OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Omenahillo

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 27.09.2011 23:42    Viestin aihe: Omenahillo Vastaa lainaamalla viestiä

Alkoi kyllästyttämään (lue; loppui kaupan) mansikkahillo ja kun omenoita oli riittävästi + muitakin tarvittavia aineksia, niin eiku väsäämään! Laughing

Astiaston valinnasta homma alkoi kun kaasuliesi on täällä mökillä käytössä; eli kattila jonka sisälle vähän vettä ja kulho joka sopii sitten kattilan sisälle siten että kannnen saa tiiviiksi. Näin vältetään pohjaanpalaminen.


Omppuja sitten kuorimaan ja siemenkotia poistamaan jotta paras mahdollinen lopputulos saadaan aikaiseksi.


Välillä hillosokeria joukkoon ja hiukan hunajata:


Hommaa jatkettiin kunnes astia oli täyteen ja päälle vielä sokrua ja hinaajaa ja eiku tulta perään:


Vesi kun saatiin kiehumaan, niin lämmöt pienelle ja rättiä päälle ettei lämpö karkaa:


Tunnin verran liedellä ja vaikka tarkoitus oli välttää nestettä, niin pieleen meni; niin paljon ompuissa oli vettä että notkeaa hilloa oli tiedossa:


Hyvin pestyt purkit sitten mikrettiin tilkka vettä pohjilla ja tehot täysille:


Äijälle muussikoussukka kouraan ja sattumia vähentämään:


Aikansa temmeltyä niin tulos alkoi näyttää hillolta:


Joten purkitusvaihe käyntiin ja täytetyt purkit vielä mikrettiin:


Tehot taas täysille ja sitä mukaa purkkeja pois mikrosta kun meinas kuohahtaa yli, kannet kiinni ja väärinpäin kattilaan:


Kansi päälle ja ulos jäähtymään:


Aikansa jäähdyttyä siirto jääkaappiin ja edelleen väärinpäin; eipä pääse pasiliskot sisälle! Laughing
Seuraavana päivänähän tuotetta piti tietenkin testata; köyhiä ritareita hyvin oli purkki sisäänpäin lommolla vaikka kuvassa ei näykään kunnolla:


Kermavaahtoakin piti vielä laitella sivutuotteena:


Hilloa päälle:

Ja kunnolla valkoista sen päälle ja eiku syömään:


Plätyikin piti yhtenä päivänä väännellä:




Kevyt kenttälounas kera omppuhillon Laughing :


Jonkun sadepäivän harrastukseksi tuollainen hillonteko välttää ja onhan siinä ihan oma makunsa kaupan tuotteisiin verrattuna, mutta rehellisesti sanottuna käy lähiputiikissa ja osta hillos sieltä jos vähänkään kiireinen olet! Wink
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Aris60
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Huh 2004
Viestejä: 3295

LähetäLähetetty: 27.09.2011 23:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tee tuo omenahillo uunissa. Ei tarvitse keitellä. Kuoritut lohkotut omenat uunivuokaan sokerin kanssa, kansi päälle ja 175 astetta pari tuntia. Sekoita ja valmista on.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 28.09.2011 00:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

On vakaasti harkinnassa ja harmittelin vähän jälkeenpäin kun en tuota hoksannut! Crying or Very sad
Olis jopa kuvienkin suhteen säästänyt pari fotoa. Wink
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Aris60
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Huh 2004
Viestejä: 3295

LähetäLähetetty: 28.09.2011 00:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ja maku vain paranee kun kiloon jäähtynyttä hilloa lisää desilitran konjamiinia. Sitten ehkä kannattaa säilyttää pakastimessa pakastusrasiassa. Luumu- tai kirsikkahillosta tulee konjakin kanssa myös tosi hyvää. Meillä lapset sitä söi jätskin kanssa ilman suurempia jälkipuheita. Ja ihan kunnon ihmisiä niistä näyttää tulleen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 28.09.2011 00:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kun en erityisemmin konjamiinin mausta välitä, niin mun puolesta saapi olla, mutta kanelia olis voinu kyllä ruokalusikallisen verran laittaa muusausvaiheessa sekaan, niin olis ehkä poistanut liikaa makeutta!?
Kyllähän konjakkikin varmaan kävis jos jättäis sen ihan sulkemisvaiheeseen poistamaan sen ilman!? Kansi tiukkaan kiinni ja käsissä vähän vatkausta, niin mihkä se sieltä haihtuis? Laughing
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Koukkupolovi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 6824
Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa

LähetäLähetetty: 28.09.2011 08:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Huolella tehdyt hillot säilyy vaikka huoneenlämmössä yhden vuoden.
Minä olen monesti pannut hillon pinnalle lirauksen kirkasta viinaa.
En tiedä varmaksi parantaako toimi säilyvyyttä, mutta hauskaa on ollut....
_________________
Hoc iam omni varietate caret.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Aris60
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Huh 2004
Viestejä: 3295

LähetäLähetetty: 28.09.2011 11:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jutut alkavat olemaan kuin Huovisen "Hamsterit" kirjassa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
marvin the martian
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Huh 2010
Viestejä: 2463
Paikkakunta: Sirius C3

LähetäLähetetty: 28.09.2011 14:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Miten olet saanut Vilperi sillin hajun pois lasipurkeista?
Vaikka sata kertaa pesisi, niin haju jää. Confused
_________________
Kaukana jossain on Kapakanmäki, siellä rähjää keletappiväki.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 28.09.2011 16:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kun ensin huolella pesee ja liottaa sen kannenkin pesuaineessa ja kuumalla vedellä sitten huuhtelee, niin mitään hajuja ei mun kokemuksen mukaan jää.
Kansien suhteen pitää olla vähän varovaisempi; tulikuumasta vedestä ne ei tykkää tiivisteiden takia; jos tiiviste vioittuu, niin roskiin!!
Kannet mä pyöräytän uudestaan juuri ennen sulkemista kiehuvassa vedessä muutaman sekunnin verran.
Varovaisuutta sitten niiden purkkien ja hillon kanssa kun niitä täyttelee ja sulkee!!! (tulikuuma hillo ei tee yhtään gutaa paljaalla iholla)

Ps. Mulla purkit on pestyinä n. vuoden päivät suljetussa kaapissa ilman kansia ja kun niitä sitten tarvitaan, niin ne pestään uudestaan juuri ennen käyttöä ja lisäksi tuo mikrokäsittely.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jussio
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 696

LähetäLähetetty: 01.10.2011 21:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

marvin the martian kirjoitti:
Miten olet saanut Vilperi sillin hajun pois lasipurkeista?
Vaikka sata kertaa pesisi, niin haju jää. Confused


vanha hyvä konsti: täytä purkki kahvinporoilla ja pidä niitä purkissa jonkun´aikaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com