OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Merimetsojen linnustus

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Snellu
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 06 Tou 2011
Viestejä: 62

LähetäLähetetty: 28.03.2013 14:54    Viestin aihe: Merimetsojen linnustus Vastaa lainaamalla viestiä

Onko jollain kokemusta merimetsojen linnustuksesta?
Mikä olisi paras tapa?
Lihahan on vastoin yleistä käsitystä herkullista.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
lanc
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 06 Syy 2012
Viestejä: 28

LähetäLähetetty: 30.03.2013 23:37    Viestin aihe: Re: Merimetsojen linnustus Vastaa lainaamalla viestiä

Snellu kirjoitti:
Onko jollain kokemusta merimetsojen linnustuksesta?
Mikä olisi paras tapa?
Lihahan on vastoin yleistä käsitystä herkullista.


Ruotsissa tullut pyydettyä ihan tarkoituksella kerran. koiran ruuan sekkaan sitä siellä jauhettiin, tosin ei kuulemma kaikille koirille kelvannu..

Veikkaan vaan että resepti tuolle on seuraava:

-puoli pakettia voita pannulle ja pyöritellään nopeasti molemmin puolin
-reilusti suolaa
-lihat vuokaan, lisää suolaa, litra kermaa päälle ja uuniin 125 ast. 3 tuntia.

Jo vain maistuu!

Samalla tapaa voi tehdä hyvää ruokaa vanhoista huopavuorikumisaappaiden pohjallisista.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Snellu
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 06 Tou 2011
Viestejä: 62

LähetäLähetetty: 07.04.2013 15:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ja tässä resepti valitettavasti ruåtsiksi, mutta voin sen myös kääntää, jos kiinnostusta on:Flå skarven, skär ut bröstbitarna och låren. Ta noga bort allt fett och låt köttet dra i vatten över nattten. Gnid in bitarna med salt, vitpeppar och grillkrydda. Bryn bitarna i gryta och slå sedan på litet vatten. Stek under lock cirka två timmar för ungfågel, något längre för gammal fågel. Lägg i en medelstor morot hackad i bitar samt en knippa persilja. Ös skyn över bitarna lite då och då under hela stektiden. Såsen lagar du med lite vetemjöl som bryns i smör, späd med stekskyn och grädde, smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis, sås och grönsallad. Drick ett gott rödvin till.
Ja jos ei satu pitämään riistan mausta, niin kaupasta saa halvalla makkaraa ja broileria!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
lanc
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 06 Syy 2012
Viestejä: 28

LähetäLähetetty: 21.04.2013 21:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Snellu kirjoitti:
Ja tässä resepti valitettavasti ruåtsiksi, mutta voin sen myös kääntää, jos kiinnostusta on:Flå skarven, skär ut bröstbitarna och låren. Ta noga bort allt fett och låt köttet dra i vatten över nattten. Gnid in bitarna med salt, vitpeppar och grillkrydda. Bryn bitarna i gryta och slå sedan på litet vatten. Stek under lock cirka två timmar för ungfågel, något längre för gammal fågel. Lägg i en medelstor morot hackad i bitar samt en knippa persilja. Ös skyn över bitarna lite då och då under hela stektiden. Såsen lagar du med lite vetemjöl som bryns i smör, späd med stekskyn och grädde, smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis, sås och grönsallad. Drick ett gott rödvin till.
Ja jos ei satu pitämään riistan mausta, niin kaupasta saa halvalla makkaraa ja broileria!


Kyllä tuo mainitsemasi resepti on kanssa sitä luokkaa joka toimii kohtuudella vaikka hikisiin boksereihin.

