OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Hyvä sepelkyyhkyresepti?!
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Merilinnustaja
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 3408
Paikkakunta: Hanko

LähetäLähetetty: 15.07.2005 22:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Retonkimies kirjoitti:
Oletko Natsi kuulut sellaisesta kuin marinointi? Koitappa jotain oikein tujua tököttiä vaikkapa pari vuorokautta, pitäis riistan maun hävitä.

Toisaalta, saahan nuita oransseja ällötyksiä marketin lihahyllystäkin ihan kiusaksi asti. Ovat monesti vielä tarjouksessa.


Laughing

Yksi puolituttava kun laittoi joskus riistaruokia opiskeluaikoina, hän marinoi aina lihoja kaikenmaailman sotkuissa ja paistoi sitten vielä lihat esm pekooniin käärittynä.. joskus maistoin hänen ruokiaan, ihan syötäväähän se oli mutta kaupan nautapaistit maistuivat myös samalle.. Itselle pääasia on se riistanmaku, kaikkine vivahteineen...
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Tiger
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 2852
Paikkakunta: Sjoki/KäMä

LähetäLähetetty: 15.07.2005 23:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Viime syksyn kyyhkyt ruskistin täkät pannulla ja laitoin veteen kiehumaan, keittelin siinä suolavedessä niin, että lihat lähti luista. Siitä vaan täkän puolikas ruisleivänpäälle. Avot...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
dxman
***


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 7525

LähetäLähetetty: 16.07.2005 00:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nakit ja kanamunat keitetään. Kyyhkyn rinta on hyvää myös tällä lailla laitettuna. Pannulla ensin pinta kiinni ja sitten terävällä veitsellä sopivia slaisseja abt 3-5mm ja takaisin pannulle puoleksi minuutiksi puoleleen pippurin kera, ei ole liha punaista ja kyllä maistuu.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kyyhky
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 15 Hei 2005
Viestejä: 17

LähetäLähetetty: 16.07.2005 10:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Täältä sain ihan hyviä vinkkejä!!
Mutta sen kyllä huomaa että makuasiat on tappelemista varten!! Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
teurastaja
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Hei 2004
Viestejä: 261
Paikkakunta: laihia

LähetäLähetetty: 16.07.2005 23:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kyyhkykeitto on hel......tin hyvää mut en tiiä ohjetta ku proidi teki sen mut keittoa ja muun lihan tilalle kyyhkyä nii oli poijjat hyvää 2 lautaselista meni että hurahti Very HappyVery HappyVery Happy
_________________
Tuota nyt siinä!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
jarih
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 2086
Paikkakunta: Kirkkonummi

LähetäLähetetty: 17.07.2005 17:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

teurastaja kirjoitti:
kyyhkykeitto on hel......tin hyvää mut en tiiä ohjetta ku proidi teki sen mut keittoa ja muun lihan tilalle kyyhkyä nii oli poijjat hyvää 2 lautaselista meni että hurahti Very HappyVery HappyVery Happy

Koetappa saada resepti jakoon. Ajatuksissa on ollut kokeilla jotain lintukeittoa, mutta vielä en ole siihen ryhtynyt. Jos jollain on tosiaan hyviä keittovinkkejä, niin tänne näytille Exclamation
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Retonkimies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 1407
Paikkakunta: Riekkomailla

LähetäLähetetty: 18.07.2005 20:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Yksinkertainen on kaunista ja hyvää. Seuraava resepti onnistuu mureasta, pienen linnun täkkä ja koipilihasta. Itse olen käyttänyt riekkoa(kuten lähes kaikkeen Wink ).

Lihat pienittynä kuumaan pataan, jossa tietenkin rasvaa(=voi+öljy). Nopea ruskistus, sekaan pilkotut potut ja sipulia, sekä muita vihanneksia jos maistuu. Pyöräytys ja sekaan vettä ja lihaliemikuutioita maun mukaan(jos olet itse keittänyt luista lientä, niin sitten sitä). Eli jos tykkää "aidosta riistan mausta", vähemmän lihalientä ja enemmän suolaa. Nestettä tässä vaiheessa vaan sen verran että peittyvät. Mausteina riittää mielestäni lihaliemi/suola ja mustapippuri, mutta jokainen makunsa mukaan.

Kun potut ovat kypsiä lämpö pienelle ja sekaan rasvaista sulatejuustoa, suosikkini on Mesikämmen. Sekoittele varovasti kunnes juusto on sulanut täysin, tarkista suola ja ruisleivän kanssa naamariin. Jees!

