Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
älg Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Maa 2008 Viestejä: 479 Paikkakunta: ruotsi
|
Lähetetty: 17.01.2012 23:12 Viestin aihe: |
|
|
http://aijaa.com/000729380391 Oon tehny tuohon "rasvapeltiin"niikun savupiipun hatun joss se niikun auttais savun ja lämmöm kiertoon. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
teve Kanta-asiakas
Liittynyt: 28 Mar 2007 Viestejä: 140
|
Lähetetty: 22.01.2012 12:51 Viestin aihe: |
|
|
En ole huomannut mitään eroa värissä enkä kypsyydessä, keskellä ja reunoilla olevien lihojen välillä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
teve Kanta-asiakas
Liittynyt: 28 Mar 2007 Viestejä: 140
|
Lähetetty: 25.07.2012 20:05 Viestin aihe: |
|
|
URL=http://imageshack.us/photo/my-images/560/palvaus003.jpg/][/URL] Keväällä tuli kokeiltua palvata. Lammasta, Hirveä koko-pala ja jauhelihana, Possun ulkofilettä ja piknikpaistia sekä luuttomaksi leikattua Jänistä. Syötävän hyvää tuli kaikista.
Viimeinen muokkaaja, teve pvm 08.08.2012 17:54, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Wikke Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Elo 2004 Viestejä: 9505
|
Lähetetty: 26.07.2012 11:02 Viestin aihe: |
|
|
teve kirjoitti: | URL=http://imageshack.us/photo/my-images/560/palvaus003.jpg/][/URL] Keväällä tuli kokeiltua palvata. Lammasta, Hirveä koko-pala ja jauhelihana, Possun sisäfilettä ja piknikpaistia sekä luuttomaksi leikattua Jänistä. Syötävän hyvää tuli kaikista. |
Minkä verran aikaa otti possun sisäfile ja suolasitko sen? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
teve Kanta-asiakas
Liittynyt: 28 Mar 2007 Viestejä: 140
|
Lähetetty: 26.07.2012 16:56 Viestin aihe: |
|
|
12h, palvaamon lämpötila ei noussut missään vaiheessa yli 100asteen.
Kaikki lihat mitä teen palvaamossa, "verkotan" ja ruiskusuolaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
VOSTOZNOSIBIRSKAJA LAIKA Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Huh 2005 Viestejä: 987 Paikkakunta: Ala-Ounasjoki
|
Lähetetty: 12.08.2012 20:32 Viestin aihe: |
|
|
Nyt tuli tehtyä itsellekkin tuo palvaamo. runko on 2X4 lankkua ja runko on tiivistetty palovillalla.
Suijoitin palvaamon tuohon pihan reunalle, ettei tule pässeille ja kalkkunoille yllätyksenä minkä kopin kautta muuttavat syksyllä pakkaaseen
Hevosenlihaa olis mukava testata, kun vaan olis jostain saatavilla. _________________ -vaiti on erämaa tuisku unhoituksen tuopi tullessaan- |
|
Takaisin alkuun |
|
|
M..M Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Kes 2011 Viestejä: 594 Paikkakunta: POHJOIS-SAVO
|
Lähetetty: 12.08.2012 20:50 Viestin aihe: |
|
|
lampaasta tulee ainakin tautisen hyvää, tein itse tänä keväänä. etu ja takajalat kokonaisina noin24h. _________________ MITÄ ET TEE TÄNÄÄN, EI SITÄ TARVITSE TEHDÄ HUOMENNAKAAN |
|
Takaisin alkuun |
|
|
VOSTOZNOSIBIRSKAJA LAIKA Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Huh 2005 Viestejä: 987 Paikkakunta: Ala-Ounasjoki
|
Lähetetty: 18.08.2012 20:55 Viestin aihe: |
|
|
Tuommonen siitä sitten tuli. Muutama tietämätön on jo kysellyt, että minkä ulkohuussin olen rakentanut tuonne pihan laidalle Vetelin tervaa pintaan, niin palaa ainakin komeasti jos sattuu syttymään
_________________ -vaiti on erämaa tuisku unhoituksen tuopi tullessaan- |
|
Takaisin alkuun |
|
|
sampa Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Mar 2004 Viestejä: 425
|
Lähetetty: 23.08.2012 14:36 Viestin aihe: |
|
|
Oijoi, hyvältä näyttää. Pässithän olis jo kovasti teuraskunnossa. Omassa pöntöstä parasta mitä ikinä on tullut, oli pässinpojan kokonaiset takapaistit luineen palvattuna.
