OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Hirvenlihan purkitus ja keittoaika paineastiassa.
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
pasitai
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Syy 2005
Viestejä: 323

LähetäLähetetty: 06.02.2007 12:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Huomenna alakas purkitus urakka. Onko kukkaa laittanu esim pottuja, riisiä, makaroonie tae jotahi muuta purkkeihin lihapalojen kaveriksi, siis että ois valamis eväs purkissa. Aattelin muutamaan purkkiin potun nakata. Jos kokemuksia niin kiitoksie etukätteen vihijeistä.
Oma resepti jotakuinni tämmöne.
Jaohettuo hirveä n.60%
Pieneksi siliputtuo tai luista nyhettyö hirveä n.20%
Sika jaohelihhaa tae siliputtuo pekonie n.10-15% (tuloo se mukava hyytelö)
Vehenäjaohoo ja pikkuse pottujaohoo
Pikkuse vaijjaa kossunkorkilline hienoo merisuoloo
Puoltoest tuntie SITRAMISSA siitä ku suhina alakaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
syksyaamu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Syy 2006
Viestejä: 720

LähetäLähetetty: 06.02.2007 13:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onko puolituntia riitänyt Sitramissa esim,hirvelihan purkituksessa kypsäksi lihaksi jasäilyväksi.Itse olen pitänyt purkituslihaa 1.45h ja ehkä se on ollut liian kauan tulilla:Sillä purkkiin on kertynyt lientä ja sisälmys purkissa irti noin 1cm.Olin ajatellut seuraavaan erään 1h keittoaikaa siitä kun alkaa suhista?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Powerhead
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Hel 2006
Viestejä: 820

LähetäLähetetty: 06.02.2007 14:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ite on teetetty säilykkeet ja lämminsavulihat paikallisella yrittäjällä eikä ole mitään sianlihoja sotkettu sekaan sillä HIRVEN PITÄÄ MYÖS MAISTUA HIRVELTÄ! Suurin piirtein sentin kuutioina on liha nuissa meidän purkeissa, mausteina suola ja pippuri.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
pasitai
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Syy 2005
Viestejä: 323

LähetäLähetetty: 06.02.2007 15:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

syksyaamu kirjoitti:
Onko puolituntia riitänyt Sitramissa esim,hirvelihan purkituksessa kypsäksi lihaksi jasäilyväksi.Itse olen pitänyt purkituslihaa 1.45h ja ehkä se on ollut liian kauan tulilla:Sillä purkkiin on kertynyt lientä ja sisälmys purkissa irti noin 1cm.Olin ajatellut seuraavaan erään 1h keittoaikaa siitä kun alkaa suhista?



EI PUOLITUNTIA vaan puoltoest eli yksi ja puoli tuntia Sitramissa, siitä ku alakaa suhista.

Itellähi ens alakuun oli purkkiin kertyny vesi ongelmana, nyt ongelma poistunu ku laitan liha massaan jauhoja sekkaan, ennen ei tullu laitettua ku lihhaa purkkiin. Se jauho vissiin turpovaa ja ajjaa veetpoes. Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Simo52
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Huh 2005
Viestejä: 590

LähetäLähetetty: 06.02.2007 15:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

En ole purkitusta harrastanut, mutta mainittu keittoaika on erittäin raju niille perunoille. Puolet olisi riittävä kypsytysaika perunoille ja makaroonille vieläkin vähemmän. Purkituksen vaatima kuumennusaika siis saattaa pehmittää pasitain mainitsemat raaka-aineet aivan muusiksi. Olisi kiva kuulla kokemuksia, mikäli joku on testaillut?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
pasitai
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Syy 2005
Viestejä: 323

LähetäLähetetty: 06.02.2007 16:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niin aattelin itehi että muusia tuloo, voes onnistua ku purkittas valamista käristystä ja puoli raakaa pottua, keittäs purkkeja vaan jotahi 20-30min.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
syksyaamu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Syy 2006
Viestejä: 720

LähetäLähetetty: 06.02.2007 18:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

minä en siihen keittoaikaan laita kuin lihaa >1.45h
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
juhaka
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Hel 2005
Viestejä: 2042

LähetäLähetetty: 15.12.2008 21:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nostetaanpa aihetta ylös.
Eli antakaapas uusia reseptejä sekä vinkkejä ensikertalaiselle tähän tölkityshommaan. Kauanko purkit säilyy?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
syksyaamu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Syy 2006
Viestejä: 720

LähetäLähetetty: 16.12.2008 08:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

vuosia,kun tehdään kunnon koneella
_________________
Sinne se meni,mutta perrään en kerinnyt,mänköön sitten.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
juhaka
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Hel 2005
Viestejä: 2042

LähetäLähetetty: 16.12.2008 14:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

syksyaamu kirjoitti:
vuosia,kun tehdään kunnon koneella


Kerropas joko olet löytänyt hyvän reseptin hirvelle?
Lisäksi vinkkejä mistä näitä vehkeitä voisi kysellä ostotarkoituksessa.
_________________
Pukki haluaisi maistaa Marjukan piparia!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
syksyaamu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Syy 2006
Viestejä: 720

LähetäLähetetty: 23.12.2008 19:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olen löytänyt vihdoin viimein tänäsyksynä hyvän reseptin purkkilihalle,kehuja on tullut sen syöjiltä.
_________________
Sinne se meni,mutta perrään en kerinnyt,mänköön sitten.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
eupa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Tam 2005
Viestejä: 261
Paikkakunta: Satakunta

LähetäLähetetty: 23.12.2008 20:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

no et viittis sitä reseptiä tänne hiukan raottaa Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
9.3x622
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2004
Viestejä: 16690

LähetäLähetetty: 23.12.2008 20:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

juhaka kirjoitti:
Nostetaanpa aihetta ylös.
Eli antakaapas uusia reseptejä sekä vinkkejä ensikertalaiselle tähän tölkityshommaan. Kauanko purkit säilyy?

Väisäsen kotilihan purkeissa oli muistaaakseni, että vuoteen 2011 asti kestää.
_________________
Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
juhaka
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Hel 2005
Viestejä: 2042

LähetäLähetetty: 23.12.2008 20:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Just purkitettiin Kylmäsellä ja säilyvyyttä on valmistuspäivästä viisi vuotta.
Himottaa kyllä nuo purkituslaitteet nyt senverran että ne pitänee laittaa tilaukseen.
_________________
Pukki haluaisi maistaa Marjukan piparia!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
peijooni
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 26 Maa 2008
Viestejä: 7

LähetäLähetetty: 03.01.2009 11:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos joku kertoilisi omia makukokemuksia ja hyväksi havaittuja reseptejä, niin tännehän saadaan kasaan oikea keittokirja!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6  Seuraava
Sivu 2 Yht. 6

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com