OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Garmin Astro koira GPS
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 32, 33, 34 ... 57, 58, 59  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
dxman
***


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 7494

LähetäLähetetty: 23.07.2010 15:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sehän tuntuu toimivalta kapistukselta. Varsinkin tuo etäisyys 12km auton sisältä...

Jos joskus toiveet toteutuisi, niin tuohon Astroon tai sen tapaisiin voisi liittää halvan gps mötikän jolla saisi sijainnin tarvittaessa vhf:n kantomatkan ulkopuolelta. Sitten siinä saisi olla koiran kuuntelu ja koulutusmielessä värinä/tai ääni (sähköpanta niissä maissa jossa sallittu)tarvittaessa. Esimerkiksi jos ajokoira lähtee hirven perään, niin ensimmäisenä tulee mieleen, tuokaa mulle haulikko, ja toisena, että voisi puhelimella tökkästä pantaan pienen shokin tai ilkeän äänen/värinän. Molemmat toimii tarhassa ja mikseipä maastossakin.

Sellaiselle lisämokkulalle voisi olla käyttöä muissakin koirapiireissä kuin metsästäjillä. Jopa gsm/gps paikantajatkin saattaisivat tarvita tuota "koulutus" mahdollisuutta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
hlohi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Huh 2004
Viestejä: 651
Paikkakunta: Haukipudas

LähetäLähetetty: 23.07.2010 21:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

dxman kirjoitti:

Laughing Laughing Laughing Voi pojat. Taajuushyppelyn. Ei pitäisi keskittyä omasta mielestä hienoon ideaan jolla ei ole mitään tekemistä harvaan asutun maan koirapaikantamisesta.

Ongelma lienee siinä, että Suomalaiset eivät ole kyenneet tekemään teknisesti haastavaa päätelaitetta ja nyt keskittyvät taajuushöpinään ja liirum laarumiin hyppelyineen.


Taajuushyppely ei missään tapauksessa ole Trackerin keksintö. Se vain on yksi määräys joka on täytettävä, jotta laitteen saa tehdä tuolle koko EU:n ja USA:n kattavalle taajuusalueelle.

Joka on perehtynyt siihen mitä taajuushyppely tarkoittaa, ehkä ymmärtää radioviranomaisten ajatuksen juoksua - miksi he ovat sellaisen sinne spekseihinsä laittaneet.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
hlohi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Huh 2004
Viestejä: 651
Paikkakunta: Haukipudas

LähetäLähetetty: 23.07.2010 21:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kirpa kirjoitti:
Tuskin kotimaiset tutkavalmistajat lähtee tuohon astron tyyliseen ratkaisuun mukaan ennen kun on jo myöhäistä ja markkinoilla on kymmenien eri firmojen tekemiä laitteita. Hybridistä nyt puhumattakaan. Tahtovat sotkeutua noihin omiin mantroihinsa: ei se kannata, ei teknisesti mahdollista, liian pieni markkina.... ja niin ne kuitenkin joku aina kehittää toimiviksi nuo villeimmätkin ideat.
Kaikista hauskinta näissä asioissa on päästä viskelemään suolaa haavoihin jälkikäteen. Ensimmäisten gsm/gps tutkien aikaan kyselin nuukana miehenä, että eikö gps tietoa voi siirtää radioaalloilla ja vastauksena oli trackerilta TEKNISESTI MAHDOTONTA. Nyt kun joku on keksinyt tuollaisen teknisesti mahdottoman laitteen niin kaikin keinoin koitetaan jarruttaa laitteiden hyväksymistä.


Lievitetäänpä vähän Kirpan - Tracker/hlohi allergiaa...

Kaikki asiat kannattaa suhteuttaa aikaan, mikä oli teknisesti (käytännössä) mahdotonta muutama vuosi sitten ei välttämättä ole sitä enää.

