Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Pussihousuelvis Kanta-asiakas
Liittynyt: 28 Hel 2011 Viestejä: 2650
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kaarle Martel Sisällöntuottaja
Liittynyt: 25 Tou 2009 Viestejä: 3593
|
Lähetetty: 24.02.2014 22:28 Viestin aihe: |
|
|
Pussihousuelvis kirjoitti: | Tuon näköistä juuri maistelin(ei kuitenkaan salamia). On ollut riippumassa huoneen lämmössä pari kuukautta. Viron Jahdeista sitä toin...helvatin hyvää. |
Jep, hyväähän se _________________ http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Pussihousuelvis Kanta-asiakas
Liittynyt: 28 Hel 2011 Viestejä: 2650
|
Lähetetty: 24.02.2014 22:35 Viestin aihe: |
|
|
Kaarle Martel kirjoitti: | Pussihousuelvis kirjoitti: | Tuon näköistä juuri maistelin(ei kuitenkaan salamia). On ollut riippumassa huoneen lämmössä pari kuukautta. Viron Jahdeista sitä toin...helvatin hyvää. |
Jep, hyväähän se |
Jaa...ollaankos me jossain tavattu _________________ http://youtu.be/otCpCn0l4Wo?t=18s
http://aijaa.com/CZV65q |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kaarle Martel Sisällöntuottaja
Liittynyt: 25 Tou 2009 Viestejä: 3593
|
Lähetetty: 24.02.2014 22:39 Viestin aihe: |
|
|
Pussihousuelvis kirjoitti: | Kaarle Martel kirjoitti: | Pussihousuelvis kirjoitti: | Tuon näköistä juuri maistelin(ei kuitenkaan salamia). On ollut riippumassa huoneen lämmössä pari kuukautta. Viron Jahdeista sitä toin...helvatin hyvää. |
Jep, hyväähän se |
Jaa...ollaankos me jossain tavattu |
Enpäs tiedä ollaanko, pitäiskö järjestää treffit?
Mutta itsekin olen Vironreissulta tuollaista huonekuivattua makkaraa tuonut... _________________ http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Pussihousuelvis Kanta-asiakas
Liittynyt: 28 Hel 2011 Viestejä: 2650
|
Lähetetty: 24.02.2014 22:55 Viestin aihe: |
|
|
Kaarle Martel kirjoitti: | Pussihousuelvis kirjoitti: | Kaarle Martel kirjoitti: | Pussihousuelvis kirjoitti: | Tuon näköistä juuri maistelin(ei kuitenkaan salamia). On ollut riippumassa huoneen lämmössä pari kuukautta. Viron Jahdeista sitä toin...helvatin hyvää. |
Jep, hyväähän se |
Jaa...ollaankos me jossain tavattu |
Enpäs tiedä ollaanko, pitäiskö järjestää treffit?
Mutta itsekin olen Vironreissulta tuollaista huonekuivattua makkaraa tuonut... |
Meinaan vaan, kun sielä Viron reisuilla pyörii samaa porukkaa. Hyviks kavereiks tullaan ja naama tutuks, mut kaverist ei tiedä kuin etunimen. Ens talvena taas mennään. Toivottavasti saa samaa makkaraa tuliaisiks _________________ http://youtu.be/otCpCn0l4Wo?t=18s
http://aijaa.com/CZV65q |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valtsy Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Lok 2007 Viestejä: 158
|
Lähetetty: 24.04.2014 21:47 Viestin aihe: |
|
|
tämähän on tämmönen astetta tollompi kysymys taas ..mutta kysytään nyt silti ..eli kun tuota suolta on purkissa kymmenkunta metriä niin onko tapana pätkästä arvioilta jonni matkaa ..vai vetästä koko helahoito suppilon päälle ja sitten ylijäävä lykätä takas suolaliemeensä |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lonely Rider Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Lok 2009 Viestejä: 2758 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 24.04.2014 23:56 Viestin aihe: |
|
|
valtsy kirjoitti: | tämähän on tämmönen astetta tollompi kysymys taas ..mutta kysytään nyt silti ..eli kun tuota suolta on purkissa kymmenkunta metriä niin onko tapana pätkästä arvioilta jonni matkaa ..vai vetästä koko helahoito suppilon päälle ja sitten ylijäävä lykätä takas suolaliemeensä |
Sian suoleen menee muistaakseni noin 3 kg makkaramassaa. Eikös se ole ihan passeli setti tehdä kerralla
Mun myllyn suppiloon ei mahdu kokonainen suoli. Olen pujottanu suppilon päälle sen mitä sovinnolla menee ja sitten katkassu sen. Vedessä liotettu suoli kestää yllättävän hyvin, mutta välttäisin silti ylimääräistä käsittelyä. Eli en pujottaisi suppilon päälle sitä osaa jonka tietäisin jäävän kättämättä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
.22 Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Mar 2005 Viestejä: 339
|
Lähetetty: 05.05.2014 16:51 Viestin aihe: |
|
|
Nyt on eka koe satsi tehty, suolta ei viellä ollut niin laitettii massa kelmuun..
