OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

mitä erämiehen grillissä valmistuu ?
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 32, 33, 34 ... 41, 42, 43  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
mpikkara
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Tam 2012
Viestejä: 2543
Paikkakunta: suomi

LähetäLähetetty: 03.06.2014 19:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä



Kyllä nuo perjantaisen kaurispukin rinnat ja -kyljet hyville maistuivat ihan rillatuinakin. Kyytipoikana olivat salaatti ja Vischy.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RipeH
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Syy 2005
Viestejä: 919
Paikkakunta: Kuhmo

LähetäLähetetty: 03.06.2014 22:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mulle kans yks semmonen hyvässä kunnossa oleva pukin pökkelö!
Mieli tekisi päästä joskus maistamaan sitä grillin tai palavipöntön jäljiltä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaarle Martel
Sisällöntuottaja


Liittynyt: 25 Tou 2009
Viestejä: 3593

LähetäLähetetty: 07.06.2014 11:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

CeeCee kirjoitti:


Onko martelilla alvbyhuussi? Smile


Jep Cool
_________________
http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
MPOulu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Lok 2008
Viestejä: 850

LähetäLähetetty: 07.06.2014 14:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

possun ulkofileetä, broiskun rinnasta pihviä, marinoidaan natsisiwan tandoorimarinadilla josta teen myös makeamman version jolla marinoidaan puolet lihoista vertailun vuoksi. Lisukkeeksi vihreää salaattia vesimelonilla ryyditettynä sekä juustokermaperunat niille joiden pihvin viereen kuuluu perunalisäke. Eipähän pääse karppaamaan
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 07.06.2014 14:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Harjoittelin vajaan kilon painoisella, putkiluullisella hirven lapakiekolla grillihommia taas. Keitin ensin pari tuntia hiljaisella tulella erittäin suolaisessa vedessä. Sammutin lieden ja jätin kattilan levylle odottelemaan muiden hommien ajaksi. Hieroin lihan pintaan vakiomallin kuivamausteeni (Tellicherry mustapippuri, valkopippuri, cayennejauhe, juustokumina, korianteri, sipulijauhe, valkosipulijauhe, ruskea sokeri). Ruikkasin päälle suolaista grillausöljyä. Sitten vaan Weberiin brikettien ja hikkorilastujen kanssa maltilliseen, epäsuoraan lämpöön puoleksitoista tunniksi. Mitään pistäviä palaneen sokerin makuja ei esiintynyt. Maku oli hillitty ja hennon hirvinen. Huomattavan hyvin säilytti liha kosteutensa ilman mitään muita kikkailuja. Jonkin verran muistutti rakenteeltaan pulled porkia (!!). Ei toki aivan niin kosteaa voi tullakaan, mutta kyllä ne alkavan potkan paksut kalvot siellä lihan seassa herkuksi muuttuivat.

Seuraavaksi kokeilen samaa reilusti isommalla hirven lavan kötkäleellä paitsi että ruiskusuolaan ensin ja haudutan paistopussissa veden kanssa kunnolla alkuun.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MPOulu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Lok 2008
Viestejä: 850

LähetäLähetetty: 07.06.2014 14:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ioni on selvästikin alkanut paneutua haasteellisempien ruhonosien valmistamiseen. Maku noissa osissa on yleensä parempi kuin pelkässä fileessä joten ajankäyttö kyllä palkitsee tekijän.

Tuossa esikypsennyksessä olisi sulla seuraava luonteva askel sous vide. Jonkun verran olen sitä itse tehnyt tosin en grillauksessa. Enempää en sitä selvitä mutta varmaankin löydät kuukkelista tarvitsemasi tiedot.

voisihan tuota tietenkin itsekin kokeilla oikein kunnon paksulla grillikyljellä, slurps !
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 07.06.2014 15:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Paljonko pitää hyvästä sous vide -kypsentimestä maksaa? Very Happy Alkoi kiinnostaa... No, katsotaan nyt ensin mitä tästä tulee paistopussissa nesteessä uunittamalla. Alku näyttää lupaavalta.