1990 luvun lopulla Tracker teki GPS-RF tutkan. Vaikka tutka periaatteessa toimikin, oli sen suurin ongelma se että GPS vastaanotinpiirit eivät olleet tarpeeksi herkkä ja virrankulutus oli suurta. Ei siis voitu tehdä mielekästä laitetta. Samoin taajuusalue oli kansallinen.

2000 luvun alussa samaa yritti myös ruotsalainen muistaakseni Tracer, sekin mahtoi kaatua samoihin ongelmiin.

2001 tulivat GPS/GSM pohjaiset tutkat (joiden "isänä" sain silloin olla, (sallittakoon pieni omakehu Wink) )joissa:
- GPS ongelma oli ratkaistu laittamalla GPS vastaanotin valjaaseen => Parempi taivasnäkymä
- Virtaongelma oli ratkaistu kaksisuuntaisella liikenteellä, GPS voitiin tarvittaessa panna lepotilaan-
- Kuuluvuusongelma ratkaistiin käyttämällä GSM verkkoa

2005-2006 tulivat ensimmäiset pantamallin laitteet. Tämän mahdollisti herkentynyt GPS tekniikka (SIRF III). Silti kaulan alta oli ongelmia nopealiikkeisillä koirilla. Tämä ratkaistiin laittamalla antenni niskan päälle -> Heikompi rakenne.

2006-2007 tuli herkempi GPS (Ublox), jolloin lähes aina GPS toimi myös kaulan alta. Oleellinen asia tässä oli miten kylmäkäynnistys pelasi.

2008 Garmin teki RF-GPS laitteen, aloitti valjaasta varmaan samoista syistä kuin Pointer aikoinaan. GPS toimii paremmin. Kansalliset taajuudet, joten teknisesti ei saa kaikkiin maihin. Tätä pyritty taklaamaan viranomaisia "lobbaamalla".

2008 tuli AGPS GPS/GSM laitteisiin (Tracker / Pointer), joka varmisti paikan saannin myös kaulan alta. Kaikki kaulan alla on paras ratkaisu. Teknologisesti kaikki palikat ovat nyt kasassa siten että laitteet toimii "joka tilanteessa". Lisäksi kuuluvuus varsin rajoitettu.

2008-2009 Garmin teki pantamallisen laitteen, GPS kuitenkin niskassa (syynä melko varmasti epäherkkä GPS piiri ja AGPS:n puute). Niska-antenilla saadaan GPS toimimaan joka tapauksessa... Melko varmasti tulee mekaanisia ongelmia jossain vaiheessa.

2010 GPS/GSM tuotteissa AGPS on "kaikilla merkeillä". Eli GPS ongelmat on historiaa. Tuotteet hakevat lisäarvoa paikan jaosta internetissä ja koko metsästysporukalle.

2010 RF-tuotteissa Garmin vie GPS moduulin kaulan alle, onko AGPS? jos ei, niin mielenkiintoista nähdä pelaako kaikissa oloissa.

2010 RF-tuotteissa Tracker julkaisee Stealth - tuotteen, joka on ensimmäinen koiratutka joka käyttää koko EU:n ja USA:n kattavia taajuusalueita. Stealthissa on siis myös suunnittavuuden ja monisuuntavastaanoton lisäksi datan siirto ominaisuus, jota tosin käytetään nyt (vain) laitteen ID:n sekä sensoreiden tiedon siirtoon.

Kirpalle siis tiedoksi, nyt olisi siis teknisesti mahdollista tehdä hyvin toimiva GPS-RF laite, joka olisi laillinen "joka maassa". Tätä ennen se ei ole ollut teknisesti käytännössä mahdollista.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
hlohi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Huh 2004
Viestejä: 651
Paikkakunta: Haukipudas

LähetäLähetetty: 23.07.2010 21:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

? ! ? kirjoitti:
BS Planett koira geps tuloksia lyhyeltä oppimäärältä. Kone toimi ja koirakin aamuverryttelyn jälkeen metästä taasen pois saatiin. Tutuissa maastoissa toiminta oli helppo kun nuo maisemat ja vaarat on aina samat ja kulkemiseen eikä itsensä löytämiseen enää tällä iällä karttoja tarvitse. Toki jos lähden vieraisiin maisemiin koiran kanssa (harvemmin) niin sitten varmaan tarvitsee avata googlemapin kartta kännykän näytölle.

