OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

UUSI POINTTERIN GPS-TUTKA(QUICK)
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
A-P
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Lok 2004
Viestejä: 543

LähetäLähetetty: 16.12.2004 02:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joo noin se ainakin jenkeissä Nextelin verkossa toimii , eli numero on oltava muistissa,, mutta siitä ei kukaan velota mitään (paitsi kk maksun)
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Harkitseva
Vieras





LähetäLähetetty: 17.12.2004 10:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
"sanoin että sellainen vähän pienehkö harmaahirvikoira narttu" Lähettivät valjaat jotka ovat oppaan mukaan kyllä oikeat tälle koiralle.......no ovathan ne kun tekee muutaman reiän lisää ja muutenkin fiksaa sopivaksi. Niin ja älkää kertoko että miksi et lähettänyt takaisin oltiin yhteydessä kyllä useampaan kertaankin sinne.


No niin, laitteen tilaus olisi valjaita vaille valmis. Olen vähän epävarma mikä valjaitten koko pitäisi valita. Mitä olette valjaita kokeilleet mieltä? Mitkä ovat ne strategiset mitat koirilla, joihin tulisi kiinnittää huomiota? Niissä valjaissa ei taida olla kun kaksi remmiä, joita toinen tulee kaulan ympäri ja toinen rinnan taakse, miksiköhän pointterin sivuilla valjaitten koko määritellään koiran rinnanympärysmitan mukaan?

Koirilla mittasin tuon rinnanympäryksen tuosta etujalkojen takaa (61 ja 67 cm) ja tämä antaisi pointterin sivuilla olevan taulukon mukaan ymmärtää, että valjas pitäisi olla kokoa M. Myyntiä hoitava henkilö oli kuitenkin aivan varma että suomenajokoiranartulle M-koko on liian iso "lukipa siinä nettisivuilla mitä tahansa" ja väitti kivenkovaa S-kokoa oikeaksi. Onkos kellään kokemuksia noista valjaista ja pienikokoisesta s.ajokoiranartusta?
Takaisin alkuun
Vieras






LähetäLähetetty: 17.12.2004 14:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ensivuonna saattaapi tulla kilpaileva malli Pointterille (pikkulinnut kertoivat) mutta katsotaan ja ihmetellään, jos hintaluokka olisi edullisempi niin saattaa olla kova sana .... ootetaan
Takaisin alkuun
338 Lapua Magnum
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Kes 2004
Viestejä: 942
Paikkakunta: Oripää

LähetäLähetetty: 17.12.2004 18:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Noista valjaista jo kerroinkin tuolla aikaisemmin eli jos ovat samanlaiset kuin vielä kesällä niin myyjä on varmasti oikeassa sen suhteen että tuo S koko on oikea. Oma niin sanottu M-koon valjas sopi vaivatta vielä (hieman lihavalle) 26 kiloiselle Lapinkoiralle joten tuosta voi päätellä jotain.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Mattivehvila
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2004
Viestejä: 288
Paikkakunta: Siilinjärvi

LähetäLähetetty: 19.12.2004 13:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minulla on todella pienikokoinen ajokoiranarttu ja valjaat ovat kokoa S (näitä myyjä suositteli). Ja ovat muuten juuri sopivan kokoiset.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
HooKoo
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 42
Paikkakunta: Kiiminki

LähetäLähetetty: 20.12.2004 14:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Anonymous kirjoitti:
Ensivuonna saattaapi tulla kilpaileva malli Pointterille (pikkulinnut kertoivat) mutta katsotaan ja ihmetellään, jos hintaluokka olisi edullisempi niin saattaa olla kova sana .... ootetaan


Keneltä pikkulinnut kertoivat uuden mallin tulevan?


vphook kirjoitti:
" Push-to-talk -ominaisuus*: push-to-talk on reaaliaikainen Voice over IP -ratkaisu, joka toimii GPRS- ja EDGE-tiedonsiirtoverkoissa"

Käsittääkseni puhelimeen pitää syöttää etukäteen ne puhelinnumerot, joille halutaan viestin lähtevän. "Tangentia" painettaessa puhe välittyy verkon kautta sitten niille määrätyille numeroille. Näissä puhelimessa puheluun ei tarvitse erikseen vastata, vaan puhe kuuluu suoraan, kuten radiopuhelimessa. Digitaalisuuden ansiosta ääni on häiriötön siellä missä on kenttää. Ei siis varmaan toimi ihan kaikkialla. Mutta heikostihan noilla VHF:lläkin kuulee.


