Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 06.05.2013 07:58 Viestin aihe: |
|
|
Hyvän näköistä settiä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1857 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 17.05.2013 21:16 Viestin aihe: |
|
|
Vaimolle työviikon raskaan raadannan päätteeksi:
Hirven filettä valkosipuliperunoilla ja konjakkikastikkeella. Lisäksi uunitomaatteja.
_________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1857 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 14.06.2013 12:40 Viestin aihe: |
|
|
Käsittämätöntä kuinka hyvää voi olla porkkanakeitto, kun sen tekee paahdetuista kasviksista!
Oli nimittäin niin hyvää, että oli pakko laittaa ohjetta jakoon. Kannattaa kokeilla:
http://www.kettunet.com/riistapoyta/riistaruoat/ _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
CeeCee Kanta-asiakas
Liittynyt: 21 Jou 2004 Viestejä: 4562 Paikkakunta: Siellä missä mooses löysi ensimäisen kiven.
|
Lähetetty: 12.07.2013 20:30 Viestin aihe: |
|
|
Jos tuntisin kaverin niin ilmottaisin kyllä masterchiefiin tämän fox66:n Vai että kotikokki _________________ Jos sinulla ei ole koiraa, ei edes yhtä, sinussa ei välttämättä ole mitään vikaa, mutta elämässäsi saattaa olla |
|
Takaisin alkuun |
|
|
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16758
|
Lähetetty: 12.07.2013 22:01 Viestin aihe: |
|
|
CeeCee kirjoitti: | Jos tuntisin kaverin niin ilmottaisin kyllä masterchiefiin tämän fox66:n Vai että kotikokki |
Vaatimaton. _________________ Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17102 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 13.07.2013 11:23 Viestin aihe: |
|
|
CeeCee kirjoitti: | Jos tuntisin kaverin niin ilmottaisin kyllä masterchiefiin tämän fox66:n Vai että kotikokki |
mietin muuten tässä joku opäivä ihan samaa.. on niin asiallinen esillepano ja varmaan makukin ihan jees... _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 12.08.2013 11:01 Viestin aihe: |
|
|
Ei ole rapujuhlien järjestäminen tosiaan nykypäivänä enää hirveästi rahasta kiinni. Tuommoinen pakasterapusatsi rapiat kakskymppiä. Siihen sitten tykö emännän poimimia kanttarelleja kermakastikkeessa ja paahtoleipää.
Ja sen verran nuorempana tullut syötyä ”oikeitakin rapuja”, että yllättävän OK maku noissa pakastetuissa käsittelyn jälkeen. Ja näissä ei ollut kuorikaan niin piikikäs ja panssarikova, mitä aikaisemmat kokemukset näistä pakastetuista.
Ja aamulla oli pääkin vähän kipeä, kuten kuvioon kuuluu
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1857 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 17.09.2013 19:18 Viestin aihe: |
|
|
Eipä olisi minusta noihin kisoihin. Tuo on aika julma kisa kun suunnilleen sekunnissa pitää ideoida seuraava annos. Yleinen reseptiikka pitää myös olla hallussa, kun välillä kisailijoiden pitää säveltää ruoat ja leivonnaiset omasta päästä. Meikäläisellä pitää olla aikaa ja jonkilainen reseptin runko, jota sitten hieman mukailen.
Mutta tulipahan tehtyä ensimmäistä kertaa eläissäni raviolia, tietenkin suomalaista eräelämää mukaellen. Raviolien sisuksien syövereistä löytyy palvipeuraa, savoijin kaalia, porkkanaa, juustoraastetta ja mausteita kuten valkosipulia ja tinjamia. Raviolien seuraksi kantarellikastike. Ensimmäiseksi kerraksi tehtynä näistä ei nyt valtavan kauniita tullut, mutta makua näissä oli sen verran että itse Berlusconikin olisi ollut ihmeissään! Näistä tuli siis oikeasti hyviä (muidenkin kun omasta mielestä).
_________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1857 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 24.10.2013 20:18 Viestin aihe: |
|
|
Kantarellirisottoa ja hirven filettä yrttivoilla. Jälkkäriksi valkosuklaa-lakkapannacotta.