Ehkä ällistyttävintä oli kun käsikapula oli auton sisällä (keskikonsolilla) liikkeessä niin näytti ongelmitta koiran suuntiman ja etäisyysmetrit jatkuvasti. Yhteys ei pätkinyt kuten aluksi veikkailin. Kapulan näytöllä metrit joko kasvoivat tai vähenivät. Parhaillaan välimatka koiran ja auton sisällä olevan käsikapulan välillä oli reippa 12km. Tuon pidemmälle ei tällä kertaa päästy mutta eiköhän tässä nyt ehditä. Tarkkahan tämä laite kyllä oli että veikata ei tarvinnu. Tuossa oli vielä erikseen semmoinen nappula jota painamalla näytti koiran viimeisen paikkasijainnin. Ehkä tätä voi tarvita jos käsikapulasta loppuu virtanen. Sitä ei tapahtunut mutta tätäki ehtii vielä kokeilla.

Pakkasen keston kokeilin tuossa meidän bossin pakasttimessa. Panta pois koiralta ja päällä oleva panta pakastimeen. Kaksi tuntia -18C ja ei vaikutusta toimintaan. Oman koiran pallien jäätymisrajapinta on -15C (ei tutkittu tieto) ja tuota kylmemmällä ei koiran kanssa mennä, joten läpäisi italian ihme pakkastestin. Pakastimesta oton jälkeen jätin geps pannan kotio päälle ja kävin heittämässä lenkin kirkolla. Takaisin tullessa pistin kotiosoitteen auton gepsiin ja vertasin auton gepsin pientä kotia suorinta reittiä tähtävää nuolta siinä yläkulmassa ja tämän italian ihmeen nuolta. Kas pxrkele sojottivat molemmat samaan suuntaan vaikka kuinka pyöritin. Nyt on parhaillaan meneillään vielä tuo virrankulutustesti ja katsotaan onko akussa virtasta vielä maanantaiaamuna.

Tämänpäiväisen perusteella nuo omat kriteerit toiminnallisesti tuli täytettyä. Halusin tarkan laitteen pitkällä kantamalla ja jonka käyttö ei maksa mitään. Muut toiminnot taitaa sitten olla harvemmin tarvittuja.


Hei ? ! ?.

Kun sinulla on nyt käsissäsi tuo BS-Planetin tutka, niin kerropa mitä taajuutta tuo BS-Planet tuote käyttää ja millä lähetysteholla?

Katselin keskusteluhistoriaasi. Olet aika monesti kirjoitellut Eränetistä, joka toimii tämän BS-Planet - tuotteen myyjänä. Kysynkin suoraan sinulta, onko sinulla jotain kytköksiä Eränettiin?

Omalta puoleltani voin rehellisesti kertoa, että olen Trackerilla töissä. Siellä töissäolo vaikuttaa toki mielipiteisiini ja toivottavasti mielipiteeni vaikuttavat myös Trackeriin Smile Jos on kytköksiä tämän alan firmoihin, kannattaa olla erityisen huolellinen mitä sanoo ja minkälaisen viestin antaa näillä palstoilla. Luottamus on helppo menettää ja vaikea saada takaisin.

Itselleni luottamus on erityisen tärkeää, sillä haluan harrastaa metsästystä ja koirahommia. Vaikka työpaikka vaihtuisikin, niin harrastukset toivottavasti pysyvät.

