OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Hirven lihan palvaus
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 14, 15, 16, 17, 18  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
älg
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2008
Viestejä: 479
Paikkakunta: ruotsi

LähetäLähetetty: 17.01.2012 23:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

http://aijaa.com/000729380391 Oon tehny tuohon "rasvapeltiin"niikun savupiipun hatun joss se niikun auttais savun ja lämmöm kiertoon.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
teve
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Mar 2007
Viestejä: 140

LähetäLähetetty: 22.01.2012 12:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

En ole huomannut mitään eroa värissä enkä kypsyydessä, keskellä ja reunoilla olevien lihojen välillä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
teve
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Mar 2007
Viestejä: 140

LähetäLähetetty: 25.07.2012 20:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

URL=http://imageshack.us/photo/my-images/560/palvaus003.jpg/][/URL] Keväällä tuli kokeiltua palvata. Lammasta, Hirveä koko-pala ja jauhelihana, Possun ulkofilettä ja piknikpaistia sekä luuttomaksi leikattua Jänistä. Syötävän hyvää tuli kaikista.

Viimeinen muokkaaja, teve pvm 08.08.2012 17:54, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Wikke
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Elo 2004
Viestejä: 9505

LähetäLähetetty: 26.07.2012 11:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

teve kirjoitti:
URL=http://imageshack.us/photo/my-images/560/palvaus003.jpg/][/URL] Keväällä tuli kokeiltua palvata. Lammasta, Hirveä koko-pala ja jauhelihana, Possun sisäfilettä ja piknikpaistia sekä luuttomaksi leikattua Jänistä. Syötävän hyvää tuli kaikista.


Minkä verran aikaa otti possun sisäfile ja suolasitko sen?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
teve
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Mar 2007
Viestejä: 140

LähetäLähetetty: 26.07.2012 16:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

12h, palvaamon lämpötila ei noussut missään vaiheessa yli 100asteen.
Kaikki lihat mitä teen palvaamossa, "verkotan" ja ruiskusuolaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
VOSTOZNOSIBIRSKAJA LAIKA
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Huh 2005
Viestejä: 987
Paikkakunta: Ala-Ounasjoki

LähetäLähetetty: 12.08.2012 20:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nyt tuli tehtyä itsellekkin tuo palvaamo. runko on 2X4 lankkua ja runko on tiivistetty palovillalla.




Suijoitin palvaamon tuohon pihan reunalle, ettei tule pässeille ja kalkkunoille yllätyksenä minkä kopin kautta muuttavat syksyllä pakkaaseen Laughing


Hevosenlihaa olis mukava testata, kun vaan olis jostain saatavilla.
_________________
-vaiti on erämaa tuisku unhoituksen tuopi tullessaan-
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
M..M
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Kes 2011
Viestejä: 594
Paikkakunta: POHJOIS-SAVO

LähetäLähetetty: 12.08.2012 20:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

lampaasta tulee ainakin tautisen hyvää, tein itse tänä keväänä. etu ja takajalat kokonaisina noin24h.
_________________
MITÄ ET TEE TÄNÄÄN, EI SITÄ TARVITSE TEHDÄ HUOMENNAKAAN
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
VOSTOZNOSIBIRSKAJA LAIKA
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Huh 2005
Viestejä: 987
Paikkakunta: Ala-Ounasjoki

LähetäLähetetty: 18.08.2012 20:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuommonen siitä sitten tuli. Muutama tietämätön on jo kysellyt, että minkä ulkohuussin olen rakentanut tuonne pihan laidalle Laughing Vetelin tervaa pintaan, niin palaa ainakin komeasti jos sattuu syttymään Wink


_________________
-vaiti on erämaa tuisku unhoituksen tuopi tullessaan-
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sampa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Mar 2004
Viestejä: 425

LähetäLähetetty: 23.08.2012 14:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oijoi, hyvältä näyttää. Pässithän olis jo kovasti teuraskunnossa. Omassa pöntöstä parasta mitä ikinä on tullut, oli pässinpojan kokonaiset takapaistit luineen palvattuna.

Kuivempi ja punasempi hevosenliha vois olla ehtaa kylmäsavuna.

