Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
leverman Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Syy 2005 Viestejä: 1341
|
Lähetetty: 28.10.2010 17:41 Viestin aihe: Kokonaisena paistettu metsokukko? |
|
|
Pakkasessa könöttää ehjä, kokonainen metsopoika (noin 2-3-vuotias), jossa ei ole lihasvaurioita, kun osui hauliannos lähietäisyydeltä päähän ja kaulaan...Aattelin tuon paistaa uunissa kokonaisena, mutta aiemmin en ole rohjennut yrittää. Onko hyviä vinkkejä? Oma idea oli laittaa rintaonteloon sipulia, maustaa pinta ja latoa päälle pekonisiivuja kuivumisen estämiseksi ja sitten pussiin ja uuniin - mutta kuinka pitkäksi aikaa ja missä lämmössä noin suunnilleen? Fasaania, teertä ja pyytä olen vastaavasti käsitellyt (tosin ilman pekonia) ja ihan syötävää on tullut. Isompi, kuivempi ja ilmeisesti hieman sitkeälihaisempi metso on kuitenkin tullut aina laitettua paloina. Erityisesti arveluttaa miten suolan ja pippurin saisi "imeytymään" pintaa syvemmälle? Kaikenlaisia rakentavia ehdotuksia otetaan vastaan... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Paatti Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Lok 2004 Viestejä: 3041
|
Lähetetty: 28.10.2010 19:28 Viestin aihe: |
|
|
Mausteiden imeytyminen joko marinoimalla, ruiskutettuna injektioruiskulla ja neulalla tai mausteet pieniin veitsenkärjellä tehtyihin pistoihin.
Pekonia parempi vaihtoehto olisi sian kylkisiivu au naturel. Ainakin jos haluaa kunnioittaa metson makua.
Muuten kyllä kuulostaa ihan kelpo ajatukselta. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Koukkupolovi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Jou 2004 Viestejä: 6824 Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa
|
Lähetetty: 28.10.2010 20:20 Viestin aihe: |
|
|
Kynitty lintu ei pekoneita päälle tarvitse.
Nylettyyn käy minustakin paremmin tuore sikasiivu.
Mausteita, lähinnä vain suolaa ja rouhittua pippuria olen "imeyttänyt" tökkimällä kalanfilerointiin tehdyllä kaksipiikkisellä haarukalla 3-4 reikäparia täkkäluun molemmin puolin. Jalkoihin riittää kaksi tökkäsyä.
Vaikken juurikaan pidä noista "kepattievväistä", käyvät ne puutikut varsin hyvin jalkojen paketointiin ruhon kylkeen. Sojossa ollen ne tuppaavat kuivumaan/ylikypsymään täkkälihaan verrattuna.
Minulla on tapana alustavasti kyniä lintu heti metsässä, jos sää ei ole aivan sietämätön. Ruppi jäähtyy nopeasti eikä reppuun jää verta ja höyheniä. Vaikka muovipussukassa kotiin tuo, tahtoo sitä jätettä kertyä. _________________ Hoc iam omni varietate caret. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Hylsysoppa Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Huh 2006 Viestejä: 2927 Paikkakunta: suomi
|
Lähetetty: 28.10.2010 23:55 Viestin aihe: |
|
|
Mehto paistipussiin, pinta ja sisämarinointi halutuilla mausteilla. Vatsaonteloon vaikka sipuli-tatti sekoitus. Voita ja oliiviöljyä sopivasti. Marinointi kannattaa jo useampi tunti ennen paistoa että aromit imeytyvät öljyyn ja siitä lihaan tasaisesti. Pussi sulkijalla kiinni ja aika-ajoin avaat pussin kesken paiston ja sivelet syntyneellä liemellä lihoja. Helpoiten pääset kun teet kuten mytte ja mosse eli ensin toinen kylki ja sitten toinen. Eli mettopoika kyljelleen ja vaihdat kylkeä väliajoin joten ei pitäisi päästä kuivumaan. Ja lopuksi metto seljälleen pussi päältä halki ja uuni hetkeksi grillaus asentoon jotta nahkasta tulee mukavan rapsakka. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|