OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Mitä riistaruokaa söit tänään
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 137, 138, 139 ... 145, 146, 147  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
äRPee
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 1125

LähetäLähetetty: 12.01.2018 20:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

MikaS kirjoitti:
Tiedättekö tunteen,...


Tiedetään tiedetään ja paljon vaatimattomillakin evväillä... Razz
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MikaS
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Maa 2004
Viestejä: 3380

LähetäLähetetty: 12.01.2018 22:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

[quote="valmet 412s"][quote="MikaS"]Ammuin kaverille sunnuntaina kolme peuran vasaa ja toi kaadosta peurasalamia ja kylmäsavupeuraa. Makunystyröitä hemmotellaan ae että Very Happy[/quote]

Mimmosta salamia, oliko itse tehtyä[/quote]

Oli itse tehnyt, vähempirasvaista ja hieman mausteisempaa mitä kaupan tuotteet, MUTTA AIVAN TAIVAALLISEN HYVÄÄ.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1492
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 25.01.2018 20:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei nyt aivan varsinaista riistaruokaa, mutta palvipeuralla ryyditettyä porkkanasosekeittoa. Sopii erinomaisen hyvin sosekeittojen kylkeen.
Aivan liian harvoin tulee tehtyä näitä kasviskeittoja, vaikka ovat kyllä peevelin hyviä.


_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1492
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 27.01.2018 21:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hirven petite tender sous vide, yrttinen voikastike, sifonilla viimeistelty maa-artisokkavaahdoke, karpalohyytelö, lehtikaalisipsit ja kevätsipulia. Jälkkäriksi vadelmarahka.




_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Jaatinen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Maa 2017
Viestejä: 595

LähetäLähetetty: 27.01.2018 22:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Missä lämmöissä ja ajassa laparoilakkeen (mikähän tuo petite tender suomeksi on?) teit? Pinta pannussa? Näkee, että on erikoisbiittin panostettu.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
vekev
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Jou 2016
Viestejä: 4329

LähetäLähetetty: 27.01.2018 22:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

"""Sisäfileen veroinen Petite Tender on naudan lavasta leikattu, meille melko tuntematon ruhonosa"""
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1492
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 27.01.2018 23:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eli leikkasin lihan ensin valmiiksi, noin 2,5 cm paksuiksi pihveiksi. Pihvit marinadiin pariksi tunniksi. Marinadiliemessä öljyä, valkosipulia, soijaa, timjamia, suolaa, pippuria ja hunajaa. Sous vide-keitin 54 astetta ja pihvit marinadiliemineen vakumipussissa veteen. Tarkoitus oli uittaa pari tuntia, mutta yllätysvieraan takia aika venyi lähes neljään tuntiin. Pihvien kuivaus ja pintaan suolaa ja pippuria. Nopea pintojen paisto kuumalla valurautapannulla yrttirasvassa. Ei aivan niin mureaa kuin fileet, mutta menee täysin pihvinä. Kertonee jotain lihasta, kun nuorin poika vetäisi kolme pihviä Smile
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1492
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 27.01.2018 23:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ja lihas on siis teres major etulavasta. Löytyy esim. täältä naudan anatomiakuvasta tuolla teres major nimellä sivulta 5:

https://www.slideshare.net/Fmodri3/anatomia-bovinos
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Jaatinen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Maa 2017
Viestejä: 595

LähetäLähetetty: 27.01.2018 23:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

fox66 kirjoitti:
Ja lihas on siis teres major etulavasta. Löytyy esim. täältä naudan anatomiakuvasta tuolla teres major nimellä sivulta 5:

https://www.slideshare.net/Fmodri3/anatomia-bovinos


Juu. Suomalaisessa keittiössä puuttuu tämä yksittäisten lihasten kokkaaminen lähes täysin, siksi näille ei ole nimiä niinkuin tuolla muualla. Onneksi kaupoista alkaa grillibuumin myötä saamaan muutakin kuin paistia, jauhelihaa tai sisä- ja ulkofilettä. Matkaa tosin vielä on.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jaatinen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Maa 2017
Viestejä: 595

LähetäLähetetty: 27.01.2018 23:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tosin kun leikkaa itse saa sitä mitä tahtoo.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1492
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 28.01.2018 04:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hirven paloitteli ihan alan ammattilainen ja pyynnöstä leikkasi tuon erilleen. Ainakin Snellman on alkanut leikkaamaan tuon myyntiin asti:

https://www.snellman.fi/fi/tuotteet/naudan-petite-tender
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Takkutikka
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Lok 2017
Viestejä: 829

LähetäLähetetty: 02.02.2018 16:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pastakäristys jossa 50% hirven sydäntä ja toinen puolisko hirvenpaistia; kolmen juuston kermaa, koskenlaskijaa ja jotain pitkään kypsytettyä juustoa raasteena, sekä durumpastaa. Uppoaa!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ramiwolf
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 26 Jou 2017
Viestejä: 97
Paikkakunta: Etelä-Suomi

LähetäLähetetty: 07.02.2018 13:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hirven jääpaistia. Lihana köntti vasan paistia sekä puolikas hirven sydän. 9 tuntia n. 90 asteisessa uunissa ja 6 (-10) tuntia marinadissa.

Kyytipoikana oli keitettyjä perunoita jotka siivutettiin ohuehkoiksi lohkoiksi ja niitä ladottiin hieman vinosti pystyasennossa vuoka täyteen. Alle laitettiin vielä vaakaan pediksi kaksi isoa sipulia samalla tavoin siivutettuina.

Päälle laitettiin aromisuolaa, hieman rouhittua mustapippuria ja grillausmaustetta sekä "soosi" makuja antamaan.

"Soosi" koostui aurajuustopaketista, voiköntistä ( n. 150-200 g) ja puristetusta valkosipuli murskasta (6 valkosipulin kynttä)

Nuo soosin ainekset sotkettiin hyvin tasaiseksi ja vielä hieman mikrossa lämmitettiin niin oli hyvä sekoittaa ja levittää perunoiden päälle.

Sitten perunat uuniin muhimaan ja hieman väriä ottamaan, esim. 175-200 asteeseen.

Tällä äijäruualla nälkä siirtyy tehokkaasti joksikin aikaa eteenpäin, kai tätä kauniimman sukupuolen edustajatkin voivat testata.

Jälkiruuaksi hedelmärahkaa tai pakastimesta löytyvistä marjoista marjasmoothie oman maun mukaisesti.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Turisti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Huh 2004
Viestejä: 587
Paikkakunta: Helsinki

LähetäLähetetty: 07.02.2018 19:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Osso bucoa hirvestä, gremolataa ja risottoa. Punkerolla huuhdeltuna tietenkin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Quad vadis
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2011
Viestejä: 2136

LähetäLähetetty: 07.02.2018 19:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kävin Kiinalaisessa lounaalla, tuskin ne kaupanlihaa oli. Lajimääritys jäi vajaaksi Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 137, 138, 139 ... 145, 146, 147  Seuraava
Sivu 138 Yht. 147

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com