Voi tuntua alkuun hassulta tehdä lihakeitosta "vaalealiemistä" mutta takaan että toimii. Joskus olen korvannut juuston myös kermalla, toimii myös ihan hyvin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
teurastaja
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Hei 2004
Viestejä: 261
Paikkakunta: laihia

LähetäLähetetty: 28.07.2005 00:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

jarih kirjoitti:
teurastaja kirjoitti:
kyyhkykeitto on hel......tin hyvää mut en tiiä ohjetta ku proidi teki sen mut keittoa ja muun lihan tilalle kyyhkyä nii oli poijjat hyvää 2 lautaselista meni että hurahti Very HappyVery HappyVery Happy

Koetappa saada resepti jakoon. Ajatuksissa on ollut kokeilla jotain lintukeittoa, mutta vielä en ole siihen ryhtynyt. Jos jollain on tosiaan hyviä keittovinkkejä, niin tänne näytille Exclamation


voisin kysäätä miten se sen teki mut luultavasti näin

keitetään lihat vedessä jossa on voita ja suolaa .. kun linnut on kypsiä lintujen keitin vesi talteen ja lihat paloiksi (minkä kokosta kukin tykkää syödä ) paloitellut perunat kiehumaan ja kun ovat kypsiä niin sekaan herne maissi paprika sekoitus ja muuten.. perunat keitetään lihojen keitin liemessä ja kun perunat ovat kypsiä niin lihat kattilaan että lihat ovat lämpimiä ( jos ovat eres kerenneet jäähtyä) ja sitten sen pitäisi kauttaaltaan olla siinä...... lihoja voi myos keittämisen ja pilkkomisen jälkeen vähän ruskistaa pannulla..
_________________
Tuota nyt siinä!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
Retonkimies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 1407
Paikkakunta: Riekkomailla

LähetäLähetetty: 28.07.2005 12:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Herne-maissi-paprikasekoitus lintukeittoon Question Exclamation

Järkyttynyt olen mutta makunsa kullakin Shocked
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Petteri_N
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Maa 2004
Viestejä: 1180

LähetäLähetetty: 28.07.2005 13:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pöpöpö! Ruuanlaitossa kannattaa kokeilla. Se palkitsee...
_________________
Meidän äiti tekee parempia lapsia kuin teidän äiti!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vonkamies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 1471
Paikkakunta: Suomi

LähetäLähetetty: 28.07.2005 18:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

En nyt lukenut kaikkia viestejä mutta riistasta kuin riistasta saa hyvää kun laittaa uuniin ja kunnolla kermaa joukkoon, muita mausteita unohtamatta. Jotenkin kerma saa maistumaan elikon kuin elikon taivaalliselle.

Mutta varovainen saa olla, viimeksi söin rusakkoa tällä tavalla laitettuna. meni kieli mukana.
_________________
Sako Finnlight aito Suomalainen
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
teurastaja
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Hei 2004
Viestejä: 261
Paikkakunta: laihia

LähetäLähetetty: 29.07.2005 00:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Retonkimies kirjoitti:
Herne-maissi-paprikasekoitus lintukeittoon Question Exclamation

Järkyttynyt olen mutta makunsa kullakin Shocked


en tiedä sitten mutta helevetin hyvää se ainaki oli ja tulee taas tänä syksynä olemaan Exclamation Exclamation
_________________
Tuota nyt siinä!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
wallu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Hel 2005
Viestejä: 186
Paikkakunta: HKI / Hausjärvi

LähetäLähetetty: 29.07.2005 10:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vonkamies kirjoitti:
En nyt lukenut kaikkia viestejä mutta riistasta kuin riistasta saa hyvää kun laittaa uuniin ja kunnolla kermaa joukkoon, muita mausteita unohtamatta. Jotenkin kerma saa maistumaan elikon kuin elikon taivaalliselle.


Allekirjoitan edellisen kanssa. Toi kermaa kaikkeen juttu oikeasti toimii. Jopa makaroonilaatikosta tulee kulinaarista mömmöä ton kerman myötä!
_________________

Ei se smitn.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla MSN Messenger
kirppu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Jou 2004
Viestejä: 957
Paikkakunta: jossain suomessa

LähetäLähetetty: 01.08.2005 19:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

niin kun tuon hinkin päältä saisi kerman kuorittua eikä tätä
kaupan kermaa johan riistaruuasta tulis mitä mainiointa Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Eemeli1
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 117

LähetäLähetetty: 08.08.2005 12:20    Viestin aihe: näinkin sen voi tehdä Vastaa lainaamalla viestiä

leikkaa pekoni puolen sentin tikuiksi, paista tikut "kuiviksi" paistinpannulla ja ota tikut pois rasvasta, paista luuttomat rintalihat pekonin rasvassa noin kaksi minuuttia per puoli, mausta suolalla ja mustapippurilla, ota lihat pois pannulta ja laita lihat folioon, jossa kypsyminen jatkuu. Kaada pekonirasva pois pannulta mutta elä huuhtele pannua ettet menetä makuja, kaada 2 dl kuohukermaa pannulle, lisääjoukkoon pekonisuikaleet, 1-2 rkl mustaherukkahyytelöä ja vähän suolaa ja mustapippuria keitä kastiketta niin kauan, että se paksunee. Nyt lihat lautaselle, keitetyt puikulapotut kaveriksi ja kastike lihojen päälle ja jos ei maistu lopeta metsästys.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5  Seuraava
Sivu 2 Yht. 5

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com