Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Merilinnustaja Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 3408 Paikkakunta: Hanko
|
Lähetetty: 15.07.2005 22:44 Viestin aihe: |
|
|
Retonkimies kirjoitti: | Oletko Natsi kuulut sellaisesta kuin marinointi? Koitappa jotain oikein tujua tököttiä vaikkapa pari vuorokautta, pitäis riistan maun hävitä.
Toisaalta, saahan nuita oransseja ällötyksiä marketin lihahyllystäkin ihan kiusaksi asti. Ovat monesti vielä tarjouksessa. |
Yksi puolituttava kun laittoi joskus riistaruokia opiskeluaikoina, hän marinoi aina lihoja kaikenmaailman sotkuissa ja paistoi sitten vielä lihat esm pekooniin käärittynä.. joskus maistoin hänen ruokiaan, ihan syötäväähän se oli mutta kaupan nautapaistit maistuivat myös samalle.. Itselle pääasia on se riistanmaku, kaikkine vivahteineen... _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tiger Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 2852 Paikkakunta: Sjoki/KäMä
|
Lähetetty: 15.07.2005 23:34 Viestin aihe: |
|
|
Viime syksyn kyyhkyt ruskistin täkät pannulla ja laitoin veteen kiehumaan, keittelin siinä suolavedessä niin, että lihat lähti luista. Siitä vaan täkän puolikas ruisleivänpäälle. Avot... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
dxman ***
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 7525
|
Lähetetty: 16.07.2005 00:23 Viestin aihe: |
|
|
Nakit ja kanamunat keitetään. Kyyhkyn rinta on hyvää myös tällä lailla laitettuna. Pannulla ensin pinta kiinni ja sitten terävällä veitsellä sopivia slaisseja abt 3-5mm ja takaisin pannulle puoleksi minuutiksi puoleleen pippurin kera, ei ole liha punaista ja kyllä maistuu. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
kyyhky Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 15 Hei 2005 Viestejä: 17
|
Lähetetty: 16.07.2005 10:46 Viestin aihe: |
|
|
Täältä sain ihan hyviä vinkkejä!!
Mutta sen kyllä huomaa että makuasiat on tappelemista varten!! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
teurastaja Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Hei 2004 Viestejä: 261 Paikkakunta: laihia
|
Lähetetty: 16.07.2005 23:52 Viestin aihe: |
|
|
kyyhkykeitto on hel......tin hyvää mut en tiiä ohjetta ku proidi teki sen mut keittoa ja muun lihan tilalle kyyhkyä nii oli poijjat hyvää 2 lautaselista meni että hurahti _________________ Tuota nyt siinä! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
jarih Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 2086 Paikkakunta: Kirkkonummi
|
Lähetetty: 17.07.2005 17:17 Viestin aihe: |
|
|
teurastaja kirjoitti: | kyyhkykeitto on hel......tin hyvää mut en tiiä ohjetta ku proidi teki sen mut keittoa ja muun lihan tilalle kyyhkyä nii oli poijjat hyvää 2 lautaselista meni että hurahti |
Koetappa saada resepti jakoon. Ajatuksissa on ollut kokeilla jotain lintukeittoa, mutta vielä en ole siihen ryhtynyt. Jos jollain on tosiaan hyviä keittovinkkejä, niin tänne näytille _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Retonkimies Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 1407 Paikkakunta: Riekkomailla
|
Lähetetty: 18.07.2005 20:16 Viestin aihe: |
|
|
Yksinkertainen on kaunista ja hyvää. Seuraava resepti onnistuu mureasta, pienen linnun täkkä ja koipilihasta. Itse olen käyttänyt riekkoa(kuten lähes kaikkeen ).
Lihat pienittynä kuumaan pataan, jossa tietenkin rasvaa(=voi+öljy). Nopea ruskistus, sekaan pilkotut potut ja sipulia, sekä muita vihanneksia jos maistuu. Pyöräytys ja sekaan vettä ja lihaliemikuutioita maun mukaan(jos olet itse keittänyt luista lientä, niin sitten sitä). Eli jos tykkää "aidosta riistan mausta", vähemmän lihalientä ja enemmän suolaa. Nestettä tässä vaiheessa vaan sen verran että peittyvät. Mausteina riittää mielestäni lihaliemi/suola ja mustapippuri, mutta jokainen makunsa mukaan.
Kun potut ovat kypsiä lämpö pienelle ja sekaan rasvaista sulatejuustoa, suosikkini on Mesikämmen. Sekoittele varovasti kunnes juusto on sulanut täysin, tarkista suola ja ruisleivän kanssa naamariin. Jees!
