OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Hirven lihan palvaus
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 16, 17, 18  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
whiski
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 01 Hel 2009
Viestejä: 106
Paikkakunta: Turku

LähetäLähetetty: 01.09.2010 07:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Bamse kirjoitti:
whiski kirjoitti:
Juu on, mutta ei kerro silti koko totuutta siitä välimatkasta lihoihin/ kiviin ja miten se koko paketti on kasassa? Ei ole kyse mistään ilkeydestä, vaan uteliaisuudesta, sillä minusta tuo paketti on liian lyhyt? Tulen ja savustustilan välissä?


On siinä metri kiveä tulipesän päällä... Ja lämmönsäätely on aika helppoa.

Edit. Niin ja mitään raivokasta tulta ei palvauksen aikana voi tossa edes pitää. Ihan kytemällä ne halot siellä palaa, kun veto on säädetty minimiin.


Tällöin on asia kunnossa, tuosta kuvasta vain ei se näkynyt! Wink
_________________
Wanha wirttynyt Whiski
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 01.09.2010 09:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

igorrock kirjoitti:
Tehtiin kaverin kanssa aikoinaan ihan kirja aiheesta, tosin lähinnä kaloihin liittyen; kaveri kirjoitti tekstit ja otti valokuvat, minä tein piirroskuvat uuneista.
Jos harrastaa kylmäsavustusta niin hyvän paikan lihoille/kaloille saa vanhasta astianpesukoneesta jossa on rosterikorit jo valmiina. Toinen tapa on johtaa savu pitkän torven kautta vanhaan toimivaan jääkaappiin jossa on siirretty lämpömittari ulkopuolelle.


Jos aika on nk. ajanut kirjan ohi, niin voisit tehdä sen PDF muotoon ja julkaista vaikka tällä foorumilla; saisit ainakin "asiantuntevaa" kommenttia sen eri osioista! Laughing
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
whiski
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 01 Hel 2009
Viestejä: 106
Paikkakunta: Turku

LähetäLähetetty: 01.09.2010 13:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olisi ihan kiva nähdä se kirja
_________________
Wanha wirttynyt Whiski
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Villedz
Vieras





LähetäLähetetty: 01.09.2010 13:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Helpoimmalla pääsee kun vie lihat pertunmaalle tai sitten tuonne leppäveden suuntaan..muistaakseni.
Takaisin alkuun
igorrock
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Maa 2004
Viestejä: 13930

LähetäLähetetty: 01.09.2010 14:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuolta saa kirjaa ostaa:

http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=9512061201
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
whiski
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 01 Hel 2009
Viestejä: 106
Paikkakunta: Turku

LähetäLähetetty: 01.09.2010 17:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuo on jo minulla. Hyvä kirja, osaan sen jo melkein ulkoa Rolling Eyes
_________________
Wanha wirttynyt Whiski
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mk2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Syy 2005
Viestejä: 810
Paikkakunta: Lappi

LähetäLähetetty: 02.09.2010 15:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hmm.. tulipa tuossa mieleen, että kaapissa on ylimääräsenä halpa 25W kolvi. jos sen kolvin virittelis johonki peltipurkkiin ja purkki täyteen purua? saisko tuon toimiin? eikö savusammon vastus ole 30w?. Voiskohan sen kolvin kären tilalle laittaa jotain lankaa? Purkissa vois käyttää purua kun ei noita leppiä ole joka nurkalla täälläpäin...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Snaipperi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2007
Viestejä: 163
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 08.09.2010 19:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nyt alakas sauna olemaan valmis. Mutta sitä nitriittisuolaa puuttuu vielä. Joku aiemmin kirjoitti, että ruotsista saa. Mulla oli siellä agentti tänään, mutta ei löytyny.

Mistä sitä löytyisi esim. Haaparannasta? Tai täältä kotiSuomesta?
_________________
Turha on peiliä syyttää, jos naama on vino.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
whiski
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 01 Hel 2009
Viestejä: 106
Paikkakunta: Turku

LähetäLähetetty: 08.09.2010 21:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei taida enää mistään saada, se kun ei ole tervydelle hyvää Rolling Eyes
_________________
Wanha wirttynyt Whiski
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 10146
Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.

LähetäLähetetty: 08.09.2010 22:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ainakin kesällä sai Sikabaarista Ylivieskasta.
_________________
Vaikka muu häviää, niin metsästys jää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Snaipperi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2007
Viestejä: 163
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 08.09.2010 22:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kiitos Peto. Soittelen aamulla Sikabaariin'
_________________
Turha on peiliä syyttää, jos naama on vino.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Snaipperi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2007
Viestejä: 163
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 15.09.2010 17:10    Viestin aihe: suolaamisesta vielä Vastaa lainaamalla viestiä

Nyt on lihat suolassa ja perjantaina olis pöntön tulikoe. Mitenkä mielestänne tuo suolaveden keittäminen.

Onko juuri väliä keittääkö suola veden vai ei. Toki suolalla höystetty keitetty vesi on vähemmän bakteerista kuin keittämätön, mutta sitten sinne upotetaan liha jossa varmasti on jonkinlaista bakteeritoimintaa.

Mitä asiaan sanoo arvon raati.
_________________
Turha on peiliä syyttää, jos naama on vino.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 16.09.2010 16:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse keitän aina veden jos kerran lihaa sinne likoomaan laitan. Ja käytän vain merisuolaa jonka päälle sen kiehuvan veden kaadan. Harmauttaahan se lihan, mutta maku taas puoltaa paikkaansa. Samaten jos kantti kestää, niin sinne voi samassa yhteydessä laittaa vähän mausteita mukaan, niin on sitten lihan sisälläkin muutakin kuin suolan makua.

Nitriittisuolaa en suostu käyttämään; joskus muinaisuudessa oli sillä suolattu joulukinkku ruokapöydässä ja maku ei ollut paras mahdollinen ja kaitpa sen vuoksi niitä ei nykyään olekaan.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 10146
Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.

LähetäLähetetty: 16.09.2010 16:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä se on ainaki nuihin kylymäsavulihhoihin ehotonta tuo nitriittisuola.
_________________
Vaikka muu häviää, niin metsästys jää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
igorrock
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Maa 2004
Viestejä: 13930

LähetäLähetetty: 16.09.2010 20:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Kyllä se on ainaki nuihin kylymäsavulihhoihin ehotonta tuo nitriittisuola.


Miksi ? Värin vuoksiko ?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 16, 17, 18  Seuraava
Sivu 12 Yht. 18

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com