OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Beef jerky, kuivalihaa uunissa
Siirry sivulle 1, 2, 3 ... 14, 15, 16  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Jyräys
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Lok 2006
Viestejä: 3171
Paikkakunta: SS

LähetäLähetetty: 26.09.2008 20:43    Viestin aihe: Beef jerky, kuivalihaa uunissa Vastaa lainaamalla viestiä

Metsälle evästä helposti uunissa.

Pala hirvenpaistia pakkasesta sulaamaan.
Viipaleiksi (n. 0,5cm) kun vielä vähän kohmeessa niin helpompi leikata.
Mausteet oman maun mukaan, itse laitoin vähän suolaa ja pippuria.

Lihat laitetaan uuninritilästä roikkumaan hammastikuilla(ei maustettuja)


Uuni n.60 asteeseen ja luukku hieman raolleen paitsi jos on kiertoilma uuni.
Annetaan olla siellä n. 12 tuntia tai enemmän jos tarve vaatii.



Loppu tulos aika maukas ja rapea eväs niin metsälle kuin janon herättäjäksi.

_________________
Save a tree - eat a beaver
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaaleb
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Syy 2006
Viestejä: 3541

LähetäLähetetty: 26.09.2008 20:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ihan kokeilun arvoisen näköistä on. Pitääpä testailla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kivineva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2006
Viestejä: 1821

LähetäLähetetty: 26.09.2008 21:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Johan on hyvän näköistä tavaraa reissuevääksi. Tätähän joutuu testaamaan Smile Onnistuisi varmaan muustakin rasvattomasta lihasta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jar-sk-i
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Tam 2007
Viestejä: 158

LähetäLähetetty: 26.09.2008 21:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Maustetaanko nuo ennen vai jälkeen kuivatuksen?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jyräys
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Lok 2006
Viestejä: 3171
Paikkakunta: SS

LähetäLähetetty: 26.09.2008 21:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tietääkseni onnistuu, mutta mites esim sika? onko jo liian rasvaista?
Kanasta ja naudasta olen lukenut että on tehty.
_________________
Save a tree - eat a beaver
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jyräys
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Lok 2006
Viestejä: 3171
Paikkakunta: SS

LähetäLähetetty: 26.09.2008 21:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

jar-sk-i kirjoitti:
Maustetaanko nuo ennen vai jälkeen kuivatuksen?


Itse laitoin ennen mutta kai ne vois jälkeenpäinkin maustaa.
_________________
Save a tree - eat a beaver
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mk2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Syy 2005
Viestejä: 810
Paikkakunta: Lappi

LähetäLähetetty: 26.09.2008 22:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jyräys kirjoitti:
Tietääkseni onnistuu, mutta mites esim sika? onko jo liian rasvaista?
Kanasta ja naudasta olen lukenut että on tehty.


Eikös tuossa ole vielä vaara että sikaan jää trikiiniä?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pekingfoxie
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 28 Syy 2008
Viestejä: 22
Paikkakunta: Helsinki

LähetäLähetetty: 09.10.2008 21:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vau, kiitos toimivanoloisesta reseptistä. Pitääpä kokeilla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti MSN Messenger
noniin
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Hel 2005
Viestejä: 975

LähetäLähetetty: 10.10.2008 17:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eikös tuo lämpötila ole liian korkea?? Valkuainen ei saisi kypsentyä vai miten se meni? Sinänsä varmasti toimiva juttu. Itse olen tehnyt hirvestä, siasta ja naudasta samalla tavalla leivinuunissa. Lihat olen marinoinut kunnolla etukäteen ja sitten kuivumaan. Ja hyvää tulee.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
UKKOMETTO
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Kes 2004
Viestejä: 566
Paikkakunta: Kiertolainen Lapista.

LähetäLähetetty: 10.10.2008 18:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Loisto resepti. Kiitosta vain, tuotahan passaisi kokkeilla. Ihan silimät alako kiiltämään...sen verta perso kuivalihalle kun olen. Embarassed
_________________
Jossain niitten on oltava!!!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jyräys
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Lok 2006
Viestejä: 3171
Paikkakunta: SS

LähetäLähetetty: 10.10.2008 19:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

noniin kirjoitti:
Eikös tuo lämpötila ole liian korkea?? Valkuainen ei saisi kypsentyä vai miten se meni?


No tuota en tiedä, joku viisampi kertokoon asiasta lisää. Kiinnostaa ainakin minua.
Uunin luukku on koko ajan 2-3cm avoinna niin kai se myös vähän sitä lämpötilaa laskee.
_________________
Save a tree - eat a beaver
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
predator1
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Jou 2005
Viestejä: 152

LähetäLähetetty: 10.10.2008 21:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Miksi luukun pitää olla vähän auki ja eikö kiertoilmauunissa tarvitse olla auki?
Missä säilytätte valmiit lihat?
Anteeksi tyhmät kysymykset, mutta kuulostaa mielenkiintoiselta.
Ajattelin kokeilla jossain vaiheessa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
taivaankaari
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 13 Tou 2008
Viestejä: 49
Paikkakunta: Perämeri

LähetäLähetetty: 10.10.2008 22:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Muutaman kerran kokeilleena uskallan suositella myös kuivuria jerkyn valmistukseen. Itsellä käytössä muutaman kympin maksava halpismalli, jolla olen kuivaillut etupäässä tatteja ja muuta perinteisempää. Kuivurissa jerkyt kuivaa hillitysti ja hallitusti valkuaisten kypsymättä edes vahingossa. Mausteet maun mukaan.. itse suosin kevyehköä chilipohjaista marinaadia/voitelua ja alkuperämaa huomioiden kaikki parpekue (lue grillimaustehässäkkä) vie kielen sinne minne se ei kuulu. Ja ettei kenenkään tarvi soimata riistan maun pilaamisesta, niin olen tehnyt jerkyä aitoon jenkkityyliin vain lehmästä (kulmapaisti tms.). Hirvestä tulee pommin varmasti hirveän hyvää!!!
_________________
Ei sen tarvi ihimisen häävi olla, että voi toista nuin loukata!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jyräys
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Lok 2006
Viestejä: 3171
Paikkakunta: SS

LähetäLähetetty: 10.10.2008 22:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

predator1 kirjoitti:
Miksi luukun pitää olla vähän auki ja eikö kiertoilmauunissa tarvitse olla auki?
Missä säilytätte valmiit lihat?


Luukun pitää olla auki että kosteus häipyy paremmin, niin ainakin minä luin jostain.
Kiertoilmauunissa ei tuota ongelmaa ole.
Tuossa purkissa pöydällä ne ovat olleet, ja ihan hyvältä ne maistuvat.
_________________
Save a tree - eat a beaver
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Torgoth
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Elo 2004
Viestejä: 2668
Paikkakunta: P-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 10.10.2008 22:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eikö tuo nyt periaatteessa onnistuisi saunassakin, vai jääkö löylyn heittäjille raadon löyhkä? Miten tarkkaa lämpötilan kanssa on?
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2, 3 ... 14, 15, 16  Seuraava
Sivu 1 Yht. 16

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com