Suurin piirtein juuri näin. Tässä lisää "Push-to-talk" alias "POC" alias "pikayhteys"
- pakettidatapohjainen (GPRS, EDGE, 3G)
- eli vaatii GSM/3G kuuluvuuden toimiakseen
- lisäksi tietenkin puhelimen, jossa tuki
- siellä, missä verkko on ja operaattori tukee, kuuluu digitaalisena hyvin
- eli kuuluvuus periaatteessa parhaimmillaan ympärin maailman (aika laajan motin saa jo tehtyä Very Happy)
- ryhmiä voi luoda, muokata ja tuhota
- numeroita ei ennalta tarvi ohjelmoida ryhmiin, vaan ryhmän luoja voi ryhmää luodessaan tai myöhemminkin kutsua jäseniä ryhmään
- vaatii tuen operaattorilta ja tämä tuntuu olevan Suomessa tämän hetken kynnyskysymys
---- Soneralla oli kesästä asti tiedote sivuillaan, että ominaisuutta testataan ja julkaistaan syksyllä - no nyt on jo talvi
---- Kysäisin Soneran asiakaspalvelusta marraskuussa palvelusta. Ympäripyöreä vastaus tuli, jossa ei luvattu mitään ja tiedotekin hävisi sivuilta.
- Harmi sinällään - olisi kätevä VHFn korvaaja monelle porukalle

Lisätietoa, kun menee Nokia sivuille (www.nokia.com) ja pistää hakusanaksi "push-to-talk" tai "poc".
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
hlohi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Huh 2004
Viestejä: 651
Paikkakunta: Haukipudas

LähetäLähetetty: 20.12.2004 20:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

vphook kirjoitti:
Mattivehvila kirjoitti:

Se 2002 malli oli paljon epätarkempi; kun oli 100 metrin päässä kohteesta laite väitti että oltas jo perillä. Tämä uusi kyllä tuntuu toimivan kuten luvataan (viiden metrin tarkkuudella).


Voi olla että tarkkuuskin on parantunut, mutta vuoraudessa on yleensä pari puolen tunnin jaksoa, jolloin taivaalla ei näy tarpeeksi satelliiteja tarkkaan paikannukseen. USA:lla on niin vähän sotilasmaaleja 60 leveysasteen pohjoispuolella, että satelliittien kiertoradat on valittu eteläisimmille reiteille. Tilanne paranee sitten kun eurooppaliset saavat omat satelliittinsa taivaalle. Ensimmäiset on vissiin jo ammuttu jos aikataulussa on pysytty.

Onko muuten Benefonissa joistakin Nokian malleista löytyvää "Push to 'Talk" toimintoa? Voisi jättää VHF:n kotiin, jos riittävän modella olisi ptt kännykät.


2002 Metsästäjän laite on täsmälleen sama sähköisesti kuin uusin malli. Kehitys on tapahtunut ohjelmistossa, joka toki on vaikuttanut jonkin verran suorituskykyyn. "Olet perillä" toimintoon on tullut säätömahdollisuus uudempien mallien myötä. 2002 hälytysrajassa minimi oli 50 metriä ja sen vuoksi hälytti varsin kaukaa. Uudemmissa rajan voi asettaa vaikkapa 0 metriksi.

