OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Suomalainen kaislakuvio. Hullu projekti valmis!
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
kivalo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Lok 2007
Viestejä: 914
Paikkakunta: Ulkomaat

LähetäLähetetty: 22.05.2010 23:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Grey Wolf kirjoitti:
Oli poliisi mikä oli, mutta kumma jos ei säännöt koske kaikkia samalla tavalla.

Laughing Jaa siä taitaakin olla äänessä itte itänaapuri ku kaikilla aina kaikki samanlaista, no se sana yhdessä jäi vielä puuttumaan sun listasta !

Onnea vaan camolle että jaksaa yrittää etiäppäin !
_________________
<a> <a>
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
CamoJanne
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 22 Huh 2010
Viestejä: 37
Paikkakunta: Suomi

LähetäLähetetty: 22.05.2010 23:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ette kyllä tiedä, miten suuri merkitys minulle on kun saa tsemppiä mettämiehiltä - siitä suurkiitokset kaikille Teille!

Kun tämä homma on aivan "nollasta" lähtenyt liikkeelle - oltuani vuodenpäivät ilman töitä - ja lopulta päässyt tähän vaiheeseen, että tästä voi hyvässä lykyssä liiketoimintaa syntyäkin (nythän sitä ei vielä ole). Kun vielä olen uskaltanut laittaa suunnitelmansa tänne foorumille " leijonien ja susien" raadeltavaksi ja kaiken kansan nähtäväksi ja saanut hyviä vinkkejä ja ehdotuksia sekä kannustusta, niin täytyy sanoa, että mieli tänään kesäiltana hyvä ja rauhallinen sekä uskoa ja motivaatiota on taas tullut aimo annos lisää.

Ja todellakin toivon, että haluavat osallistuvat kehitystyöhön, koska teen tätä niin teille, kuin itsellenikin. Koko ajan koitan opiskella lisää. Esim. tänään ostin jousen, jotta pääsisin paremmin perille jousella metsästävien tarpeista. Jos tähän projektiin menneet eurot, joskus takaisin tulevat, niin hyvä mutta enemmän minulle merkitsee se, että on onnistunut tekemään ja tuomaan jotain uutta suomalaisen metsästyksen maailmaan.


Viimeinen muokkaaja, CamoJanne pvm 24.05.2010 20:11, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sarvikuono
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Tam 2008
Viestejä: 9694
Paikkakunta: Suuri tyhjiö keskellä ei-mitään

LähetäLähetetty: 22.05.2010 23:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

CamoJanne kirjoitti:
Mitä tulee tuohon Dealer-status asiaan; miten foorumille kirjoittajasta näkee onko hänellä Dealer- status?


[edit] en tiedä näkyykö se muuten, mutta [/edit] nimim. perisofeuksella näkyi aikanaan tuota tekstiä lukiessa nimimerkin alla "reppukauppias", joten kai admin & kumpp. saa sinne halutun tekstin näkymään, joka kuvaa alaa. Meillä tavan jampoilla siellä lukee "vakituinen kirjoittaja" tai muita turismiin viittaavia sanoja Smile
_________________
Video meliora proboque deteriora sequor.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 23.05.2010 00:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olet vielä sen verran tuore kirjoittaja samaten kuin Grey Wolfkin, niin oppirahat pitää maksaa kirjoituksistaan.
Sä olet pysynyt asialinjalla, toisin kuin tuo sushukkanen ja kuten tämän illankin kommenteista voit päätellä, niin sinä saat sen kannatuksen "pähkähullulla projektillasi". Wink
Kateellisia immeisiä on tää maa täynnä ja tää takkuturkki on hyvä esimerkki niistä; Sarvikuonon innostamana mäkin tsekkasin nuo viestit lävitse ja totesin saman negatiivisen sävyn hänen kirjoituksistaan.

