OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Ruotsinpaisti

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
9.3x622
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2004
Viestejä: 16672

LähetäLähetetty: 03.03.2009 21:06    Viestin aihe: Ruotsinpaisti Vastaa lainaamalla viestiä

http://www.keminmaa.fi/haro/hirvipaisti.htm

Suosittelen tuota ruattinpaistia. Olutta kannattaa ottaa pari purkkia ja paistiin riittää yksi. Itse käytin Nokian Panimon tummaa keisaria. Hyvältä maistui olutkin.
_________________
Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
älg
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2008
Viestejä: 479
Paikkakunta: ruotsi

LähetäLähetetty: 04.03.2009 12:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Laitantähän vähän pienempänä annoksena.
N.kilo hirvenlihaa jäisenä uuniin 150astetta 1tunti, sitten uuni n.100astetta 10tuntii.Laita kulhoon tinafolie(ei tartte jynssätä kulhoo).
1litra vettä
1dl.suolaa
valkosipulin kynsi
2-3 laakerin lehtä
10-20 katajanmarjaa
1/2dl sokeria(ei pakko jollekka ei sovi)
pippuria kokonaisena(musta,valko,rosen)mistä kukanenkin ite tykkää
Sitte ite voi laitta mistä ny sattuu tykkään ja kokeilla.
Kun on aika ottaa paisti uunista laittaa mausteet veteen ja kiehauttaa muutaman minuutin ja kaataa kiehuvana paistinpäälle heti kun on ottanu uunista
4tuntia mausteliemes välillä paistia käännellen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaaleb
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Syy 2006
Viestejä: 3541

LähetäLähetetty: 04.03.2009 14:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Väitän, että tuommoista isoa paistia ei kyllä kannattaisi täysin läpiruskeaksi paistaa hirmu kauaa, vaan paistomittarin kanssa, hillytysti ja sopivasti paisten, että jääpi kivasti hitusen punervaksi sisältä. Lämpötila paistissa tällöin 70-75 astetta. Silloin äkkiä uunista pois. Jääpi meheväksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
älg
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2008
Viestejä: 479
Paikkakunta: ruotsi

LähetäLähetetty: 04.03.2009 15:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ite en ole koskaan noin isoja (2,5kg)paistanu on olleet n.reilu1kg.Ei se paisto aika niin pitkä oo kun ottaa huomioon että se laitetaan suoraa pakastimesta.Ja jos halutaan sisältä punaseksi niin silloin lämpötila on jotain 60astetta.ei oo ollu kuivaa koska on heti paiston jälkeen mauste liemessä imee kuumana aika hyvin kosteutta. Teheny kermaviiliin sekottaen keltasia kanttarelliä valkopippuria suolaa ja punasipulia .Sitten lohkoperuna+paprika+sipuli+porkkana vähän öljyä uunissa paistaen.Ja tietysti Norrlands Guld.Kyllä alkaa sen jälkeen velatkin nekeen saatavilta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com