Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
sampa Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Mar 2004 Viestejä: 425
|
Lähetetty: 26.01.2012 22:47 Viestin aihe: Osso bucco |
|
|
Sahailin poron etupotkat kiekoiksi ja tarkotus olisi kokeilla osso buccoa. Onko vinkkejä antaa? Ilmeisesti idea on hauduttaa kiekkoja niin että luuydin hajoaa maustamaan ja mureuttaamaan lihaa padassa? Onko viini liemessä välttämätön vai meneekö perus pata tyyliin sipuleilla, pippureilla ja muilla mausteilla? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
mehtäneläin Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2006 Viestejä: 224
|
Lähetetty: 26.01.2012 23:08 Viestin aihe: |
|
|
eihän tässä elämässä oo välttämätöntä ku...
Mutta todella hyvä ruokalaji, laitoit viiniä tai et.Ruokalaji ei välttämättä ole osso bucco, mutta hyvää tulee...Yllättävää oli, että pari viikkoa vakuumissa raakakypsytetyt potkat olivat aivan mureita 1,5h jälkeen. Ja sitte 4 kiekkoa kahdelle henkilölle on liian vähän.Aivan liian vähän. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 26.01.2012 23:34 Viestin aihe: |
|
|
Minä tein viimeksi tämän ohjeen mukaan. Paitsi että maustoin lihat ennen jauhottamista, korvasin tuoreet yrtit Provencale-seoksella ja haudutin neljä tuntia - aluksi kohtalaisella lämmöllä, lopuksi satasessa. Käytin puolimakeaa valkoviiniä. Tuli kyllä aivan loistavaa taas! Muu perhe ei oikein pidä luuytimestä niin minähän ne joudun sitten sieltä lusikoimaan... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Iso-Jaska Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Tam 2007 Viestejä: 2376 Paikkakunta: Lapland Finland
|
Lähetetty: 27.01.2012 09:17 Viestin aihe: |
|
|
ioni kirjoitti: | Käytin puolimakeaa valkoviiniä. |
Ei kai s@@tana valkkaria tumman lihan kanssa... Taitaa olla aika kerrata mitenkä noiden alkoholien kanssa läträtään:
"Punaviini lihan kanssa, valkoviini kalan kanssa. Kaljaa myöskin paljaaltansa, väkeviä ajan kanssa. " (Gösta Sundqvist @ Koe-eläinpuisto joskus 90-luvulla)
Ite valmistan ossu buccon eka ruskistamalla potkakiekot (onnistuu myös jäisistä) ja sitte pataa poriseen muutamaksi tunniksi suolan, pippurin, sipulin ja laakerinlehtien kanssa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 27.01.2012 11:38 Viestin aihe: |
|
|
Itseasiassa valkoviini tekeytyy uunissa erittäin hyvin punaiselle lihalle sopivaksi. Jos vertaan vaikkapa puutarhurin ankkaa - jossa siis on punaviiniliemi - ja tätä osso buccoa, voin todeta pitäväni valkkariliemestä huomattavasti enemmän.
Kokeilkaapa punaisen lihan kanssa ruokajuomana kuohuviiniä. Voi hyvän tähen että on hyvää. Viinin tulee toki olla laadukasta. Itse pidän Carringtonin 2009:stä ehkä eniten. Puolikuiva Mummikin (!) on toki hyvää. Joka tietää mitä tekee, juo ja syö mitä haluaa ja jättää säännöt Göstalle (rauha hänen sielulleen) ja muille tietämättömille. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Derzu Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Maa 2004 Viestejä: 2457 Paikkakunta: Suomenselän vierillä, Perho
|
Lähetetty: 27.01.2012 12:29 Viestin aihe: |
|
|
Saattaapi se pieni makeus olla ratkaiseva juttu. Pehmittää makua kummasti. Jotku läträä hunajaa, itse olen kokassut siirappiakin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Eräpeikko Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Maa 2008 Viestejä: 3312 Paikkakunta: Vekkulan puukirkon takana.
|
Lähetetty: 27.01.2012 12:33 Viestin aihe: |
|
|
Eekä unoheta viherpippuria. _________________ Mogens Trolle |
|
Takaisin alkuun |
|
|
heiluri Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Mar 2006 Viestejä: 35436
|
Lähetetty: 27.01.2012 13:03 Viestin aihe: |
|
|
Minäkin olen ihastunut viiniin ruuanlaitossa,myös valkkariin vaikken niitä juokkaan,kyllä muuten kannataa kokeilla.