Voi tuntua alkuun hassulta tehdä lihakeitosta "vaalealiemistä" mutta takaan että toimii. Joskus olen korvannut juuston myös kermalla, toimii myös ihan hyvin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
teurastaja Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Hei 2004 Viestejä: 261 Paikkakunta: laihia
|
Lähetetty: 28.07.2005 00:41 Viestin aihe: |
|
|
jarih kirjoitti: | teurastaja kirjoitti: | kyyhkykeitto on hel......tin hyvää mut en tiiä ohjetta ku proidi teki sen mut keittoa ja muun lihan tilalle kyyhkyä nii oli poijjat hyvää 2 lautaselista meni että hurahti |
Koetappa saada resepti jakoon. Ajatuksissa on ollut kokeilla jotain lintukeittoa, mutta vielä en ole siihen ryhtynyt. Jos jollain on tosiaan hyviä keittovinkkejä, niin tänne näytille |
voisin kysäätä miten se sen teki mut luultavasti näin
keitetään lihat vedessä jossa on voita ja suolaa .. kun linnut on kypsiä lintujen keitin vesi talteen ja lihat paloiksi (minkä kokosta kukin tykkää syödä ) paloitellut perunat kiehumaan ja kun ovat kypsiä niin sekaan herne maissi paprika sekoitus ja muuten.. perunat keitetään lihojen keitin liemessä ja kun perunat ovat kypsiä niin lihat kattilaan että lihat ovat lämpimiä ( jos ovat eres kerenneet jäähtyä) ja sitten sen pitäisi kauttaaltaan olla siinä...... lihoja voi myos keittämisen ja pilkkomisen jälkeen vähän ruskistaa pannulla.. _________________ Tuota nyt siinä! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Retonkimies Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 1407 Paikkakunta: Riekkomailla
|
Lähetetty: 28.07.2005 12:59 Viestin aihe: |
|
|
Herne-maissi-paprikasekoitus lintukeittoon
Järkyttynyt olen mutta makunsa kullakin |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Petteri_N Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Maa 2004 Viestejä: 1180
|
Lähetetty: 28.07.2005 13:56 Viestin aihe: |
|
|
Pöpöpö! Ruuanlaitossa kannattaa kokeilla. Se palkitsee... _________________ Meidän äiti tekee parempia lapsia kuin teidän äiti! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vonkamies Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 1471 Paikkakunta: Suomi
|
Lähetetty: 28.07.2005 18:28 Viestin aihe: |
|
|
En nyt lukenut kaikkia viestejä mutta riistasta kuin riistasta saa hyvää kun laittaa uuniin ja kunnolla kermaa joukkoon, muita mausteita unohtamatta. Jotenkin kerma saa maistumaan elikon kuin elikon taivaalliselle.
Mutta varovainen saa olla, viimeksi söin rusakkoa tällä tavalla laitettuna. meni kieli mukana. _________________ Sako Finnlight aito Suomalainen |
|
Takaisin alkuun |
|
|
teurastaja Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Hei 2004 Viestejä: 261 Paikkakunta: laihia
|
Lähetetty: 29.07.2005 00:18 Viestin aihe: |
|
|
Retonkimies kirjoitti: | Herne-maissi-paprikasekoitus lintukeittoon
Järkyttynyt olen mutta makunsa kullakin |
en tiedä sitten mutta helevetin hyvää se ainaki oli ja tulee taas tänä syksynä olemaan _________________ Tuota nyt siinä! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
wallu Kanta-asiakas
Liittynyt: 18 Hel 2005 Viestejä: 186 Paikkakunta: HKI / Hausjärvi
|
Lähetetty: 29.07.2005 10:56 Viestin aihe: |
|
|
Vonkamies kirjoitti: | En nyt lukenut kaikkia viestejä mutta riistasta kuin riistasta saa hyvää kun laittaa uuniin ja kunnolla kermaa joukkoon, muita mausteita unohtamatta. Jotenkin kerma saa maistumaan elikon kuin elikon taivaalliselle.
|
Allekirjoitan edellisen kanssa. Toi kermaa kaikkeen juttu oikeasti toimii. Jopa makaroonilaatikosta tulee kulinaarista mömmöä ton kerman myötä! _________________
Ei se smitn. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kirppu Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Jou 2004 Viestejä: 957 Paikkakunta: jossain suomessa
|
Lähetetty: 01.08.2005 19:02 Viestin aihe: |
|
|
niin kun tuon hinkin päältä saisi kerman kuorittua eikä tätä
kaupan kermaa johan riistaruuasta tulis mitä mainiointa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Eemeli1 Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Elo 2005 Viestejä: 117
|
Lähetetty: 08.08.2005 12:20 Viestin aihe: näinkin sen voi tehdä |
|
|
leikkaa pekoni puolen sentin tikuiksi, paista tikut "kuiviksi" paistinpannulla ja ota tikut pois rasvasta, paista luuttomat rintalihat pekonin rasvassa noin kaksi minuuttia per puoli, mausta suolalla ja mustapippurilla, ota lihat pois pannulta ja laita lihat folioon, jossa kypsyminen jatkuu. Kaada pekonirasva pois pannulta mutta elä huuhtele pannua ettet menetä makuja, kaada 2 dl kuohukermaa pannulle, lisääjoukkoon pekonisuikaleet, 1-2 rkl mustaherukkahyytelöä ja vähän suolaa ja mustapippuria keitä kastiketta niin kauan, että se paksunee. Nyt lihat lautaselle, keitetyt puikulapotut kaveriksi ja kastike lihojen päälle ja jos ei maistu lopeta metsästys. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|