Jos testisi todellakin pitää paikkaansa ja kuvastaa laitteen todellista toimintaa ja jos laitetta saa vielä laillisesti Suomessa käyttää, niin täytyy nostaa hattua ja onnitella Eränettiä hyvästä tuotevalinnasta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
? ! ?
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 23 Syy 2007
Viestejä: 89

LähetäLähetetty: 23.07.2010 22:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ohjekirjan mukaan seuraavat taajuudet mainittu teknisessä osiossa: 896,400-869,650MHz ja 1572,45MHz.

Ostan yleensä nämä romppeet sieltä mistä halvimmalla saa.

Mikäli kyseinen kapistus sitten toimii niin olen jakanut tietoa muillekin.

Olenhan minäkin ostanut paljon jaskaakin tässä vuosien varrella mutta niistä nyt ei ehkä kannata kirjoitella täällä julkisesti koska jollain saattaa tulla primitiivireaktio asian suhteen. Sitten se kirjoittelu päättyy juupas eipäs linjoille, aivan kuten jokin nimeltä mainitsematon eräpuku jakaa kansan mielipiteet.

Ei tuo netissä väittely auta ketään, ei varmaan edes teitä firman miehiä. Hyvä että joku on kuitenkin kiinnostunut tietämään mitä täällä kilpailevista vehkeistä keskustellaan. Pisteet sinulle!

Niin ja en ole enää töissä jos tuokin tieto oli yksi kysymäsi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
dxman
***


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 7494

LähetäLähetetty: 24.07.2010 09:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

hlohi kirjoitti:
dxman kirjoitti:

Laughing Laughing Laughing Voi pojat. Taajuushyppelyn. Ei pitäisi keskittyä omasta mielestä hienoon ideaan jolla ei ole mitään tekemistä harvaan asutun maan koirapaikantamisesta.

Ongelma lienee siinä, että Suomalaiset eivät ole kyenneet tekemään teknisesti haastavaa päätelaitetta ja nyt keskittyvät taajuushöpinään ja liirum laarumiin hyppelyineen.


Taajuushyppely ei missään tapauksessa ole Trackerin keksintö. Se vain on yksi määräys joka on täytettävä, jotta laitteen saa tehdä tuolle koko EU:n ja USA:n kattavalle taajuusalueelle.

Joka on perehtynyt siihen mitä taajuushyppely tarkoittaa, ehkä ymmärtää radioviranomaisten ajatuksen juoksua - miksi he ovat sellaisen sinne spekseihinsä laittaneet.


Taajuushyppely ei tietenkään ole Trackerin keksintö, vaan teidän viesteistänne saa sen kuvan, että se on ominaisuus joka mullistaa koirapaikannuksen. Itselläni olevasta taajuuslistasta ei käy ilmi sallitut modet kuin joistakin muussa käytössä olevista taajuuksista. Myöskin teidän viesti on ollut sellainen, että nyt on yksi laite joka on laillinen euroopassa ja amerikassa. Kuitenkin euroopan malli toimii eri taajuudella ja teholla kuin jenkkimalli?

Lainaus:
CE noin 869 MHz (10 taajuuden hyppely), koko EU:n laajuinen
FCC 902 - 916 MHz (50 taajuuden hyppely) (ISM) US
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
dxman
***


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 7494

LähetäLähetetty: 24.07.2010 09:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Ehkä ällistyttävintä oli kun käsikapula oli auton sisällä (keskikonsolilla) liikkeessä niin näytti ongelmitta koiran suuntiman ja etäisyysmetrit jatkuvasti. Yhteys ei pätkinyt kuten aluksi veikkailin. Kapulan näytöllä metrit joko kasvoivat tai vähenivät. Parhaillaan välimatka koiran ja auton sisällä olevan käsikapulan välillä oli reippa 12km. Tuon pidemmälle ei tällä kertaa päästy mutta eiköhän tässä nyt ehditä. Tarkkahan tämä laite kyllä oli että veikata ei tarvinnu. Tuossa oli vielä erikseen semmoinen nappula jota painamalla näytti koiran viimeisen paikkasijainnin. Ehkä tätä voi tarvita jos käsikapulasta loppuu virtanen. Sitä ei tapahtunut mutta tätäki ehtii vielä kokeilla.


