Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
äRPee Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 2556
|
Lähetetty: 12.01.2018 20:14 Viestin aihe: |
|
|
MikaS kirjoitti: | Tiedättekö tunteen,... |
Tiedetään tiedetään ja paljon vaatimattomillakin evväillä... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
MikaS Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Maa 2004 Viestejä: 3959
|
Lähetetty: 12.01.2018 22:22 Viestin aihe: |
|
|
[quote="valmet 412s"][quote="MikaS"]Ammuin kaverille sunnuntaina kolme peuran vasaa ja toi kaadosta peurasalamia ja kylmäsavupeuraa. Makunystyröitä hemmotellaan ae että [/quote]
Mimmosta salamia, oliko itse tehtyä[/quote]
Oli itse tehnyt, vähempirasvaista ja hieman mausteisempaa mitä kaupan tuotteet, MUTTA AIVAN TAIVAALLISEN HYVÄÄ. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1841 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 25.01.2018 20:46 Viestin aihe: |
|
|
Ei nyt aivan varsinaista riistaruokaa, mutta palvipeuralla ryyditettyä porkkanasosekeittoa. Sopii erinomaisen hyvin sosekeittojen kylkeen.
Aivan liian harvoin tulee tehtyä näitä kasviskeittoja, vaikka ovat kyllä peevelin hyviä.
_________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1841 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 27.01.2018 21:24 Viestin aihe: |
|
|
Hirven petite tender sous vide, yrttinen voikastike, sifonilla viimeistelty maa-artisokkavaahdoke, karpalohyytelö, lehtikaalisipsit ja kevätsipulia. Jälkkäriksi vadelmarahka.
_________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jaatinen Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Maa 2017 Viestejä: 1003
|
Lähetetty: 27.01.2018 22:46 Viestin aihe: |
|
|
Missä lämmöissä ja ajassa laparoilakkeen (mikähän tuo petite tender suomeksi on?) teit? Pinta pannussa? Näkee, että on erikoisbiittin panostettu. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
vekev Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Jou 2016 Viestejä: 15775
|
Lähetetty: 27.01.2018 22:49 Viestin aihe: |
|
|
"""Sisäfileen veroinen Petite Tender on naudan lavasta leikattu, meille melko tuntematon ruhonosa""" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1841 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 27.01.2018 23:08 Viestin aihe: |
|
|
Eli leikkasin lihan ensin valmiiksi, noin 2,5 cm paksuiksi pihveiksi. Pihvit marinadiin pariksi tunniksi. Marinadiliemessä öljyä, valkosipulia, soijaa, timjamia, suolaa, pippuria ja hunajaa. Sous vide-keitin 54 astetta ja pihvit marinadiliemineen vakumipussissa veteen. Tarkoitus oli uittaa pari tuntia, mutta yllätysvieraan takia aika venyi lähes neljään tuntiin. Pihvien kuivaus ja pintaan suolaa ja pippuria. Nopea pintojen paisto kuumalla valurautapannulla yrttirasvassa. Ei aivan niin mureaa kuin fileet, mutta menee täysin pihvinä. Kertonee jotain lihasta, kun nuorin poika vetäisi kolme pihviä _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1841 Paikkakunta: Vaasa
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jaatinen Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Maa 2017 Viestejä: 1003
|
Lähetetty: 27.01.2018 23:29 Viestin aihe: |
|
|
Juu. Suomalaisessa keittiössä puuttuu tämä yksittäisten lihasten kokkaaminen lähes täysin, siksi näille ei ole nimiä niinkuin tuolla muualla. Onneksi kaupoista alkaa grillibuumin myötä saamaan muutakin kuin paistia, jauhelihaa tai sisä- ja ulkofilettä. Matkaa tosin vielä on. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jaatinen Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Maa 2017 Viestejä: 1003
|
Lähetetty: 27.01.2018 23:31 Viestin aihe: |
|
|
Tosin kun leikkaa itse saa sitä mitä tahtoo. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1841 Paikkakunta: Vaasa
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Takkutikka Kanta-asiakas
Liittynyt: 31 Lok 2017 Viestejä: 1218
|
Lähetetty: 02.02.2018 16:12 Viestin aihe: |
|
|
Pastakäristys jossa 50% hirven sydäntä ja toinen puolisko hirvenpaistia; kolmen juuston kermaa, koskenlaskijaa ja jotain pitkään kypsytettyä juustoa raasteena, sekä durumpastaa. Uppoaa!
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Ramiwolf Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Jou 2017 Viestejä: 2115 Paikkakunta: Etelä-Suomi
|
Lähetetty: 07.02.2018 13:38 Viestin aihe: |
|
|
Hirven jääpaistia. Lihana köntti vasan paistia sekä puolikas hirven sydän. 9 tuntia n. 90 asteisessa uunissa ja 6 (-10) tuntia marinadissa.
Kyytipoikana oli keitettyjä perunoita jotka siivutettiin ohuehkoiksi lohkoiksi ja niitä ladottiin hieman vinosti pystyasennossa vuoka täyteen. Alle laitettiin vielä vaakaan pediksi kaksi isoa sipulia samalla tavoin siivutettuina.
Päälle laitettiin aromisuolaa, hieman rouhittua mustapippuria ja grillausmaustetta sekä "soosi" makuja antamaan.
"Soosi" koostui aurajuustopaketista, voiköntistä ( n. 150-200 g) ja puristetusta valkosipuli murskasta (6 valkosipulin kynttä)
Nuo soosin ainekset sotkettiin hyvin tasaiseksi ja vielä hieman mikrossa lämmitettiin niin oli hyvä sekoittaa ja levittää perunoiden päälle.
Sitten perunat uuniin muhimaan ja hieman väriä ottamaan, esim. 175-200 asteeseen.
Tällä äijäruualla nälkä siirtyy tehokkaasti joksikin aikaa eteenpäin, kai tätä kauniimman sukupuolen edustajatkin voivat testata.
Jälkiruuaksi hedelmärahkaa tai pakastimesta löytyvistä marjoista marjasmoothie oman maun mukaisesti. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Turisti Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Huh 2004 Viestejä: 610 Paikkakunta: Helsinki
|
Lähetetty: 07.02.2018 19:49 Viestin aihe: |
|
|
Osso bucoa hirvestä, gremolataa ja risottoa. Punkerolla huuhdeltuna tietenkin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Quad vadis Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Mar 2011 Viestejä: 2629
|
Lähetetty: 07.02.2018 19:55 Viestin aihe: |
|
|
Kävin Kiinalaisessa lounaalla, tuskin ne kaupanlihaa oli. Lajimääritys jäi vajaaksi |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|