OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Beef jerky, kuivalihaa uunissa
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 14, 15, 16  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
LG1
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Lok 2004
Viestejä: 8291

LähetäLähetetty: 28.10.2011 14:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Botuliinia liikkeellä:
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/nainen-kuoli-syotyaan-italialaisia-myrkkyoliiveja/art-1288424083568.html
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
dxman
***


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 7479

LähetäLähetetty: 28.10.2011 18:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tein viikonloppuna satsin hirvenlihaa tarkoituksena ottaa mukaan tämän viikonlopun jahtiin. Säilyvyysongelmien vuoksi, eli tuli syötyä jo alkuviikosta, piti hätäratkaisuna ostaa valmiiksi marinoitu naudanpaisti ihan kokeeksi. Sillä ei ole mitään merkitystä, että oli tarjoúksessa.... Millin siivuiksi ja uudet mausteet kehiin. Joko tuli lorautettua Worchester kastiketta liikaa tai sitten originaalimauste, mitä lie glutamaattia lienee, paistoi läpi. Maistui koko lailla paskalle. Arvelin jo, että koirille tuli joulu ennen aikojaan, mutta mutta..... pari päivää jääkaapin ylähyllyllä teki ihmeitä. Maku tasoittui ja muuttui makeamman pyöreäksi. Nyt rutisee leuvoissa jo siihen malliin, että ei taida huomiseksikaan jäädä mitään jäljelle...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Morjensta
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Mar 2010
Viestejä: 359

LähetäLähetetty: 15.12.2011 15:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Siinäpä on Peuran sisäfile siivutettuna n.3-5mm siivuiksi, marinaatina ihan perus merisuola ja savuaromi. Työpäivän ajaksi valmistumaan.





Siinähän ne nyt koneessa. Ei muuta kuin kansi päälle, ja töitten jälkeen tsiigataan tilanne...




.... Voivoi, kun kuolavaluu, olisipa kello jo 4 ja pääsisi kenties maistelemaan. Embarassed
_________________
Okke...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
pQgE
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Mar 2009
Viestejä: 420
Paikkakunta: Hyvinkää

LähetäLähetetty: 17.12.2011 10:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Morjensta kirjoitti:

.... Voivoi, kun kuolavaluu, olisipa kello jo 4 ja pääsisi kenties maistelemaan. Embarassed


Noh onkos valmiista satsista kuvaa vai upposiko jo parempiin suihin?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Morjensta
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Mar 2010
Viestejä: 359

LähetäLähetetty: 17.12.2011 10:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

pQgE kirjoitti:
Morjensta kirjoitti:

.... Voivoi, kun kuolavaluu, olisipa kello jo 4 ja pääsisi kenties maistelemaan. Embarassed


Noh onkos valmiista satsista kuvaa vai upposiko jo parempiin suihin?


Jos olen rehellinen, niin yöhön mennessä olivat menneet parempiin suihin, ja kuvia ei tullut otettua..

Liiankin hyvää tuo tavara kun ei säily! : Cool
_________________
Okke...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Mettäkana
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Mar 2004
Viestejä: 489
Paikkakunta: Rovaniemi

LähetäLähetetty: 08.09.2012 18:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pit pistää kokeillen ja nyt on satsi laitettu uuniin, saa nähä miten onnistuu.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
pjtk
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Maa 2004
Viestejä: 199
Paikkakunta: pirkanmaa

LähetäLähetetty: 09.09.2012 00:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Muutaman kerran tehny löytyvillä ohjeilla. Totaalisen hyvää järsittävää. Marinointi oman maun mukaan, suolalla, pippurilla ja savuchilillä. Kun ei ole kiertoilma uunia, niin pitää jättää aina luukku raolleen. Hyväks pönkäks käy puolen litran olut tölkki, joka on juonut tyhjäks kun on seivästelly lihanpaloja.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Glen Scanlan
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Syy 2012
Viestejä: 250
Paikkakunta: pitäjillä

LähetäLähetetty: 11.09.2012 18:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kuola valuu näppikselle näitä katsellessa Laughing

Ostin kokeilumielessä lihakaupasta kilon hevosen sisäpaistia (14,90€/ kg) jerkytarpeiksi. Ja alkosta pullon whiskiä marinadin valmistamiseksi.

Väänsin marinadin seuraavista aineksista:

1 dl whiskiä
1 rl juoksevaa hunajaa
2 rl hedelmäsokeria
1 tl valkosipulijauhetta (kynnet oli kotoa loppu)
1 tl sipulijauhetta (nekin oli loppu)
4 rl merisuolaa myllystä
2 rl van houten kaakaojauhetta
1 tl jauhettuja chilin siemeniä
1/2 tl ceyennepippuria
3 tippaa tabasco habaneroa
sitten ainekset keskenään sekaisin...onpa hyvät tuoksut
Shocked
Lihat syiden suuntaisesti noin 1 cm paksuisiksi soiroiksi ja marinadiin pariksi päiväksi.

Kokeilen jerkyn tekoa leivin uunissa yön yli laskevalla lämmöllä ritilällä syvän uuni pellin päällä.