Anteeksi nyt vain, mutta en tältä istumalta pysty kuin ihmettelemään. Olen jonkun verran perillä taajuuksien käyttäytymisestä alle gigan alueilla , vaikkakin ominta aluetta on aluetta on 3-30mhz taajuudet.

Olisiko sittenkin kyse siitä, että tuo yhteysväli oli mahdollinen siksi, että se kilometrien kasvaminen johtui siitä, että laite kertoilee etäisyyttä viimeiseen paikkaan josta se on saanut paikkatiedon?

Itse katselin nuo esittelyvideot ja minulle tuli niistä sellainen kuva, että paikkatieto otettiin tarvittaessa. Tietenkin voin tapani mukaan olla täysin väärässä. Esimerkiksi astro kyllä kertoo menettäneensä paikkatiedon alta minuutin, mutta jos esimerkiksi pistää pannan männynoksaan ja ajaa autolla, niin sopivasti mäkien päällä se saa paikkatiedon ja katveista ei jää kuvaa.... Oletko mitannut aikaa joka kuluu pannan sammuttamisesta, siihen jolloin päätelaite kertoo yhteyden kadonneen?

Sinänsä yhteysväli on uskottava millä tahansa laitteella otollisissa olosuhteissa, mutta kun on tuskaillut autojen aiheuttamien radiotaajuisten häiriöiden kanssa, niin tulee pikkuhiljaa skeptiseksi. Pisin paikantamani etäisyys Anglia merkkisen auton sytysjärjestelmään oli 1,5km.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
dxman
***


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 7494

LähetäLähetetty: 24.07.2010 10:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hlohi kirjoitti:
Lainaus:
2008-2009 Garmin teki pantamallisen laitteen, GPS kuitenkin niskassa (syynä melko varmasti epäherkkä GPS piiri ja AGPS:n puute). Niska-antenilla saadaan GPS toimimaan joka tapauksessa... Melko varmasti tulee mekaanisia ongelmia jossain vaiheessa.

2010 GPS/GSM tuotteissa AGPS on "kaikilla merkeillä". Eli GPS ongelmat on historiaa. Tuotteet hakevat lisäarvoa paikan jaosta internetissä ja koko metsästysporukalle.

2010 RF-tuotteissa Garmin vie GPS moduulin kaulan alle, onko AGPS? jos ei, niin mielenkiintoista nähdä pelaako kaikissa oloissa.

2010 RF-tuotteissa Tracker julkaisee Stealth - tuotteen, joka on ensimmäinen koiratutka joka käyttää koko EU:n ja USA:n kattavia taajuusalueita. Stealthissa on siis myös suunnittavuuden ja monisuuntavastaanoton lisäksi datan siirto ominaisuus, jota tosin käytetään nyt (vain) laitteen ID:n sekä sensoreiden tiedon siirtoon.

Kirpalle siis tiedoksi, nyt olisi siis teknisesti mahdollista tehdä hyvin toimiva GPS-RF laite, joka olisi laillinen "joka maassa". Tätä ennen se ei ole ollut teknisesti käytännössä mahdollista.


Tuon niskassa olevan moduulin ja piuhojen kestävyyden epäily pitäisi pistää mittasuhteisiin. Se on teoriassa heikko kohta, mutta uskoisin nykytekniikalla Wink osattavan tehdä liitokset jotka eivät petä. Tosin tiedän ainakin yhden tyypin joka osti Trackerin siksi, että koiran voi kytkeä tutkapannastaan.... Norjanharmaapalleroilla kun on lyhyt kaula. Omilla koirilla on kaulassa tilaa vaikka viidelle pannalle ja kytkentäpanta on aina joka tapauksessa erillinen jota pitävät maailman tappiin. Nyt lisänä punkkipanta ja öisin haukunrajoitinpannat.

