OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Mitä riistaruokaa söit tänään
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 101, 102, 103 ... 189, 190, 191  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
late2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Elo 2004
Viestejä: 15337

LähetäLähetetty: 05.01.2015 14:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hirvenpaistia, vaikka laatimassani viikon ruokalistassa olikin merkitty "hirven jauhelihaa" tälle päivälle, eilen vaan yhtä pakastinta siirtäessä löytyi paisti jossa oli vakuumi vähän pettänyt ja oli huurretta pussissa, ajattelin siirtää sen pikaisesti ravintoketjussa eteenpäin. Kastike ihan pussista (olen lopettanut jo omien yrittämisen), pottujen mukana keittelin punajuuria, ne sopivat myös hyvin.

Lapset olivat ehtineet lukea ruokalistan jo eilen ja vähän napisivat kun ei ollutkaan jauhelihaa, soivät kylläkin hyvällä ruokahalulla ja kehuivatkin. Muutenkin on viime aikoina lapsilla kokolihan syöminen onnistunut paremmin, eilen en ehtinyt (viitsinyt) varsinaisesti laittaa ruokaa, heitin vaan karitsan etuselän palasia valurautapadassa uuniin, hyvin meni lampaanlihakin, sitäkin oikeastaan kehuivat (tuo on melkein riistaruokaa, ennen teurastusta käyskenteli naapurin pellolla, treenasin noihin nostoja ja juoksuja). Aika kovilla uhrauksilla tuo koulutus on kyllä mennyt, eilen kun sanoin että voitaisiin syödä hirven kysyttiin heti "onko sisäfilettä". Jonkinlaista maisteluakin vissiin jo harrastavat, vuodenvaihteessa järsittiin naudan sisäfilettä, lapset kommentoivat "hyvää, mutta hirvi on parempaa".
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tzh
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Tou 2005
Viestejä: 162
Paikkakunta: uusimaa

LähetäLähetetty: 05.01.2015 20:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

nyhtöpeurawrapit.

Painekeittimessä (OPA eco..) tunti, pohjalla sipuila, mustatorvisientä ja pari porkkanaa, oluttölkki ja vähän vettä. Peuran lapa luineen kahtena kappaleena että sai mahtumaan. mustapippuria semmosessa maustepurkissa että saa pois, suolaa ja tais olla truttaus sinappia .

liha silpuksi haarukalla ja osa nesteestä ja kattilan pohjan mössot hienoksi hieromasauvalla ja sillä kostutettiin lihat. lopus nesteet pakkaseen talteen.

valmiswräpille ranskankermaa, sipulia, hapankaalia, puolukkaa (sopi tosi hyvin lihalle), kaninruokaa ja mitä vain oli rouva kaapista pöytään laittanut.

hyvin maistui

ja vähän jäi huomiseksikin (2 kg lapa)

t
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
late2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Elo 2004
Viestejä: 15337

LähetäLähetetty: 05.01.2015 21:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tzh kirjoitti:
nyhtöpeurawrapit.

Oliko teilläkin sellaista "melkein" riistaruokaa, omasta pihasta ammuttua ?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tzh
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Tou 2005
Viestejä: 162
Paikkakunta: uusimaa

LähetäLähetetty: 05.01.2015 23:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

late2 kirjoitti:
tzh kirjoitti:
nyhtöpeurawrapit.

Oliko teilläkin sellaista "melkein" riistaruokaa, omasta pihasta ammuttua ?


Tällä kertaa haettiin jahtimailta 200 km päästä
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
KHaivula
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Kes 2013
Viestejä: 2882

LähetäLähetetty: 05.01.2015 23:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuolla ´Mitä joulupöytään´tai jonkun muun vastaavan puolella muistaakseni kysyin, mutta koitetaan täältä.

Eli muutama metson täkkä olisi pakkasessa. Törmäsin jossain netin syövereissä reseptiin jossa täkät maustettiin rullattiin ja sisälle kääräistiin jotain riistajauhelihaa. Rullien päälle sitten vielä kerros pekonia. Rulla sitten vielä tiukkaan elmukelmuun ja yöksi jääkaappiin. Siitä sitten tuuamn paksuisia siivuja ja käyttö pannulla.