Ps. meinasi unohtua tuo tuotoksen kehuminen, valitettavasti en osaa laittaa nuita mehukkaita kiusaus kuvia tänne. seuraavaksi kokeilen samalla reseptillä ja kuivurilla, niin selviää ero sähköllä ja tulella tehdyn välillä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Mäyristelijä
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Maa 2012
Viestejä: 814
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 07.11.2012 21:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Omnomnonm... Ensimmäiset kuivalihat kuivatettu kuivurilla ja hyvää tuli! Ensi kerralla vain vähemmän suolaa Rolling Eyes Wink
_________________
-Karkeakarvainen mäyräkoira- x2
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
BarnesXX
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 27 Tam 2008
Viestejä: 80
Paikkakunta: Espoo

LähetäLähetetty: 12.11.2012 15:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Näiden vinkkien innostamana kokeilin jerkyn tekoa. Siivottu hirven sydän ohuiksi viipaleiksi, pari päivää kylvyssä wiskin, tabaskon ja mausteiden kanssa ja pari päivää kuivatusta pannuhuoneessa (+32 astetta). Aivan loistavaa naposteltavaa.
Sydän, joka muuten on melko haastava ruuanlaittomateriaali, käy kuivalihaksi hienosti, koska se on niin hienosyistä. Kokeilkaa !
Joku tuossa aiemmin kirjoitteli botuliinista, niin luulisin, että alkoholi tappaa pöpöt tehokkaasti. Tosin itse olen kyllä säilyttänyt valmista tavaraa pakastimessa. Ihan varmuuden vuoksi....
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaarle Martel
Sisällöntuottaja


Liittynyt: 25 Tou 2009
Viestejä: 3593

LähetäLähetetty: 14.08.2013 13:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nostetaanpa hiukan tätäkin aihetta

Näin uuden kauden kynnyksellä kannattaa vanhat riistajauhelihat käyttää pakastimen pohjalta pois. Beef Jerkyn, eli kuivalihapalojen teko onnistuu hyvin myös jauhelista. Jerkyjä voi toki tehdä kaupasta ostetuista (naudan)lihoistakin, mutta vähärasvainen riista, kuten hirvi ja peura ovat tähän tarkoitukseen parhaita.

Laitoin blogauksen jauhelihajerkyistä
_________________
http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Jussio
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 696

LähetäLähetetty: 16.08.2013 08:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Bradleyllinen (3 5 kg) lihaa viileäsavustumassa -> iltapäivällä kuivaukseen. Kait näillä yhden sorsa-aloituksen jaksaa passailla.

Tällä kertaa suolasin vain varovasti kun ei erityistä säilytystarvetta. Suolaus perinteisänä kuivasuolauksena n. 50 g karkeaa per kg. Mausteena Spanish NoMu.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Jyräys
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Lok 2006
Viestejä: 3171
Paikkakunta: SS

LähetäLähetetty: 16.08.2013 11:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Duck Jerky
_________________
Save a tree - eat a beaver
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 17.08.2013 23:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Laitetaas vaikka tänne ketjuun tämä...

Tuli tehtyä pieni koe-erä jonkinlaista hirvijerkyä palvauskaapissa. Veistelin kohmeisesta lihasta ohuita siivuja ja laitoin ne ritilälle. Mausteeksi pelkkää herbamare suolaa.


Sain pidettyä lämpötilan 40-50 asteessa pienillä leppäklapeilla, ja antamalla tulen hiipua pariin otteeseen. Pilvinen keli ja +16 C lämpötila auttoivat pitämään lämpötilan riittävän alhaalla.


Noin viidessä tunnissa tuli tämän näköistä.

Aika tiukasti olivat jääneet ritilään kiinni.

Savun maku oli ainakin suoraan kaapista otettaessa aika vahva, mikä on tietysti loogista kun käryttää useamman tunnin tuollasia ohuita liuskoja. Mutta kummasti ne vaan alko jo häviämään lautaselta Smile Huomenna maistetaan uudestaan kun ovat oleentuneet yön yli jääkaapissa.

Voi olla että pitää hakea kaupasta joku kasviskuivuri. Pari-kolme tuntia savua ja sen jälkeen kuivaimeen vois olla hyvä resepti. Tai sitten vaan paksumpia siivuja, mutta ne tarttis enempi aikaa kuivumiseen...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kuhmon Ahma
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Syy 2010
Viestejä: 3252
Paikkakunta: Syrjäkylä

LähetäLähetetty: 18.08.2013 00:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kaverilla oli kerran eräällä talvivaelluksella iso jerkypussi mukana. Oli jotan jenkkiläistä tavaraa ja pirun maustettua. Taisi olla viimeinen ilta kämpällä kun pussin aukaisi ja tarjosi muille. Ei siinä pitkin nokka tuhissu kun oli pussi tyhjä. Ja voi hitto sitä pierun hajua seuraavana yönä!!! Shocked
_________________
Metsästys ei ole harrastus vaan elämäntapa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 14, 15, 16  Seuraava
Sivu 10 Yht. 16

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com