Garminin dc 40 panta meni kokonaisuudessaan kaulan alle, mutta ainakin mainosten mukaan syy enimmäkseen on se, että tulee mahdollisuus laittaa samaan pantaan jenkeissä suositu koulutus mötikkä. Itse pitäisin dc 30 pantaa parempana sieppaamaan gps signaalia.

Jos ja kun, mainoksissa sanotaan saman laitteen käyvän euroopassa ja jenkeissä, niin pitääkö paikkansa? Ei siis niin, että tehdään laite niin kuin tähän saakka, jossa saman niminen laite toimii suomessa omalla taajuudellaan ja jenkeissä omallaan. Vai hokaako laite maanosan vaihdon ja muuttaa itsensä toimimaan sallitulla taajuudella Wink . Vaatisi sitä gps:ää....

Kuten täällä on todettu, niin karttanäyttö on vhf laitteessakin lähes pakko olla. Olkoonkin, että pelkkä tarkka etäisyys koiraan olisi hifiä tavanomaiseen tutkaan tottuneelle. Kartta kuitenkin on se juttu... Ei tarvitse arpoa onko se koira menossa tien yli, vai jo mennyt. Jää monta ylimääräistä sydämen tykytyskohtausta väliin.

Stealthista en sen enempää tiedä, mutta laitteen muotoilu ja vaatima kantotapa mietityttää. Itse hommasin esimerkiksi radiopuhelinvaljaat jotka t-paita päällä tuntuivat hienoilta. Metsästysasu ja hirviliivit päällä muuttivat tilanteen tyystin ja valjaat saivat jäädä pois käytöstä. Kunnollisia viranomaiskäyttöön tarkoitettuja valjaita en ole kokeillut...

Trckerilla varmaan paiskitaan ylitöitä ja tuotekehitysyksikkö kolmessa vuorossa suunnittelemassa uhf/gps tutkaa joka mullistaa markkinat?

Trackerilla pitäisi ottaa mahdollisuutena nämä "uudet" rf pohjaiset paikannuslaitteet, ei uhkana ja läväyttää markkinoille laite, jossa kaikki on tehty paremmin kuin muilla. Hyvä tuote markkinoi itsensä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
? ! ?
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 23 Syy 2007
Viestejä: 89

LähetäLähetetty: 24.07.2010 13:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

[quote="dxman"]
Lainaus:


Oletko mitannut aikaa joka kuluu pannan sammuttamisesta, siihen jolloin päätelaite kertoo yhteyden kadonneen?



Tuo itse kapula näyttäisi olevan aina kerrallaan tuon 3 minuuttia aktiivitilassa eli tuona aikana näyttää metrit kaikkonevan tai lähenevän riippuen menosuunnasta. Tämän jälkeen käsikapula menee energian säästötilaan automaattisesti. Ruudussa teksti ENERGY SAVINF. Tuosta kapulan saa herätettyä uudestaa hommiin painamalla C nappia ja position nappia hetsen perään.

Päivitystä: Tuo panta vilkuttaa vielä tuota vihreää ja ollut päällä eilisaamusta lähtien. Virrankestotesti jatkunee. Tämä virrankestotesti täytyy tehdä myöskin pakastimessa. Katsotaan mikä on akun kestävyys kun se heitetään -18C muutamaksi päivää. Saattaa tulla eroja tähän +18C keliolosuhteeseen. Ainakin äkkiseltään luulisi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
hlohi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Huh 2004
Viestejä: 651
Paikkakunta: Haukipudas

LähetäLähetetty: 24.07.2010 17:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

dxman kirjoitti:
Taajuushyppely ei tietenkään ole Trackerin keksintö, vaan teidän viesteistänne saa sen kuvan, että se on ominaisuus joka mullistaa koirapaikannuksen. Itselläni olevasta taajuuslistasta ei käy ilmi sallitut modet kuin joistakin muussa käytössä olevista taajuuksista. Myöskin teidän viesti on ollut sellainen, että nyt on yksi laite joka on laillinen euroopassa ja amerikassa. Kuitenkin euroopan malli toimii eri taajuudella ja teholla kuin jenkkimalli?


dxman, oletko tosissasi tuon väitteesi kanssa, että tracker on jotenkin korostanut tätä asiaa?

