Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1857 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 21.03.2015 13:11 Viestin aihe: |
|
|
Äitimuorin kukot ovat aina hävinneet hyvin nopeasti parempiin suihin. Nyt sain äidin pitämään pienimuotoisen kalakukkokurssin
parille intohimoiselle kalakukon ystävälleni. Otin ohjeen talteen ja nyt se on sivuillani kaikkien nautittavana.
Tuolta ohje löytyy myös videon muodossa.
http://www.kettunet.com/kalakukko/
_________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
laonovi Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 06 Maa 2013 Viestejä: 25 Paikkakunta: SALO
|
Lähetetty: 21.03.2015 14:09 Viestin aihe: |
|
|
fox66 kirjoitti: | Äitimuorin kukot ovat aina hävinneet hyvin nopeasti parempiin suihin. Nyt sain äidin pitämään pienimuotoisen kalakukkokurssin
parille intohimoiselle kalakukon ystävälleni. Otin ohjeen talteen ja nyt se on sivuillani kaikkien nautittavana.
Tuolta ohje löytyy myös videon muodossa. |
SIKA!!! Tuli tajuton nälkä! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Fspitz Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 1297 Paikkakunta: Pirkanmaa
|
Lähetetty: 22.03.2015 20:33 Viestin aihe: |
|
|
Liikaa vehnää ja aivan väärä malli _________________ Minkä sanoin sen voin myös perua. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1857 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 22.03.2015 22:11 Viestin aihe: |
|
|
Kuten tuolla mainitsinkin... jokaisella tekijällä on se "mualiman paras"...
Ja kun otetaan vielä huomioon savolainen luonne, niin toisten tekeleet, tekemiset ja koirat eivät oo mistään kotosin... _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Ekkorre Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 10 Maa 2014 Viestejä: 13
|
Lähetetty: 04.04.2015 23:31 Viestin aihe: |
|
|
Tänään tuli maisteltua särkikukkoa. Voin suositella muillekin. Maku oli mainio, eikä kukossa muutenkaan paljon ruotoisuus haittaa. Sen saa sitten kukin päättää itse, onko tuollainen "oikeaa" kalakukkoa, kun ei sisällä muikkua, ahventa tai muuta omaa suosikkia. Hyvää se oli kumminkin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jartsu Banned
Liittynyt: 08 Maa 2004 Viestejä: 30047 Paikkakunta: keski pohjanmaa
|
Lähetetty: 06.04.2015 16:48 Viestin aihe: |
|
|
Särki on vaa hiton piikkinen, mut laji jossa ruodot sulaa ni ihan ok kala.
Kuten purkkina. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
eräjorkki Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Lok 2008 Viestejä: 515 Paikkakunta: savon syvämmessä
|
Lähetetty: 06.04.2015 17:55 Viestin aihe: |
|
|
tuohon kalan tilalle kun laittaa hirvee niin avot. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jartsu Banned
Liittynyt: 08 Maa 2004 Viestejä: 30047 Paikkakunta: keski pohjanmaa
|
Lähetetty: 08.04.2015 03:50 Viestin aihe: |
|
|
Ite välttäisin merestä tullutta hirvee, tai joesta tai järvestä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kivineva Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Mar 2006 Viestejä: 1821
|
Lähetetty: 10.04.2015 09:16 Viestin aihe: |
|
|
Olipa hyvä ohje foxilla. Paremman mallinen, mitä perinteinen pyöreä kukko. Itsekkin mieluummin leikkelen siivuja kukosta. Meikäläinen ruukaa nylkeä pikku ahvenet...
Olipa hyvää aamupalaksi lämmin kukko. yön oli uunissa.
Viimeinen muokkaaja, kivineva pvm 10.04.2015 16:52, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1857 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 10.04.2015 16:52 Viestin aihe: |
|
|
Aivan mahtavaa... _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
RiUDE Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Maa 2004 Viestejä: 20455 Paikkakunta: Savonlinna
|
Lähetetty: 10.04.2015 17:22 Viestin aihe: |
|
|
Itse olen siirtynyt kukonpaistossa leivinuuniin nykyään.
Ensin pähkäilin miten käy kun pintaa ei saakaan ensin ruskistettua kovassa lämmössä ja sitten pistää hautumaan.
Pelo oli turha, ja itseasiassa en kyllä huomaa mitään eroa vaikka koko vaiheen jättääkin pois.
Ainakin tuossa meidän uunissa tahtoi pohjasta kuitenkin tulla kivikova kun kukon jätti yöksi uuniin.
Tämä ratkesi laittamalla pellin alle sähköuunin ritilä, joka nostaa pellin 2-3cm ylemmäs. _________________ Savo suureksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kivineva Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Mar 2006 Viestejä: 1821
|
Lähetetty: 23.05.2015 21:47 Viestin aihe: |
|
|
Tästä se taas lähtee. Nyt muikkuja - aamulla valmista...
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Ollari Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Hei 2006 Viestejä: 12389
|
Lähetetty: 24.05.2015 08:55 Viestin aihe: |
|
|
Itse vähän huijaan ja teen kukon leipävuokaan. En patakukkona sentään, vaan taikina vuokaan reunoilla tietty ja sitten kalat sisään ja suola ja reilusti voisulaa (ei läskiä, kun taloudessa lihan väliin jättävä ruokailija). Kansi kietaistaan normaalisti taikinasta päälle. Ja normaali 275C ruskistus pintaan ja foliossa normaali 6h 120C. Tai tässä uunissa suunnilleen tuo aika tuolla lämpötila-asetuksella. Uunikohtaistahan se on, jos ei oikeaa lämpömittaria käytä uunissa lämpötilan varmistamiseen.
Yksi kiva kikka pitää vielä mainita. Nimittäin kun laittaa kalat (itsellä lähinnä pienet hvenet, joita en suomusta) jäisenä suoraan pakastimesta kukkoon, ei kukko niin helposti puhkea ja sen jälkeen kupli ja räisky nesteitä pihalle, kun sisältö ei kerkeä kiehuvaksi pinnan ruskistamisen aikana. 120C loppukypsytyksessähän ei kiehumista enää tapahdu. Ylipäätään vuokaan tehtynä puhkeaminen ei niin haittaisikaan, kun nesteet pysyy siellä missä pitää. Eivät leviä pitkin peltiä ja mene hukkaan.
Perinteinen muotohan tuolla vuokamenetelmällä ei tule, mutta makuun ei vaikuta ja syöminenkin tapahtuu helposti siivuina. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
late2 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Elo 2004 Viestejä: 15839
|
Lähetetty: 26.05.2015 20:21 Viestin aihe: |
|
|
Minä huijaan vielä enemmän. Kaupassa oli sopivankokoista muikkua niin pyöräytin perinteisen patakukon, ja ihan sähköhellan uuniin. Mietin kyllä olisko tehnyt tuollaisen Ollarin kuvaaman virityksen, pohjahan on monasti paras pala kuoresta, voisihan tuollaisen viritellä pataankin. Nyt oli vaan muuta hommaa niin yritin päästä helpolla ja nopeasti. Mun taikinantekotaidoille oikea kukko on haasteellinen, on tainnut kiekua joka kerta, pitäis vissiin laittaa sitkosempaa jauhoa sekaan, yleensä teen taikinan pelkällä ruisjauholla. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Ollari Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Hei 2006 Viestejä: 12389
|
Lähetetty: 26.05.2015 20:25 Viestin aihe: |
|
|
Kolmasosa vehnää sekaan ja piiitkä vaivaus auttaa. Tosin silti iteltä puhkeaa aika herkästi. Siksi tuo leipävuoka on ihana. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|