Kuivempi ja punasempi hevosenliha vois olla ehtaa kylmäsavuna.
Pöntostä viekä laikalle, elä polta mitä tahansa rojua ettei pönttö kyllästy kemikaalisavuista. Itte koitin rakentamisessakin välttää muuta kuin luonnonmateriaaleja eli ei liimapuita mitään ja eristämisessäkin oli pellava materiaalina.
Pohjola, mulla on näppituntuma että tuorelihasta jäämäpaino 60-75% kypsyysasteesta riippuen. Ruiskusuolaus vähän kasvattaa lihan painoa joten suolattuna punnitusta voi lähtä enempikin nestettä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
VOSTOZNOSIBIRSKAJA LAIKA Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Huh 2005 Viestejä: 987 Paikkakunta: Ala-Ounasjoki
|
Lähetetty: 23.08.2012 21:17 Viestin aihe: |
|
|
Pitää antaa vielä pässien kasvaa. Noissa on puolet texeliä, joten kasvavat kyllä aika nopeaa. Tarkoitus oli käyttää ainoastaan leppähalkoja tuohon savustamiseen. Sain tuossa juuri sovittua yhden lepikon raivauksen, joten puut on kohta turvattu myös ensi vuodelle. _________________ -vaiti on erämaa tuisku unhoituksen tuopi tullessaan- |
|
Takaisin alkuun |
|
|
VOSTOZNOSIBIRSKAJA LAIKA Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Huh 2005 Viestejä: 987 Paikkakunta: Ala-Ounasjoki
|
Lähetetty: 27.08.2012 20:49 Viestin aihe: |
|
|
Perjantaina tuli testattua tuota pönttöä. Parin kilon hirvenpaisti ja 1,4 kilon kalkkunanrintafile. Suolasin tuolla 10 prosenttisella suolaliuoksella pari vuorokautta ja savua vajaa 8 tuntia. Savusatuslämpötila pysyi 95 ja 105 asteen välillä. Hyvää tuli, tosin seuraavaan koesatsiin laitan suolaa hiukan vähemmän. Savustuspuuna leppä.
_________________ -vaiti on erämaa tuisku unhoituksen tuopi tullessaan- |
|
Takaisin alkuun |
|
|
petra Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Lok 2006 Viestejä: 2802
|
Lähetetty: 29.08.2012 22:40 Viestin aihe: |
|
|
VOSTOZNOSIBIRSKAJA LAIKA kirjoitti: | Perjantaina tuli testattua tuota pönttöä. Parin kilon hirvenpaisti ja 1,4 kilon kalkkunanrintafile. Suolasin tuolla 10 prosenttisella suolaliuoksella pari vuorokautta ja savua vajaa 8 tuntia. Savusatuslämpötila pysyi 95 ja 105 asteen välillä. Hyvää tuli, tosin seuraavaan koesatsiin laitan suolaa hiukan vähemmän. Savustuspuuna leppä.
|
Jos isompia lihoja palvaa,kannattaa parin tunnin palvauksen jälkeen laittaa vaikka rasvapellin päälle joku laakea kuppi vettä,ei kuivata lihoja liikaa
Itsellä ollu jo kymmenisen vuotta tuollainen... _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
petra Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Lok 2006 Viestejä: 2802
|
Lähetetty: 29.08.2012 22:43 Viestin aihe: |
|
|
Onhan sulla joku rasvapelti suojaamassa tuota kiuasta,jos ei ole,se on aika lyhyt ikänen palvaamo _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
VOSTOZNOSIBIRSKAJA LAIKA Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Huh 2005 Viestejä: 987 Paikkakunta: Ala-Ounasjoki
|
Lähetetty: 30.08.2012 09:57 Viestin aihe: |
|
|
Onhan siinä rasvpellit ja isompia lihoja varten on tuo vesikuppukin varattu. _________________ -vaiti on erämaa tuisku unhoituksen tuopi tullessaan- |
|
Takaisin alkuun |
|
|
VOSTOZNOSIBIRSKAJA LAIKA Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Huh 2005 Viestejä: 987 Paikkakunta: Ala-Ounasjoki
|
Lähetetty: 09.09.2012 08:15 Viestin aihe: |
|
|
Toinen erä tuli testattua. Jänistä, Hirven paistia, hirven sydäntä, kukkoa, poroa ja lohta. Suolaa vahemmän kuin viimeksi. Nyt oli maut kohallaan.
_________________ -vaiti on erämaa tuisku unhoituksen tuopi tullessaan- |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|