Muuten onnistui hyvin mutta kuinka siitä saisi enemmän makkara/taikina maista, nyt oli lähempänä mureketta? Auttaako useempaan kertaan jauhaminen ja vaivaaminen? Nyt ei jauhettu lihoja yhteensä kun 2 kertaa.. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lonely Rider Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Lok 2009 Viestejä: 2758 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 05.05.2014 18:02 Viestin aihe: |
|
|
Makkaran makkaramaisemmaksi tekemiseen en osaa varmaa vastausta antaa Kovin hienoksi jauhetultahan ne normimakkarat tuntuvat.
Tässä on kuvaa mun tuotekehityskokeilusta. Siinä on ihan normi kaupan Wilhelmiä savukaapissa tuunattuna, eli EI SIIS OMATEKOISTA SLAIKKARIA. Annoin niille kevyehköä savua 1 h muun lihan palvaamisen ohella.
Maku oli oikein hyvä, selkeästi alkuperäistä parempi Wilhelmistä tuli sopivasti savulla maustettua. Kokeilin tätä kun on ollut mielessä kypsennellä omatekosia makkaroita kuumassa vedessä, ja sitten nostaa kypsät makkarat suoraan kattilasta savukaappiin maustumaan / kevyeen savustukseen.
Kokeilun ohessa tuli todettua että savukaappi on hyvä peli myös ostomakkaroiden tuunaamiseen |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valtsy Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Lok 2007 Viestejä: 158
|
Lähetetty: 06.05.2014 09:50 Viestin aihe: |
|
|
.22 kirjoitti: | Muuten onnistui hyvin mutta kuinka siitä saisi enemmän makkara/taikina maista, nyt oli lähempänä mureketta? Auttaako useempaan kertaan jauhaminen ja vaivaaminen? Nyt ei jauhettu lihoja yhteensä kun 2 kertaa.. |
Samalla tavalla kävi allekirjottaneellakin ..tosin johtuuko se jauhojen puutteesta vai liian vähän emulgointia ja rasva% 20 oli selvästi liian matala peuralle ja vaivausta ..täytyy enskerralla kokeilla löysemmällä massalla ja jään kera http://molekyyligastronomia.fi/makkara-on-maailmanmahti/ |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Weatherby Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Hei 2009 Viestejä: 1587 Paikkakunta: Länsi-uusimaa
|
Lähetetty: 06.05.2014 11:35 Viestin aihe: |
|
|
valtsy kirjoitti: | .22 kirjoitti: | Muuten onnistui hyvin mutta kuinka siitä saisi enemmän makkara/taikina maista, nyt oli lähempänä mureketta? Auttaako useempaan kertaan jauhaminen ja vaivaaminen? Nyt ei jauhettu lihoja yhteensä kun 2 kertaa.. |
Samalla tavalla kävi allekirjottaneellakin ..tosin johtuuko se jauhojen puutteesta vai liian vähän emulgointia ja rasva% 20 oli selvästi liian matala peuralle ja vaivausta ..täytyy enskerralla kokeilla löysemmällä massalla ja jään kera http://molekyyligastronomia.fi/makkara-on-maailmanmahti/ |
Tuttu ongelma, rakenne kyllä paranee huomattavasti enemmällä vaivaamisella. Viimeksi pistin massan pyörimään Kenwoodissa about vartin verran ja sitten jäähtymään ennen suoleen survomista... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
wildmind Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 1545 Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka
|
Lähetetty: 06.05.2014 19:30 Viestin aihe: |
|
|
Weatherby kirjoitti: | valtsy kirjoitti: | .22 kirjoitti: | Muuten onnistui hyvin mutta kuinka siitä saisi enemmän makkara/taikina maista, nyt oli lähempänä mureketta? Auttaako useempaan kertaan jauhaminen ja vaivaaminen? Nyt ei jauhettu lihoja yhteensä kun 2 kertaa.. |
