OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

kalaa säilöön
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
taivaankaari
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 13 Tou 2008
Viestejä: 49
Paikkakunta: Perämeri

LähetäLähetetty: 14.08.2013 21:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jätä vaan uuniin jäähtymään, luukku vähän raolleen. Aamulla lommokorkkiset on ok ja säilyy mitä säilyy, eli aika hyvin. Jos jatkossa uunipellille sopivista purkeista jossain on sattunut kansi valskaamaan ja kansi ei ole lommolla niin se menee aamusta maistellessa ja tulevia maustamishässäköitä suunnitellessa. Tosi mukavaa hommaa ja maukasta apetta kun omat maut löytyvät!
_________________
Ei sen tarvi ihimisen häävi olla, että voi toista nuin loukata!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Core
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 10 Lok 2012
Viestejä: 103
Paikkakunta: Turku

LähetäLähetetty: 15.08.2013 07:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Core kirjoitti:
Nyt on kokeilussa ensimmäistä kertaa muikuilla. Amatöörinä ostin vain puoli kiloa, eihän sillä saanut edes kahta kurkkupurkkia täyteen! Lisäksi soosia tuli reilusti ja laitoin sitten kaiken tuohon pieneen määrään, saa nähdä maistuuko muu kuin purkitettu soosi Laughing ..
Purkit ja kannet keitin vartin verran, eipä noita ole tarkoitus paria päivää kauempaa säilöä jos vaan tulee syömäkelpoista. Särkeä olisin ostanut, mutta eipä sitä kaupoista oikein tahdo saada.

Purkit uunissa (kympin paikkeilla valmista):



Jätättekö muuten tuon 4 tunnin jälkeen purkit uuniin jäähtymään? Haittaako jos ottaa lämmöt pois ja antaa olla uunissa aamuun asti?


No HUH HUH! Työpäivä lähti käyntiin huomattavasti paremmin kun oli erittäin maukasta muikkua ruisleivän päällä Very Happy . Nyt harmittaa kun en ostanut enempää muikkua. Ei muuten haitannut yhtään tuo reilu kastikkeen määrä; muikkuihin ei tartu liikaa makua ja loppu kastike jää vaan purkin pohjalle (jos ei sitä lapioi leivän päälle kuten minä). Kiitos Taivaankaarelle, jätin purkit uuniin aamuun asti ja molempien kannet olivat nätisti lommolla. Vaikka ei sen niin väliä kun eihän näitä syö kun sen pari kertaa kun ei malta lopettaa.. Uusiksi menee ja pian Laughing

Edit. Niille, jotka eivät ole vielä tehneet tätä niin tavaran koostumus on hyvin samanlainen kuin purkkisardiineilla jos olet maistanut. Maku tietysti paljon parempi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RiUDE
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Maa 2004
Viestejä: 20455
Paikkakunta: Savonlinna

LähetäLähetetty: 15.08.2013 08:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tästä aiheesta oli muuten ennenkin juttua:
http://forum.eralle.net/viewtopic.php?t=56125&postdays=0&postorder=asc&highlight=reksaus&start=0

Tuo lämpötilan kanssa pelaaminen ei muuten ole niin just, itse olen lämmityskauden aikana tehnyt aina leivinuunissa.
Heti kun hiilet on vedetty, purkit sisään ja antanut olla siellä aamuunkin asti.
_________________
Savo suureksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
kettuterri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Maa 2011
Viestejä: 318

LähetäLähetetty: 17.02.2014 21:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Loppuviikosta tuli kokeiltua hauki purkkia ja oli muuten hyvää tuli vaan tungettua tomaattipyrettä liikaa ku kalaa oli nii vähä. No tänään sitte tein ahvenesta purkkia ja tuli mieleen nyt kun maistoin niin olisko pitänyt ahvenet eka suomustaa? Hauen tein fileestä ahvenet kokonaisista
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jussio
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 696

LähetäLähetetty: 18.02.2014 15:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

apporat kannattaa nylkeä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
kettuterri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Maa 2011
Viestejä: 318

LähetäLähetetty: 19.02.2014 10:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Okei roskiin täyty heittää nää onneks oli vaan 4 pientä purkkia semmosta lesettä oli vaikka 9h oli noin 130 asteessa. Eilen tein haukea ahventa ja särkeä ahvenen silpuista vedin fileet irti ja nahkan pois illal täytyy maistella
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Core
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 10 Lok 2012
Viestejä: 103
Paikkakunta: Turku

LähetäLähetetty: 21.02.2014 11:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Omnom, tänään menee taas muikut uuniin Razz . On sitten huomenna pilkillä evästä!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tiger
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 2852
Paikkakunta: Sjoki/KäMä

LähetäLähetetty: 21.02.2014 12:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Miten kauan tuommonen purkki säilyy? Kestääkö jouluun jääkaapissa jos kesälle tekee? Natsisivan tomaatti makrilleissa (peltisäilyke) näykyy olevan parastaennen päiväys 2018 vuoteen asti vaikka säilytetään huoneenlämmössä.
_________________
Syön ammuttua lihaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kettuterri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Maa 2011
Viestejä: 318

LähetäLähetetty: 24.02.2014 09:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Särki purkista tuli hyvää. Hauekeen ei oikein ollu kastin maku tarttunu. Ahven vielä odottelee jääkaapissa Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
Sivu 2 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com