Vastaavasti vanha ystävämme perisofeus on ollut myötämielinen hankkeellesi, vaikka edustaakin ammatillisesti ulkomaisia vastaavia tuotteita, joten jos joskus jälleenmyyjää tuotteellesi kaipaat, niin ota ihmeessä häneen yhteyttä.
Vuosia tänne kirjoittaneena hänellä voisi olla jopa sulle hyviä vinkkejä tarjota esim. kehittelyä silmällä pitäen, kun hän on ehkä ainoa suomalainen yhdyshenkilö tuonne jenkkilän suuntaan jonka viestit on sinne mennyt perille esim. "reppujen" kehittelyssä.
Ammattilainen kaikin tavoin ja kirjoittaa asiallisesti, jonka vuoksi mäkin näitä eri camokeskusteluja seuraan vaikka erätukun "mannekiini" olenkin tuon vaatetuksen suhteen! Laughing



Ps. Sen verran hyötyä tänpäiväisestä kirjoittelusta, että melkein 500 uutta lukukertaa on tullut lisää!! Laughing
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
perisofeus
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Lok 2006
Viestejä: 6147
Paikkakunta: Rovaniemi

LähetäLähetetty: 23.05.2010 07:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ensinnäkin kiitokset vilperille. Varmasti kaikilla mopo joskus keulii. Näin on asianlaita kaikilla foorumeilla laidasta lukien. Ei noista kannata liikoja provosoitua ja vanhojen kaiveleminen ei hyödytä ketään. Metsästys (ja moni muukin harraste) on loppupeleissä yksinäistä puuhaa ja tapa toimia on kaikilla ihan oma. Omat käsitykset ovat usein muodostuneet pidemmän ajan kuluessa ja muutokset ovat siksikin hitaita.

Silloin kun itsellä oli dealer status, ylläpitäjät editoivat myös statusnimeä. Dealer statuksen hintataso oli silloin muistaakseni luokkaa 300 eur. Se oli silloin paikallaan, kun uudentyyppiset tuotteet aiheuttivat paljon ns. keskustelua. Nyttemmin konsepti on tunnettu ja jopa tunnettujen kauppamiesten ja isompienkin toimijoiden hyväksymä (lue: joko kopioima tai matkima). Kuluttajalle on tietysti tullut valinnanvaraa, mutta näin pienenä kauppiaana ajattelen, että kaikki meillä pyritään "ryssimään". (mutta veljet hyvät, älkää provosoituko)

Mitä tulee jannen kuosiin ja pukuihin, niin kotimaiset toimijat ovat tervetuloa. Jenkkikuosit aiheuttavat joillekin vastareaktion, kuten moni muukin amerikkalainen "hapatus". Syynä voi olla markinointitapa. Esim. optifaden "tieteellinen" ylivoimaisuus, jossa vakuuttelut on toki hieman viitseliäämmin kirjoitettu kuin "taiteilijan suunnittelema eläimille näkymätön kuvio", jos ymmärrätte mitä kotimaista toimijaa tarkoitan. Tottakai jokainen jenkkivalmistaja rummuttaa omaa kuosiaan niin lujaa kuin pystyy. Ostajakuntakin on jo varmasti aika parkkiintunutta. Toki olen sitä mieltä, että kuviossa-on-vaahteranlehti-niin-se-ei-sovi-meidän-luontoon-ajattelu yleistää aivan liikaa. Kysymys onkin lähinnä värisävyjen käytöstä ja niiden sopivuudesta ympäristöön. Maastokuvion ja myös mm. yksivärisen "vihreän" tehokkuuteen vaikuttaa yksi toinen päätekijä: valo. Varjojen ja katveiden hyväksikäyttö on kaiken a ja o. Pimeässä ei ole toisistaan erottuvia värejä, pelkkää mustaa.