Taajuushyppely ei missään tapauksessa mullista koirapaikantimen toimintaa, vaikka etuja sillä toki saavutetaan; häiriöt vähenevät ja väärän paikantimen seuraaminen on erittäin epätodennäköistä.

Mielestäni tätä asiaa ei olla kyllä mainoksissa korostettu millään tavoin. Esimerkiksi Trackerin sivuilla asiasta ei mainita mitään: http://www.tracker.fi/webshop/product_info.php?products_id=90, ei myöskään Metsästäjä-lehden mainoksessa: http://epaper01.mmd.net/pub/riista/index?lang=fi&issue=201003

Asiasta oli mainittu "ohimennen" lehdistötiedotteessa, josta Prosessori-lehti teki noston tästä asiasta. Ymmärrettävää - insinöörin mielestä tällaisen tekeminen on hivenen haasteellisempaa kuin "normaali" juutut. En tiedä mikä on tärkein syy, ettei tätä yleiseurooppalaista kanava-aluetta otettu laajemmin käyttöön. Yksi syy voisi olla se hyppely ja sen tekemisen töisevyys.

Joten ei tehdä tästäkään kovin suurta numeroa, vaan kun tämä on Astro haara, niin todetaan edelleen se mitä on jo aiemmin todettu. Jos Garmin haluaisi niin he voisivat tehdä yleiseurooppalaisen tuotteen, siihen tosin palaisi t&k rahaa jonkin verran ja se taas häiritsee businesmiehiä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
hlohi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Huh 2004
Viestejä: 651
Paikkakunta: Haukipudas

LähetäLähetetty: 24.07.2010 17:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

[quote="? ! ?"]
dxman kirjoitti:
Lainaus:


Oletko mitannut aikaa joka kuluu pannan sammuttamisesta, siihen jolloin päätelaite kertoo yhteyden kadonneen?



Tuo itse kapula näyttäisi olevan aina kerrallaan tuon 3 minuuttia aktiivitilassa eli tuona aikana näyttää metrit kaikkonevan tai lähenevän riippuen menosuunnasta. Tämän jälkeen käsikapula menee energian säästötilaan automaattisesti. Ruudussa teksti ENERGY SAVINF. Tuosta kapulan saa herätettyä uudestaa hommiin painamalla C nappia ja position nappia hetsen perään.


Teepä testi. Laitapa panta koiralle ja käske jonkun viedä sitä poispäin sinusta. Katsopa kuinka kauas panta menee ennen kuin paikka ei enää etene kauemmas.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
dxman
***


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 7494

LähetäLähetetty: 24.07.2010 18:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hlohelle. Niin, itse olen tulkinnut sinun kirjoittelun olevan trackerin kanta ellet erikseen ole maininnut jonkin olevan oma mielipiteesi. Taajuushyppelyä on vedetty esiin tilanteessa kuin tilanteessa, mutta ilmeisesti se kuitenkin , niin kuin itse sanot, johtuu insinöörin ihastumisesta aiheeseen. Wink

Jenkkimalli, eurooppamalli edelleen.....

Astrolla on kieltämättä se etu, että rahaa tulee taloon kuin suokuokalla nimenomaan kartoista. Sikäli Astron tuotekehitykseen käytetty panos voisi olla isompi, mutta on ilmeisesti vain pikku sivuhaara.

