OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

joko joko joko ootte laittaneet "kuivatlihat" roik
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 34, 35, 36 ... 53, 54, 55  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6267
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 01.03.2011 21:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Omat lihat sain just suolattua ja jämäpalat tirisee pannulla parast'aikaa. Olin niin leikkuuiskussa, että palottelin samaa kuumaa possun etuneljännestäkin käristykseksi. Tarttu kauppareissulla matkaan kun oli niin rikollisen halapaa.
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Fraga
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Tam 2008
Viestejä: 1883
Paikkakunta: 100kunta

LähetäLähetetty: 02.03.2011 00:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sämpy kirjoitti:
Omat lihat sain just suolattua ja jämäpalat tirisee pannulla parast'aikaa. Olin niin leikkuuiskussa, että palottelin samaa kuumaa possun etuneljännestäkin käristykseksi. Tarttu kauppareissulla matkaan kun oli niin rikollisen halapaa.

Keskisellä käyty Wink
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Wikke
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Elo 2004
Viestejä: 9465

LähetäLähetetty: 02.03.2011 07:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Koukkupolovi kirjoitti:
Maksaa en ole kuullut kenenkään ilmakuivanneen.
Leivinuunissa siitä itse olen joskus melko koppuran saanut Crying or Very sad


Mutsi kuivattelee keitettyjä maksa paloja ihan tavan kuivurissa. Joskin kyllä koirille namipaloiksi...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6267
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 02.03.2011 08:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Fraga kirjoitti:
Sämpy kirjoitti:
Omat lihat sain just suolattua ja jämäpalat tirisee pannulla parast'aikaa. Olin niin leikkuuiskussa, että palottelin samaa kuumaa possun etuneljännestäkin käristykseksi. Tarttu kauppareissulla matkaan kun oli niin rikollisen halapaa.

Keskisellä käyty Wink


Ei vaan pohjoisen Oulun seudun kuivaliha- ja sikatarpeitten Mekassa eli Haukiputaan Säästökuopassa. Kotimainen etuneljännes maksaa 1,99€ kilo. Ei kallista pannunvoijetta, ihmetyttää kuinka sillä hinnalla voi edes lihaa kasvattaa Rolling Eyes
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ent.ap
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Tam 2005
Viestejä: 1666

LähetäLähetetty: 02.03.2011 21:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onko kukaan kuivattanu hevosenlihaa? On nimittäin meikällä pakkasessa "riitävästi".

Lämminsavuna olen syöny ja kylmäsavua on tulossa... purkkilihaa olen maistanu ja hyvää on. Tuo seinäkuivakin vois olla hyvää??
_________________
Jokanen eletty päivä, on lähenpänä kuolemaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ark
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Elo 2010
Viestejä: 206

LähetäLähetetty: 02.03.2011 21:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itekki eilen löin kuivalihatarpeet suolautumaan, pitää ilmeisesti ensyön yli pakkaseen heittää varulta ku vaikuttaa nollaa ensyöksi nja plussaa huomiseksi tänne Ouluun lupailevan, vai lieneenkö vastaavaa hyötyä?
Lihojen sekaan nakeltu n. 3% suolaa.

Mitenkähän semmonen toimis että leikkaa ja suolaa(painoon perustuen) lihat syksyllä, heittää pakkaseen ja H-hetken koittaessa pakkasesta suoraan roikkumaan?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Snaipperi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2007
Viestejä: 163
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 02.03.2011 22:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Saahan ARK nuo sun lihat olla suolassa vilä muutaman päivän. Jos oot laittanu 3 pinnaa suolaa niin tarkoitushan on että kaikki suola imeytyy lihaan. Tuohon prosessiin menee muutama vuorokausi mikäli lihat ei ihan huoneenlämmössä ole.
_________________
Turha on peiliä syyttää, jos naama on vino.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ark
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Elo 2010
Viestejä: 206

LähetäLähetetty: 02.03.2011 22:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jääkaapissahan nuo, mulla tahtoo vaan olla kohtalona saada liha pilaatumaan juuri sinne jääkaappiin Wink

Vaan antaapa olla ainaki huomiseen kupissa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6267
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 03.03.2011 08:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Välillä on hyvä pesasta kädet ja käännellä lihoja, niin että ylimmät painuu astiassa alemmas ja päinvastoin. Lämmintä ulkoilmaa on ihan turha pelätä, sehän se just kuivattaa lihaa, esim. nyt on oikein hyvä ilma kuivamiseen. Toki tämmöinen tuuli voi jossakin paikassa nakella roskaa märkään lihaan, että se kannattaa huomioida.
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6267
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 06.03.2011 14:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kuivalihahaiku

Aurinko paistaa ja ahava puree,
tuuli lihan tummentaa
Tulee lihasta muree

Tippuu vesi jääpuikosta,
pöllyää tie
Kohta on huikosta.

Huikonen miehen turvottaa,
lisää juomaa
Kohta mies penkillä urvottaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sampa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Mar 2004
Viestejä: 425

LähetäLähetetty: 06.03.2011 20:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jo vain kutistuvat ihan silmissä näillä keleillä. Kolme päivää ja pinta on jo ihan kuiva. Ei kait tuossa nyt sellaista pelkoa ole, kun noin äkkiä pintaan tulee kuori, että läpi kuivuminen huonontuis?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Wikke
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Elo 2004
Viestejä: 9465

LähetäLähetetty: 06.03.2011 20:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sämpy kirjoitti:

Tulee lihasta muree


Tuleeko? Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6267
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 06.03.2011 20:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tulee, tulee, sampan epäilyistä huolimatta.
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kiimahauki
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Hei 2008
Viestejä: 222
Paikkakunta: Etelä-Lappi

LähetäLähetetty: 06.03.2011 22:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tänään nostin lihat seinälle. Jos kelit pysyy tällaisena niin parin viikon päästä syödään!
_________________
Äkkiäkös se riski mies tunnin kävelee...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Koukkupolovi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 6824
Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa

LähetäLähetetty: 06.03.2011 22:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nythän on tulossa oikein hyvä kuiviskeli.
Yöllä pikkusen pakastaa, mikä mureuttaa lihaa ja päivällä sen verran lämmintä ja tuulta, että pintaan sulava vesi haihtuu saman tien.
Kaksi viikkoa tätä ja tömäkän jäykät, sisältä vielä hitusen punertavat, mutta ei pehmeät lihat saa evakuoida pakastimeen,
jos ei loppusäilytystä halua umpisuolassa tehdä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 34, 35, 36 ... 53, 54, 55  Seuraava
Sivu 35 Yht. 55

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com