Pieni tippa makeaa antaa myöskin potkua liharuualle. _________________ Kertalaakiyhdistys |
|
Takaisin alkuun |
|
|
sampa Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Mar 2004 Viestejä: 425
|
Lähetetty: 27.01.2012 23:59 Viestin aihe: |
|
|
Jees valkkaria(kuivaa) piti töitten jälkeen hakea liemeksi. Leivitin suolatut ja pippuroidut lihat vehnäjauhoissa ja ruskistin padassa. Lihat pois, molemmat sipulit ja kaltatut tomaatit ja yksi iso porkkana kuullottumaan. Viini ja lihat takas perään, kaksi tuntia uunissa 150C , välissä kääännellen, ja voi jessus että voi olla potkalihatkin suussasulavia. Mausteina oli mustapippuri, valkopippuri ,laakerinlehdet ja tuore tinjami.
Maku on tietenkin tommosessa varsin täyteläinen mutta itte jalostaisin tuota vähän terävämpään suuntaan. Taitaa mennä pohkeetkin ossopuccoon.
Nii ja tulee nopeammin kypsää kun peittää vain puoliksi liemeen ja kääntää välillä. Penskat pyysi lisää ja emäännällekkin kelpaisi joten ei huono laji. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Loikka ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 948 Paikkakunta: Kotimaa
|
Lähetetty: 28.01.2012 14:26 Viestin aihe: |
|
|
Potkasta saa muutakin...
Potkapataa...
Sitten suosittelen tutustumaan seuraavaan reseptiin...
Selaa kohtaan: OSSO BUCCOA JA GREMOLATAA
Muista tehdä myös tuo Gremolata, kruunaa kokonaisuuden! Itse tein kylkeen vielä lisäkkeeksi ohraa jonka keitinliemeen hulautin kolmanneksen porolientä... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
sampa Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Mar 2004 Viestejä: 425
|
Lähetetty: 28.01.2012 22:29 Viestin aihe: |
|
|
Juuri noin se näkyy menevän, ei suuria eroja kenelläkään. Joko loikkakin on jättänyt kermat pois turhaan tasoittamassa makua? Tuo gremolata se varmasti olis se juttu jolla läpitunkeva makujen kylläisyys saisi sen terävyyden jota itte oisin kaivannut. Tosin nyt eileset jämät lämmityksenä toimi eilistäkin paremmin vaikka aika konservatiivisesti oli mausteita pilaamassa ruokaa.
Toinen juttu on tuo fondi mitä tässäkin oli. Ymmärrän että lihaliemi on kaiken perusta mutta että juuri ruokalajiin joka itse melkein vastaa lihaliemen keittämistä, törsätään kallista fondia.. ? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Loikka ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 948 Paikkakunta: Kotimaa
|
Lähetetty: 29.01.2012 22:28 Viestin aihe: |
|
|
sampa kirjoitti: | Joko loikkakin on jättänyt kermat pois turhaan tasoittamassa makua? |
Ei sitä aina jaksa samalla reseptillä vääntää. Välillä on kermaa ja välillä ei -variaatioita on monia... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Derzu Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Maa 2004 Viestejä: 2457 Paikkakunta: Suomenselän vierillä, Perho
|
Lähetetty: 30.01.2012 23:45 Viestin aihe: |
|
|
Potkalihojen herkullisuuden olen oppinut enkä enää niistä jauhelihaa väännä. Haudutusideaa jatkoin ja viikonvaihteessa mätkäisin jonkun rinta- ja kuvelihariekaleista koostuvan jauhettavaksi tarkoitetun satsin uuniin. Reseptejä en jaksa lukea ja ruuanlaitto muodostuu joskus seikkailuksi. Sivuainekset oli vähissä, sipulia ja valko-sellaista ynnä joku patajuurespussukan loppu löytyi. Normaali mausteiden jälkeen löräytin jalokahvia makeuttamaan. Sitten tökkäsi silmään hyllystä Juniorin hankkima UncleBens hapanimelä kastikepurkki ja eiku sekaan sekin. Yön yli haudutin ja punkun ynnä ohraton kera muusalle herkun tarjoilin. Lupasi tulla toistekin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
jetset Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Maa 2004 Viestejä: 1485 Paikkakunta: Kainuu
|
Lähetetty: 31.01.2012 10:18 Viestin aihe: |
|
|
Harvemin tulee tällättyä mitään riistaruokia ilman katajanmarjaa.... _________________ Laavulla nukkuu parhaiten |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Wikke Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Elo 2004 Viestejä: 9501
|
Lähetetty: 01.02.2012 12:08 Viestin aihe: |
|
|
jetset kirjoitti: | Harvemin tulee tällättyä mitään riistaruokia ilman katajanmarjaa.... |
Kuuluu sarjaan "sika-nautakin muuttuu riistaksi"... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|