Siis riistan maku on säilytettävä ruuan laitossa, ehdottomasti. Merimetso vaan on tuollainen ihmeellinen, hapansilakanmakuinen kummitus joka ei mielestäni ole riistaa ollenkaan. Haittalintu kuten esim. varis.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
simppeli
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2008
Viestejä: 1643

LähetäLähetetty: 21.04.2013 21:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eikös täällä foorumilla ollu jossain juttua että ne ruattalaaset syö sitä varistakin, keväällä, jossakin ravintolassa Rolling Eyes
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tapmar
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Hei 2006
Viestejä: 2712
Paikkakunta: polulla

LähetäLähetetty: 21.04.2013 22:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

simppeli kirjoitti:
Eikös täällä foorumilla ollu jossain juttua että ne ruattalaaset syö sitä varistakin, keväällä, jossakin ravintolassa Rolling Eyes


En tiedä foorumista, mutta on tuosta ollut jossain puhetta.
http://www.ruokala.net/uutiset/ruotsalaisravintolalla-yllattava-kevatmenu-ammutaan-lumen-aikaan-ja-syoda-suojasaalla/1288542743227

Facebookin puolella eräillä on kuvia varisgrillauskokeiluistaan. Yllättävän vaalea liha on.
_________________
http://www.tapiolantakamailla.com/ - Ulkoilmaelämän tunnelmapaloja
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
simppeli
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2008
Viestejä: 1643

LähetäLähetetty: 21.04.2013 22:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuossa jotain reseptejä vaakusta, voi kai kokeila merimetsoon... Laughing http://www.crowbusters.com/recipes.htm
Menipäs tänäänkin monta filettä hukkaan Embarassed
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Toppu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2009
Viestejä: 707
Paikkakunta: Kaksoissola

LähetäLähetetty: 21.04.2013 22:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Se mikä ei tapa, vahvistaa. Merimettoa ku syöö nii kasvaa voiman määrä.
_________________
Panoksia, Paljo!
http://mrkonepaja.blogspot.fi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Snellu
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 06 Tou 2011
Viestejä: 62

LähetäLähetetty: 22.04.2013 13:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

lanc kirjoitti:
Snellu kirjoitti:
Ja tässä resepti valitettavasti ruåtsiksi, mutta voin sen myös kääntää, jos kiinnostusta on:Flå skarven, skär ut bröstbitarna och låren. Ta noga bort allt fett och låt köttet dra i vatten över nattten. Gnid in bitarna med salt, vitpeppar och grillkrydda. Bryn bitarna i gryta och slå sedan på litet vatten. Stek under lock cirka två timmar för ungfågel, något längre för gammal fågel. Lägg i en medelstor morot hackad i bitar samt en knippa persilja. Ös skyn över bitarna lite då och då under hela stektiden. Såsen lagar du med lite vetemjöl som bryns i smör, späd med stekskyn och grädde, smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis, sås och grönsallad. Drick ett gott rödvin till.
Ja jos ei satu pitämään riistan mausta, niin kaupasta saa halvalla makkaraa ja broileria!


Kyllä tuo mainitsemasi resepti on kanssa sitä luokkaa joka toimii kohtuudella vaikka hikisiin boksereihin.

Siis riistan maku on säilytettävä ruuan laitossa, ehdottomasti. Merimetso vaan on tuollainen ihmeellinen, hapansilakanmakuinen kummitus joka ei mielestäni ole riistaa ollenkaan. Haittalintu kuten esim. varis.


Ilmeisesti ei muutkaan merilinnut maistu kirjoittaneelle?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
lanc
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 06 Syy 2012
Viestejä: 28

LähetäLähetetty: 01.05.2013 22:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Snellu kirjoitti:
lanc kirjoitti:
Snellu kirjoitti:
Ja tässä resepti valitettavasti ruåtsiksi, mutta voin sen myös kääntää, jos kiinnostusta on:Flå skarven, skär ut bröstbitarna och låren. Ta noga bort allt fett och låt köttet dra i vatten över nattten. Gnid in bitarna med salt, vitpeppar och grillkrydda. Bryn bitarna i gryta och slå sedan på litet vatten. Stek under lock cirka två timmar för ungfågel, något längre för gammal fågel. Lägg i en medelstor morot hackad i bitar samt en knippa persilja. Ös skyn över bitarna lite då och då under hela stektiden. Såsen lagar du med lite vetemjöl som bryns i smör, späd med stekskyn och grädde, smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis, sås och grönsallad. Drick ett gott rödvin till.
Ja jos ei satu pitämään riistan mausta, niin kaupasta saa halvalla makkaraa ja broileria!