Pöntostä viekä laikalle, elä polta mitä tahansa rojua ettei pönttö kyllästy kemikaalisavuista. Itte koitin rakentamisessakin välttää muuta kuin luonnonmateriaaleja eli ei liimapuita mitään ja eristämisessäkin oli pellava materiaalina.


Pohjola, mulla on näppituntuma että tuorelihasta jäämäpaino 60-75% kypsyysasteesta riippuen. Ruiskusuolaus vähän kasvattaa lihan painoa joten suolattuna punnitusta voi lähtä enempikin nestettä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
VOSTOZNOSIBIRSKAJA LAIKA
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Huh 2005
Viestejä: 987
Paikkakunta: Ala-Ounasjoki

LähetäLähetetty: 23.08.2012 21:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pitää antaa vielä pässien kasvaa. Noissa on puolet texeliä, joten kasvavat kyllä aika nopeaa. Tarkoitus oli käyttää ainoastaan leppähalkoja tuohon savustamiseen. Sain tuossa juuri sovittua yhden lepikon raivauksen, joten puut on kohta turvattu myös ensi vuodelle.
_________________
-vaiti on erämaa tuisku unhoituksen tuopi tullessaan-
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
VOSTOZNOSIBIRSKAJA LAIKA
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Huh 2005
Viestejä: 987
Paikkakunta: Ala-Ounasjoki

LähetäLähetetty: 27.08.2012 20:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Perjantaina tuli testattua tuota pönttöä. Parin kilon hirvenpaisti ja 1,4 kilon kalkkunanrintafile. Suolasin tuolla 10 prosenttisella suolaliuoksella pari vuorokautta ja savua vajaa 8 tuntia. Savusatuslämpötila pysyi 95 ja 105 asteen välillä. Hyvää tuli, tosin seuraavaan koesatsiin laitan suolaa hiukan vähemmän. Savustuspuuna leppä.




_________________
-vaiti on erämaa tuisku unhoituksen tuopi tullessaan-
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
petra
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Lok 2006
Viestejä: 2802

LähetäLähetetty: 29.08.2012 22:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

VOSTOZNOSIBIRSKAJA LAIKA kirjoitti:
Perjantaina tuli testattua tuota pönttöä. Parin kilon hirvenpaisti ja 1,4 kilon kalkkunanrintafile. Suolasin tuolla 10 prosenttisella suolaliuoksella pari vuorokautta ja savua vajaa 8 tuntia. Savusatuslämpötila pysyi 95 ja 105 asteen välillä. Hyvää tuli, tosin seuraavaan koesatsiin laitan suolaa hiukan vähemmän. Savustuspuuna leppä.




Jos isompia lihoja palvaa,kannattaa parin tunnin palvauksen jälkeen laittaa vaikka rasvapellin päälle joku laakea kuppi vettä,ei kuivata lihoja liikaa Wink
Itsellä ollu jo kymmenisen vuotta tuollainen...
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
petra
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Lok 2006
Viestejä: 2802

LähetäLähetetty: 29.08.2012 22:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onhan sulla joku rasvapelti suojaamassa tuota kiuasta,jos ei ole,se on aika lyhyt ikänen palvaamo Laughing
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
VOSTOZNOSIBIRSKAJA LAIKA
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Huh 2005
Viestejä: 987
Paikkakunta: Ala-Ounasjoki

LähetäLähetetty: 30.08.2012 09:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onhan siinä rasvpellit ja isompia lihoja varten on tuo vesikuppukin varattu.
_________________
-vaiti on erämaa tuisku unhoituksen tuopi tullessaan-
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
VOSTOZNOSIBIRSKAJA LAIKA
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Huh 2005
Viestejä: 987
Paikkakunta: Ala-Ounasjoki

LähetäLähetetty: 09.09.2012 08:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Toinen erä tuli testattua. Jänistä, Hirven paistia, hirven sydäntä, kukkoa, poroa ja lohta. Suolaa vahemmän kuin viimeksi. Nyt oli maut kohallaan.




_________________
-vaiti on erämaa tuisku unhoituksen tuopi tullessaan-
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 14, 15, 16, 17, 18  Seuraava
Sivu 15 Yht. 18

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com