Näin mä muistaisin että ohje meni, mutta nyt en löydä sitä enää mistään. Voi olla että menis ihan ok näin ulkomuististakin, mutta olisi mukava löytää resepti uudelleen.

Apuja siis tähän kaivattaisiin.


Viimeinen muokkaaja, KHaivula pvm 06.01.2015 00:43, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
metsiäinen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Tam 2014
Viestejä: 173

LähetäLähetetty: 06.01.2015 00:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tänään tuli tehtyä hirvestä tomaatilla, juureksilla ja vahvoilla mausteilla höystetty pata. Isännän lempparia..itse en niin tuosta tomaatista padassa piittaisi.. Padan kanssa parhaiten sopii riisi. Tuo vaihtelua tuohon perunan mussuttamiseen. Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lyrurus
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Jou 2004
Viestejä: 1952
Paikkakunta: Muurame

LähetäLähetetty: 06.01.2015 18:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pyykyyhkymixiä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ollari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Hei 2006
Viestejä: 12170

LähetäLähetetty: 06.01.2015 21:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kohta menee jäniksen fileitä pannuun.

Edit:
Ja pikkasen liika kauan pannussa. Neste punertaa paksuimmalla kohdalla, vaan liha ei, eli juuri ja juuri kypsän rajamailla. Vaikka ei ylikypsä eikä kuiva, vaan varsin mehevä, niin silti selvästi parempia nää on reilusti mediumksi jätettynä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
CeeCee
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Jou 2004
Viestejä: 4562
Paikkakunta: Siellä missä mooses löysi ensimäisen kiven.

LähetäLähetetty: 10.01.2015 15:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Martelin ohjeen mukaista porter paistia hirvestä. Kylläpäs oli hyvää ja kastike varsinkin onnistui erinomaisesti.

Kuva nyt on mitä on...



Paistinpannun jälkeen uuniin 125. Oli paisti vajaan yhden tunnin ja ulosottaessa näytti mittari jo hieman liikaa eli 70 astetta sisälämpö.


_________________
Jos sinulla ei ole koiraa, ei edes yhtä, sinussa ei välttämättä ole mitään vikaa, mutta elämässäsi saattaa olla


Viimeinen muokkaaja, CeeCee pvm 10.01.2015 18:35, muokattu 2 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jkpk
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Hel 2008
Viestejä: 477

LähetäLähetetty: 10.01.2015 16:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Teertä kerma kastikkeella ja lohkoperunoilla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tzh
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Tou 2005
Viestejä: 162
Paikkakunta: uusimaa

LähetäLähetetty: 10.01.2015 22:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

illalliseksi reilun kokoinen hirven sisäfilepihvi (47C), mustatorvisieni-kerma-kastike, peruna-bataattimuusia, lämpimiä kasviksia al-dente, mustaherukkahyytelö ja pihlajanmarjahyytelö, ja joku merlot 2006

röyh

t Razz
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
PieniValkoinenMetsästäjä
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Syy 2012
Viestejä: 908

LähetäLähetetty: 10.01.2015 23:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Peura-stroganoffia ja perunamuusia
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
umpikortto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2008
Viestejä: 713

LähetäLähetetty: 10.01.2015 23:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Burgeria, eli pikakäryä hirvenvasan paistista paahdetun ruisleivän päälle.
Ja tietenki reilusti voita ja painikkeeksi kylymää maitoo...
Ei tuntunu köyhälle
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lyrurus
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Jou 2004
Viestejä: 1952
Paikkakunta: Muurame

LähetäLähetetty: 10.01.2015 23:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pilkotulla sipulilla terästetty currykastike sopii paistetulle kuhalle hämmästyttävän hyvin. En olisi uskonut. Kunhan kokeilin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
metsiäinen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Tam 2014
Viestejä: 173

LähetäLähetetty: 11.01.2015 00:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tänään oli (uunissa, suolaliemessä, esikypsennetystä) rusakosta kastiketta, jossa oli mm. tomaattia, varsiselleriä, suolaa, mustapippuria ja kermaa.. Helvakon hyvää oli!! Tällä kertaa passas perunatkin hyvin kastin kanssa. Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 101, 102, 103 ... 189, 190, 191  Seuraava
Sivu 102 Yht. 191

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com