Kyllä tuo mainitsemasi resepti on kanssa sitä luokkaa joka toimii kohtuudella vaikka hikisiin boksereihin.

Siis riistan maku on säilytettävä ruuan laitossa, ehdottomasti. Merimetso vaan on tuollainen ihmeellinen, hapansilakanmakuinen kummitus joka ei mielestäni ole riistaa ollenkaan. Haittalintu kuten esim. varis.


Ilmeisesti ei muutkaan merilinnut maistu kirjoittaneelle?


Juu juu, en eräile syötäväksi pelkkää kalaa (huom. vain kalaa) ravinnokseen käyttäviä merilintuja siistä syystä, että liha on hieman eksoottista. Pelkkä meren maku on hyvä lisäke, sopii esim. merihanhelle. Kalan maku siihen päälle vaan ei oikein millään passaa. Kalaa itsessään tulee käytettyä paljonkin.

Anyway, en todellakaan väitä etteikö merimetsoa voisi syödä kunnon mauntappaja reseptillä valmistettuna.

Rauhoittamattomaksi pesimä-ajan ulkopuolella sen voisi luokitella.. tulisi kyllä pyydettyä ja henk. koht. voin luovuttaa jokaisen syötäväksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Reporetku
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Kes 2004
Viestejä: 1995

LähetäLähetetty: 02.05.2013 13:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niinhän sitä sanotaan, ettei makuasiosita kannata kiistellä. Olen kuitenkin varma siitä, että jonkun oudomman riistan maittamattomuus johtuu lähes pelkästään ennakkoluuloista. "Pelko" uutta kohtaan saa ruoan maistumaan epäilyttävältä tai jopa pahalta. Aivan sama ilmiö kun tarjoaa tavis broileri-/pitza-/hampurilaissyöjälle ihan normaalia riistaruokaa, vaikkapa hirvestä tai metsälinnusta valmistettua. Pahaltahan se maistuu, jos siihen jo lähtökohtaisesti epäileväisesti suhtautuu.

Kumma miten se makuaisti on niin kulttuurisidonnainen. Siinä missä joku eskimo tai vaikkapa norksi pitää harmaalokkia herkkuna, niin "perussuomalaista" jo ajatuskin mokoman kaatopaikkalinnun syömisestä puistattaa.
_________________
Käytännöllisyys on kauneutta
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
iivariiso
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2007
Viestejä: 6933

LähetäLähetetty: 02.05.2013 17:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Makuaisti on paremminkin elintasosidonnainen. Mitä matalampi elintaso sitä paremmin kaikki syötävä menee kurkusta alas.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Reporetku
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Kes 2004
Viestejä: 1995

LähetäLähetetty: 03.05.2013 12:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Toki nälkä on paras mauste ja nälänhädässä jotkut ovat valmiita syömään jopa omia lajikumppaneitaan.
Kuitenkin tottumuksilla, ennakkoluuloilla ja mielikuvilla on paljon suurempi merkitys, mikä ruoka maistuu ja mikä ei. Joillakin yksilöillä nämä ennakkoluulojen lukot estävät syömästä jopa äärimmäisessä hädässä ruokaa, joka on aivan tavallista sapuskaa jossain toisessa kulttuurissa.
_________________
Käytännöllisyys on kauneutta
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
EAn
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Syy 2010
Viestejä: 644
Paikkakunta: Varsinais-Suomi

LähetäLähetetty: 03.05.2013 12:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Reporetkun kanssa samaa mieltä mielikuvista. En menisi lyömään vetoa, että tunnistaminen on kovin helppoa liina silmillä.

Merimetsoa en ole vielä maistanut, koskeloa kyllä (hyvää oli, riistalle maistui). Kuka järjestää sokkomakutestin? Ollaanko nopeampia Ravintoketjun huipulla vai Tapiolan takamailla? Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com