Samalla tavalla kävi allekirjottaneellakin ..tosin johtuuko se jauhojen puutteesta vai liian vähän emulgointia ja rasva% 20 oli selvästi liian matala peuralle ja vaivausta ..täytyy enskerralla kokeilla löysemmällä massalla ja jään kera http://molekyyligastronomia.fi/makkara-on-maailmanmahti/ |
Tuttu ongelma, rakenne kyllä paranee huomattavasti enemmällä vaivaamisella. Viimeksi pistin massan pyörimään Kenwoodissa about vartin verran ja sitten jäähtymään ennen suoleen survomista... |
Se massan vaivaaminen "kutterointi" on oleellinen juttu... Siinä saa sitä massan rakennetta ja juoksevuutta tuunattua kohdalleen... makkaramassa saa tässä vaiheessa olla kylmää... Vaikka hetken seisottaa pakastimessa... tai osan lisänesteestä panee jäämurskana sinne massaan... Rakenne tulee enemmän makkaramaiseksi _________________ Usu peritus hariolo veracior |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lonely Rider Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Lok 2009 Viestejä: 2758 Paikkakunta: Häme
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lonely Rider Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Lok 2009 Viestejä: 2758 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 22.09.2014 18:00 Viestin aihe: |
|
|
Tuli taas tehtyä makkaraa. Ei varsinaisesti riistamakkaraa, vaan makkaraa jonka avulla jahdataan riistaa
Muuten tuli oikein hyvää mutta kypsennystä on vielä harjoteltava.
Kypsytin makkarat ensin 75-80 C vedessä ilman mitään muovipusseja. Vesi selvästikin laimensi makkaran makua jonkun verran. Rasvaa ja "makua" liukeni suolen läpi veteen, mikä ei ollut toivottua. Makkaroista tuli melko neutraalin makuisia vaikka massa oli aika mausteista.
Vesikypsennyksen jälkeen laitoin makkarat yhdeksi tunniksi valmiiksi lämmitettyyn savukaappiin noin 80-90 C:hen ja "kevyelle savulle". Sillä tuli mukavasti kevyt savunmaku ilman että tavara olisi ihan tervattua. Kannoin makkarat savukaapille vesikattilassa etteivät ehtisi jäähtyä siinä välissä.
En tiedä olisko makkaroita pitäny pistellä jo keittovaiheessa neulalla vai mitä olis pitäny tehdä, mutta lopputuotteessa on vähän tommonen visuaalinen haitta. Kuori on niin löysä ja kurttunen että se on rivon näkönen
Todellisuudessa makorssit on vähän herkullisemman värisiä kuin tuossa kuvassa, ipadillä ei osunu kuva ihan kohdilleen.
Makkaroiden kieputus sujui nyt hyvin. Kieputin valmiista pötköstä joka toisen makkaran eri suuntaan niin kuin aiemmin tänne linkittämässäni videossa. Muotonsa puolestahan tuo näyttää jo makkaralta
Massaresepti on nyt kohdillaan, ja se savustus varsinaisen kypsennyksen tai esikypsennyksen jälkeen on hyvä juttu. Jotain pitää vielä kehitellä että makkaroiden mausteisuus ei laimene kypsentämisen yhteydessä... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
älg Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Maa 2008 Viestejä: 479 Paikkakunta: ruotsi
|
Lähetetty: 24.09.2014 08:17 Viestin aihe: |
|
|
Meikäläinen kyllä pistelee neulalla muutaman reijän ennekuin laitan vesikattilaan,etteivät "poksara"halki.laitan kylla keitinveteen suolaa ja vähän samoja mausteita kun makkarataikinaan.ja kun veten lämpötila on 70 astetta siitä 10min.ja sitten pois.jos menee jääkaappiin tai pakastimeen niin sitten nopea jäähdytys.Yleensä ne menee savupönton jäkkee tollaseksi että älä ny sitä sure.Ei pitäsi kyllä paljon tulla makuja ja rasvoja keitinveteen jos kuoret on ollu ehjiä ja kunnolla päät sidottu kiinni. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|