Ompahan yksi vaihtoehto lisää. Kyllä camoja maailmaan mahtuu. Esim. maailman sotilaskuviot: http://www.kamouflage.net/ Metsästyksellisiä kuvioita en edes jaksa kaivaa, niitä on paljon. Useimmat on jenkkilästä. Se on kuvioiden luvattu maa. Jannen kuosille kun löytää edes pienen niche markkinaraon rapakon takana, niin myynti on moninkertainen suomeen verrattuna. USA/Kanada outdoor alan myynti vastaa kai noin 70% koko maailmasta.
_________________
Villilä, ei-kesitetyllä meänkielelä joka päivä, ympäri vuen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Rebe
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Hei 2009
Viestejä: 586

LähetäLähetetty: 23.05.2010 09:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hei katsoikos joku Eräkuksan? Siinä uutiskuksassa oli Beretan tekemä puku. Kuviointi näytti ainakin minun silmään jokseenkin hassulta(erivärisiä 0,5cm x 0,5cm palikoita laitettu erilaisiin rykelmiin) Kuulemma eläimet eivät sitä metsässä havaitse. Jotenkin tuli vain mieleen, että saattaahan se pitääkin paikkansa, mutta onko se tosiaan niin hyvä vai pelkkä mainostemppu?
_________________
"Annosa vulpes haud capitur laqueo"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MR69
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2006
Viestejä: 691

LähetäLähetetty: 23.05.2010 10:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vikuttaa Camojanne kovin tutulta idealta.

http://forum.eralle.net/viewtopic.php?t=54110&postdays=0&postorder=asc&start=15 Rolling Eyes
_________________
-Heinäsorsaa, NAM-
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Grey Wolf
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Lok 2009
Viestejä: 439

LähetäLähetetty: 23.05.2010 12:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kun lukee tarkemmin mitä olen kirjoittanut niin voi päästä ymmärrykseen.
Noista kuvista. Markkinointimielessä näyttävät tehokkailta. Mutta jos kuvattava kohde on noin kaislikon sisällä kuin kuvissasi niin päällä on melkein se ja sama mitä pitää. Laittamalla vaikka mekon saat tehokkaan oloisia kuvia kun niistä ei juuri näy mitään. Tarkoituksesi oli lienee osoittaa kuviosi tehokkuus. Ymmärrätkö pointin? Ei tässä kameroiden laatua arvioida. Kuviosi on tehokkaampi kuin mekko huijaamaan riistaa. Siitähän ei ole kyse. Anna maastokuvissasi kuvion reilusti näkyä. Luonnonkasvillisuus on paras camo, ja kuvasi esittävät nyt tätä tosiseikkaa. Kuvien kritiikitön katselija saa niistä vaikutelman erittäin tehokkaasta camokuviosta. Kuvien tehokkuus ei ole kuitenkaan juurikaan camokuvion ansiota.

Miksi esim. Max-4 kuvataan aivan väärässä ympäristössä? Se on peltokuvajahtiin ja kaislikkoon suunniteltu kuvio. Siksi tietysti, että oma kuviosi näyttää paremmalta. No, sitä se onkin noin vihreää taustaa vasten. Mutta silloin toimivat monet muutkin vihreät camokuviot. Suomenkin syksyssä vihreän osuus vähenee näistä alkukesän vihreistä kuvista ja silloin alkavat kelta-ruskeat kaislakuviot toimia.

Ja on hyvä, että foorumilla on yrittäjille pelisäännöt. Kohta kaikki kehuvat kritiikittömästi omia tuotteitaan ja mainostavat ilmaiseksi. Ymmärrän tietysti pienen yrittäjän houkutukset. Saat varmasti sympatiapisteitä kirjoituksestasi pienenä yrittäjänä yms. ja siitä, että joku allekirjoittanut kritisoi a) sääntöjen noudattamatta jättämisistä ja b) harhaanjohtavasta kuvituksesta. Nämä ovat ne asiat joihin tartuin.

Toki, kuviossasi on ansionsa ja paikkansa, ja tässä bisnesideassa ei ole mitään väärää, sille löytyy ostajakunta. Kuvio on toimiva tietyissä olosuhteissa ja kritiikkini ei kohdistukaan itse hengentuotteeseen.

Päätän täältä tähän. Saatte olla rauhassa.