Sikäli tuolla kirpa on osunut asian ytimeen. Jos Marshall tuo markinoille Astron tapaisen laitteen, niin sitten jenkkimarkkinatkin menevät uusiksi. Kuitenkin he ovat keskittyneet koirapaikannukseen, niin oletuksena laite on parempi kuin Astron vastaava.

http://marshallradio.com/

Mystisten vastaanottimen rakentelu on hienoa... Amerikoissa kun helppo raha lakkaa tulemasta, niin tuotekehittely jää.... Näitä malleja aletaan kutsumaan sanalla Classic. Razz
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kirpa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Hel 2005
Viestejä: 652
Paikkakunta: Kempele

LähetäLähetetty: 26.07.2010 10:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No sen verran voin tulla vastaan, ettei tässä nyt niin mahdotonta tracker allergiaa podeta, ettei sellaista vois omistaa jos hyvän tekevät. Aloitinhan minäkin urani perinteisellä trackerin haravalla. Tahtoo vaan tuo evoluutio toimia niin (jos siihen uskoo Twisted Evil ), että toimivimmat ratkaisut jää voimaan ja kehittyy.
Jenkeissä kun kuljetaan vähintään 10 vuotta muun maailman teknisen kehityksen jäljessä ei kännykkäpeitto ole lähelläkään eurooppalaista tasoa. Siellä tullaan tahkoamaan vielä pitkään rahaa noilla vhf pohjasilla tutkilla(ilmainen tuotekehitysvinkki). Se on jo sellainen markkina-alue, että sinne koittaa useampi valmistaja työntää tuotteitaan ja yleensä niiden toimivien ratkaisujen pohjalta kehitetään seuraavia laitteita. Selväähän on ettei pelkästään Suomen markkinoita varten kukaan mitään viitti kehittää, mutta jospa noista isommista markkinoista leviäis toimivia rääppeitä tännekin asti. Rapakon takana kun koirilla pyydetään paljon ajueissa niin siellä ei osteta yhtä pantaa kerrallaan vaan pantoja tilataan heti ainakin puolenkymmentä.
Eihän astrokaan täydellinen ja monet sitä isoon ääneen toitottaa, mutta valitettavasti se nyt vaan sattuu olemaan ainoa tällä hetkellä ainoa todellista ja kovaa metsästyskäyttöä kestävä laite. Lisäksi se on toimintavarma ja kantavuus riittää 99 prosenttiin tilanteissa(metsäanteenilla). Sitten kun markkinoille tulee parempi malli merkistä riippumatta niin pannaan astro vaihtoon ja hommataan se, mutta nyt pelataan näillä korteilla.
_________________
Miksi tyytyä 6-packiin kun mäyriskin on olemassa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
m619625
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Syy 2006
Viestejä: 629

LähetäLähetetty: 26.07.2010 12:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Näyttäis Astro Nordic tulleen saksan markkinoillekin.
Muitakin uusia laitteita on ilmaantunut.

Liekö jotenkin luvanvarainen Saksassa tuo Astro Question

http://www.hunde-navi.com/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=2&Itemid=14
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Suomäki
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Elo 2006
Viestejä: 262
Paikkakunta: Satakunta

LähetäLähetetty: 26.07.2010 12:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

m619625 kirjoitti:
Näyttäis Astro Nordic tulleen saksan markkinoillekin.
Muitakin uusia laitteita on ilmaantunut.

Liekö jotenkin luvanvarainen Saksassa tuo Astro Question

http://www.hunde-navi.com/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=2&Itemid=14


Mikäli oikein ymmärsin (saksan taito "hieman" ruosteessa); luvanvarainen Saksassa, 130 € rekisteröintimaksu + käyttömaksu 15 euroa/vuosi.
_________________
Silendo Libertatem Servo
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 32, 33, 34 ... 57, 58, 59  Seuraava
Sivu 33 Yht. 59

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com