Koiralaitepuolella on vaihtunut rauta 2002 ja 2003 mallien välillä ja uudempi on herkempi kuin vanhempi. Satelliitteja molemmat mallit kuulevat riittävästi myös huonommissakin olosuhteissa vuorokauden ajankohdasta riippumatta. Uudempi ei käytännössä mene hukkaan koskaan, vanhemmalla saattaa tulla pikku hukkia jos koira liikkuu ripeästi ja satelliittien kuuluvuus on heikko.

Mitä tulee Push to talkiin, Suomalaiset operaattorit eivät tue sitä - vielä -. Hinnastakaan ei osaa sanoa vielä. Toimiakseen vaatinee hiukan parempaa kenttää kuin GSM. Joka tapauksessa varmasti hyvä ominaisuus metsämiehille, kunhan aikanaan yleistyy.

Pointerillahan on ollut kilpailija Followit jo pitempään. Tuotteen hinta on ollut noin 1,5-2 kertainen Pointeriin verrattuna. Followit on toistaiseksi joutunut vetäytymään markkinoilta teknisten ongelmien vuoksi. GPS tutkien hinnat ovat toistaiseksi nousseet eikä näillä näkymin ole hinnan laskua tiedossa, kaksi GSM:ää ja kaksi GPS:ää lisukkeineen ei ole ilmainen ratkaisu.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
HooKoo
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 42
Paikkakunta: Kiiminki

LähetäLähetetty: 20.12.2004 23:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Uskaltaako "hlohi" valottaa "ensi vuoden" verhoa pointer rintamalta - onko tulossa uudistuksia rauta ja/tai softa puolella?

Tai pitäisikö kysyä näin päin: jos ensi syksyksi tutkaa suunnittelee, onko ihan sama ostaa jo nyt vai kannataako ostopäätöstä lykätä lähemmäs kauden avausta Smile ?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
KIMI1
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 08 Kes 2004
Viestejä: 10

LähetäLähetetty: 19.01.2005 10:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No niin tässä n.2 kuukauden kokemuksia uudesta pointer quickista. Kerran on ollut vaikeuksia koiran puhelimen kanssa. Viesti epäonnistunut ja kun yritti soittaa puhelu katkes heti. Saunalahden palvelu numero ei vastannut lukuisista yrtityksista huolimatta n.1 tunti.Myyjä vastasi ja sai koiran puhelimen päälle tunnin päästä. Kaikki tietää että siinä ajassa ehtii jo hermostua,kun ei ole koirasta enää näkö/ääni tietoa(lähti ketun ajo).Muuten toiminut moitteettomasti ja mitä näyttöön tulee niin voisi se olla parempikin.Olen tullut toimeen kyllä tälläkin näytöllä ihan hyvin.Käyttö todella helppoa eli ei kannata pelätä sitä.Kaikki osaa käyttää sitä.EN OLE MIKÄÄN MAINOSTAJ/PUOLESTA PUHUJA POINTTERILLE! Kerroin vaan omia kokemuksia kyseisestä laitteesta. Ja mitä niihin kilpailijoihin ja uussin malleihin tulee niin ainahan tekniikka kehittyy.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
boff
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Jou 2004
Viestejä: 145
Paikkakunta: Syvällä etelässä satakuntalaisen leivän juurilla

LähetäLähetetty: 26.01.2005 13:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ensimmäinen käyttökerta ainakin meni kuin unelma. Laite helpotti huomattavasti 8-tappisen peurapukin kaatamista mäykyn ajosta. Yleensäkin koje on toiminut hyvin. Alkuun oli ongelmia koirapuolen vastaanottimen kanssa, kun ei meinannut millään tajuta, koska virta on päällä ja koska ei. Nyttemmin tuokin ongelma on helpannut.
Huonoista puolista sen verran, että väärä kartta oli ladattuna meilläkin, niin kuin jollain toisellakin palstalle kirjoittajalla.
Sen verran täytyy laitetta kehaista, että kun kerran on käyttöön ottanut, tuskinpa siitä luovuttua tulee.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
Sivu 2 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com