Seuraavaksi täytyy ryhtyä kehittämään marinadi että saa vaihtelua makumaailmaan ja koostumukseenkin. Onneksi on lapaa, potkaa, rintaa ja kylkeä kilotolkulla että on aihioita.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 07.06.2014 15:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sanottakoon vielä että tutkin asioita laisk... eh... kiireisen miehen näkökulmasta. Ruuan pitää valmistua lähes itsekseen samalla kuin harrastaa tai tekee pihatöitä. Hallittu epäsuora lämpö on tässä etevä kunhan laitteisto on tuttu.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MPOulu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Lok 2008
Viestejä: 850

LähetäLähetetty: 07.06.2014 16:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sen verran tuosta keittämisestä että siinä raaka-aine luovuttaa makuaan keitinliemeen siinä samalla kun se murenee. Ilmiön huomaa parhaiten kun tekee tavan lihakeittoa, liha on mureaa mutta mautonta. Jos liemen hyvä maku on pääasia niin ok mutta jos halutaan lihan itsessään maistuvan parhaalta niin keittäminen ei ole paras tapa. Jos kuitenkin päädytään keittämiseen niin prosessin lämpötila tulee pitää sellaisena että raaka-aine juuri ja juuri kypsyy.

En mitenkään kritisoi kokeilujasi mutta koska kerroit niistä täällä halusin tuoda oman mielipiteeni julki.

MP
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 07.06.2014 16:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ilman muuta voi ja pitää kritisoida. Hymistelyllä ei foorumin kokkikakkoset kehity mihinkään. Sitä paitsi heikko on se psyyke joka ei perusteltua palautetta kestä. Kettuilu on sitten oma lukunsa ja sitähän ei tässä nyt ole esiintynyt.

Tuon uunipussihomman ajatuksena olisikin nimenomaan mahdollisimman vähän lisänesteen käyttäminen samalla kun lihan kuivuminen kuitenkin estetään. En kylläkään ole tainnut koskaan mokomaa pussia kokeilla.

Mautonta liha ei ollut kattilassakaan keittämällä. Onkohan niin että kun potkassa oleva sidekudos pehmenee hyytelöksi kypsennyksessä, se on kollageenia? Ymmärtääkseni lihan pinnan kalvo on elastiinia eikä pehmene kypsennettäessä. Jätän poikkeuksettä esimerkiksi potkan pintaan ohuen kalvon kypsennyksenkin ajaksi niin että kiekko pysyy juuri ja juuri kasassa. En ole kokenut että se ohut kalvo haittaisi kulinaristista elämystä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
haylone
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Mar 2012
Viestejä: 1450

LähetäLähetetty: 07.06.2014 16:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jep.

Viimeinen muokkaaja, haylone pvm 27.12.2015 23:32, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 07.06.2014 17:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niinhän se on. Jos haluaa keittoa, täytyy lihat paistaa ennen keittämistä. Jos haluaa paistettua, täytyy lihat keittää ennen paistamista. Laughing Joka keitetyn paistaa se makian maistaa.

No ei vaan. Kyllä minä esim. karitsan paistin vedän suoraan hiilillä 5-6 h ilman keittämistä. Hyvää tulee.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20415
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 17.07.2014 13:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jonkun verran on tullut grillailtua. Tuntuu nuo kauppaketjutkin näin kesäaikaan aika lailla boostaavan tota grilliharrastusta.

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20415
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 18.07.2014 11:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Munakoisorullaa. Yllättävän OK.

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaarle Martel
Sisällöntuottaja


Liittynyt: 25 Tou 2009
Viestejä: 3593

LähetäLähetetty: 06.08.2014 13:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä



Täytetyt hampurilaiset ja Big Macin resepti:

http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com/2014/08/taytetyt-hampurilaiset-ja-big-macin.html
_________________
http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 32, 33, 34 ... 41, 42, 43  Seuraava
Sivu 33 Yht. 43

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com