Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
KKSSN Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 28 Syy 2008 Viestejä: 65
|
Lähetetty: 12.09.2012 22:15 Viestin aihe: tarkootin |
|
|
Kyllä vilperi juttujas on ihan mukava lukea ja kuveja kokkailusta katella, mutta jotenkin tuntuu, että yhden evään kun on kattonut niin on nähnyt ne kaikki...ainakin ku lopputulosta katsoo |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Fraga Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Tam 2008 Viestejä: 1883 Paikkakunta: 100kunta
|
Lähetetty: 13.09.2012 00:06 Viestin aihe: Re: tarkootin |
|
|
KKSSN kirjoitti: | Kyllä vilperi juttujas on ihan mukava lukea ja kuveja kokkailusta katella, mutta jotenkin tuntuu, että yhden evään kun on kattonut niin on nähnyt ne kaikki...ainakin ku lopputulosta katsoo |
KErmaa? _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
fw71 Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Maa 2006 Viestejä: 1270 Paikkakunta: pohjanmaa
|
Lähetetty: 13.09.2012 00:38 Viestin aihe: |
|
|
Onhan tuota heppaa tullu syötyä. Hyvää palvattuna ja makkarana, ja miksei muutenkin laitettuna.
On se törkeää ravinnon haaskaamista, mitä nykyään harrastetaan.
Suuremmat teurastamot lopettivat teurashevosten ostamisen ainakin kahdesta syystä: Saatavuus ei ollut niin tasaista ja määrällisesti suurta, jotta olisi voitu tarjota markkinoille tasaisesti jotain tuotetta. Suurempi syy taitaa olla pr-juttu. Onhan hevonen joidenkin mielestä epäeettitistä ravintoa. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että on paljon epäeettisempää kuopata jalkansa kolhaissut nuori eläin, kun laittaa se lihoiksi.
Tietyillä arvostamillani hevosmiehillä on periaate, ettei uskollista vanhaa palvelijaa syödä, vaan pidetään oikein hautajaiset. Nuoremmat toisarvoiset kyllä joutavat ruokapöytään.
On se toisaalta hullua, että ennen sai hevosella sen viimeisen Vermon ykköspalkinnon (6000mk), kun vei sen teuraaksi. Nykyään Korkeasaaren eläintarha on parhaista päästä maksajia.
Meillä syödään hevosta, ja herkkähipiäisille tarjotaan peltohirveä |
|
Takaisin alkuun |
|
|
late2 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Elo 2004 Viestejä: 15850
|
Lähetetty: 23.11.2012 21:00 Viestin aihe: |
|
|
Paikallisessa S-marketissa oli hevosen jauhelihaa 400 gramman paketeissa, en voinut olla ostamatta, varsinkin kun hinta oli suorastaan halpa. Mitään varsinaista gourmettia tuosta aikonut vääntää, makaroonilaatikon teen kun viikonloppuna tarvitsee nopeasti lämmitettävää ruokaa. Täytyy seurailla onko tuo "hyllytavaraa" jatkossakin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
RiUDE Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Maa 2004 Viestejä: 20455 Paikkakunta: Savonlinna
|
Lähetetty: 23.11.2012 21:08 Viestin aihe: |
|
|
Appiukolla olisi pari kaakkia lähdössä, mutta emäntä ei millään suostu ajatukseen pakastimen täytöstä _________________ Savo suureksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
late2 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Elo 2004 Viestejä: 15850
|
Lähetetty: 23.11.2012 23:03 Viestin aihe: |
|
|
Nipsaset paistit, lavat ja fileet ja viet palvaamoon, joutaa noita näkerrellä yksinkin pitkin vuotta, vähän on jakaa palvattua peltohirveä sukulaisillekin. Jupiset vaimolle, "pari hevosta syön vaikka itse..." |
|
Takaisin alkuun |
|
|
6mm br rem Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Syy 2006 Viestejä: 1635 Paikkakunta: Hämeen reunalla
|
Lähetetty: 09.12.2012 18:13 Viestin aihe: |
|
|
Onhan tuota hevosen paistia yli 100kg odottamassa pakastimessa metwurstin tekoa.. Tuossa on kehittynyt melko näppärä systeemi laittaa hevonen lihoiksi..
Hevoselle exodus,normi veren lasku . Saman tien nylkee yläpuolelta ulkofileen ja kinkun kohdalta nahan pois. File irti, naru kintereestä etukuormaajaan, nostoa ja samalla veitsellä leikkaa kinkun irti. etulapa seuraavaksi. Ruhon kääntö ja sama toiselle puolelle. pakki ja muut sisuskalut sekä ropi kuoppaan..
File kylmään, antaa olla ainakin viikon,mieluummin kaksi. Kinkut saa kans riippua rutkasti. Helppo leikata kun riippuvat kintereestä. Ps. otetaan hevosia vastaan |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 13.12.2012 17:07 Viestin aihe: |
|
|
Olis hevoinen tarjolla:
"Taas olisi jollekin hevosenlihaa tarjolla. Sopii niin ihmis- kuin koiranruoaksi. Itse täytyy hoitaa lopetus, ja sen pitää tapahtua siististi ja järkevästi.