CamoJanne kirjoitti:
"Marimekon kesämekkokin" on yhtä hyvä? Tehdäänkö joskus niin, että mennään pellonlaitaan siten että minulla on tuo oma camo ja sinulla kesämekko, niin katsotaan kummalle puolelle ne hanhet tulevat

_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 14739

LähetäLähetetty: 23.05.2010 12:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kannattaa muistaa myös tällaisten camoasusteiden toinen funktio. Se on luoda metsästäjille yhteenkuuluvaisuuden tunnetta ja osoittaa omaa harrastuneisuutta. Kyseessä on parhaimmillaan univormu, joka korostaa omaa mielenkiinnon kohdetta. Lisäksi tarkoituksena on erottua selvästi ns. militaaricamoista.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
CamoJanne
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 22 Huh 2010
Viestejä: 37
Paikkakunta: Suomi

LähetäLähetetty: 23.05.2010 13:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Huomenta vaan!

Perisofeuksesta: Kivelä outdoors on mielestäni netin kiinnostavin kauppa, siellä tulee usein vierailtua ja Eberlestock löytyy myös itseltäni - paras kantolaite mitä olen omistanut. Myös lämpimän camohaalari on tullut hankittua miehen kautta. Täytyypi olla yhteydessä tästä omasta projektista, jos vaikka miestä kiinnostaisi Wink


MR69:lle Siinä olet ollut kanssa oikeilla jäljillä kaislikkocamon suhteen.
Arvaa, tekikö mieli paljastaa sinulle jo viime heinäkuussa, kun asiasta kirjoittelit Very Happy En kuitenkaan voinut, koska viime heinäkuussa kävin vasta läpi eri painotaloja näiden kuosien kanssa. Tyhmänä luulin, että juttu olisi jo myynnissä syksyllä 09. Koko viime syksy ja talvi sitä tuli väännettyä ja nyt vasta homma on tässä vaiheessa.

tein tälläisen kuvan josta näette vähän Fincamon kehityskulkuja.
Homma alkoi tosiaan Talvi-kuviosta ja siirryin sitten Linnustuskuvioon.
tässäkin on vain muutama esimerkki. Ne karmeimmat räpellykset jätin pois Smile

- kuva poistettu



Sitten vielä näistä kuvista - jossa mies on niin kaislikon sisällä ettei mitään näe. Laitoin suurempana, niin näette ettei näissä kuvissa nyt paljon risua edessä ole.









Viimeinen muokkaaja, CamoJanne pvm 26.05.2010 19:43, muokattu 2 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nummelin
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 25 Hel 2010
Viestejä: 96
Paikkakunta: Satakunta

LähetäLähetetty: 23.05.2010 14:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ehkä camokuosi on vain niin onnistunut, että näyttäisi kuin ukon edessä olisi paljonkin risua/kaislaa, vaikka todellisuudessa näin ei ole. Rolling Eyes
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tasuri
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 01 Huh 2010
Viestejä: 14

LähetäLähetetty: 23.05.2010 16:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Varsin mielenkiintoinen ja tervetullut rojekti.
Sitä joutuu varmaan itekki hankkimaan ihka ensimmäiset camokamppeet! mut janne hei, hommaa sie kuule parempi kamera...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JoonasL
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Kes 2008
Viestejä: 766

LähetäLähetetty: 25.05.2010 12:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kahluuhousut kun saisi tuolla Fincamo-kuosilla niin täältä voisi löytyä ostaja. Mielenkiintoinen uutuus jokatapauksessa.
_________________
live jasmin
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
LG1
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Lok 2004
Viestejä: 8291

LähetäLähetetty: 25.05.2010 12:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Talvicamo myös kiinnostaa lumisen ajan ketunpillitysreissuille!

Meinaatteko toppaukset laittaa?

Voisi olla hyvä, jos löytyisi "pulleita kokoja" ilman toppauksia, eli tarvittaessa talvivaatteiden päälle laitettavia. On talvella leudompiakin aikoja ja välillä vaatteissa on toppausta liikaa, jolloin tulee hiki ja tuo sitä rajoittaisi! Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MR69
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2006
Viestejä: 691

LähetäLähetetty: 28.05.2010 15:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kusetusta.
_________________
-Heinäsorsaa, NAM-
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Seuraava
Sivu 7 Yht. 11

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com