_________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Taskunreikä Banned
Liittynyt: 18 Syy 2013 Viestejä: 1009 Paikkakunta: not here
|
Lähetetty: 23.11.2013 19:35 Viestin aihe: |
|
|
Näin naisena haluaisin sanoa että osaan tehdä syötävää ruokaa mutta se mitä te teette on jotain jumalien uhrilahjaa.
...
Onneksi pärjään ainakin talon isännälle ruuan laitossa, hän on sellaisella asenteella ruuan kanssa että ei pippuria ei roskaruokaa ja roskaruokaan luokittuu mm. leikkele makkara, (...) pasta, kaikki vierasmaalainen, on aika vähällä etteikö venäläiset pelmeenit olisi roskaruuan puolella - koska siinä liha on kääritty vehnäjauhotaikinaan, ja siksi hän ei halua syödä niitä... mitä kaikkea vielä... ei syö riisiä, vaan pääosin perunaa, lihaa tai kalaa. Sille ei kelpaa edes riisi mihin on sekoitettu kasviksia ja lihaa.
Onneksi hän on ottanut väärän asenteen ja minä olen häntä ruuan kanssa vähän parempi. Tai ainakin luulen olevani. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1857 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 24.11.2013 16:56 Viestin aihe: |
|
|
Tämä on nyt vähän OT.
Taskunreikä kirjoitti: | ... Sille ei kelpaa edes riisi mihin on sekoitettu kasviksia ja lihaa... |
Tuo on minullekin tuttu juttu. Risottopainajaiset alkoivat jo alakouluaikoina ja viimeinen niitti tuli armeijassa. Eräällä sissileirillä jouduimme lähtemään kuin hauki rannasta livohkaan "vihollisen" paikallistettua meidät (tähystäjien hölmöiltyä, grrr...). Päädyimme jollekin suolle, ja siellä hirveässä nälässä taukoa pidellessä tutkin jäljellä olevia eväitä. Kauhukseni huomasin että ainoa jäljellä oleva ruokapussi oli risotto. Pakkohan se oli nälkäänsä vedellä, mutta sen jälkeen en ole syönyt risottoa... ennen kuin nyt hiljattain kesällä Turussa. Tartuin härkää sarvista ja käydessäni italialaisessa Sergios-nimisessä ravintolassa, haastoin itseni ja tilasin risottoa maistaakseni millaiselta sen oikeasti kuuluisi maistua. Ja ei kai se kovin suuri yllätys ole että se oli oikeasti hyvää! Nyt olen pari kertaa kotona opetellut risoton tekoa, ja molemmilla kerroilla siitä on tullut herkullista. Jos jollain muulla on samanlaisia ennakkoluuloja, niin kannattaa ehdottomasti kokeilla ja opetella... ja käyttää hyviä aineksia (mm. oikeanlaista riisiä!).
Sergios- ravintolan risotto:
_________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1857 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 30.01.2014 00:28 Viestin aihe: |
|
|
Yksinkertainen hieman rustiikkinen lohisetti, mutta ihan hitoksen hyvää! Paistettua lohta ja lämmin peruna-rapusalaatti. Uunissa paahdetut kirsikkatomaatit.
Suosittelen kokeilemaan: http://www.kettunet.com/paistettu-lohifile/
_________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
AnttiSn Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Tam 2010 Viestejä: 2120
|
Lähetetty: 02.02.2014 15:54 Viestin aihe: |
|
|
Kokeilin tuota lohisettiä ja olihan se hyvää. Tein alkuruuaksi sinisimpukoita, joita sitten vaalean leivän ja kastikkeen kera mauskuteltiin. Tuo tapa siivuttaa nahka toimii varmasti hyvin muillekin kaloille kuin lohelle. Pitää joku kerta kokeilla esim. kuhaa paistaa noin. Erittäin maukasta oli kyllä! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 07.04.2014 10:29 Viestin aihe: |
|
|
Pientä yritelmää kevään korvalla...
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 23.10.2014 10:50 Viestin aihe: |
|
|
Vaimo tuli siinä kotiin pitkän päivän jälkeen. Olin vaivihkaa kokkaillut pienet tapastyyppiset iltapalat. Niin eikös se emäntä ilmoittanut, että hän haluaa vaan lasin punkkua ja rojahtaa sohvalle.
Vaan kyllähän se tunnelma siinä illanmittaan lämpeni, kun kieli ja G-piste kohtasivat.
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
|