Paikka Päijät-Häme. Lisätietoja yv:llä."
Minuun voi ottaa yhteyttä; tahtoo itekkin vähän lihhoo!! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tursas ***
Liittynyt: 06 Syy 2004 Viestejä: 2643
|
Lähetetty: 15.12.2012 20:25 Viestin aihe: Re: Ruokaa hevosenlihasta! |
|
|
Vilperi kirjoitti: | Vilperille tarjottiin mahdollisuutta saada hevosenlihaa jopa ihan kotiintuotuna, joten lämpimät kiitokset .22:lle tämän palstan avauksen yhteydessä!! |
Kun foorumi on Keskustelua riistaruuista, niin onko kysymyksessä hirvenmetsästyksen yhteydessä hirvenä ammuttu hevonen? _________________ Totuus löytyy Elovenasta. Ongelmana on vain se, ettei kukaan tiedä, mistä paketista. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 15.12.2012 21:02 Viestin aihe: Re: Ruokaa hevosenlihasta! |
|
|
Tursas kirjoitti: |
Kun foorumi on Keskustelua riistaruuista, niin onko kysymyksessä hirvenmetsästyksen yhteydessä hirvenä ammuttu hevonen? |
Olisikohan kuitenkin niin, että vaikka sinä jaksat aina veetuilla mulle mun keitoksistani, niin jotkut toiset taas arvostavat sitä yksinkertaisuutta joilla pakollinen ravinnontarve tyydytetään mahdollisimman helpolla!??
Sitä hevosta on tullut nyt syötyä eri muodoissaan tässä syksyn ja alkutalven mittaan ja joitakin kuvasarjojakin olisi taltioitunua, mutta kun nekin ovat porukan arvoselemaa "ruskeaa" tuotetta, niin en ole vaivaitunut niistä ohjeita tekemään!!
Maku kuitenkin on poikennut normaalista kaupansälästä parempaan suuntaan ja joka hetki otan hevosta lisää pöytääni mikäli sitä kohtuuhinnalla saan.
Kun tää riistaruokaosio ei nyt onneksi ole ihan kalkkeutunut muiden kuin tursaksen mielipiteen mukaan, niin ole noita eri eväitä vuosien varrella esitellyt ohjeineen ja lukukerroistakin päätellen aika hyvin tuloksinkin!
Mun mielestäni sapuskanlaitto kuuluu sen erästäjänkin velvollisuuksiin ja onnistuminen taas riippuu monista eri seikoista ja omista mieltymyksistä ja silloin on hyvä jos eri lihalajeja käydään respoissa läpi, niin saa edes jotain pientä pohjaa mistä voisi aloittaa!! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
pietarinen Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Hei 2010 Viestejä: 1248
|
Lähetetty: 19.12.2012 23:58 Viestin aihe: |
|
|
esim australiassa metsästävät villihevosia joten kyllä aihe kuuluu tälle foorumille. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
juhatapio Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Elo 2005 Viestejä: 2803 Paikkakunta: eteläpohjanmaa
|
Lähetetty: 20.12.2012 00:34 Viestin aihe: |
|
|
Hevosesta tullee muös vallan erinomainen tartarpihvi,no kaikkihan ei raaasta lihasta tykkää mutta koittakaas te jotka ootta kulinaristeja. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 20.12.2012 00:54 Viestin aihe: |
|
|
Mureketaikinaa olen maistellut ihan raakana arvioidakseni mausteiden sopivuuden ja sitähän nyt voi verrata tartarpihviin lievästi tulkittuna; erinomaista!! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 20.12.2012 02:31 Viestin aihe: |
|
|
Ihan noin pienessä hiivassa heräsi mieleen kysymys; joskus oli puhetta tuolla "ykkössivulla" hevosen suolalihasta ja kun se on vieläkin toteuttamatta, niin jos tekis siitäkin eräänlaisen muunnoksen; hyvin vakumoitua hevosenpaistia joulun jälkeen vapautuneeseen kannelliseen lasiastiaan jonne paksu kerros merisuolaa pohjalle, pippurimyllystä sekoitusta jäässä olevan lihan päälle ja päälle taas runsaasti suolaa, koko tsydeemi tuonne ulos partsille välillä aina tiivistäen suolausta ravistamalla ja mikäli ulkolämpötila nousee tuonne yli +6 asteen, niin sitten homman siirto jääkaappiin. Aikaahan on vaikka kevääseen mikäli lämpö ei anna aihetta systeemin nopeuttamiseen. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Heppa Kanta-asiakas
Liittynyt: 04 Hei 2009 Viestejä: 182
|
Lähetetty: 20.12.2012 22:01 Viestin aihe: |
|
|
hevonen taitaa kuulua niihin trikiini lajeihin joten tarkastettava lihat ennen tartaria |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|