OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Air fryer eli kiertoilmakypsennin riistakeittiössä?
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
kuhnakakkonen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Tam 2024
Viestejä: 184

LähetäLähetetty: 26.01.2024 11:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Samanlainen peli kuin leipäkone kolkytvuotta sitte. Ullakon täytettä tänään.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
säkki
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Lok 2010
Viestejä: 129
Paikkakunta: p-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 26.01.2024 11:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Esimerkiksi nyt kun oli hirven ulkofile sulana jääkaapissa niin kolmena päivänä tein nuita "käristetikkuja" eri lisukkeilla. Nopeasti ja helposti hyvää ja jopa terveellistä. Pikkusen joutuu kattomaan ettei vaimo huomaa että tuota masiinaa ei ole kertaakaan pesty siinä välissä.

Saunakaljoissaan väsättiin lohta soutukaverin kanssa niin kyllä siinä linjattiin että on tämä sen verran pätevä kampe että ensikesänä lohensoutuleirissä on pieni aggregaatti ja airfryer mukana.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
dxman
***


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 7477

LähetäLähetetty: 26.01.2024 12:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Kotioloissa olen miettinyt tuon pömpelin tiskaamisen ”hankaluutta”. Tavallaan kori ja kaukalo pitää tiskata erikseen ja noi on kumminkin tilavuudeltaan yli 5 litraa. Koneeseen en ole laittanut. Poika oli katsonut jotain juutubevideoita ja jollain oli tuommoinen asuntoautossa ja sitä ei kuulemma pesty koskaan…


Mulle on muotoutunut tapa jossa kaukaloon ja koriin lasketaan vettä juuri sen verran,että korin alaosa täyttyy. Sipaus astianpesuainetta. Muutama pyöreäytys tiskiharjalla, kori veks ja samoilla vesillä muutama pyöräytys kaukalossa tiskiharjalla. Vedet viemäriin ja suihkepullosta etikkaa molempiin kohteisiin ja paperilla kuivaksi.

Ne airfryerpaperit on ihan must,niin ei tarvi joka välissä olla pesemässä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20128
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 26.01.2024 13:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Airfryerin myötä itselle selvisi vasta, että "leivinpaperin käyttö" voi olla jotenkin elämää suurempi kysymys Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 10093
Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.

LähetäLähetetty: 26.01.2024 13:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

dxman kirjoitti:

Ne airfryerpaperit on ihan must,niin ei tarvi joka välissä olla pesemässä.


Käytän itsekin, mutta taas hieman kyseenalaista homman järkevyyttä, kun eikö koko vehkeen ajatus ole, että se safkan läpi painuva ilma friteeraa...
Se on taas astetta lähempänä tavan kiertoilmauunia, kun eväät on siinä paperivuoassa.
_________________
Vaikka muu häviää, niin metsästys jää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
dxman
***


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 7477

LähetäLähetetty: 26.01.2024 13:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Toki niinkin,mutta... esmes vaikkapa pari ryynimakkaraa. Kehtaisko laittaa tavan uunia lämpemään? Mikro? No joo.. ei tule rapeaa pintaa.

Airfryer? Jees... ja paperin päällä. Ei varsin tarvitse sitä friteerausta niinkään. Toinen juttu on mausteiden kanssa. Ainakin itse vetelen reilulla kädellä myös suoraan pöhöttimeen, niin ei ole niin tarkkaa ku on joku suoja alla.

Onko Lahtisella YT:t menossa kun on alkanut ilkeilemään?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
late2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Elo 2004
Viestejä: 15337

LähetäLähetetty: 26.01.2024 14:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vaimo tuosta airfryeristä puhunut, itse vähän epäilevällä kannalla. Osin siksi että tuli tehtyä liian pieni keittiö ja jostain pitäisi luopua, mun ruuanlaitto on kuitenkin yleensä 3-4 hengelle, ihan mikään pieni käristin ei tarvisi olla. Saa nyt nähdä, ehkä kun pääsee lapsista eroon niin kapa ja tarve voi paremmin kohdata. Mutta vähän airfryer-hengessä on tarkoitus käryttää kiertoilmauunia. Lidlissä on itämaiset viikot, tytär on höpönä noihin, osti eilen jotain taikinakuorisia juttuja jotka pitäisi oikeastaan vissiin uppopaistaa. Suunnitelma on pyöritellä vähän öljyssä ja pistää kiertoilmalle uuniin. Ostin kuitenkin perinteiset perjantaipizzat, jos ei onnistu.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20128
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 26.01.2024 14:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ite hommasin 5.5 litran kannulla.

Jo tuollainen on ulkomitoiltaan "aika paljon jotain leivänpaahdinta isompi".

Ja melkein tällä kokemuksella sanoisin, ettei kumminkaan minkään neljän hengen aterioiden värkkäämiseen riittävän iso.

Varsinkin, jos on jo keittiö missä kiertoilmauunit sun muut, niin koko perheen panoksen tekemiseen mielestäni ei mikään optimi-investointi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 10093
Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.

LähetäLähetetty: 26.01.2024 14:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuohan toimii perheen kokkauksessa niin, että pöhistät sillä ranut, paistat pihvit pannulla ja kastikkeen kattilassa.
Ei ihme, että ranutehtaat käy ylikierroksilla.
_________________
Vaikka muu häviää, niin metsästys jää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20128
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 26.01.2024 15:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kuhnakakkonen kirjoitti:
Samanlainen peli kuin leipäkone kolkytvuotta sitte. Ullakon täytettä tänään.


