiillokselle ja tuolle kolmijallalle lyö vaikka jonkinlaisen ”patapanoksen” muhimaan, vaikkapa ulkoilma-aktiviteettien ajaksi. Piisaako lämmöt ja erityisesti lämmön kesto kypsennykseen... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
noniin Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Hel 2005 Viestejä: 975
|
Lähetetty: 28.01.2010 16:32 Viestin aihe: |
|
|
Mitenkä pitkään saat kestämään lehtipuuhiilloksen tuollaisessa jos pidät vähän nasakammat tulet?? Jos hiillos pysyisi 30min, siten että pelti on auki mutta korvausilma lähes kiinni niin siinä ajassahan kyllä ehtii jo monenlaista tekemään.. Kannattaa mielenkiinnon vuoksi ettiä käsiin Jaakko Kolmosen leivinuunikirja parin vuoden takaa. Hyviä vinkkejä ja ohjeita tulisijojen käytöstä evään teossa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
dxman ***
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 7478
|
Lähetetty: 28.01.2010 19:28 Viestin aihe: |
|
|
Tämän topikin innoittamana tuli haettua pieni nyssäkkä hirven paistia.
Mustapippuria ja karkeata suolaa paistin pintaan reilusti ja alumiinifolioon tiukasti. Sitten koko hoito savustuspussiin ja takkaan jossa vielä pieni hiillos aamun jäljiltä.
Siivutus ja päälle herkkusienikastiketta johon on lisätty valosipulia. Kyllä on hyvää. Ei ottanut edes pitkää valmistumisaikaa. Laitoin takkaan klo 17 ja nyt jo puolet syöty
ps. Unohtui mainita, että ennen folioon pistoa tuli käräytettyä pannulla pinta kiinni, jonka jälkeen mausteet pintaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
sammal Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Hei 2009 Viestejä: 383
|
Lähetetty: 13.02.2010 18:25 Viestin aihe: |
|
|
Täytyykin kaivaa vanha "tonninen" pilli esilleja kaivaa vähän harjaterästä esille ja viritellä kolmijalka! _________________ 1.1.1995 suomi myytiin (huorattiin) euroopalle
Legalize IT! cann... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20203 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 13.02.2010 23:29 Viestin aihe: |
|
|
Ihan niinkuin tulisi aavistuksen paremmanmakuista ruokaa noin, vaikka ihan vaan lämmittää "sähköllätehtyä".
Ehkä se savun aromi vähän tarttuu.
Olisiko jollain muuten vinkkejä, minkämoinen pata oikeaan ruuanlaittohommaan olisi hyvä; joku valurautainen, emaloitu/pinnoitettu sellainen vai arabian keraamipata?
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
emppu Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Maa 2004 Viestejä: 398 Paikkakunta: Pori
|
Lähetetty: 13.02.2010 23:39 Viestin aihe: |
|
|
Lahtinen kirjoitti: |
Olisiko jollain muuten vinkkejä, minkämoinen pata oikeaan ruuanlaittohommaan olisi hyvä; joku valurautainen, emaloitu/pinnoitettu sellainen vai arabian keraamipata?
|
Ihan perus valurautapata: meillä mökillä kaytetty niin avovalkeella, sähköhellalla kun uunissakin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
sammal Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Hei 2009 Viestejä: 383
|
Lähetetty: 16.02.2010 18:27 Viestin aihe: |
|
|
Valurauta ehdottomasti ja jos saat semmosen missä on se sanka niin aina paranee!! _________________ 1.1.1995 suomi myytiin (huorattiin) euroopalle
Legalize IT! cann... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
sahkuifk Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Mar 2007 Viestejä: 928
|
Lähetetty: 17.02.2010 01:51 Viestin aihe: |
|
|
Ei se aina niin kummoisia värkkejä tarvi. Tulis jo kevät ja uudet perunat.. _________________ jos ei voi, niin se on voi voi |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vaahtera Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 06 Syy 2008 Viestejä: 49
|
Lähetetty: 21.03.2010 22:38 Viestin aihe: |
|
|
Voisko joku heittää vinkin että miten tuossa halsterissa tehdään pikkuahvenet. Muistan kuinka lapsena olen syönyt satoja kertoja takan hiilloksella halstrattuja pikkuahvenia mutta en muista kuinka niitä tarkalleen tehtiin. Muistan vain että ihan sairaan hyviä olivat. Olen pari kertaa kokeillut aikuisiällä tehdä vastaavia mutta en ole mielestäni onnistunut.. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Aris60 Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Huh 2004 Viestejä: 3295
|
Lähetetty: 23.03.2010 16:27 Viestin aihe: |
|
|
Ei kai noissa halstratuissa ahvenissa mitään suurempia taikoja ole.
Puhkot ahvenet ja peset ne. Itse jätän päät paikalle. Teen suunnilleen saman määrän 10% suolaliuosta kuin ahvenia on. Jäähdytän suolaliemen ja pistän ahvenet uimaan puoleksi tunniksi. Kylmällä (tai isompia kaloja) pikkuisen pidempi aika. Huuhtelen kalat puhtaassa vedessä pari minuuttia.
Eikä muuta kuin halsteriin ja koivuhiillokselle sitten kun kaikki siniset liekit ovat sammuneet.
Jos vaihtelua haluaa niin sekoita vähän ruokaöljyä, tilliä ja ruohosipulia ja levitä "mönjää" kalojen sisälle. Anna maustua viileässä 1-2 tuntia. Halstraa...
Jos kaljan kanssa halut pikkupurtavaa sekoita mönjään vielä pari lusikallista paholaiskastiketta - älä laita liikaa on aika voimakasta.
Pahin virhe on liian pitkä kypsennysaika.... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lapinleuku Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Tam 2006 Viestejä: 917 Paikkakunta: Inari
|
Lähetetty: 23.03.2010 17:03 Viestin aihe: |
|
|
Jos noita ruoanlaittoromuja meinaa mukanaan kantaa, niin mielestäni paras vaihtoehto on hankkia hyvä teräksinen ja iso kahvipannu sekä trangian teflonpinnoitettu korkea paistinpannu. Lisäksi rulla vahvaa foliota matkaan. Näillä pärjää todella hyvin kun valmistaa ruokaa avotulella. Perunat/makaronit voi keitellä kahvipannussa, kypsentää lihat / kalat / juurekset folion sisällä hiilloksella tai paistella sitten pannussa. Pannun mukana aina kuljettaa mukana hyvää paistinlastaa ja jatkovarsi syntyy näppärästi puukepistä.
On aika pitkä käyttökokemus kuvatunkaltaisesta "keittiöjärjestelmästä" niin talvi- kuin syysaikaankin ja toimii kyllä älyttömän hyvin. Valitettavasti lohenpyyntireissuilla tämä järjestelmä ei toimi, kun koivuroidolla ei kyllä jaksa alkaa kokkailemaan vaan tervasta pitää löytyä. _________________ www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Wikke Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Elo 2004 Viestejä: 9440
|
Lähetetty: 23.03.2010 18:19 Viestin aihe: |
|
|
Mitähän tämä Aris60:n "paholaiskastike" on kauppanimeltään? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|