Aika näyttää.

Arvelisin, että samaa on aikanaan sanottu vaikka kahvinkeittimistä, tai vedenkeittimistä, tai mikroaaltouuneista jne.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20128
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 26.01.2024 19:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tämä nyt on tähän aiheeseen ihan täyttä oftopikkia, mutta menköön.

Meillä on aina syöty kotona hyvää ruokaa, siis ihan mukula-ajoista asti. Oon ollut vähän toisella kymmenellä, kun isä pääsi hirviporukkaan, silloin sinne ei todellakaan menty. Tuo ei ainakaan huonontanut tilannetta, vai syökö joku mieluummin telkkää kuin hirveä…

Meikäläistä kokkailu alkoi kiinnostamaan varmaan ”joskus”, sitä ennenkin laitoin paljon riistaruokaa ettei kuollut nälkään.

Ehkä muutama johtotähti itsellä kokkailuissa, jotka kiinnostaa laiterintamalla:
- Onko tehtävissä paremman makuista
- Onko tehtävissä samantasoista nopeammin ja helpommalla
- Onko tehtävissä samaa settiä halvemmalla
- Voiko oppia jotain uutta

Seuraavat voivat aiheuttaa verisuonen katkeamisen päässä (Warning Warning)


Muijja oli alkanut ostelemaan tommoisia, jumankeuta punaviiniäkin saa halvemmalla.


Investoin!


Tämä on on ilmeisesti jotain trendijuttua, koska naiset kuntosalilla olivat ihan hekumoissaan, ”kun vedin smoothieni kasseista”


Salilla avautui ihan uusi maailma smoothiekoneen myötä. Se on melkein ovia levennettävä kotona!

Käsittääkseni tuo Airfryer on vähän samanlainen kuin mikroaaltouuni tai ilmalämpöpumppu oli aikaan maailmalla. Suomeen tuli viiveellä ja nyt haetaan lähinnä sitä, mihin on järkevä käyttää. Itse en ihan täysin usko, että nämä uudet vermeet ovat täysin humpuukia, jos heti ei alakaan rokkaamaan omalla käyttömallilla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Patruuna
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Mar 2022
Viestejä: 2322
Paikkakunta: Koillismaa

LähetäLähetetty: 26.01.2024 20:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Blenderit ollu aika rajulla käytöllä aikoinaan. Pitäis syödä vaan ei jaksa niin sekoittimeen rahkaa, kaurahiutaleita 80-100g, protskujauhoja, maitoa ja vaikka jotain hedelmiä tai marjoja ja öljyä tai pähkinöitä. Helppo ruoka ja nopea kulauttaa alas. Sellainen pakollinen laite keittiöön vähän niin kuin riisikeitin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
late2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Elo 2004
Viestejä: 15337

LähetäLähetetty: 26.01.2024 20:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuon näköinen vatkutin meillä näyttää olevan vielä tiskipöydänjatkeella, tiedä mitä sillä tehdään. No, tytär tekee joskus pirtelöitä. Leivänpaahdin näyttää kadonneen. Kahvinkeitintä meillä ollut vuosiin, saa parempaa kahvia kun keittää vedenkeittimellä ja laittaa kahvisuppilolla kuppiin, ja juo sitten pois. Joskus kun suunniteltiin keittiön kalusteita keittiösuunnittelija vastusti pitkää rosteritiskipöytää, sanoin "kyllä siihen pitäisi peura mahtua niin ettei vuoda lattialle kummastakaan päästä". Kuten kirjoitin, keittiöstä tuli liian pieni, tiskipöytä vei vissiin liikaa tilaa, jää vähemmän tilaa noille lisälaitteille. Ei se peltiosakaan ihan liian suuri ole.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20128
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 26.01.2024 20:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Patruuna kirjoitti:
Sellainen pakollinen laite keittiöön vähän niin kuin riisikeitin.


Porukoille hommasin tuollaisen aikoja aikoja sitten, olisivatko kerran käyttäneet.

Ite keittänyt moisella riisit varmaan pian 20v, kattilahommat meni nolliin jos moinen saatavilla.

Aika hyvä esimerkki ihan "yhden asian vermeestä", joka omaan käyttöön vakiintui 6-0.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20128
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 26.01.2024 22:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

late2 kirjoitti:
Joskus kun suunniteltiin keittiön kalusteita keittiösuunnittelija vastusti pitkää rosteritiskipöytää, sanoin "kyllä siihen pitäisi peura mahtua niin ettei vuoda lattialle kummastakaan päästä". Kuten kirjoitin, keittiöstä tuli liian pieni, tiskipöytä vei vissiin liikaa tilaa, jää vähemmän tilaa noille lisälaitteille. Ei se peltiosakaan ihan liian suuri ole.


Pari keittiötä teetättänyt omaan kotiin.

Jos nyt tekisin, seisoisin ensin peilin edessä.

Myöntäisin sen, että harastan metsästyksen lisäksi kokkailua. Ja metsästyksessä on ihan joka hommaan oma dedikoitu kalusto.


Sama näkyy jo ihan jahtimökilläkin. On riisinkeitintä, vedenkeitintä, munankeitintä, kahvinkeitintä, kuivuria, paahdinta, hellaa, uunia, mikroa

Tekisin semmoisen keittiön, jossa pöytäpinnat vapaat ja tingeltangelit kaapeissa helposti kehiin vedettävissä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4  Seuraava
Sivu 3 Yht. 4

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com